Sydafrika

Sydafrika er et stort, varieret og meget smukt land..

Inspiration til Sydafrika

At Sydafrika er eftertragtet er ikke så mærkeligt, for her finder du en fantastisk natur, et legendarisk dyreliv, en udsøgte gastronomi, smukke vinområder, bjerge, fantastiske kyststrækninger og nationalparker – og så er Sydafrika Afrikas mest udviklet lande.

Inspiration-til-sydafrika-sydafrika

Skal du til Sydafrika (eller Regnbue nationen som landet også kaldes), så er du på vej til verdens næststørste og mest folkerige kontinent.

Et land med en utrolig multikulturel mangfoldighed og en meget spændende historie, hvor historien om apartheid nok hører blandt landets nyere historier.

Uanset om du vil til Sydafrika for at tage på safari, for at ligge på en af de fabelagtige strande, vil på hvalsafari eller vandre i vildmarken, så venter der dig en uforglemmelig rejse.

Inspiration-til-Sydafrika-Afrikanere

De fleste kender nok bedst Sydafrika for Kruger Nationalpark og Nelson Mandela, men faktisk er der mange forholdsvist ukendte og lidt “sjove” ting om Sydafrika du sikkert ikke vidste, og som også er kendetegnende for Sydafrika.

Inspiration til Sydafrika – det vidste du ikke

 • Sydafrika er det eneste land i verden, som har været vært for fodbold-, cricket- og rugby-verdensmesterskabet!
 • Tabel Mountain i Cape Town siges at være et af ​​verdens ældste bjerge og et af ​​jordens 12 største energicentre med udstråling af magnetisk, elektrisk og/eller åndelig energi.

Inspiration-til-Sydafrika-Cable-Mountain

 • Nogle lande har ørkener og andre har subtropiske skove – men Sydafrika har både ørkener, vådområder, græsarealer, subtropiske skove og bjerge.
 • Sydafrikas drikkevand er kåret som det 3. bedste drikkevand i verden – kåret udfra at at være “sikkert og klar til at drikke”.
 • Vand er ikke alt der er at drikke i dette tørstige land – Sydafrikas Cape Winelands har omkring 560 vingårde og 4.400 producenter. I Cape Winelands regionen finder du “Route 62”, som betragtes som den længste vin rute i verden – det alene er da en god grund til at besøge Sydafrika, hvis du ikke allerede har været der!

Inspiration-til-Sydafrika-Vinmark

 • Og hvad så med øl? Bryggeriet SABMiller er Sydafrikansk og verdens største bryggeri. Sydafrikanerne elsker deres øl, de drikker dog ikke det hele selv og årsagen til at bryggeriet er så stort, skyldes at de eksporterer op til 50% af Kinas øl.
 • Sydafrika er det eneste land i hele verden, som af egen fri vilje har meldt sig ud af atomvåbenprogrammet.
 • Sydafrika har verdens største “tema hotel” i verden – The Palace of the Lost City.
  Rundt om paladset er en 25 hektar menneskeskabt botanisk jungle med næsten 2 millioner planter, træer og buske.

Inspiration-til-Sydafrika-The-Palace-of-the-Lost-City

 • Sydafrika er super rig på miner og mineraler, og anses for at være verdens førende med næsten 90% af alle platinmetaller og ca. 41% af verdens guld!
 • Sydafrika er hjemsted for verdens ældste meteor. “Vredefort” krateret ligger i byen Parys og er med på UNESCO verdensarvsliste.

Inspiration-til-Sydafrika-Richtersveld-UNESCO

 • Den sydafrikanske “Rovos Rail” jernbane anses for at være det mest luksuriøse tog i verden.
 • I Sydafrika kan du hoppe fra det højeste “bungi-jump” i verden som er på ca. 216 m.
 • General Motors i Sydafrika er det eneste sted udenfor USA hvor Hummer H3 også produceres!
 • På trods af landets status som en demokratisk republik, så har provinsen “KwaZulu-Natal” monarki – Kongen ved navn Goodwill Zwelithini kaBhekuzulu, har 27 børn og 6 koner!

Inspiration-til-Sydafrika-Goodwill-Zwelithini-kaBhekuzulu

 • Der er mere end 2000 skibsvrag ud for den sydafrikanske kyst, de fleste går mindst 500 år tilbage.
 • De ældste fund af mennesker i Sydafrikas historie er vurderet til at være ca. 160.000 år gamle.
 • Karoo-regionen i det vestlige Cape har de bedste fossiler af tidlige dinosaurer. Faktisk anslås det, at ca. 80% af de pattedyrsfossiler der er fundet, er fundet i Karoo.
 • Sydafrika har 3 hovedstæder; Pretoria er den administrerende hovedstad, Cape Town den lovgivende hovedstad og Bloemfontein den juridiske hovedstad.

Inspiration-til-Sydafrika-Cape-Town

 • De to Nobels Fredsprisvindere – Nelson Mandela og ærkebiskop Desmond Tutu – boede på samme gade, nemlig Vilakazi gaden i Soweto

Så du kan nok se, at rejse til Sydafrika er meget mere end bare Kruger Nationalparken og Nelson Mandela!

Læs gode rejsebeskrivelser fra Sydafrika HER eller har du spørgsmål så hop over i Afrika Rejseforum her

Information

Læs mere  

Artikler

Læs mere  

Drop fordommene om Sydafrika

For nogle år siden rejste jeg alene til Sydafrika. Selvom jeg havde rejst nogle måneder i asien, var jeg stadig relativ ny indenfor backpacking og solorejser.

Læs mere