Australien

Ja, Australien er landet med flest dødbringende edderkopper, slanger og hajer, men heldigvis har det ikke afholdt nogen fra at rejse til dette spændende kontinent

Inspiration til Australien

I Australien finder du alt fra forhistoriske kløfter som i The Kakadu National Park og i Kathrine Gorge (Northern Territory), tusind år gamle aboriginal paintings.

Åndeløst betagende Ayres Rock, vidunderlige varme kilder i Mataranka Falls (Northern Torritory) til Sydney’s super moderne og, for især danskerne, meget kendte “Hvide sejl” The Opera House.

Endvidere er Australien også kommet på landkortet for deres vinindustri som tiltrækker kræsne vinkendere fra hele verden!

Inspiration-til-australien-ayers-rock

Ayers Rock

Australierne

Australierne er et sjovt folkefærd.

Det er et kendt fænomen, at nogle af de (meget) lokale udenfor storbyerne, indimellem har en umættelig trang til at skulle udforske det ukendte og realisere sig selv, og derfor pludselig bare “forsvinder”.

I kortere eller længere perioder, tager de på det, som de kalder en “walkabout” og forsvinder ud i ørkenen. Og nej, der er ikke tale om en 2 ugers ferie, men i flere uger og måneder forsvinder de på en slags australsk ørkenrejse i “The outback“.

Her vandrer de rundt i den øde og nærmest magiske ørken, hvor de grundet størrelsen kan være sikre på, ikke at møde andet end kænguruer, dingoer – og hvis de er rigtige heldige, vilde dromedarer på deres vej.

Inspiration-til-australien-outback

The Outback

Så er der de australierne, som i stedet bruger al krudtet på helt andre eventyr.

De kaster sig ud i at moutainbike gennem de fuldstændigt ufremkommelige regnskove, klatre rundt på de kæmpe klipper, surfer på Guldkysten’s fantastiske bølger eller måske bare lader sig kaste ud fra himlen i faldskærme.

Inspiration-til-australien-surfing

Surfers Paradise

Adventures er der masser af – alt afhængig af hvor du befinder dig i Australien – og hvor modig du er!

I storbyerne mangler der bestemt heller ikke noget, her finder du en spændende multietnisk befolkning, som er af en helt anden støbning end “take a walkabout” folket.

Her bliver der i fulde drag dyrket alt fra overfyldte pubber med kæmpe fadøl, til masser af kulturelle oplevelser såsom utallige museer, teatre, festivaler og gallerier.

Byboerne er kendte for deres store afhængighed af kaffe, fisk og skaldyr fra de organiske og globale køkkener.

Inspiration-til-australien-Brisbane

Brisbane

Hvad skal opleves i Australien

Skal du rejse rundt i Australien har du brug for masser af tid, for der er rigtig meget der skal opleves!

For blot at nævne nogle få oplevelser du ikke må gå glip af, så er The Kakadu National Park afsindigt spændende med masser af kænguruer og krokodiller, vandfald og aboriginal kunst.

Inspiration-til-australien-kakadu-national-park

Aboriginal paintings i Kakadu National Park

Ayers Rock – den kæmpe store klippeformation ude midt i ørkenen, som afhængig af tidspunktet på dagen, skifter til alverdens farver.

Øen, Fraser Island, verdens største sandø med skibsvrag og dingoer. Og det fantastiske The Great Barrier Reef, koralrevet som strækker sig over 2000 km langs Queensland kyst.

Inspiration-til-australien-whitsunday-island

Whitsunday Island

Australien er en oplevelse for livet!

Læs flere personlige rejsebeskrivelser fra Australien HER

Vi søger Gæstebloggere som har været i Australien – skriv til os på info@rejsetanker.dk – hvis det kunne være noget for dig ? 

Områder i Australien

Læs mere  

Information

Læs mere  

Anmeldelser

Læs mere  

Artikler

Læs mere  

Blue Mountains og Australiens mest berømte søstre

Ved en kort køretur fra Sydneys ydre metroområder finder du Blue Mountains. Blue Mountains er en bølgende række af sandstensskrænter, kløfter, floder, klippeformationer og vandfald, der alle er dækket af et tykt tæppe af eukalyptusduftende australsk krat.

Læs mere  

St. Kilda – En lille perle syd for Melbourne

For mit eget vedkommende er det ofte den skønne natur der lokker – skov, strand, hav, frisk luft osv. Ikke sjældent har jeg stået på en klippe i Norge, en lille havn i Sverige eller en bjergtop i Schweitz og tænkt at det ville være et skønt sted at slå sig ned.

Læs mere