RejseBlogs

Kowloon → Guide til Hong Kongs områder

På den sydlige del af fastlandet ligger halvøen Kowloon. Området blev indlemmet i den britiske koloni efter den anden opiumkrig i 1860. Her bor 2,3 millioner mennesker på et område mindre end centrale København og bydelen Mong Kok har den højeste befolkningstæthed i verden. Hvor Hong Kong Island er vesterlændingenes højborg er Kowloon mere kinesisk. Den sydligste bydel Tsim Sha …

Læs mere  

Guide til Koyasan

Koyasan er en lille kulturel perle gemt væk oppe i bjergene, 100 km syd for Kyoto og Osaka. Byen blev grundlagt i 819 af munken Kukai, bedre kendt som Kobo Daishi. Oprindeligt var Koyasan ikke en by, men blot hjemsted for det første tempel, Kongobu-ji, bygget af Shingon Buddhist sekten som Kobo Daishi grundlagde. 

Læs mere  

Guide til Nara

Nara var Japans første hovedstad fra år 710 til år 784. Byen har i dag 360.000 indbyggere og ligger i Kansai regionen en times kørsel syd for Kyoto og øst for Osaka.

Læs mere  

Bliv frivillig hos Filipino Street Kids

Filipino Street Kids (FSK) er en velgørenhedsorganisation, som har til formål at støtte socialt udsatte børn og familier som lever langt under fattigdomsgrænsen i Cebu City, Filippinerne.

Læs mere  

Osaka Shinsekai distrikt – et område som skiller sig ud…

Osaka Shinsekai distrikt Shinsekai betyder ”Ny Verden” på japansk og er et distrikt i Osaka lidt syd for Namba Station. Området var vært for “National Industrial Expo” i 1903 og blev i de følgende årtier, udviklet som et moderne eksempel på den vækst Japan var inde i.

Læs mere  

Guide til Osaka

Osaka er med sine 2,7 millioner indbyggere, Japans 2. største by efter Tokyo. Byen ligger godt beskyttet inde i Osaka bugten, hvor en række floder har deres udløb og har, pga. af denne ideelle placering, altid været en aktiv handelsby.

Læs mere  

Godt at vide om Japan inden du rejser

Med en samlet længde fra øst til vest på mere end 3.000 km kan det godt betale sig, at forberede turen til Japan hjemmefra. Her får du en lille guide med ting som er godt at vide om Japan inden du rejser. Hvordan kommer du til Japan SAS har en daglig afgang fra København direkte til Tokyo. Er Kyoto målet …

Læs mere  

3 dage i Tokyo

Mærk suset i en af verdens største byer og udforsk de forskellige bydele, der hver især byder på specielle oplevelser som man ikke finder andre steder.

Læs mere  

Første gang i Japan – hvad skal opleves?

Første gang du besøger Japan vil du uvilkårligt blive overvældet af de mange indtryk. Har du kun har 1-2 uger til rådighed på dit første besøg, vil det være en god ide at holde sig til de mere kendte destinationer som Tokyo, Kyoto, Hiroshima m.fl. 

Læs mere  

Kyoto – Kåret som verdens bedste by

Kyoto er 2 gange blevet kåret til verdens bedste by af Travel & Leisure og det er ikke uden grund. Kyoto er Japans gamle hovedstad og her er fyldt med templer og shrines, sten- og moshaver. At besøge Kyoto er som at tage tilbage i tiden og besøge en svunden tid, et skattekammer af historie og kultur. Kyoto Historiens vingesus er …

Læs mere  

Thailands mindre kendte og forholdsvis uspolerede øer

Thailand har langt flere øer end de fleste måske lige er klar over. For især første gangs besøgende, kan det være rigtig svært at vælge hvilke øer man skal rejse til. Her får du en lille guide over nogle af Thailands mindre kendte øer. Coral og Raya øerne Ud for Phukets sydkyst ligger en række små øer. De fleste af dem …

Læs mere  

Guide til Laos

Laos har rigtig meget at byde på – måske ikke lige så stort et udvalg som Thailand og Vietnam – til gengæld vil du opleve et smukt land med en helt fantastisk natur.

Læs mere  

Koh Samui Guide

På Samui er der smukt, luften er ren og der findes stadig sandstrande som på ingen måde er overfyldte. Koh Samui har noget for alle.

