Cambodia på godt og ondt

Del 6 ud af 7

Rejsen var lang, men nu er vi her (faktisk har vi allerede været her i noget tid). Jeg må sige, Cambodia byder på mange overraskelser, som man ikke forestiller sig, når man lander ved grænsen.

Og det var netop ved grænsen vi fik vores første “spændende” udfordringer med Cambodia.

Emilie & Daniel - Backpackerrejse gennem Sydøstasien

En ubehagelig oplevelse ved grænsen

Fra grænsen i Cambodia findes der gratis shuttlebus hvor du kan køres til 2 busstationer. Den ene busstation er den “gamle” station, den anden den “nye” station (som det står beskrevet i guiden).

Iflg. vores “guide app” skal vi med shuttlebussen til den “nye” station og herfra videre med en bus til Phnom Penh.

For at gøre en lang historie kort, så kommer vi selvfølgelig med den forkerte bus (som i sidste ende viser sig alligevel at være den rigtige bus – da den “nye” station er lukket).

Mens vi prøver at finde ud af hvad vi skal, efter vi er returneret til den “nye” station, forsøger en mand at sælge os busbilletter til sin bus til Phnom Penh.

Vi aftaler, at vi inden vi beslutter om vi vil køre med ham, skal vi først se hans bus.

På den lukkede “nye” station bliver vi bedt om at vente 5 min. mens manden henter bussen.

Da vi har ventet i mere end 20 min. og ved at tiden er ved at være knap hvis vi skal nå bussen fra den “gamle” station til Phnom Penh, beder vi manden om at køre os tilbage til grænsen, så vi kan nå shuttlebussen fra den “gamle” station.

Grænsen til Cambodia

Manden går amok

Manden bliver rasende og går fuldstændigt amok. Han mener vores aftale er, uanset hvad, skal vi køre med hans bus og nu er den jo kun kommet for vores skyld.

Vi takker nej flere gange og manden bliver mere og mere gal. Nu er der kun MEGET kort tid til at vores bus mod Phnom Penh kører fra den “gamle” station.

Vi får fat i en tuk-tuk som kører os tilbage til grænsen. Imens løber den vrede mand ved siden af og råber: “Fuck you, stupid fucking people” etc.

Da vi endelig sidder i shuttlebussen på vej til den “gamle” station, har den vrede mand igen indhentet os og sørger for at vi bliver så forsinkede, at vi ikke når bussen til Phnom Penh.

Mens vi står på den “gamle” station og prøver at finde ud af hvad vi nu skal, går den dumme mand stadig rundt om os og griner højlydt over vi ikke har nået bussen.

Den næste bus til Phnom Penh kører kl. 19, men på det tidspunkt vil det være mørkt på busstationen.

Vi bliver kraftigt anbefalet at tage til bussen til Siem Reap i stedet for at sidde på en mørk station. En station som er kendt for høj kriminalitet efter mørkets frembrud.

Vi vælger derfor at hoppe på bussen til Siem Reap (for 9$), hvor vi ankommer kl. 18.30.

Natbus til Phnom Penh

I Siem Reap møder vi en venlig mand, som i tuk-tuk kører os til sit hostel “Sok San Hostel”, som ligger lige ved siden af et nattemarked. Her køber vi billet til natbussen til Phnom Penh. Ca. 15$ pr. pers. og med afgang kl. 22.

På “Sok San Hostel” er de virkelig søde og tilbyder os et bad, selv om vi ikke skal bo der. Det takker vi glædeligt ja til.

Efter badet tager vi ud og spiser en kæmpe portion aftensmad (eftersom vi stort set INTET mad fik i Bangkok, hvor vi kom fra).

Vi hæver nogle penge og køber lidt guf og drikkelse til busturen, som skal tage 7 timer.

Sovebus fra Siem Reap til Phnom Penh - Cambodia på godt og ondtVi er i stort underskud af søvn, så en bustur på 7 timer virker fuldstændigt uoverskuelig.

Da vi ankommer til bussen (vi blev gratis afhentet på vores hostel), får vi en glædelig overraskelse – det er en natbus med små senge.

Et stort tak til den vrede mand som ville ødelægge alt for os og som medførte at vi fik en MEGET bedre bus. Havde vi nået den første lokale bus, havde vi skulle sidde ret op og ned i 8 stive timer.

