Skal du til Bali, er det et must at besøge de 3 paradisøer – Gili Trawangan, Gili Air & Gili Meno.

Her får du en beskrivelse af forskellene på øerne, som alle er små, ligger tæt på hinanden, men som alligevel har noget forskelligt at byde på.

Gili Trawangan – den festligste af de 3 øer…

Gili Trawangan, også kaldet festøen, er den mest populære af de 3 Gili øer.

Trods øens lille størrelse, har Gili Trawangan et stort udvalg af restauranter og barer som ved midnatstid overtages af DJs indtil de tidlige morgentimer.

Gili Trawangan startede som en backpacker ø, og har stadig lidt af den samme ånd. Men i de senere år er der sket en stor udvikling på øen.

Flere luksus villaer med egne pools er skudt op, og øen er derfor i dag også attraktiv for både ældre og familier.

De fleste “fester” er centreret på den sydlige del af øen, så selvom Trawangan er den mest populære ø, er det stadig muligt at finde isolerede strande og få lidt ro.

Gili-Trawangan-Skilt

Så leder du efter et paradis hvor du finder ro kombineret med mulighederne for fine middage og et brølende natteliv – så er Gili Trawangan lige øen for dig.

Du kommer til Gili Trawangan med båd fra Bali og de andre øer.

Gili Air – den mere rolige ø, men stadig med leben…

Gili Air er den af de 3 øer med de bedste strande – de er bredere og endnu mere hvide end de andre øer.

Atmosfæren på Gili Air er en god blanding mellem de 2 andre øer. Gili Air er slet ikke så hektisk som den populære Gili Trawangan, men der er en del flere aktiviteter, restauranter og barer end på rolige Gili Meno.

Gili Air-vejene

Gili Air er til gengæld øen med den største lokale befolkning, som i modsætning til Gili Trawangan, også lever af andet end turismen.

Inde på øen dyrkes der kokosplantager, og ud til kysten hører de hårdtarbejdende fiskere til.

På den østlige side, kan du direkte fra stranden snorkle ud på det fantastisk koralrev og på østsiden finder du de fleste restauranter og hoteller – og et langt større udvalg end på Gili Meno.

De fleste har åbent alle ugens dage, men alt  lukker ved midnatstid – så leder du efter natteliv, så går du forgæves!

Dog kan du i højsæsonen være heldig, at falde over en fest i en af barerne og måske endda en “fuldmåne” fest på stranden.

Gili Meno – det stille paradis…

Er du på udkig efter en tropisk ø, hvor en tur langs stranden eller en snorkletur er det mest hektiske du opnår, så må Gili Meno siges at være det perfekte valg af et rejsemål – for Gili Meno er rent paradis!

Livet her, kører i et meget afslappet tempo og om natten er det eneste lys som skinner, de funklende stjerner og findes der noget bedre end at falde i søvn til lyden af bølgeskvulp?

Gili-Meno-Bungalows

Er du på udkig efter en tropisk ø, hvor en tur langs stranden eller en snorkletur er det mest hektiske du opnår, så må Gili Meno siges at være det perfekte valg af et rejsemål – for Gili Meno er rent paradis!

På Gili Meno kan du besøge skildpadde sanatoriet og svømme med havskildpadder direkte fra stranden.

Gili-Meno-Skildpadde-sanatorium

Tyg dig igennem en god roman, mens du nipper til en dejlig friskpresset fruitshake, eller tag et spil backgammon og du vil opdage, at det vil blive din absolutte hårdeste mentale udfordring, mens du befinder dig på Gili Meno.

Du kan sejle til Gili Meno fra både Bali og de 2 andre øer Gili Air og Gili Trawangan.

Skal du til Bali, så er det et must også at besøge de 3 Gili Øer.

Læs mere om Gili Øerne her