Fakta om Thailand
Fakta om Thailand
Bliv godt klædt på inden du rejser – her kan du læse fakta om Thailand og om alt det du bør vide inden rejsen.
Fakta om Thailand er opdateret d. 9. maj 2022
Pas
Et pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.
Vær opmærksom på, at der skal være tomme sider i dit pas til at stemple på. Der må ikke være krøllede sider, sider der er tegnet på eller være påsat klistermærker.
De fleste gange sker der ikke noget ved det, men flere gange er passagerer bliver afvist ved immigrationen grundet passet ikke har overholdt ovenstående regler.
Visum
Visumfri i indtil 30 dage for turistrejser.
Visum ved ankomst med fly: Når du flyver til Thailand skal du i flyet udfylde et skema, hvor du skal svare på spørgsmål som dit navn, adresse, pasnummer, hvad dit ærinde er i Thailand, hvor du skal bo etc.
Skemaet afleveres sammen med fremvisning af dit pas i lufthavnen, og giver dig et indrejsestempel og et turistvisum på 30 dage.
Visum ved ankomst fra en landegrænse: Kommer du til Thailand via en landegrænse fx Cambodia, gælder samme fremgangsmåde, men her får du kun et 15 dages turistvisum.
Visum med længere ophold end 30 dage, skal søges hjemmefra og kan gøres HER
Tips til visum:
- I Thailand kan visum til andre nabolande købes flere steder, bla. i små kiosker, også kaldt ”Travel Agencies”. De er lidt dyrere, men det er hurtig ekspedition og du får dit visum indenfor et par dage. Husk at medbringe et billede samt dit pas, som de skal bruge til at lave visum. (tjek altid på nettet om kiosken er troværdig)
- Tag et billede af dit pas, navnet på dit hotel samt flynummeret hjemmefra – så er du fri for at rode alle tingene frem i flyveren, når du skal udfylde visumskemaet.
Visarun: Vær opmærksom på, at visarun i Thailand er blevet langt svære end hidtil, så tjek op på kravene ved de grænser du påtænker at tage over.
(Begrebet ”Visa-run” bruges af backpackere, som i sidste øjeblik skal have fornyet sit visum og som hurtigt tager en tur over en landegrænse for at få forlænget eller få et nyt visum).
Valuta & penge
Valuta: I Thailand hedder møntfoden Baht (BTH). Baht kan købes (bestilles) hjemmefra, men (næsten) overalt i Thailand kan baht også hæves i ATM hæveautomater.
Udover ATM hæveautomaterne kan du også hæve/veksle penge i banker, på vekselkontorer og de fleste hoteller tilbyder også veksling af penge.
Tips til valuta & penge:
- Hæver du i ATM hæveautomaterne, så hæv altid maksimum aht. gebyret (både det danske og det thailandske).
- Hav altid 20 og 50 bahts i lommen til taxaer, små køb og drikkepenge – det er ikke altid de kan give tilbage hvis du kun har store sedler.
- Download valutaomregner App’en så du altid har den ved hånden – den kører offline og er slet ikke til at undvære:
App Store – iPhones
Google Play – Android
Valutakursen på bath kan du se HER
Drikkepenge: I Thailand lægger man næsten altid lidt drikkepenge og især på restauranter & barer, til hotelpersonalet, til de lokale guider etc. Nogle restauranter, barer og caféer lægger dog selv 15% i “service charge” på regningen, så tjek lige regningen inden du betaler.
Vaccinationer
Snakken om hvilke vaccinationer man skal have for at rejse til Thailand giver konstant anledning til stor diskussion. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle.
Nogle læger anbefaler hele molevitten hepatitis A+B, Japansk hjernebetændelse, Rabies, Tuberkulose, Gul feber, Malaria etc. – men her bør det understreges – der bliver tjent rigtig MANGE penge på vacciner og måske behøver du ikke størstedelen af dem!
Tal med din læge, og ikke mindst om hvor du skal hen i Thailand og vælg så de vacciner, som gør dig tryg. Spørg også andre som har været afsted.
Klima
Klimaet i Thailand er tropisk og der skelnes mellem tør- & regntid og/eller høj- & lavsæson.
Regntiden ligger fra ca. maj til oktober. Når det regner er det dog sjældent hele dagen. Ofte blæser det op og regnen vælter ned i 1 time eller 2, hvorefter det klarer op igen. Men der er aldrig regler uden undtagelser.
Tørtiden ligger fra ca. november til april hvor dagene er tørre og varme.
Tidsforskel
Tidsforskellen afhænger af vores vinter- og sommertid.
Dansk sommertid: + 5 timer
Dansk vintertid: + 6 timer
Strøm
Thailand kører ligesom Danmark med 220V og stik/stikkontakter er (næsten) alle steder som vores. Der kan være enkelte undtagelser, hvorfor det kan være fornuftigt at medbringe en adapter.
Mobil
Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort i Thailand.
Nogle mobil abonnementer såsom “3LikeHome” tilbyder gratis roaming i Thailandop til 20 GB. Det er dog ikke alle seskaber der gør det, så tjek dit abonnement.
Vær opmærksom på: Dækker dit abonnement ikke i Thailand, så skal du anvende Roaming og det kan blive rigtig dyrt. OG du betaler ikke kun for når du selv ringer eller sender sms, men også når du modtager opkald/sms.
Der findes 2 bedre og billigere alternativer når abonnementet ikke dækker:
- Køb et thailandsk simkort. Ved at bruge et thai simkort, kan du bruge din mobil fuldstændig som hjemme. Du skal derfor ikke give afkald på apps som fx til maps og gps og du kan søge hoteller, seværdigheder etc. præcist når du har lyst.
- De fleste steder er der wi-fi. Hold din mobil på “flymode” og tilslut wi-fi. Så kan du de fleste steder koble dig på og bruge Messenger, Facetime, Skype, Viber etc. – og det er helt gratis at bruge.
Wi-fi
De fleste steder har wi-fi, men med svingende dækning. Spørg efter koden, hvis den ikke står på et skilt eller andet.
Der findes også flere apps du kan downloade, som fortæller dig om nærmeste gratis wi-fi.
Har du flere gode fakta om Thailand, som du mener skal på listen – så skriv til os på info@rejsetanker.dk