Fakta om Bali

Fakta om Bali

Fakta om Bali er opdateret d. 17. august 2022

Når du skal til Bali er der ting du bør vide inden du rejser. Herunder kan du læse om nogle af de vigtigste ting.

Pas & Visum

Pas: Et pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Visum: Når du flyver til Bali får du i flyet udleveret et skema, som skal udfyldes med dit navn, adresse, pasnummer, hvad dit ærinde er på Bali, hvor du skal bo etc.

Når du så lander i lufthavnen køber du et 30 dages turistvisum VOA (Visa On Arrival) til ca. kr. 250 pr. pers. på baggrund af skemaet du har udfyldt i flyet.

Visummet bliver klipset ind i dit pas sammen med et indrejsestempel.

Et turistvisum kan forlænges mod et gebyr (som er langt billigere end bøden du får, hvis du overskrider de 30 dage).

Skal visummet forlænges findes der 2 muligheder:

1. Køb forlængelse af visum på bali

For at få forlænget et visum, mens du er på Bali, skal du en tur forbi immigration. Alternativt kan et visa agency gøre det for jer, men det kræver, at man møder op til biometrics ved immigration – så umiddelbart spares der ikke tid ved at bruge et visa agency.

Vi anbefaler at du benytter Bali Visas til at forlænge dit ophold.

2. Køb visum hjemmefra

Du kan også købe et visum hjemmefra, som gælder i 60 dage. Dette gøres gennem et visa agency, men koster ca. kr. 2000 pr. pers. På denne noget dyrere måde, sparer du at skulle en tur forbi immigration – et visa agency klarer det hele for jer.

HER kan du se mere om at købe visum hjemmefra.

Tjek altid Udenrigsministeriet for opdateringer vedr. pas og visum.

Vacciner – Corona

Reglerne vedr. coronakrav ændrer sig hele tiden, men dags dato (17. august 2022) er de følgende:

1. Har du 3 vacciner behøver du ikke andet
2. Har du 2 vacciner stilles der krav til at du skal testes, dels når du lander på Bali og dels hvis du tager til øer som ikke er en del af Bali (Lombok og Gili Øerne fx.) Nusa Lembongan er fx. en del af Bali, hvorfor du så ikke skal testes når du tager dertil.

Sørg for at kunne dokumentere at du er vaccineret både digitalt OG på print.

Andre vaccinationer

Der er mange meninger om hvilke vaccinationer man skal have for at rejse til Indonesien/Bali. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle.

Nogle læger anbefaler hele molevitten hepatitis A+B, Japansk hjernebetændelse, Rabies, Tuberkulose, Gul feber, Malaria etc. etc. – men her vil vi gerne understrege – der bliver tjent rigtig MANGE penge på disse vacciner og måske behøver du ikke størstedelen af dem!

Tal med din læge, og ikke mindst om, hvor du skal hen på Bali og vælg så de vacciner, som gør dig tryg. Spørg evt. andre som har været afsted.

PeduliLindungi app

Om der stadig stilles krav til at denne app skal downloades og udfyldes er lidt usikkert. Men heller “safe” than “sorry”. Udfyld den og vær på forkant, i det tilfælde af en myndighed skulle bede om at se den.

> Download her til iPhone <
> Download her til Android <

Valuta & penge

Valuta: På Bali hedder møntfoden Rupiah (IDR). Rupiah kan hæves i ATM hæveautomater næsten overalt i mest besøgte områder.

Udover ATM hæveautomaterne kan du også hæve/veksle penge i banker, på vekselkontorer og de fleste hoteller tilbyder også veksling af penge.

Anbefalinger & Tips:

  • Hæver du i ATM hæveautomaterne, så hæv altid maksimum aht. gebyret (både det danske og det indonesiske).
  • Hav altid små sedler i lommen til taxaer, små køb og drikkepenge – det er ikke altid de kan give tilbage hvis du kun har store sedler.
  • Download valutaomregner App’en så du altid har den ved hånden – den kører offline og er slet ikke til at undvære:
    App Store – iPhones
    Google Play – Android

Valutakursen på Rupiah kan du se HER

Drikkepenge: På Bali lægger du næsten altid lidt drikkepenge og især på restauranter & barer, til hotelpersonalet, til de lokale guider etc.

Nogle restauranter, barer og caféer lægger dog selv 15% i “service charge” på regningen, så tjek lige regningen inden du betaler.

Klima

Klimaet på Bali er tropisk med gennesnits temperaturer på ca. 28 grader, og der skelnes mellem tør- & regntid og/eller høj- & lavsæson.

Regntiden ligger fra ca. november til marts. Når det regner er det oftest kun et par timer ad gangen – det blæser op og regnen vælter ned i 1 time eller 2. Herefter det klarer op igen – men der er aldrig regler uden undtagelser og hele regnvejrsdage kan selvfølgelig forekomme.

Tørtiden ligger fra ca. april til november hvor dagene (for det meste) er tørre og varme.

Bali kan sagtens besøges også i regntiden.

Tidsforskel

Tidsforskellen afhænger af vores vinter- og sommertid og hvor i Indonesien du rejser.

Bali:
Dansk sommertid: + 5 timer
Dansk vintertid: + 6 timer

Strøm, wi-fi & mobiler

Strøm: Bali kører ligesom i Danmark med 220V.  Stik/stikkontakter er (næsten) alle steder som vores – der kan dog være enkelte undtagelser, hvorfor det kan være fornuftigt at medbringe en adapter.

Mobil: Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort på Bali, MEN du skal være opmærksom på, hvor meget data du (gratis) har at bruge af. Du skal anvende Roaming og opbruger du dit dataloft, kan blive rigtig dyrt.

Der findes 2 bedre og billigere alternativer:

  1. Køb et Telkomsel simkort, som virker i 3 måneder og som kan genåbnes og omregistreres for længere tid.
    Kortet kan købes (og fyldes op) i fx. Cirkel K. Når du har købt simkortet skal det registreres ved Grapari Telkomsel.
  2. Bruger du dit DK simkort – og er opmærksom på dit forbrug – så kan du for en sikkerheds skyld, slå dit flymode til og kun bruge din mobil, når du har wi-fi adgang.

Wi-fi: Wifi har storts set alle – dog med svingende dækning. De fleste steder spørger du bare efter koden.

(Tjek med dit teleselskab hvad det koster med roaming – flere teleselskaber tilbyder nu gratis roaming i Indonesien/Bali – enten ubegrænset eller med et dataloft).

Translate »