Det blev til en fremragende tur med 7 timers søvn. Den bedste bustur nogensinde.

Ankomst til Phnom Penh

Vi ankom vi til vores hotel i Phnom Penh kl. 06. Hyrede en tuk tuk til 24.000 cambodianske riel, som kørte os til vores hotel “Angor Mithona(affiliatelink) og gik direkte i seng.

Ved frokosttid var vi lige ude og få lidt mad og så tilbage i sengen igen.

Vi er i stort underskud af søvn, så en bustur på 7 timer virker fuldstændigt uoverskuelig.

Da vi ankommer til bussen (vi blev gratis afhentet på vores hostel), får vi en glædelig overraskelse – det er en natbus med små senge.

Sovebus fra Siem Reap til Phnom Penh - Cambodia på godt og ondt

Et stort tak til den vrede mand som ville ødelægge alt for os og som medførte at vi fik en MEGET bedre bus. Havde vi nået den første lokale bus, havde vi skulle sidde ret op og ned i 8 stive timer.

Det blev til en fremragende tur med 7 timers søvn. Den bedste bustur nogensinde.

Ankomst til Phnom Penh

Vi ankom vi til vores hotel i Phnom Penh kl. 06. Hyrede en tuk tuk til 24.000 cambodianske riel, som kørte os til vores hotel “Angor Mithona(affiliatelink) og gik direkte i seng.

Ved frokosttid var vi lige ude og få lidt mad og så tilbage i sengen igen.

Rejsetips

Kommer du fra grænsen og skal til Phnom Penh, så tag over Siem Reap først. Det er en hyggelig by og folk er super søde.

Vi kan KUN anbefale at tage en natbus til Phnom Pehn. Havde det ikke været for den vrede mand, så havde vi aldrig oplevet natbussen.

Phnom Penh

Phnom Penh var bestemt ikke en by for os. Faktisk synes vi det er en helt forfærdeligt by. Der er MEGET fattigdom og slum. Der er skrald og beskidt over alt. Vi var meget overraskede over hvor forfærdelig en storby kan være.

Vi har set mange fattige og beskidte byer før, men denne by er nok noget af det fattigste vi endnu har set i Sydøstasien.

Phnom Penh - Cambodia på godt og ondt
Phnom Penh – affaldet ligger i bunker på gaden

Vi besøgte nogle få udvalgte MUST SEE markeder og Killing Fields (som beskrevet herunder) – og så var det ellers bare ud af byen.

Rejsetip

Prisen på en tuk tuk tur kan der ALTID pruttes om. De starter højt og kan du ikke forhandle dig til den pris du vil have, så gå videre til den næste.

Der er en milliard af dem, så du skal nok få den pris du ønsker.

Tuk tuk’er i Phnom Penh er dog dyrere end andre steder.

Et godt råd er, at sige man tidligere har kørt en længere tur til samme pris og man derfor ikke vil betale mere, så plejer de at sige okay.

2 dage i Phnom Penh er rigeligt til at se de ting byen har at byde på.

Markeder i Phnom Penh

Vi besøgte forskellige markeder, som vi på nettet havde læst var “MUST SEE” når man er i Phnom Penh. Vi besøgte bla. “Russian Market”, som vi med tuk-tuk kørte til for 8$.

Markedet er rigtig godt hvis man vil shoppe – her finder du alle kopivarer, ting til hjemmet, tøj, solbriller m.m. til meget billige penge.

Phnom Penh Night Market

Ned ad gaden fra vores hotel, lå det store Phnom Penh Night Market. Her var der masser af boder med mad (street food) og hvor man sad på tæpper på jorden og spiste.

Maden bestod primært af pølser, nudler, rejer og fisk – alt det sædvanlige asiatiske mad. Det var billigt og det smagte rigtig godt. I 3 dage spiste vi på dette marked og var MEGET tilfredse.

På Phnom Penh Night Market smagte vi for første gang den lokale sodavand “Sting”, en meget rød og sød sodavand, som de lokale er helt vilde med.

Udover madboder var der masser af små boder med tøj, sko, tasker etc. Alt var super billigt og der var ret hyggeligt.

Fra markedet kan man gå direkte ned til vandet – hvis man bliver træt af den milliard mennesker der er på markedet.

Phnom Penh Night Market holder kun åbent fra fredag til søndag.

