Europa

Udover at være fødested for demokratiet, så har Europa et utal af spændende, overraskende, historiske og trendsættende oplevelser

Inspiration til Europa

Uanset om du skal til Italien, Grækenland, EnglandUngarn eller et andet sted, så har hvert land i Europa sin helt egen unikke historie og et hav af seværdigheder at byde på.

Oplevelserne er utallige og kan byde på alt fra renæssancebygninger og kunst i Firenze, gamle og charmerende kanaler i Venedig, Colosseum i Rom, Napoleons Paris, koncentrationslejre i Polen, smukke fjorde i Norge, et skotsk højland, vulkaner på Island, til verdenskendte alper i Frankrig, Schweiz og Italien.

Inspiration-til-europa-Norge

Samtidig er Europa, en af verdens førende indenfor både kunst, mode, arkitektur & design og ikke mindst, kendt for de helt store teatre og scener i både Berlin, Paris & London.

Europa har det hele – og selv på en weekend kan du nå langt – også på små budgetter.

Oplev f.eks. Budapest eller Prag med deres gamle landevejskroer, dukkehusboliger i jugendstil, tårnhøje kommunistiske betonkarreer og deres utallige loppemarkeder og allerbedst – de billige priser.

Inspiration-til-europa-Budapest

Eller du kan tage til Barcelona med den fantastiske arkitektur, Ramblaen og den vidunderlige marina og nyd aftenerne med Tapas- og fiskerestauranter.

Inspiration-til-europa-Gaudi

Også Berlin, Tyskland’s hovedstad med ca. 5 mio. indbyggere og Europas kulturby nr. 1, har det hele.

Inspiration-til-europa-berlin

Nord på, er Øerne i Skotland, Orkneyøerne og Shetlandsøerne og Hebrides, perfekte til trekking og til se på sæler, hvaler og store kolonier af havfugle. Irland, Aran Islands, byder på gamle små veje og fine gamle kirker og fyrtårne.

Sydpå er Portugal og øen Madeira et virkeligt smuk område, dækket af eksotiske blomster og fantastiske golfområder.

På Azorerne kan du spotte hvaler og delfiner.

I Middelhavslandene er det de smukke hvide sandstrande, skønne vinmarker, olivenlunde og at sidde med sin foretrukne lokale drink til lyden af cikaderne.

Inspiration-til-europa-taverna

De Baleariske Øer tilbyder både storslået landskaber og kulturelle attraktioner. Ibiza, med sin livlige atmosfære, har også attraktioner som er lige så imponerende som deres kulørte lamper på natklubberne.

Byer med masser af antikviteter og historie ligger blandt klipper og det krystalklare azurblåt vand på de 3 øer i Malta.

På den største ø i Middelhavet, den italienske ø Sicilien, lokker strandene med arkæologiske fund.

I Syracuse ligger et romersk amfiteater ud mod havet, med vulkanen, Etna, i baggrunden. Sardinien er en sjælden smuk ø, omgivet af krystalklart vand.

Inspiration-til-europa-ruin

På Korsika finder du Madeleine Øhav National Park. I Adriaterhavet, ud for kysten af Kroatien, kan du se originale diamantminer og besøge over 1.000 øer i det storslået blå hav.

I Grækenland og på deres mange øer, kan den velkendte historie opleves, som på Kreta med ruinerne fra slottet Minos.

På Santorini, står de blændende hvide vægge og lyseblå kupler, som ses på alle postkortene.

På Cypern lokker de med arkæologiske områder, byzantinske klostre og masser af strande.

Inspiration-til-europa-Santorini

Der er masser at se, opleve og udforske i Europa – den helt store udfordring er, hvor man skal vælge at tage hen!

Læn dig tilbage og få masser af god inspiration til Europa – læs alt fra personlige rejsebeskrivelser & anmeldelser, til nyttig viden og lokale info – altsammen noget du kan få glæde af til planlægningen.

Områder i Europa

Læs mere  

Anmeldelser

Læs mere  

Artikler

Læs mere  

Festivalen til ære for Santa Maria i UTA

Hvert år fra d. 7.-9. september afholdes der i landbyen UTA, lidt udenfor Cagliari på Sardinien, en stor festival. En festival hvor man i den lille kirke “Santa Maria” viser sin respekt til Santa Maria, som i et glasmontre står med Jesusbarnet på armen.

Læs mere  

Tips til gode oplevelser i Amsterdam

Med mere end 6 millioner besøgende turister om året er Amsterdam et af Europas populæreste rejsemål. De ikoniske kanaler og hyggelige stræder får turister til at komme tilbage igen og igen. Dog kan Amsterdam, ligesom mange andre europæiske storbyer, være en dyr feriedestination. 

Læs mere  

Weekend i Barcelona

Tænk om du glip af de bedste seværdigheder, den bedste mad, den bedste underholdning m.v. på din weekendtur til Barcelona – det ville da være rigtig trist….

Læs mere  

Budapest – 4 dage og 3 nætter

Budapest here we come – straks gik jeg igang med planlægningen af turen, som bestod i at finde tidspunkt, flybilletter og hotel, samt at læse de mange anbefalinger der er til “must see and do” i Budapest.

Læs mere  

Skønne madoplevelser i Budapest

Madoplevelser i Budapest var noget af det jeg havde glædet mig mest til på vores 4 dages tur til byen. Hjemmefra havde jeg læst anbefalinger på flere blogs, og de steder som gik igen på flere blogs, skrev jeg ned på min “to visit” liste.

Læs mere  

Chania gamle bydel & havn

Da jeg for 20 år siden var et hurtigt smut forbi Chania, Kretas næststørste by, husker jeg byen som værende en stor, travl og meget trafikeret by. Byen var på ingen måde lige så hyggelig som den chamerende gamle by i Rethymnon, som vi ellers boede i.

Læs mere  

Manchester getaway – 2 dages forkælelse

Vil du med til koncert og høre Kaleo, ringede min veninde og spurgte. Ja da, jeg er frisk svarede jeg med det samme. Et par timer senere fik jeg en bekræftelse på koncertbilletterne – i Albert Hall!!

Læs mere  

Derfor skal du til Slovenien

Slovenien er ikke det land der popper først op når der skal vælges sommerferiedestination for danskerne. Og jeg kan jo starte med at spørge mig selv: Hvorfor har jeg egentlig ikke rejst dertil før nu? Slovenien er et land med store kontraster og utallige muligheder. Et lille land med et areal halvt så stort som Danmark og hvor 50% er dækket …

Læs mere