Asien

Asien har det hele - fantastiske oplevelser venter på dig....

Asien er trekking ture i Malaysia’s regnskov. Blive kørt rundt i en rickshaw i Indiens gader med hellige køer som forhindringsbane. Se Den Kinesiske Mur med tusinder af års dramatisk historie.

Inspiration-til-Asien-rickshaw

Eller ride på hesteryg fra Indien ned gennem de mongolske stepper eller stå på ski i de japanske alper.

Eller som ca. 300.000 danskere årligt gør, tage til Thailand og slænge dig på de fabelagtige strande eller blive en del af et buddhistisk munkekloster.

Inspiration-til-Asien-munke

Fra det øjeblik du sætter fødderne på jorden et sted i Asien, bliver du opslugt af den helt afslappede, nærmest åndelige stemning – for her hersker guderne i alle sine afskygninger fra både buddhismen, hinduismen og mange andre trossamfund.

Herudover virker det næsten som om landene indbyrdes konkurrerer om at have de skønneste strande, den lækreste eksotiske mad og de mest velduftende markeder.

Inspiration-til-Asien-mad-longtail

Østasien med Mongoliet, Kina, Nordkorea, Japan og Taiwan, skiller sig noget ud fra Syd- & Sydøstasien.

Udover at klimaet ændrer sig til en blanding af fugtigt subtropisk klima i syd og tempereret i nord, så er det de 2 konkurrerende stormagter Japan og Kina, som dominerer mest her.

Inspiration-til-Asien-rismarker

Også Østasien har spændende og fascinerende oplevelser at byde på. I Japan er det oldgamle traditioner, elegante templer, zenbuddhistisk te-kultur og de top moderne sushirestauranter.

I Kina er det den gådefulde velbevarede magi, deres historie om kejsermagten til kommunismen, deres kejserlige byer og deres utrolige landskaber med mægtige floder mellem rismarkerne.

I Nordkorea er det streng kommunisme og afgudsdyrkelse af den evige præsident, der springer i øjnene, hvorimod SydKorea, som virkelig er ved at komme på kortet over lande i ekspresudvikling, tilbyder et hav af nationalparker og vandreture i bjergene.

Inspiration-til-Asien-Kina

Der er stor kulturel forskel på de forskellige regioner med hensyn til både etniske grupper, kulturer, milijøer, økonomi og statslige regeringsformer det er der ingen tvivl om.

Alligevel formår de fleste regioner, at leve i fred med hinanden i et mix af forskelligheder.

Én ting har de alle tilfældes og det er en fantastisk madkultur.

Inspiration-til-Asien-Streetfood

Det Asiatiske køkken er en uovertruffen kulinarisk oplevelse, for Asien kan noget med krydderier samt fisk & skaldyr.

Asiens madkultur er en sanselig smagsoplevelse, fyldt med friske grøntsager, farver og dufte som findes på et hvert gadehjørne – og er du rigtig eventyrlysten, så må du endelig prøve et af de sjove og spændende gadekøkkener, hvor du måske allerhelst vil forholde dig uvidende om hvad du putter i munden!

God fornøjelse med rejseplanlægningen!

Områder i Asien

Læs mere  

Anmeldelser

Læs mere  

Artikler

Læs mere  

Guide til Koyasan

Koyasan er en lille kulturel perle gemt væk oppe i bjergene, 100 km syd for Kyoto og Osaka. Byen blev grundlagt i 819 af munken Kukai, bedre kendt som Kobo Daishi. Oprindeligt var Koyasan ikke en by, men blot hjemsted for det første tempel, Kongobu-ji, bygget af Shingon Buddhist sekten som Kobo Daishi grundlagde. 

Læs mere  

Guide til Nara

Nara var Japans første hovedstad fra år 710 til år 784. Byen har i dag 360.000 indbyggere og ligger i Kansai regionen en times kørsel syd for Kyoto og øst for Osaka.

Læs mere  

Bliv frivillig hos Filipino Street Kids

Filipino Street Kids (FSK) er en velgørenhedsorganisation, som har til formål at støtte socialt udsatte børn og familier som lever langt under fattigdomsgrænsen i Cebu City, Filippinerne.

Læs mere  

Osaka Shinsekai distrikt – et område som skiller sig ud…

Osaka Shinsekai distrikt Shinsekai betyder ”Ny Verden” på japansk og er et distrikt i Osaka lidt syd for Namba Station. Området var vært for “National Industrial Expo” i 1903 og blev i de følgende årtier, udviklet som et moderne eksempel på den vækst Japan var inde i.

Læs mere  

Guide til Osaka

Osaka er med sine 2,7 millioner indbyggere, Japans 2. største by efter Tokyo. Byen ligger godt beskyttet inde i Osaka bugten, hvor en række floder har deres udløb og har, pga. af denne ideelle placering, altid været en aktiv handelsby.

Læs mere  

Godt at vide om Japan inden du rejser

Med en samlet længde fra øst til vest på mere end 3.000 km kan det godt betale sig, at forberede turen til Japan hjemmefra. Her får du en lille guide med ting som er godt at vide om Japan inden du rejser. Hvordan kommer du til Japan SAS har en daglig afgang fra København direkte til Tokyo. Er Kyoto målet …

Læs mere