Derfor skal du til Australien

16. februar 2018 Australien   RejseBlog   The Northern Territory

G'day mate....

I Australien finder du alt fra forhistoriske kløfter som i The Kakadu National Park og i Kathrine Gorge (Northern Territory), tusind år gamle aboriginal paintings.

Åndeløst betagende Ayres Rock, vidunderlige varme kilder i Mataranka Falls (Northern Torritory) til Sydney’s super moderne og, for især danskerne, meget kendte “Hvide sejl” The Opera House.

Endvidere er Australien også kommet på landkortet for deres vinindustri som tiltrækker kræsne vinkendere fra hele verden!

Derfor-skal-du-til-australien-ayers-rock

Ayers Rock

Australierne

Australierne er et sjovt folkefærd.

Det er et kendt fænomen, at nogle af de (meget) lokale udenfor storbyerne, indimellem har en umættelig trang til at skulle udforske det ukendte og realisere sig selv, og derfor pludselig bare “forsvinder”.

I kortere eller længere perioder, tager de på det, som de kalder en “walkabout” og forsvinder ud i ørkenen. Og nej, der er ikke tale om en 2 ugers ferie, men i flere uger og måneder forsvinder de på en slags australsk ørkenrejse i “The outback“.

Her vandrer de rundt i den øde og nærmest magiske ørken, hvor de grundet størrelsen kan være sikre på, ikke at møde andet end kænguruer, dingoer – og hvis de er rigtige heldige, vilde dromedarer på deres vej.

Derfor-skal-du-til-australien-outback

The Outback

Så er der de australierne, som i stedet bruger al krudtet på helt andre eventyr.

De kaster sig ud i at moutainbike gennem de fuldstændigt ufremkommelige regnskove, klatre rundt på de kæmpe klipper, surfer på Guldkysten’s fantastiske bølger eller måske bare lader sig kaste ud fra himlen i faldskærme.

Derfor-skal-du-til-australien-surfing

Surfers Paradise

Adventures er der masser af – alt afhængig af hvor du befinder dig i Australien – og hvor modig du er!

I storbyerne mangler der bestemt heller ikke noget, her finder du en spændende multietnisk befolkning, som er af en helt anden støbning end “take a walkabout” folket.

Her bliver der i fulde drag dyrket alt fra overfyldte pubber med kæmpe fadøl, til masser af kulturelle oplevelser såsom utallige museer, teatre, festivaler og gallerier.

Byboerne er kendte for deres store afhængighed af kaffe, fisk og skaldyr fra de organiske og globale køkkener.

Derfor-skal-du-til-australien-Brisbane

Brisbane

Hvad skal opleves i Australien

Skal du rejse rundt i Australien har du brug for masser af tid, for der er rigtig meget der skal opleves!

For blot at nævne nogle få oplevelser du ikke må gå glip af, så er The Kakadu National Park afsindigt spændende med masser af kænguruer og krokodiller, vandfald og aboriginal kunst.

Derfor-skal-du-til-australien-kakadu-national-park

Aboriginal paintings i Kakadu National Park

Ayers Rock – den kæmpe store klippeformation ude midt i ørkenen, som afhængig af tidspunktet på dagen, skifter til alverdens farver.

Øen, Fraser Island, verdens største sandø med skibsvrag og dingoer. Og det fantastiske The Great Barrier Reef, koralrevet som strækker sig over 2000 km langs Queensland kyst.

Derfor-skal-du-til-australien-whitsunday-island

Whitsunday Island

Hvordan kommer du til Australien

Du kan rejse til Australien på mange måder. Skal du være væk længe, kan det bedst betale sig at arrangere rejsen selv.

Køb en flybillet – de fleste vælger oftest en flybillet med stopovers, som giver mulighed for også at besøge New Zealand og nogle øer i Stillehavet (det bliver billetten som oftest ikke meget dyrere af).

Momondo.dk er en rigtig god søgemaskine, og ud over at være kåret som Danmarks bedste fly-søgemaskine i flere år, så har de også en priskalender, hvor du kan se prisforskellene på forskellige afrejsedage (og der er ofte stor forskel).

På Momondo.dk kan du også se/købe indenrigsbilletter, hvis du ikke har tiden til at køre hele vejen.

Australien er en oplevelse for livet!

Læs flere personlige rejsebeskrivelser fra Australien HER

Skriv en kommentar