Hvad er en niche Rejseblogger

Så er det blevet tid til at fremhæve og anbefale 10 af Danmarks bedste niche rejsebloggere. Men hvad er en nicheblogger?

En nicheblogger er en passioneret blogger med særligt og indgående kendskab til et land, område, by eller med et særligt tema som sejlads, vandring eller lign. Med dette kendskab har bloggeren ekstraordinært mange gode rejsebeskrivelser og anbefalinger samt tips og tricks til deres nicheområde.

Niche rejsebloggerne er troværdige og skriver ud fra deres personlige erfaringer. De skriver med hjertet og de gør det for at du kan få glæde – og gøre brug – af deres erfaringer i planlægningen af din egen rejse.

Kendetegnende for de fleste rejsebloggere er, at de altid står klar til at svare og rådgive dig det bedste de kan, når du stiller dem et spørgsmål.

Under hver rejseblogger, kan du (og det vil vi sætte stor pris på) klikke dig ind og følge dem på deres sociale medier – ligesom du selvfølgelig også kan følge Rejsetanker.dk på både; Facebook, Instagram, Twitter & Pinterest.

De Bedste Danske niche Rejsebloggere 2019

Spanienbloggen-logo
Spanienbloggen er drevet af freelance rejsejournalist (med speciale i Spanien) Hanne Olsen.

Hanne-olsen-spanienbloggen-niche-bloggerePå Spanienbloggen skriver Hanne om alt fra regioner, byer og spansk kultur, til guides, tips og spændende madopskrifter fra Spanien.

Hvert år opholder Hanne sig i flere måneder ad gangen i Spanien. Her forsøger hun at få stillet sin nysgerrighed til spanierne, deres land og deres kendte og mindre kendte steder, som hun skriver om og understøtter med skønne billeder.

Hannes base i Spanien er oftest Madrid og Barcelona, hvilket gør at der er ekstra mange gode artikler fra disse 2 byer.

Hanne og Spanienbloggen er aktive og hjælpsomme på flg. medier:  Facebook, Instagram, Twitter & Pinterest


Tea-tougaard-logo

Rejsebloggen TeaTougaard.dk er (sjovt nok) drevet af rejsebloggeren Tea Tougaard.

Tea-alanya.dk-profil-niche-bloggereSiden 2014 har Tea boet fast i Alanya i Tyrkiet. Tea er Rejseblogger, udenlandskdansker og skaberen af Alanya.dk – en rejseside som fortæller om alt hvad der rør sig i Alanya. Herudover skriver hun også blogartikler på Momondo.dk.

Efter 5 år i Tyrkiet med rigtig meget rejsen rundt bla. som dansktalende freelance guide, så er det blevet til en del spændende artikler, som inspirerer med alt fra at tage skridtet og flytte til udlandet, til Jeepsafari & Festival i Tyrkiet.

Tea Tougaard er aktiv og hjælpsom på flg. medier:  Facebook, Instagram & Pinterest


Rejsekris-logo

Bag Rejsekris sidder den travle rejseguide og rejseblogger Kristoffer Føns, som ikke alene har stor viden om storbyferier generelt, men med særligt indgående kendskab til England.

kristoffer-foens-rejsekris-niche-bloggereFaktisk har Kristoffer så meget at fortælle om Storbritannien, og især London (kun på engelsk), at det er blevet til 2 selvstændige blogsider. Kristoffer skriver om alt hvad der er at opleve i byerne, hvordan du kommer rundt og anbefalinger til hvor du kan bo. På London bloggen kan du desuden downloade en gratis e-bog med 7 af Londons bedste oplevelser.

Sidste skud på stammen, og efter adskillige henvendelser fra læsere der har ønsket hjælp til at planlægge en rejse, har Kristoffer også stiftet Rejsekris Tours. På Rejsekris Tours skræddersyer kristoffer rejser som han personligt har ekstra stor erfaring med.

Kristoffer, Storbritannien og London travel hacks (som Londonsiden hedder) er aktive og hjælpsomme på flg. medier:  Facebook, Instagram, Twitter & Youtube


Berlinblog.dk-logo

Siden 2014 har Ulrik Kristiansen drevet rejsebloggen Berlinblog.dk.

Ulrik-kristensen-berlinblog-niche-bloggere

Ulrik er kommet i Berlin siden midten af 80’erne, og har i dag sit andet hjem i Berlin. På Berlinblog.dk skriver Ulrik om alt fra planlægning og Berlin walks, til shopping og events, men også om de lidt anderledes sider af Berlin, som du ikke finder i de mest gængse rejseguides.

Ulrik elsker at springe på cyklen, tage toget eller bilen, eller bare vandre rundt i Berlin – for at finde oplevelser, der inspirerer ham i en by, som hele tiden udvikler og forandrer sig. Sine mange år og oplevelser i byen kan vi heldigvis blive inspireret af på Berlinblog.dk

Ulrik og Berlinblog.dk er aktive og hjælpsomme på flg. medier:  Facebook, Instagram, Twitter & Pinterest


turen-gaar-til-sri-lanka-logo

Bag “Turen går til Sri Lanka” – som i dag hedder “Den store Sri Lanka guide” står rejsebloggeren Trine Handskemager.