Russian Market

“Russian Market” var lidt mindre marked end vi havde forventet. Her kan du prutte sælgerne RIGTIG langt ned i pris og jeg er sikker på, at uanset hvad du måtte mangle, så findes det her.

Vær opmærksom på at her er MEGET varmt og rigtig mange mennesker.

Sorya Mall & Aeon Mall

Efter Russian Market besøgte vi “Sorya Mall” og “Aeon Mall” – 2 vidt forskellige malls.

“Sorya” et gammelt marked (mall) og der kan pruttes om priserne på kopivarer i alle varianter og det er her de lokale kommer.

“Aeon” er det nye marked (mall). Det er kæmpe stort med originale butikker, høje priser og med en målgruppe som henvender sig til dem som har flere penge end gennemsnittet.

Det var sjovt at se den store forskel.

Markeder - Sorya Mall & Aeon Mall - Phnom Penh - Cambodia

Central Market

“Central Market” var rigtig godt og det marked vi bedst kunne lide (og hvor vi brugte flest penge).

Priserne på alt kan pruttes langt ned og folk er super søde. De hiver ikke så meget i dig og det er nemt bare at tulle rundt alene.

Central Market er stort og det kan være svært at finde rundt. Det ligger kun 5 min. gang fra Sorya mall.

Killing Fields og S21

Vi lejede vi en scooter og kørte til “Killing fields” og S21.

Mindesten for ofrene i Killing Fields - Cambodia

Killing Fields er hvor millioner af mennesker i Cambodia mellem 1975 og 1979 blev udryddet under diktatoren Pol Pots forfærdelige Khmer Rouge regime.

Killing Fields fungerede som en slags koncentrationslejr og S21 et fængsel. Her blev millioner af cambodianere tortureret og myrdet og kan bedst sammenlignes med 2. Verdenskrig.

Killing Fields - Guide til Phnom Penh

Vi var voldsomt overraskede over så lidt vi faktisk vidste om Killing Fields og Pol Pots forfærdelige gerninger.

At gå gennem dette store område hvor du kan læse, se og høre om hvad der skete dengang var frygteligt. Overalt var der levn og rester som vidnede om rædslerne der blev begået her.

Killing Fields - Cambodia

Elastikkerne på træet symboliserer de mange spædbørn som blev henrettet ved at slå deres hoveder mod træet.

S21 - Killing Fields - Cambodia
S21 – tidligere en skole som under Khmer Rouge regimet blev omdannet til et fængsel

Rejsetips til Killing Fields

Killing Fields ligger et godt stykke udenfor Phnom Penh og S21 ligger ca. 10 min. kørsel på scooter fra centrum.

Vi anbefaler at du lejer en scooter og selv kører derud. Er du ikke vant til at køre på scooter (i kaotisk trafik) så hyr en tuk-tuk.

Vi gav 6$ pr. pers. for en audio tur rundt på Killing Fields (det kan KLART anbefales). Indgang til S21 koster 3$ pr. pers.

Både Killing Fields og S21 er helt sikkert MUST SEE når du er i Phnom Penh.

Via Sihanoukville til paradisøerne

Efter Phnom Penh gik turen til Sihanoukville.

Vi købte billet hos ”CTT transport” som ligger ved floden i Phnom Penh. Vi gav 10$ pr. pers. for en minivan dertil.

Sihanoukville - Cambodia på godt og ondt

Det var en rigtig god tur – chaufføren kørte pænt og tog hensyn til sine passagerer. Der var aircon og god plads. Turen tog 4 timer med frokost-stop og et par stop for at sætte nogen af.

Vi anbefaler helt sikkert CTT.

Vi ankom til Sihanoukville og havde booket 2 overnatninger på hotellet ”MK beach hotel” til 86,29 kr. pr. nat. – 2$ med tuk-tuk til hotellet.

Hotellet var ok standard, men nok ikke prisen værd. Dog med rigtig god service fra ejeren.

Hotellets strand er ikke noget at råbe hurra for, men der var hyggeligt og vi kunne få billig mad.

Sihanoukville strand - Cambodia

Efter lang tids søgen på nettet efter hvilken ø vi skulle tage til, faldt valget på øen, Koh Ta Kiev.

Vi bookede 6 overnatninger i telt på ”Crusoe Island” og bestilte også billetter til båden til 10$ pr. pers. t/r.

