Fakta om Thailand

Fakta om Thailand

Bliv godt klædt på inden du rejser – her kan du læse fakta om Thailand og om alt det du bør vide inden rejsen.

Fakta om Thailand er opdateret d. 13. maj 2024

Pas

Et pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Vær opmærksom på, at der skal være tomme sider i dit pas til at stemple på. Der må ikke være krøllede sider, sider der er tegnet på eller være påsat klistermærker.

De fleste gange sker der ikke noget ved det, men flere gange er passagerer bliver afvist ved immigrationen grundet passet ikke har overholdt ovenstående regler.

Visum

30 dage: Du kan opholde dig i Thailand i optil 30 dage uden at skulle søge visum.

Når du ankommer til Thailand med fly, vil du ved ankomsten få tjekket pas, lavet et fingeraftryk og få udstedt et 30 dages visum i dit pas.

Visum ved ankomst fra en landegrænse: Kommer du til Thailand via en landegrænse fx Cambodia, gælder samme fremgangsmåde, men her får du kun et 15 dages turistvisum.

Visum med ophold i mere end 30 dage:

60 dage: Vil du blive i optil 60 dage (altså 30 dage mere) kan du besøge et immigration kontor (de ligger alle lidt større steder) og købe forlængelse af dit visum til 1.900 baht (ca. 360 kr.).

På immigrationskontoret skal du udfylde nogle papirer og have dit pas med. Dit resort skal ligeledes udfylde nogle papirer (sæt 1-2 dage af på det og HUSK at forlængelsen skal ske INDEN de 30 dage udløber)

Alternativt kan du online ansøge om 60 dages visum for ca. kr. 250.90 dage: Søger du ophold for 90 dage, skal du ansøge både online og på immigrationkontoret. Pris ca. 360 + 250 kr.

Tjek altid opdaterede visum krav på: thaievisa.go.th

Valuta & penge

Valuta: I Thailand hedder møntfoden Baht (BTH). Baht kan købes (bestilles) hjemmefra, men (næsten) overalt i Thailand kan baht også hæves i ATM hæveautomater.

Udover ATM hæveautomaterne kan du også hæve/veksle penge i banker, på vekselkontorer og de fleste hoteller tilbyder også veksling af penge.

Tips til valuta & penge:

  • Hæver du i ATM hæveautomaterne, så hæv altid maksimum aht. gebyret (både det danske og det thailandske).
  • Hav altid 20 og 50 bahts i lommen til taxaer, små køb og drikkepenge – det er ikke altid de kan give tilbage hvis du kun har store sedler.
  • Download valutaomregner App’en så du altid har den ved hånden – den kører offline og er slet ikke til at undvære:
    App Store – iPhones
    Google Play – Android

Valutakursen på bath kan du se HER

Drikkepenge: I Thailand lægger man næsten altid lidt drikkepenge og især på restauranter & barer, til hotelpersonalet, til de lokale guider etc. Nogle restauranter, barer og caféer lægger dog selv 15% i “service charge” på regningen, så tjek lige regningen inden du betaler.

Vaccinationer

Snakken om hvilke vaccinationer man skal have for at rejse til Thailand giver konstant anledning til stor diskussion. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle.

Nogle læger anbefaler hele molevitten hepatitis A+B, Japansk hjernebetændelse, Rabies, Tuberkulose, Gul feber, Malaria etc. – men her bør det understreges – der bliver tjent rigtig MANGE penge på vacciner og måske behøver du ikke størstedelen af dem!

Tal med din læge, og ikke mindst om hvor du skal hen i Thailand og vælg så de vacciner, som gør dig tryg. Spørg også andre som har været afsted.

Klima

Klimaet i Thailand er tropisk og der skelnes mellem tør- & regntid og/eller høj- & lavsæson.

Regntiden ligger fra ca. maj til oktober. Når det regner er det dog sjældent hele dagen. Ofte blæser det op og regnen vælter ned i 1 time eller 2, hvorefter det klarer op igen. Men der er aldrig regler uden undtagelser.
Tørtiden ligger fra ca. november til april  hvor dagene er tørre og varme.

Tidsforskel

Tidsforskellen afhænger af vores vinter- og sommertid.

Dansk sommertid: + 5 timer
Dansk vintertid: + 6 timer

Strøm

Thailand kører ligesom Danmark med 220V og stik/stikkontakter er (næsten) alle steder som vores. Der kan være enkelte undtagelser, hvorfor det kan være fornuftigt at medbringe en adapter.

Mobil

Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort i Thailand.

Nogle mobil abonnementer såsom “3LikeHome” tilbyder gratis roaming i Thailand op til 20 GB. Det er dog ikke alle selskaber der gør det, så tjek dit abonnement.

Vær opmærksom på: Dækker dit abonnement ikke i Thailand, så kan det blive rigtig dyrt.

HUSK du betaler ikke kun for når du selv ringer eller sender sms, men også når du modtager opkald/sms.

Der findes 2(3) bedre og billigere alternativer når abonnementet ikke dækker:

  1. Køb et TRUE 5G simkort i fx. 7/11 som ligger alle steder. Ved at bruge et thai simkort, kan du bruge din mobil fuldstændig som hjemme. Du skal derfor ikke give afkald på apps som fx til maps og gps og du kan søge hoteller, seværdigheder etc. præcist når du har lyst.
  2. Du kan også købe et elektronisk Airalo e-simcard – se mere her
  3. De fleste steder er der wi-fi. Hold din mobil på “flymode” og tilslut wi-fi. Så kan du de fleste steder koble dig på og bruge Messenger, Facetime, Skype, Viber etc. – og det er helt gratis at bruge.

Wi-fi

De fleste steder har wi-fi, men med svingende dækning. Spørg efter koden, hvis den ikke står på et skilt eller andet.

Der findes også flere apps du kan downloade, som fortæller dig om nærmeste gratis wi-fi.

Har du flere gode fakta om Thailand, som du mener skal på listen – så skriv til os på info@rejsetanker.dk 

Translate »