Læs mere  

8 gode rejsetips – derfor skal du til Indien…

Ja, Indien er stort og støjende og overfyldt og hektisk og varmt og fattigt og.. og…og alt muligt andet du måske har hørt om.  Ja, der er tiggere   Ja, der er krydret mad   Ja, du vil sandsynligvis få en god omgang “Delhi” mave undervejs. 

Læs mere  

Sri Lanka – som Thailand for 20 år siden

Derfor skal du til Sri Lanka nu Efter en borgerkrig fra 1983 til 2009 og en tsunami som hærgede i 2004, så er Sri Lanka igen på benene. Turistindustrien og antallet af besøgende et støt stigende, men priserne er overkommelige og oplevelserne uendelige. I utallige har mange år har Sri Lanka været sprunget over som rejsemål, men det er begyndt …

Læs mere  

Guide til Phuket

Når du planlægger din første rejse til Phuket er det nærliggende at tro, at alle strande og byer er ens. De har helt sikkert meget tilfælles, men der er også store forskelle og du skal nøje udvælge det sted du gerne vil bo, for at din ferie på Phuket ikke bliver en skuffelse.

Læs mere  

Guide til Koh Kood

Koh Kood – også kaldet Koh Kut og Ko Kut – ligger ca. 45 km og 70 min. sejlads fra Trat, Thailands fastland. Øen er den 5. største ø i Thailand og er den ø som ligger tættest på grænsen til Cambodia.

Læs mere  

Guide til Koh Chang

Koh Chang er Thailands næststørste ø efter Phuket. Øen ligger i det østlige Thailand og hører med til Trat regionen. Til trods for øens 217 km2, så er det meget få områder som er befolket, da 75% af øen er dækket af uspoleret og beskyttet regnskov.

Læs mere  

Gili øerne – et barfodet paradis

Beliggende ud for Lomboks nordvestlige kyst, finder du Gili øerne – Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan. Her skal du forberede dig på et tropisk barfodet paradis uden biler, med perfekte hvide badestrande, et farverigt koralrev med havskildpadder, djævlerokker og utallige andre havdyr.

Læs mere  

Koh Kood – helt uspoleret og autentisk

Jeg er faldet fuldstændig pladask for Koh Kood! En ø som har formået, som en af de få, at bevare sin smukke og frodige natur, sine fantastiske rene strande med krystalklart vand og en autenticitet jeg næsten havde glemt eksisterede.

Læs mere  

Koh Rong Samloem – et rent strandparadis i Cambodia

Du sejler til Koh Rong og Koh Rong Samloem fra Sihanoukville. Vi befandt os på stranden i Otres – ca. 15 min. kørsel fra havnen i Sihanoukville – og vi var ikke længe om at slå til, da en “tour sælger” på stranden solgte bådbilletter inkl. pick-up fra hotellet vi skulle bo på.

Læs mere  

Vietnams fantastiske natur

Efter at være rejst fra Phnom Penh i Cambodia er vi nu ankommet med sovebus til Ho Chi Minh i Vietnam. Ho Chi Minh Vi købte vores scooter som næsten helt ny og med 150 cc, hos “Stevies Garage“.

Læs mere  

Cambodia på godt og ondt

Rejsen var lang, men nu er vi her (faktisk har vi allerede været her i noget tid 🙂 og jeg må sige, Cambodia byder på mange overraskelser, som man bestemt ikke kan forestille sig, når man lander ved grænsen. Og det var netop ved grænsen vi fik vores første “spændende” udfordringer med Cambodia.

Læs mere  

Koh Lanta – 2. stop gennem Thailand på budget

Vi skulle sejle fra Phuket til Koh Lanta. Vi blev hentet kl. 7.30 og havde et enkelt stop på Phi Phi Island, hvorefter vi sejlede direkte til Koh Lanta. Sejlturen tager ca. 3 timer og koster ml. 650-900 bath inkl. pick-up (ca. 120-170 kr.).

Læs mere  

Vores rejse gennem Asien 2016

Min kæreste og jeg rejste rundt i Sydøstasien som backpackere i 6 måneder, og vi vil rigtig gerne dele alle vores mange oplevelser med alle jer som overvejer at gøre det samme.

Læs mere