Vi var noget spændte på at skulle bo i telt – noget vi aldrig før havde prøvet på en rejse.

Øen var uden WIFI og kun med få timers strøm om dagen.

Koh Ta Kiev – Crusoe Island

Vi ankom og vi blev MEGET overraskede. Forventningerne var ikke høje, da vi vidste der intet skete på denne ø.

Da vi ankom til Crusoe Island (affiliatelink) får vi lov til selv at udvælge teltet vi ville bo i. Teltene havde nærmest deres egen lille private strandgrund og stod på små platforme i tilfælde af højvande.

Crusoe Island - Koh Ta Kiev - Cambodia

Det var totalt basic. En lille madras og en lille pude var til rådighed i teltet. Der var hængekøjer overalt, en bar, bålplads og forskellige små steder at sidde/ligge.

Selve stedet var ikke noget specielt, men menneskerne som var der, gjorde stedet helt fantastisk.

Crusoe Island Koh Ta Kiev - Cambodia

Ejeren er SÅ sød og de folk der arbejder på stedet, bliver jævnligt udskiftet og er primært backpackere som kommer forbi.

Regler på Crusoe Island - CambodiaVi brugte 6 dage på at lave INGENTING.

Det var fantastisk, ikke at kunne komme på nettet og være fuldstændigt koblet af fra resten af omverdenen.

Der var strøm 4 timer om aftenen, så man lige kunne lade sit udstyr op.

Toiletterne var rene, men man skyllede ud ved håndkraft, ved at hælde vand i toilettet.

Bad foregik ved at man hældte vand ud over sig, direkte fra brønden.

Vi vil helt sikkert anbefale at tage til Koh Ta Kiev som er et fuldstændig tilbagelænet og afslappet backpackerområde.

Det er fantastisk at sidde og hyggesnakke med alle de andre backpackere og høre om deres rejser og oplevelser. Vi mødte nogle helt utrolig skønne mennesker, som alle var vidt forskellige.

Vi brugte 6 dage på at lave INGENTING.

Det var fantastisk, ikke at kunne komme på nettet og være fuldstændigt koblet af fra resten af omverdenen.

Der var strøm 4 timer om aftenen, så man lige kunne lade sit udstyr op.

Regler på Crusoe Island - Cambodia

Toiletterne var rene, men man skyllede ud ved håndkraft, ved at hælde vand i toilettet.

Bad foregik ved at man hældte vand ud over sig, direkte fra brønden.

Vi vil helt sikkert anbefale at tage til Koh Ta Kiev som er et fuldstændig tilbagelænet og afslappet backpackerområde.

Det er fantastisk at sidde og hyggesnakke med alle de andre backpackere og høre om deres rejser og oplevelser. Vi mødte nogle helt utrolig skønne mennesker, som alle var vidt forskellige.

Rejsetip

Skal du nå at besøge Koh Ta Kiev i sin nuværende form, så har du travlt.

Øen er blevet opkøbt og inden længe vil der ikke være andet end luksushoteller på øen – så se at komme afsted.

Koh Rong

Efter Crusoe tog vi til Koh Rong – også kaldet “party øen”.

Endnu en skøn ø i hippiestil – sand overalt, hyggelige barer og restauranter.

Bådten til Koh Rong - Cambodia på godt og ondt
Bådturen til Koh Rong

Fra havnen i Koh Rong tog vi en longtail boat til stranden vi skulle bo på. Man kan ikke køre rundt på øen, så man tager båd-taxa’er (longtail) fra Sihanoukville.

Vi ankom til den SMUKKESTE strand vi nogensinde har set. Sandet var helt hvidt og vandet var krystalklart i de smukkeste farver.

Vi havde booket os ind på “Coconut Beach bungalows” (affiliatelink) og fik et “luksus telt” med rigtig madras, hvidt lagen, puder og et lagen til at sove med.

Der var endda rene hvide håndklæder. Fantastisk efter 6 dage uden bad.

Coconut Beach bungalows bådbro - Koh Rong - Cambodia

Ejeren af hotellet, var den sødeste mand og med en skøn familie hvor alle arbejdede på resortet. Han var behjælpelig med ALT og sørgede for sine gæster det bedste han kunne.

