Fakta om

Laos

Fakta om Laos

Når du skal til Laos er der nogle ting du bør vide inden du rejser. Herunder kan du læse om nogle af de vigtigste!

Pas & Visumregler

Pas: Dit pas skal være gyldigt i min. 6 måneder fra indrejsedato

Visum: Ved ophold i max.15 dage er Laos visumfrit. Ved ophold i mere end 15 dage kræves der visum.

Der er flere måder at søge visum til Laos på:

  • Visum kan søges ved landegrænserne.
    Et visum med 30 dages varighed, kan søges fx. ved grænsen i Thailand og koster ca. 2400 Bath (ca. kr. 500). Er du i Laos og ønsker yderligere forlængelse af dit visum koster det ca. 2 USD pr. dag.
    Husk at medbringe 2 stk. pasbilleder (til ind- og udrejsedokumentet) samt i forvejen at have printet og udfyldt formularen som myndighederne skal bruge til visummet.
    15 dages visum kan forlænges med 15 dage, og 30 dages visum kan forlænges med yderligere 30 dage.
  • Visum kan også bestilles/købes hjemmefra og det nemmeste er at søge det HER. Eller læse mere om visumkravene på Laos’ ambassaden i Sverige.

Tjek altid Udenrigsministeriet for opdateringer.

Valuta & Penge

Valuta: På Laos hedder møntfoden Lao Kip (LAK), men de fleste steder kan du også bruge både Thai bath og Dollars. Vær altid opmærksom på hvad kurs du får når du veksler penge – det kan svinge meget.

I ATM hæveautomater i de større byer kan du hæve penge på visakort. Det er dog altid en god ide at medbringe US$ til veksling. Endvidere kan du hæve/veksle både i banker, på vekselkontorer og de fleste hoteller tilbyder også veksling af penge.

Du kan tjekke kurser HER

Drikkepenge: På Laos lægger man næsten altid lidt drikkepenge og især på restauranter & barer, til hotelpersonalet, til de lokale guider etc. – det er en del af de ansattes løn (som uden drikkepenge, er så godt som ingenting) – med $1-2 kan man komme langt.

Tidsforskellen i Laos

Tidsforskellen i Laos afhænger af vores vinter- og sommertid.

Dansk sommertid: + 5 timer
Dansk vintertid: + 6 timer

Strøm, wi-fi & mobiler

Strøm: Laos kører ligesom Danmark med 220V og stik/stikkontakter er (næsten) alle steder som vores – der kan dog være enkelte undtagelser, hvorfor det kan være fornuftigt at medbringe en adapter.

Mobil: Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort i Laos, MEN du skal være opmærksom på, at du skal anvende Roaming og det kan blive rigtig dyrt – ikke kun når du selv ringer eller sender sms, men også når du modtager opkald/sms.

Der findes 2 bedre alternativer:

  1. Køb et taletidskort (simkort) og sæt i telefonen. Det er super billigt og du kan bruge apps uanset hvor du befinder dig, hvilket gør det muligt at benytte kort og gps, at søge på fx restauranter, hoteller, seværdigheder eller finde hjælp ved nødstilfælde etc.
  2. Når du er steder med wi-fi så brug Messenger, Facetime, Skype, Viber eller hvad du nu er koblet op på – det er helt gratis.

Wi-fi: er der de fleste steder, men med meget svingende dækning og ofte ret ringe.

Vaccinationer

Snakken om hvilke vaccinationer man skal have for at rejse til Laos giver ofte anledning til diskussion – nogen mener ingen, andre mener hele molevitten. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle. Vi vil dog gerne understrege – der bliver tjent rigtig MANGE penge på unødige vacciner – måske du ikke behøver størstedelen af dem!

Tal med din læge, og ikke mindst om, hvor du skal hen i Laos og vælg så de vacciner, som gør dig tryg – spørg evt. andre som har været afsted.

Klima

Laos har tropisk klima med 2 årstider;
Tørtiden er fra november til maj – Regntiden fra juni til oktober

Det bedste og mest behagelige tidspunkt at besøge Laos på, er i tørtiden fra november til februar.

I regntiden kan dagene være meget varme og med en (for nogen) uudholdelig høj luftfugtighed som også kan gøre både veje og flytrafik en del langsommere og utilregnelig.

August og september er månederne med mest regn, til gengæld er alt meget grønnere og priserne lavest.

Den gennemsnitlige temperatur ligger på ca. 28 grader året rundt, men kan i regntiden kan den stige til 38 grader.

Tjek vejret HER

 

Stil spørgsmål i Forum

RejseForum

Personlige RejseBlogs fra Laos

RejseBlogs

Fakta om Laos

Landefakta

Følg os på Instagram

Skriv om dine Rejseoplevelser

Bliv-gasteblogger

Kåret som bedste søgemaskine