Cairns

Indgangen til det tropiske nord i Queensland

Inspiration til Cairns

Cairns er indgangen til Queenslands tropiske nord og et af Australiens mest populære “hotspots”.

En by som er den rene legeplads på både land og vand – udover at være en stilig by, så er området også kendt for sin tilbagelænede atmosfære og masser af tropiske oplevelser.

Når du kommer til Cairns får du oplevelsen af at opholde dig lige ud til Great Barrier Reef og op ad Daintree regnskoven.

Byen har en bred vifte af aktiviteter, som ikke bare de mange besøgende har stor glæde af, men som også er flittigt besøgt af de lokale – de fleste aktiviteter er gratis eller koster kun et mindre adgangsgebyr.

Cairns, som via esplanadens boardwalk, er forbundet med både byen, havnen og esplanadens lagune, er en by med masser af restauranter og butikker.

Både i og rundt om Cairns er der masser af kulturelle faciliteter og spændende attraktioner. Selve byen byder på både biblioteker, botaniske haver, vandland, legepladser, strande, sportspladser, vandre- og cykelstier og meget andet.

Der er ting du SKAL opleve når du er i Cairns og en af dem er, at vove dig ud på Great Barrier Reef.

Great-barrier-reef-dykning

Tag ud på enten en dykker- eller en snorkletur, eller udnyt muligheden og sejle ud i en båd med glasbund og med egne øjne se hvorfor dette fantastiske rev er med på UNESCOs Verdensarvsliste – du vil med garanti aldrig opleve noget lignende et andet sted i verden.

Daintree regnskoven er også på Verdensarvslisten og ligger ca. 110 km kørsel nord for Cairns (og 110 km er jo ingenting i Australien) – skoven er den ældste regnskov i verden og hjemsted for 65% af Australiens sommerfuglearter og 30% af Australiens frø-, pungdyr- og krybdyrarter.

Det er en rigtig dejlig oplevelse, at se alle disse dyr i deres egne omgivelser i stedet for alverdens Zoo’s som udstiller dem.

Smukke og fashionable Port Douglas, Mission Beach og Lizard Island er nogle af de steder du også er nødt til at gøre stop ved, enten til eller på vej fra Cairns (det kan du læse mere om længere nede).

Inspiration-til-Cairns-port-douglas

Kør også de ca. 35 km til Kuranda og hop på den historiske togtur som tager dig på en 2 timers rejse gennem Barron Gorge National park. Turen tager dig gennem bjerge, smukke vandfald, over 40 broer og gennem 15 tunneler.

Følg “The Great Tropical Drive” nordpå og oplev ferskvandsfloder, Cape Tripulation og Savannah Way – alt sammen i den helt rigtige tropiske “outback”.

Inspiration-til-Cairns-The-Great-Tropical-Drive

Området fra Cairns og opefter, er helt sikkert en af Australiens sande perler!

Hvad skal du opleve i Cairns

Cairns er måske Australiens mest populære destination, når det handler om oplevelser som skal indholde tropisk klima, dykning eller snorkling på Great Barrier Reef.

Der er rigtig mange ting man kan foretage sig i Cairns – tag fx. på en køretur langs den fantastiske kystlinie med oceanet og regnskoven på hver sin side (som begge står på Verdensarvslisten).

Eller bliv i byen og nyd den afslappede stemning med mad, drikke, shopping, natteliv eller benyt dig af nogle af de mange gratis muligheder for både de lokale og de besøgende.

Aktiviteterne og eventyrene er mange i Cairns, her får du blot nogle af dem;

Port Douglas

Kun ca. 67 km nord fra Cairns (og ca. 1700 km fra Brisbane) langs en af Australiens mest naturskønne kyststrækninger, ligger byen Port Douglas.

Byen og området er hjemsted for nogle af de mest fantastiske strande og er det nordlige Queenslands mest eksklusive feriested.

Byen som tidligere var en lille fiskerlandsby er karakteristisk for sin sofistikeret, men afslappet atmosfære i det skønne tropiske klima.

Gå en tur langs “Macrossan Street”, byens centrale knudepunkt og nyd de mange forskellige restauranter, barer, caféer, butikker, boghandlere og gallerier.

Et must, når du er i Port Douglas, er at tage til den ene ende af Macrossan Street og opleve en helt utrolig solnedgang over den verdensberømte og palmeomkranset “4 Mile Beach” og i den anden ende af gaden, i Anzac parken ved St. Marys kapel, besøge det ugentlige søndagsmarked. 

Læs meget mere om Australien her

Artikler

Læs mere