Asien

Asien har det hele - fantastiske oplevelser venter på dig....

Asien er trekking ture i Malaysia’s regnskov. Blive kørt rundt i en rickshaw i Indiens gader med hellige køer som forhindringsbane. Se Den Kinesiske Mur med tusinder af års dramatisk historie.

Inspiration-til-Asien-rickshaw

Eller ride på hesteryg fra Indien ned gennem de mongolske stepper eller stå på ski i de japanske alper.

Eller som ca. 300.000 danskere årligt gør, tage til Thailand og slænge dig på de fabelagtige strande eller blive en del af et buddhistisk munkekloster.

Inspiration-til-Asien-munke

Fra det øjeblik du sætter fødderne på jorden et sted i Asien, bliver du opslugt af den helt afslappede, nærmest åndelige stemning – for her hersker guderne i alle sine afskygninger fra både buddhismen, hinduismen og mange andre trossamfund.

Herudover virker det næsten som om landene indbyrdes konkurrerer om at have de skønneste strande, den lækreste eksotiske mad og de mest velduftende markeder.

Inspiration-til-Asien-mad-longtail

Østasien med Mongoliet, Kina, Nordkorea, Japan og Taiwan, skiller sig noget ud fra Syd- & Sydøstasien.

Udover at klimaet ændrer sig til en blanding af fugtigt subtropisk klima i syd og tempereret i nord, så er det de 2 konkurrerende stormagter Japan og Kina, som dominerer mest her.

Inspiration-til-Asien-rismarker

Også Østasien har spændende og fascinerende oplevelser at byde på. I Japan er det oldgamle traditioner, elegante templer, zenbuddhistisk te-kultur og de top moderne sushirestauranter.

I Kina er det den gådefulde velbevarede magi, deres historie om kejsermagten til kommunismen, deres kejserlige byer og deres utrolige landskaber med mægtige floder mellem rismarkerne.

I Nordkorea er det streng kommunisme og afgudsdyrkelse af den evige præsident, der springer i øjnene, hvorimod SydKorea, som virkelig er ved at komme på kortet over lande i ekspresudvikling, tilbyder et hav af nationalparker og vandreture i bjergene.

Inspiration-til-Asien-Kina

Der er stor kulturel forskel på de forskellige regioner med hensyn til både etniske grupper, kulturer, milijøer, økonomi og statslige regeringsformer det er der ingen tvivl om.

Alligevel formår de fleste regioner, at leve i fred med hinanden i et mix af forskelligheder.

Én ting har de alle tilfældes og det er en fantastisk madkultur.

Inspiration-til-Asien-Streetfood

Det Asiatiske køkken er en uovertruffen kulinarisk oplevelse, for Asien kan noget med krydderier samt fisk & skaldyr.

Asiens madkultur er en sanselig smagsoplevelse, fyldt med friske grøntsager, farver og dufte som findes på et hvert gadehjørne – og er du rigtig eventyrlysten, så må du endelig prøve et af de sjove og spændende gadekøkkener, hvor du måske allerhelst vil forholde dig uvidende om hvad du putter i munden!

God fornøjelse med rejseplanlægningen!

Områder i Asien

Læs mere  

Anmeldelser

Læs mere  

Artikler

Læs mere  

Kyoto – Kåret som verdens bedste by

Kyoto er 2 gange blevet kåret til verdens bedste by af Travel & Leisure og det er ikke uden grund. Kyoto er Japans gamle hovedstad og her er fyldt med templer og shrines, sten- og moshaver. At besøge Kyoto er som at tage tilbage i tiden og besøge en svunden tid, et skattekammer af historie og kultur. Kyoto Historiens vingesus er …

Læs mere  

Thailands mindre kendte og forholdsvis uspolerede øer

Thailand har langt flere øer end de fleste måske lige er klar over. For især første gangs besøgende, kan det være rigtig svært at vælge hvilke øer man skal rejse til. Her får du en lille guide over nogle af Thailands mindre kendte øer. Coral og Raya øerne Ud for Phukets sydkyst ligger en række små øer. De fleste af dem …

Læs mere  

Guide til Laos

Laos har rigtig meget at byde på – måske ikke lige så stort et udvalg som Thailand og Vietnam – til gengæld vil du opleve et smukt land med en helt fantastisk natur.

Læs mere  

Koh Samui Guide

På Samui er der smukt, luften er ren og der findes stadig sandstrande som på ingen måde er overfyldte. Koh Samui har noget for alle.

Læs mere  

8 gode rejsetips – derfor skal du til Indien…

Ja, Indien er stort og støjende og overfyldt og hektisk og varmt og fattigt og.. og…og alt muligt andet du måske har hørt om.  Ja, der er tiggere   Ja, der er krydret mad   Ja, du vil sandsynligvis få en god omgang “Delhi” mave undervejs. 

Læs mere  

Sri Lanka – som Thailand for 20 år siden

Derfor skal du til Sri Lanka nu Efter en borgerkrig fra 1983 til 2009 og en tsunami som hærgede i 2004, så er Sri Lanka igen på benene. Turistindustrien og antallet af besøgende et støt stigende, men priserne er overkommelige og oplevelserne uendelige. I utallige har mange år har Sri Lanka været sprunget over som rejsemål, men det er begyndt …

Læs mere  

Guide til Phuket

Når du planlægger din første rejse til Phuket er det nærliggende at tro, at alle strande og byer er ens. De har helt sikkert meget tilfælles, men der er også store forskelle og du skal nøje udvælge det sted du gerne vil bo, for at din ferie på Phuket ikke bliver en skuffelse.

Læs mere  

Guide til Koh Kood

Koh Kood – også kaldet Koh Kut og Ko Kut – ligger ca. 45 km og 70 min. sejlads fra Trat, Thailands fastland. Øen er den 5. største ø i Thailand og er den ø som ligger tættest på grænsen til Cambodia.

Læs mere