Trine-Handskemager-profil-niche-bloggere

Grundet mangel på danske guidebøger om Sri Lanka, startede Trine først “Turen går til Sri Lanka”, men efterfølgende er siden omdøbt til “Den store Sri Lanka guide“og flyttet til Trines generelle rejseblog “Miss World“. “Den store Sri Lanka guide” er dermed blevet en slags niche blog på bloggen og er en guide spækket med inspiration og information til de danskere som drømmer om at komme på rundrejse i Sri Lanka.

Trine har skrevet mere end 60 indlæg om Sri Lanka, omhandlende alt fra områder, nationalparker og transport, til sprogskole, vaccinationer og arbejdsvilkår. Udover bloggen har Trine også tilknyttet et Sri Lanka rejsefællesskab på Facebook, hvor ikke bare Trine, men alle har mulighed for byde ind med spørgsmål og svar til Sri Lanka

Trine Handskemager og Den store Sri Lanka guide er aktive og hjælpsomme på flg. medier:  Facebook, InstagramPinterest


visit-football-logo

VisitFootball.dk blev lanceret i 2014 af Claus Bergmann som til dagligt bor i Rom.

visitfootball-claus-bergman-profil-niche-bloggere

VisitFootball.dk er Danmarks førende blog om fodbold og er siden enhver fodboldentusiast bør kende. VisitFootball.dk er spækket med guides, inspiration og information om fodboldlande, fodboldbyer og fodboldklubber. Herudover kan du også bruge siden til at sammenligne priser på fodboldrejser og -billetter fra alle danske fodboldrejsebureauer.

Claus har selv rejst Europa tyndt og set fodbold. Med sin store erfaring og mange fodboldoplevelser inspirerer han dig på VisitFootball.dk til at tage på fodboldrejser til nogle helt nye lande, byer og klubber – også udover de mest kendte steder som Camp Nou og Anfield Road.

Claus Bergmann og VisitFootball.dk er aktive og hjælpsomme på Facebook


New York RejseTips

Bag New York RejseTips står Tanya, som siden hendes første besøg i 2010 har besøgt “The Big Apple” mindst en gang om året – af og til 2 og 3 gange.

New-york-rejsetips-Tanya-profil-niche-bloggere

Tanya er vild med byen og har besøgt den på alle årstider – med og uden børn.

New York RejseTips deler Tanya glædeligt ud af hendes mange oplevelser til hvad du endelig ikke må gå glip af, hvor du skal spise & bo, gratis oplevelser, praktiske oplysninger – og har du børn med, så har hun også gode råd til hvad de vil sætte pris på at se.

Tanya og New York RejseTips er aktive og hjælpsomme på flg. medier:  Facebook og Instagram


Thomas Veber

Thomas Veber er langtursejler og forfatter – og vist også en hel masse andre ting.

ThomasVeber-profil-niche-bloggere

Thomas har boet i Spanien, Danmark og nu i Sverige. På bloggen skriver han om sine mange oplevelser som langtursejler, samtidig med du også finder gode artikler og tips til, hvordan det kan lade sig gøre at rejse ud i verden.

Thomas og hans familie er netop hjemvendt efter et 15 mdr. togt i Caribien på deres 30 fods sejlbåd. Turen blev filmatiseret og vist på svensk TV i et 6 episoders tv-program.

Thomas nøjes ikke bare med at blogge om sine mange oplevelser på havet, han har også udgivet flere skønne bøger, bla. om at stå af hverdagens ræs og forvandle tilværelsen til et eventyr. Med sin seneste bog “Hold kæft og rejs” har Thomas lavet en håndbog til alle os der ønsker at gøre vores rejsedrømme til virkelighed.

Thomas Veber er aktiv og hjælpsom på flg. medier:  Facebook og Instagram


Steen Pippers Japan (og Hong Kong)

Sidst, men ikke mindst, skal en af vores egne rejsebloggere fremhæves – nemlig Japan eksperten Steen Pipper.

Steen-pipper-japan-blogger-niche-bloggere

Steen har i en årrække boet og arbejdet i Hong Kong og i den sammehæng også opholdt sig meget i Japan.

Steens første besøg i Japan var en 2 ugers tur i 2014. Et besøg han med det samme vidste var alt for lidt, hvorfor han efterfølgende har besøgt landet 2-3 uger hvert år.

Steen er pjattet med det smukke land og skriver medrivende og detaljeret om alt fra kultur, religion og gamle templer, til stolte madtraditioner og etikette.

Steen deler og svarer aktivt og hurtigt på spørgsmål stillet i kommentaren under artiklerne om både Japan og Hong Kong.


De udvalgte niche RejseBlogs er skrevet i vilkårlig rækkefølge og vurderet udfra følgende;

√ Bloggen har personlighed og er skrevet på dansk
√ Bloggen er velskrevet med et godt og letlæseligt sprogbrug
√ Bloggens indhold er detaljeret og bredt
√ Bloggen er med store og gode billeder
√ Stort fokus på brugervenlighed og navigation

Har du en rejseblog som du mener hører under Gode Niche Rejseblogs, så smid endelig en kommentar herunder – måske du så kommer med på listen næste gang.


Har du lyst til at prøve kræfter som Gæsteblogger på RejseTanker.dk så hører vi gerne fra dig på info@RejseTanker.dk

Læs også Gode Danske RejseBlogs 2018