Koh Rong og Coconut Beach bungalows” (affiliatelink) var virkeligt et fantastisk sted, hvor vi tilbragte 4 fantastiske dage.

Coconut Beach bungalows strand - Koh Rong - Cambodia

Dagene gik med at ligge på stranden, nyde den smukke udsigt, en tur til en fest på stranden, spil og en masse hygge.

Helt klart et sted vi gerne ville tage tilbage til – det var ren meditation.

Rejsetip

For 10$ pr. pers. tog vi en speedbåd til Koh Rong fra Sihanoukville. Man kan også tage en slow boat til 5$, men så kan man ikke være sikker på, at båden overhovedet sejler.

På “Coconut Beach bungalows” gav vi 14,15$ pr. nat. (2016 priser og renoveret flot i dag (2022)). 

Fra knap så godt til super godt

Da vi ankom til Cambodia og efter de første dage i Phnom Penh, havde vi en fornemmelse af at Cambodia nok ikke var noget for os. Nu er der masser af grunde til at komme tilbage.

Efter Koh Rong sejlede vi tilbage til Sihanoukville. Vi havde ikke booket noget og satsede på at finde noget billigt når vi ankom.

Emilie og Daniel på Koh Rong i Cambodia

Vi bookede os ind på hotellet “Sokhom”. Efter lidt prutten om prisen på et aircon værelse med terrasse, fik vi værelset for 13$ pr. nat. Det var rigtig fint og servicen var i top.

Efter noget søgen på nettet, besluttede vi os for at næste ø skulle være 4 dage på “Koh Rong Samloem” og herefter med “sleeper bus” tilbage til Siem Reap.

Transport til Koh Rong Samloem

Vi købte billetter til Koh Rong Samloem for 5$ pr. pers. med slowboat hos “Ana Travel and Tours“. Her fik vi samtidig også lavet visum til Vietnam, som vi gav 45$ for pr. pers.

Servicen var i top – de virkede professionelle og så var de virkelig søde. En stor anbefaling her fra.

Vi fik også købt billet med “sleeper bus” fra Sihanoukville til Siem Reap hos CTT transport for 13$ pr. pers. hvilket var ret billigt.

Hos CTT transport fik vi at vide at ALLE kører med busser fra “Virak Buntham”, som vi på nettet ellers havde læst var de aller værste ture. Nu skulle tiden vise, om natbussen var så forfærdelig som de fleste skrev om på TripAdvisor – men først skulle vi til Samloem.

Koh Rong Samloem – endnu et paradis

Vi anbefaler stærkt at tage slow boat ud til øerne. Det er 5$ billigere end hurtigbådene og langt mere charmerende – en super fed sejltur.

Slowboat til Koh Rong Samloem - Cambodia

På båden kan man ligge på madrasser, sidde på dækket eller sidde indendørs. Det var virkelig en skøn tur med masser af luft og udsigt.

Vandet er fantastisk at se på og jeg kan ikke sige det nok – hold op hvor jeg dog elsker sejlturene.

Vi ankom til Koh Rong Samloem – WAUW …. Koh Rong Samloen er lige så smuk som Koh Rong.

Stranden på Koh Rong Samloem - Cambodia på godt og ondt

Stranden på Koh Rong Samloem - Cambodia på godt og ondt

Vandet er fantastisk – turkist, rent og lækkert. Sandet på stranden er helt hvidt, melet og blødt.

Dorms på Koh Rong Samloem - CambodiaDyrt for en backpacker

Vi havde ikke booket overnatninger, da vi på de andre øer sagtens kunne finde hoteller når vi ankom, og til billige penge.

Det var så ikke helt tilfældet med Samloem. Vi gik et godt stykke ned af stranden for at se på værelser og og finde noget som passede til et backpackerbudget.

Vi endte med at finde et dorm (sovesal) til 7,5$ pr. pers. og som selvfølgelig lå lige hvor vi sejlede ind til øen. Det var et dejligt dorm, men til overpris.

Alle hoteller ligger på stranden “Saracan Bay” og priserne ligger fra 25-110$ pr. nat.

Der var flere af de LÆKRESTE bungalows, men igen, priserne er meget høje – Samloem er IKKE billigt.

Maden på øen var også alt for dyr til vores budget.

