Syd- & Mellemamerika

Verdens største regnskov, et spændende dyre- og planteliv, en oprindelige indiansk befolkning og skøn musik er kun et lille udpluk af de mange oplevelser der venter forude...

Inspiration til Syd- & Mellemamerika

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-vandfald

Syd- og Mellemamerika er en af de mest spændende verdensdele med indfødte indianere, regnskove, bjerge, vulkaner, historie og sprudlende multikultur i en fascinerende blanding af afrikansk, indiansk og europæisk afstamning.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-indfødte-indianere

Latinamerika’s oprindelige indianske befolkning er så godt som udryddet, men i det nordlige Mellemamerika og i flere af Andesbjergene, udgør indianerne stadig en stor del af befolkningen.

Oplevelserne i denne verdensdel er uendelige og strækker sig over verdens største regnskov og floden Amazonas, der med sit spændende dyre- og planteliv som strækker sig over store dele af Brasilien, Venezuela, Bolivia, Ecuador og Colombia og Peru.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-vandfald2

Verdens længste bjergkæde Andesbjergene med de charmerende byer Caracas, Medellín, Quito, Santiago de Chile, bygget i bjergene.

Galapagos øerne med sine skildpadder, søløver og havleguaner, eller andre fjerntliggende øer som Påskeøen og Fernando de Noronha.

Ørkener som Atacama, landskaber i Patagonia & Tierra del Fuego, verdens højeste vandfald, Angel Falls i Venezuela, og andre store vandfald i Iguaçu Falls, Argentina og Brasilien.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-ørken

Du kan også se verdens ældste klippemalerier ved Serra da Capivara, og deltage i nogle af verdens største festligheder, såsom Rio karneval og Belem sin Cirio de Nazaré, Tango VM, og Vendimia festivalen i Argentina, som er en stor del af denne utroligt varierede og spændende verdensdel.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-vægmalerier

I Brasilien, Latinamerikas største – og verdens 5. største land, finder du 7000 km kridhvide strande med palmer og det azurblå Atlanterhav, utallige tropiske øer, musik-fyldte metropoler og fortryllende kolonibyer.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-strand

Inde i landet, byder Brasilien på flotte seværdigheder som majestætiske vandfald og krystalklare floder, men Brasilien’s aller største attraktion er Amazonas og Pantanal floderne, som er er noget af det mest fantastiske og livsbekræftende.

Oplev Amazonas med båd (jo mindre jo bedre) ned gennem floden, hvor du passerer både huse bygget på pæle og kan høre skrigende aber og fugle i skoven.

Eller du kan svede dig gennem floder og laguner på en kanotur.

Er du endnu mere hardcore, så har du også mulighed for at campere i regnskoven og på helt tæt hold, møde områdets fascinerende dyr – både dag og nat.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-amazon-dyr

Den bedste måde at se dyrelivet på, er på en aftentur.

Medbring en kraftig lommelygte og kom helt tæt på fugleedderkopper, træfrøer, flagermus, tornede rotter og slanger (hvoraf de fleste er ikke-giftige).

Udforsk også nogle af verdens højeste bjerge, vidtstrakte ørkener og imponerende vandfald i Argentina – verdens 8. største land.

Her finder du alt fra vilde og fjerntliggende områder i det sydlige Patagonien, til verdensklasse metropoler som tango’ens Buenos Aires, Sao Paulo, Bogatá, Caracas, Santiago, og verdens smukkest beliggende by, Rio de Janerio.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-Santiago

Peru er hjemsted for snedækkede bjerge, kæmpe sandklitter, flokke af tropiske fugle, vulkaner og de stenede Stillehavsøer – beboet af søløver.

I Peru kan du opleve nutidens indianere, som bor på de flydende øer i den højt beliggende sø, Titicaca, eller i andre område som Belém, Manaus, Lima, La Paz.

Også den glemte inka-by, Machu Picchu i Cuzco med fortidens indianere er meget interessant.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-Peru

I Ecuador kan du rejse fra Amazonas over de isdækkede Andes vulkaner, ned gennem tropisk regnskov med eksotiske orkideer, fugle, bizarre regnskovsplanter, mærkelige insekter og frygtløse dyr.

Inspiration-til-syd-og-mellemamerika-amazon-dans

Findes der én stor fællesnævner for Latinamerika, så er det musikken.

Musikken spilles og høres overalt og er hver mands eje – samba på de sandede gader, brasilianske rytmer på strande og i byer, panfløjter på Andes markederne, argentinsk folkemusik og meget meget mere.

Med helt få ord kan man sige, at rejse til Latinamerika, vil blive en helt uforglemmelig oplevelse.

Drømmer du om at rejse til Syd- og/eller Mellemamerika, så kan du på disse sider finde mere inspiration til Syd- og Mellemamerika og læse skønne personlige rejsebeskrivelser.

Inden længe vil du også kunne finde Anmeldelser og nyttig viden som visum og lokale info – altsammen noget som kan inspirere og hjælpe dig med planlægningen af din rejse til en af de mest spændende verdensdele.

Læs også “Latinamerika bugner af eventyr” og “Fantastiske oplevelser i Peru

Vi søger Gæstebloggere som har været i Syd- & Mellemamerika – skriv til os på info@rejsetanker.dk – hvis det kunne være noget for dig.

Artikler

Læs mere  

5 gode grunde til at opleve Galapagos øerne

Galapagos øerne ligger i Stillehavet, helt isoleret fra andre øer og ca. 1050 km fra kysten i Ecuador i Sydamerika. Men hvad er det, som er så vigtigt og unikt for Galapagosøerne, og som gør dette ørige så meget mere spændende og anderledes end andre steder? Her er 5 gode grunde til at opleve Galapagos øerne – og der findes …

Læs mere  

En rejse langs Amazonfloden

Amazonfloden er hovedpulsåren til livet i det nordlige Brasilien. Fra udmundingen ved Atlanterhavets kyst til den mindste lille biflod dybt inde i regnskoven.

Læs mere  

Latinamerika bugner af eventyr

Udforsk fantastiske ruinbyer i junglen og gå ad små stier blandt himmelstræbende vulkaner. Besøg farverige landsbyer, shop på lokale markeder i gamle kolonitidsbyer og dans salsa til den lyse morgen på en lækker tropestrand.

Læs mere  

Fantastiske oplevelser i Peru

Peru bliver en oplevelse du sent vil glemme. At rejse i Peru vil føre dig gennem Machu Picchu, Cuzco, Titicacasøen, Inkastien og Inkariget, Amazonas samt Lima – oplevelser på oplevelser som ingen ende vil tage Fantastiske oplevelser i Peru Peru er blandt nogle af Sydamerikas største oplevelser – en fantastisk smuk natur, en imponerende kulturarv samt pulserende storbyer. Peru er et …

Læs mere