Thailand

Favoritten blandt de Sydøstasiatiske lande...

Inspiration til Thailand

“Vi vil rigtig gerne til Thailand, men hvor skal vi tage hen?” Sådan lyder det næsten altid, når rejsen skal gå til Thailand.

Der er rigtig mange skønne steder og uanset om du er til charter, fest og farver, eller til natur, afsondrede steder og øde strande, så har Thailand det hele.

Thailand er det 50. største land i verden og det 12. største land i Asien – så der er masser af plads til at boltre sig på.

Her får en hurtig oversigt over hvordan de 6 regioner i Thailand er opdelt:

Thailands 6 regioner

Nordthailand

Inspiration-til-Thailand-chiang-mai

I det nordlige Thailand er det storslåede bjergkæder som dominerer landskabet og herfra hvor størstedelen af kilderne til de mange floder kommer.

Den nordlige region besøges primært af naturelskere som søger regnskovs adventure med vandrestier, vandfald overnatning i trætoppe, og besøg på de lokale fabrikker og små landsbyer.

Nordøstthailand

Inspiration-til-Thailand-Mekong-floden

I det Nordøstlige thailand finder du det smukke højlandet med de mange risterrasser – det er bla. herfra Jasmin risene kommer og som eksporteres til hele verden.

Langs Mekongfloden, som løber gennem området, ligger flere populære områder som Amphoe Chiang Khan i Loei provinsen, Tha Sadet Market i Nong Khai provinsen, Indokina markedet i Mukdahan provinsen og Sam Pan Bok Grand Canyon i Ubon Ratchathani provinsen.

Centralthailand

Inspiration-til-Thailand-Ayutthaya

I Centralthailand løber floden Chao Phraya og udover at være vigtig for de mange rismarker og landbrug, har den også stor betydning for Thailands historie.

Af spændende seværdigheder finder du gamle historiske templer som Bang Pa-in Royal Palace og Bang Sai Royal Folkecenter i Ayutthaya provinsen samt Koh Kret i Nonthaburi provinsen.

Er du til shopping, kan du udforske Bangkoks mange lokale markeder, såsom Wang Lang Market, Tha Phra Chan Market, Saphan Phut Night Market og Asiatique Night Market.

Sydthailand

Inspiration-til-thailand-phuket

I Sydthailand er det de mange smukke strande og øer som lokker.

Bedst kendt er Phuket provinsen, Koh Samui, Koh Phi Phi, Koh Lipe og Koh Tao.

Østthailand

Halvdelen af Østthailand består af bjerge den anden halvdel af hav.

I denne del af Thailand er der ikke mange provinser, men masser af spændende seværdigheder og smukke steder som skal besøge.

De bedst kendte øer og områder på denne side af Thailand er Koh Samed, Koh Chang, Koh Mak, Koh Lan, Koh Si Chang, Bang Saen Beach, Pattaya, Jomtien Strand, Laem Mae Phim Strand og Mae Ram Phueng Beach.

Vestthailand

Det vestlige Thailand er bjerrigt med skove, vandfald og dæmninger. Her finder du en række gode nationalparker.

Er du til fantastisk natur så omfatter dette område et hav af attraktioner som Thong Pha Phum National Park, Srinakarin Dam, Vajiralongkorn Dam, Sai Yok Noi Vandfaldet, Sai Yok Yai Vandfaldet, Erawan Vandfaldet, Mon Bridge, Mueang Sing Historical Park, Three Pagodas Pass, Wat Wang Wiwekaram, Undervandsbyen, Broen over Kwai-floden, Kanchanaburi War Cemetery og World War II Museum and Art Gallery.

Her på siden finder du masser af god inspiration til Thailand. Læs gode personlige rejsebeskrivelser, anmeldelser på overnatning og fakta.

Områder i Thailand

Læs mere  

Information

Læs mere  

Anmeldelser

Læs mere  

Artikler

Læs mere  

Thailands mindre kendte og forholdsvis uspolerede øer

Thailand har langt flere øer end de fleste måske lige er klar over. For især første gangs besøgende, kan det være rigtig svært at vælge hvilke øer man skal rejse til. Her får du en lille guide over nogle af Thailands mindre kendte øer. Coral og Raya øerne Ud for Phukets sydkyst ligger en række små øer. De fleste af dem …

Læs mere  

Koh Samui Guide

På Samui er der smukt, luften er ren og der findes stadig sandstrande som på ingen måde er overfyldte. Koh Samui har noget for alle.

Læs mere  

Guide til Phuket

Når du planlægger din første rejse til Phuket er det nærliggende at tro, at alle strande og byer er ens. De har helt sikkert meget tilfælles, men der er også store forskelle og du skal nøje udvælge det sted du gerne vil bo, for at din ferie på Phuket ikke bliver en skuffelse.

Læs mere  

Guide til Koh Kood

Koh Kood – også kaldet Koh Kut og Ko Kut – ligger ca. 45 km og 70 min. sejlads fra Trat, Thailands fastland. Øen er den 5. største ø i Thailand og er den ø som ligger tættest på grænsen til Cambodia.

Læs mere  

Guide til Koh Chang

Koh Chang er Thailands næststørste ø efter Phuket. Øen ligger i det østlige Thailand og hører med til Trat regionen. Til trods for øens 217 km2, så er det meget få områder som er befolket, da 75% af øen er dækket af uspoleret og beskyttet regnskov.

Læs mere  

Koh Kood – helt uspoleret og autentisk

Jeg er faldet fuldstændig pladask for Koh Kood! En ø som har formået, som en af de få, at bevare sin smukke og frodige natur, sine fantastiske rene strande med krystalklart vand og en autenticitet jeg næsten havde glemt eksisterede.

Læs mere  

Koh Lanta – 2. stop gennem Thailand på budget

Vi skulle sejle fra Phuket til Koh Lanta. Vi blev hentet kl. 7.30 og havde et enkelt stop på Phi Phi Island, hvorefter vi sejlede direkte til Koh Lanta. Sejlturen tager ca. 3 timer og koster ml. 650-900 bath inkl. pick-up (ca. 120-170 kr.).

Læs mere