Priserne lå mellem 4-7$ (2016 priser) for et almindeligt basic måltid som fried noodles. Det koster tilsvarende kun 1,5$ på fastlandet. Så allerede dagen efter var vi, af hensyn til vores budget, nødt til at rejse videre.

Dyrt for en backpacker

Vi havde ikke booket overnatninger, da vi på de andre øer sagtens kunne finde hoteller når vi ankom, og til billige penge.

Det var så ikke helt tilfældet med Samloem. Vi gik et godt stykke ned af stranden for at se på værelser og og finde noget som passede til et backpackerbudget.

Dorms på Koh Rong Samloem - Cambodia

Vi endte med at finde et dorm (sovesal) til 7,5$ pr. pers. og som selvfølgelig lå lige hvor vi sejlede ind til øen. Det var et dejligt dorm, men til overpris.

Alle hoteller ligger på stranden “Saracan Bay” og priserne ligger fra 25-110$ pr. nat.

Der var flere af de LÆKRESTE bungalows, men igen, priserne er meget høje – Samloem er IKKE billigt.

Maden på øen var også alt for dyr til vores budget.

Priserne lå mellem 4-7$ (2016 priser) for et almindeligt basic måltid som fried noodles. Det koster tilsvarende kun 1,5$ på fastlandet. Så allerede dagen efter var vi, af hensyn til vores budget, nødt til at rejse videre.

Koh Rong Samloem - Cambodia

Vi vil helt sikkert anbefale at du besøger Koh Rong Samloem – er du på et lavt budget som os, kan du nøjes med at tage på en dagstur dertil. Har du råd, så book nogle dage evt. på The One Resort, som min mor boede på et par år efter vi havde været der –  hun var vild med det.

Øen er rigtig hyggelig og utrolig smuk og er i øvrigt et populært sted for bryllupsrejser.

Koh Rong Samloem - Cambodia

Tilbage i Sihanoukville.

Samme hotel, “Sokhom”, til 1$ billigere, da Daniel tidligere havde pruttede dem ned i pris, hvis vi kom tilbage til hotellet.

2 dage senere var vi på vej videre til Siem Reap.

Siem Reap

Som sagt havde vi købt en “sleeper” busbillet til Siem Reap. Turen gik rigtig fint og vi sov hele vejen, kun afbrudt af et enkelt tisse stop.

Vi ankom til Siem Reap tidligere end forventet. Normalt tager turen ca. 11 timer, men selv med lidt ventetid i starten og tissestop, så klarede vi turen på 10 timer.

Vi var MEGET tilfredse og kan mane fordommene i jorden (det er åbenbart mest populært at skrive om dårlige oplevelser end gode på TripAdvisor).

Vi havde booket 2 nætter på hotellet “Owl inn” til kr. 138,- pr. nat – et rigtig fint hotel.

Personalet var søde og vi havde både “terrasse” og et stort værelse. Stedet lå lidt for sig selv, men stadig kun ca. 5 minutter fra byen og i gå afstand til alt.

Owl Inn Hotel - Siem Reap - Cambodia

Siem Reap by

Dagene blev brugt på en tur i “Lucky Mall” – formentlig det mindste mall vi har set. Vi besøgte forskellige markeder og købte busbilletten til Ho Chi Minh i Vietnam.

På Siem Reap nightmarket spiser du rigtig god og billig mad. Det er en pæn by, folk er søde, alt er billigt og en tuk-tuk i Siem Reap er billigere end noget andet sted vi har været i Cambodia.

Siem Reap er en rigtig dejlig by – hyggelig og rolig.

Tuk Tuk i Angkor Thom Angkor - Cambodia på godt og ondt

En af grundene til vi tog til Siem Reap, var for at opleve de mange templer.

Siem Reaps mange templer

Templerne ligger i et område som man betaler for at køre rundt i. En endagsbillet koster 20$ pr. pers. (2016 priser) Man kan også købe 2 eller 3 dagsbilletter.

Vi betalte 15$ for en tuk-tuk, som hentede os kl. 04.45 om morgenen, så vi kunne se solopgangen fra Angkor Wat – det skulle være helt fantastisk havde vi hørt.

Angkor Thom - Cambodia på godt og ondt

Desværre var der ingen sol den morgen, men til gengæld en milliard mennesker og endnu flere sælgere.

Det var vanvittigt varmt og de mange mennesker ødelagde desværre lidt af oplevelse med Ankor Wat.

