Eventyrligt smukke New Zealand

29. marts 2017 New Zealand   RejseBlog

New Zealand er et land fyldt med skjulte skatte og en spetakulær og uspoleret natur

På kun 269.000 km2 og med ca. 4 millioner indbyggere, er smukke New Zealand et forholdvist lille land, som består af 3 øer; Nord- & Sydøen samt Stewart Islands.

New Zealand kan, mere end noget andet land, prale med stort set alt.

smukke-new-zealand-Milford-sounds

Milford Sounds

Fra nordspidsen til sydspidsen er der kun ca. 1600 km, så når du besøger New Zealand kan du med bil, autocamper, bus eller tog, få et hav af oplevelser på relativ kort tid.

Naturen er nok noget af det mest fantastiske – her finder du alt fra varme, solbeskinnede strande til kolde snedækkede bjerge og gletchere.

smukke-new-zealand-Turkis-lake

Lake Pukaki

Du kan opleve aktive vulkaner, svømme med delfiner, trekke i endeløse regnskove, eller dåne over de mest imponerende fjorde og søer – og alt dette indenfor et par timers kørsel fra hinanden.

Udover den betagende natur, er New Zealand også et fantastisk sted at besøge, hvis man vil have action og adrinalinsus.

smukke-new-zealand-aktviteter

Lake Taupo

For de eventyrlystne er der rigelige mængder af både elastikspring, klatring, skiløb, snowboarding, windsurfing, drageflyvning, skydiving, rafting, faldskærmsudspring, jetskiing, mountainbiking, fiskeri, kajakroning og jeg kunne blive ved….

smukke-new-zealand-huka-falls

New Zealands historie er også meget interessant og går 1000 år tilbage, hvor de første indbyggere, Maori-folket, ankommer til øen i 7 små kanoer fra andre dele af Polynesien.

I 1642 blev New Zealand udforsket af den hollandske navigatør, Abel Tasman, og i 1769 foretog den britiske kaptajn James Cook 3 rejser til øerne, som i 1840 formelt knyttede New Zealand til England.

I 1840 blev der indgået en traktat (Waitangi traktaten) mellem briterne og Maoristammerne, som lovede at beskytte Maori land, hvis Maorierne anerkendte britisk styre.

smukke-new-zealand-Maori

Maorier

Til trods herfor, var de britiske bosættere dengang ubarmhjertige mod de oprindelige Maoristammer.

I dag ser det helt anderledes ud, landet anerkender og fejrer sit oprindelige folk, og lever i stor respekt for (og med) Maori kultur og traditioner.

Indbyggerne på New Zealand er en skøn og mangfoldig blanding af mennesker fra hele verden, men overvejende fra Europa, Asien, øerne i Stillehavet samt deres egne Maorier.

Alle disse forskellige baggrunde danner et rigt kulturliv, og udmønter sig i en endeløs række af oplevelser og begivenheder.

New Zealænderne – også kaldet Kiwi’erne, efter deres lille nationale strudse fugl, lever det meste af deres tid udendørs.

De er super sociale, og deltager i enhver begivenhed. De er stolte af deres lille land, og deler det gerne med resten af verden.

smukke-new-zealand-Vingaarde

Vingårdsbesøg

Hvert år, byder på en lang liste af tilbagevendende, både internationale som nationale begivenheder.

Uanset om det er prøvesmagning af New Zealands fantastiske køkken eller vine, vinfestivaller eller konkurrencer i adventure sports på land, i vand eller i luften – så finder man verdenklasse underholdning alle steder.

Disse arrangementer giver et godt og værdifuldt indblik i de lokale aktiviteter, kulturer og ikke mindst maorihistorien.

Så vil du sidde og gnubbe skuldre med de lokale, så tjek hvad der sker i de områder du befinder dig i, og deltag så meget du kan – det vil helt sikkert være en uforglemmelig oplevelse.

smukke-new-zealand-Hobittens-hus

Hobbittens hus

To andre plusser ved smukke New Zealand er;
1. du kan komme bagom kulisserne på Ringenes Herre
2. til trods for at være verdens mest isoleret land, så vil en rejse dertil, bringe dig meget tættere på Stillehavsøerne som Fiji, Samoa, Salomon Islands etc.

-mange af flybilletterne til New Zealand tilbyder stopovers på en til to Stillehavsøer.

Det kan virkelig anbefales at udnytte et stopover på fx. Fiji, som er en helt unikt og ikke mindst en meget eksotisk oplevelse.

Så du kan nok se – der er masser af grunde til at tage til smukke New Zealand…. det eneste du vil kunne klage over, må være en rejseplan med manglende tid (og sandfluerne).

 

Læs også

New Zealands bedste vine
Derfor skal du til New Zealand

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>