Fakta om Indonesien

Det skal du vide om Indonesien inden du rejser…

Fakta om Indonesien

Når du skal til Indonesien er der nogle ting du bør vide inden du rejser. Herunder kan du læse om nogle af de vigtigste.

Pas & Visum

Pas: Et pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Visum: Når du flyver til Indonesien får du udstedt visum ved ankomst. I flyet udfyldes et skema, hvor du skal svare på spørgsmål om dit navn, adresse, pasnummer, hvad dit ærinde er i Indonesien, hvor du skal bo etc.

Alt sammen noget, som i lufthavnen, bliver klipset ind i dit pas sammen med et indrejsestempel og som udmunder i et turistvisum på 30 dage.

Visummet kan forlænges mod et gebyr (som er langt billigere end bøden du får, hvis du overskrider de 30 dage).

Skal visummet forlænges findes der flere små kiosker som fungerer som immigrationsmyndighed og som yder denne service. Som oftest står det tydeligt fremhævet på kiosken.

Tjek altid Udenrigsministeriet for opdateringer vedr. pas og visum.

Valuta & penge

Valuta: I Indonesien hedder møntfoden Rupiah (IDR). Rupiah kan hæves i ATM hæveautomater næsten overalt i mest besøgte områder.

Udover ATM hæveautomaterne kan du også hæve/veksle penge i banker, på vekselkontorer og de fleste hoteller tilbyder også veksling af penge.

Anbefalinger & Tips:

  • Hæver du i ATM hæveautomaterne, så hæv altid maksimum aht. gebyret (både det danske og det indonesiske).
  • Hav altid små sedler i lommen til taxaer, små køb og drikkepenge – det er ikke altid de kan give tilbage hvis du kun har store sedler.
  • Download valutaomregner App’en så du altid har den ved hånden – den kører offline og er slet ikke til at undvære:
    App Store – iPhones
    Google Play – Android

Valutakursen på bath kan du se HER

Drikkepenge: I Indonesien lægger du næsten altid lidt drikkepenge og især på restauranter & barer, til hotelpersonalet, til de lokale guider etc.

Nogle restauranter, barer og caféer lægger dog selv 15% i “service charge” på regningen, så tjek lige regningen inden du betaler.

Vaccinationer

Der er mange meninger om hvilke vaccinationer man skal have for at rejse til Indonesien. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle.

Nogle læger anbefaler hele molevitten hepatitis A+B, Japansk hjernebetændelse, Rabies, Tuberkulose, Gul feber, Malaria etc. etc. – men her vil vi gerne understrege – der bliver tjent rigtig MANGE penge på disse vacciner og måske behøver du ikke størstedelen af dem!

Tal med din læge, og ikke mindst om, hvor du skal hen i Indonesien, og vælg så de vacciner, som gør dig tryg – spørg evt. andre som har været afsted.

Klima

Klimaet i Indonesien er tropisk med gennesnits temperaturer på ca. 28 grader, og der skelnes mellem tør- & regntid og/eller høj- & lavsæson.

Regntiden ligger fra ca. november til marts. Når det regner er det oftest kun et par timer – det blæser op og regnen vælter ned i 1 time eller 2, hvorefter det klarer op igen – men der er aldrig regler uden undtagelser og hele regnvejrsdage kan forekomme.

Tørtiden ligger fra ca. april til november hvor dagene (for det meste) er tørre og varme.

Visse steder i Indonesien kan det være svært at rejse rundt i regntiden, hvorimod steder som Bali sagtens kan besøges også i regntiden.

Tidsforskel

Tidsforskellen afhænger af vores vinter- og sommertid og hvor i Indonesien du rejser.

Bali:
Dansk sommertid: + 5 timer
Dansk vintertid: + 6 timer

Jakarta:
Dansk sommertid: + 4 timer
Dansk vintertid: + 5 timer

Strøm, wi-fi & mobiler

Strøm: Indonesien kører ligesom Danmark med 220V og stik/stikkontakter er (næsten) alle steder som vores – der kan dog være enkelte undtagelser, hvorfor det kan være fornuftigt at medbringe en adapter.

Mobil: Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort i Indonesien, MEN du skal være opmærksom på, at du skal anvende Roaming og det kan blive rigtig dyrt – ikke kun når du selv ringer eller sender sms, men også når du modtager opkald/sms.

Der findes 2 bedre og billigere alternativer:

  1. Køb et Indonesisk taletidskort (simkort) og sæt i din telefon. Med det kan du bruge apps uanset hvor du befinder dig fx til maps og gps, eller skal søge fx hoteller, seværdigheder etc.
  2. Når du er steder med wi-fi så brug Messenger, Facetime, Skype, Viber etc. – det er helt gratis at bruge.

Wi-fi: får du de fleste steder, men med svingende dækning. De fleste steder spørger du bare efter koden.

(Tjek med dit teleselskab hvad det koster med roaming – flere teleselskaber tilbyder nu gratis roaming i Indonesien)

 

Fakta om Indonesien

Landefakta

RejseBlogs fra Indonesien

indonesien-Omraaderne-i-asien

Anmeldelser fra Indonesien

Anmeldelser

Find gode oplevelser

Find billige flybilletter

Mest læste blogindlæg

guide-til-bali-topbillede-opt

Book hotel og optjen gratis overnatninger

Når du booker fly, hotel, seværdigheder osv. via vores links, tjener vi en lille smule i kommission - tak for din støtte.

Rejsetanker-dk-logo

På RejseTanker.dk skriver vi alt fra guides og rejsebeskrivelser, til anmeldelser og gode tips, alene baseret på at inspirere og hjælpe andre med planlægningen af drømmerejsen.

Personlige anbefalinger er nemlig dem, som giver de mest troværdige og de bedste oplevelser.