Vi skyndte os derfor videre til andre templer.

Angkor Wat - Cambodia

Bliver du ikke generet af 50 graders varme, har du det fint med mange turister og er du helt pjattet med templer, så betaler du måske glædeligt 20$ for at få lov til at gå rundt at kigge.

Desværre er vi ingen af delene og vi har i forvejen set rigtig mange templer i Asien.

Angkor Thom Angkor Wat - Cambodia på godt og ondt

Efterhånden begynder templerne lidt at ligne hinanden, så for os var det mere et rip-off end en god oplevelse. Ikke mindst grundet alle sælgerne som var om os som fluer.

Men vi fik set Ankor Wat og nogle andre templer, så det kan afkrydses på vores MUST SEE liste af seværdigheder.

Siem Reap er en dejlig by med hyggelige restauranter og masser at gå rundt og se på – og ALT er billigt.

Turen fra Cambodia til Vietnam

Vi gav 18$ (2016 priser) pr. person for en natbus til Ho Chi Minh. Vi købte billetten hos ”Cheata Travel” og var MEGET tilfredse. De kan klart anbefales.

Vi tog bussen fra Siem Reap. Da man ikke kan køre direkte til Vietnam fra Siem Reap, stoppede vi i Phnom Penh og skiftede bus.

Turen fra Siem Reap til Phnom Penh tager ca. 7 timer og fra Phnom Penh kører man videre med en ”sleeping bus”.

Vi fik en god komfortabel bus fra Phnom Penh, som kørte os til Ho Chi Minh. Det var nemt at komme over grænsen – det tog måske omkring 10 minutter.

Ved grænsen tager man alle sine ting med ud af bussen, busfirmaet har sørget for at stemple passet inden man træder ind over grænsen. Man går over grænsen og så tilbage ind i bussen. RIGTIG nemt og hurtigt.

Cambodia overraskede os. Det bedste, for os, var helt sikkert øerne, Siem Reap og de utrolige søde cambodianere (i hvert fald de fleste af dem).

Øerne er smukkere end noget andet vi har set og chill stemningen er helt fantastisk.

Rejsebudget for Cambodia

Vores budget i Cambodia blev i gennemsnit pr. dag:

Hotel: max. 100 kr. (ca. 15+$)
Mad: max. kr. 52,- pr. måltid (ca. 8$) – for os begge.
Diverse: ca. kr. 71-72,- (ca. 11-12$)

Totalt: kr. 333,- (ca. 51$) pr. dag

Rejstips til Cambodia

  • Hæv dollars og ikke riel. Alle betaler med dollars og det er nemmere at regne med. De bruger ikke mønter, men veksler mellem dollars og riel.

    Hvis det f.eks. bliver 5,5$ for mad, så betaler du 5$ og 2000 riel. 4000 riel er 1$. Og omvendt, hvis du giver dem 6$ for maden, så får du 2000 riel tilbage.

  • Download app’en “valutaomregner”. Den kan køre offline og du kan vælge alle slags valuta.
    iTunes
    Android
  • Vi anbefaler at du køber e-visum til Cambodia via nettet. Det koster ca. 45$ og er billigst og bedst i forhold til snyd. Har du allerede visum ved ankomsten, kommer du hurtigere og nemmere gennem grænsen til Cambodia.
  • Når du er på den cambodianske side af grænsen, skal du passe på dine ting og du skal være opmærksom på hvad der foregår omkring dig.

OBS Der er masser af tiggere, heriblandt små børn og kvinder som tigger for at få mad til deres børn (børnene kan være “lånt”, da der er en tendens til at score flere penge hvis man har børn). Uanset hvilken slags tiggere du måtte møde, så skal du IKKE give dem noget – der findes hjælp til alle tiggere i Cambodia, men de tjener mere på turisterne.

Vi oplevede virkelig Cambodia på godt og ondt med alt fra møg beskidte Phnom Penh til paradis øer. Fra uhyggelige Killing Fields til spændende Siem Reap. Søde og uartige cambodianere etc.

Vi kan varmt anbefale en rejse til Cambodia og vi vil rigtig gerne tilbage hertil en dag.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

Nomadlife - Emilie & Daniel

En backpackerrejse på ubegrænset tid

I 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

En backpackerrejse på ubegrænset tid

Nomadlife - Emilie & DanielI 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »