Fakta om Thailand

Bliv godt klædt på inden du rejser til Thailand – her kan du læse om alt det du bør vide…

Fakta om Thailand

Det skal du vide inden du rejser til Thailand…

Pas & Visum

Pas: Et pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Visum ved ankomst med fly: Når du flyver til Thailand skal du i flyet udfylde et skema, hvor du skal svare på spørgsmål om dit navn, adresse, pasnummer, hvad dit ærinde er i Thailand, hvor du skal bo etc.
Alt sammen noget, som i lufthavnen, bliver klipset ind i dit pas sammen med et indrejsestempel og som udmunder i et turistvisum på 30 dage.

Visum ved ankomst fra en landegrænse: Kommer du til Thailand via en landegrænse fx Cambodia, gælder samme fremgangsmåde, men her får du kun et 15 dages turistvisum.
Visum med længere ophold end 30 dage, skal søges hjemmefra og kan gøres HER 

Anbefalinger & Tips:

 • I Thailand kan visum til andre nabolande købes flere steder, bla. i små kiosker, som de også kalder ”Travel Agencies” – de er lidt dyrere, men det er hurtig ekspedition og du får dit visum indenfor et par dage – husk at medbringe et billede samt dit pas, som de skal bruge til at lave visummet. (tjek altid på nettet om kiosken er troværdig)
 • Tag et billede af dit pas, navnet på dit hotel samt flynummeret hjemmefra – så er du fri for at rode alle tingene frem i flyveren, når du skal udfylde visumskemaet.

Visarun: Vær opmærksom på, at visarun i Thailand er blevet langt svære end hidtil, så tjek op på kravene ved de grænser du påtænker at tage over.
(Begrebet ”Visa-run” som bruges af backpackere, som i sidste øjeblik skal have fornyet sit visum og som hurtigt lige skal en tur over en grænse for at få forlænget eller få et nyt visum).

Valuta & penge

Valuta: I Thailand hedder møntfoden Baht (BTH). Baht kan du sagtens købe hjemmefra, men (næsten) overalt i Thailand kan Bath også hæves i ATM hæveautomater.
Udover ATM hæveautomaterne kan du også hæve/veksle penge i banker, på vekselkontorer og de fleste hoteller tilbyder også veksling af penge.

Anbefalinger & Tips:

 • Hæver du i ATM hæveautomaterne, så hæv altid maksimum aht. gebyret (både det danske og det thailandske).
 • Hav altid 20 og 50 bahts i lommen til taxaer, små køb og drikkepenge – det er ikke altid de kan give tilbage hvis du kun har store sedler.
 • Download valutaomregner App’en så du altid har den ved hånden – den kører offline og er slet ikke til at undvære:
  App Store – iPhones
  Google Play – Android

Valutakursen på bath kan du se HER

Drikkepenge: I Thailand lægger man næsten altid lidt drikkepenge og især på restauranter & barer, til hotelpersonalet, til de lokale guider etc. Nogle restauranter, barer og caféer lægger dog selv 15% i “service charge” på regningen, så tjek lige regningen inden du betaler.

Eksempler på prisniveau i Thailand:

En lokal hovedret ligger på ca. 15-25 kr. og op til 60 kr. på en finere restaurant.
Pizza ca. 30-50 kr.
En stor lokal flaske øl (Singha) ca. 8 kr.
En lemonshake ca. 4 kr.
Leje af scooter i 1 dag ca. 30 kr.
Fuld body massage (60 min) ca. 60-80 kr. 

Vaccinationer
Snakken om hvilke vaccinationer man skal have for at rejse til Thailand giver konstant anledning til stor diskussion. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle.

Nogle læger anbefaler hele molevitten hepatitis A+B, Japansk hjernebetændelse, Rabies, Tuberkulose, Gul feber, Malaria etc. etc. – men her vil vi gerne understrege – der bliver tjent rigtig MANGE penge på disse vacciner og måske behøver du ikke størstedelen af dem!

Tal med din læge, og ikke mindst om, hvor du skal hen i Thailand og vælg så de vacciner, som gør dig tryg – spørg evt. andre som har været afsted.

Klima
Klimaet i Thailand er tropisk og der skelnes mellem tør- & regntid og/eller høj- & lavsæson.

Regntiden ligger fra ca. maj til oktober. Når det regner er det dog sjældent hele dagen, ofte blæser det op og regnen vælter ned i 1 time eller 2, hvorefter det klarer op igen – men der er aldrig regler uden undtagelser.
Tørtiden ligger fra ca. november til april  hvor dagene er tørre og varme.

Tidsforskel
Tidsforskellen afhænger af vores vinter- og sommertid.

Dansk sommertid: + 5 timer
Dansk vintertid: + 6 timer

Strøm, wi-fi & mobiler

Strøm: Thailand kører ligesom Danmark med 220V og stik/stikkontakter er (næsten) alle steder som vores – der kan dog være enkelte undtagelser, hvorfor det kan være fornuftigt at medbringe en adapter.

Mobil: Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort i Thailand, MEN du skal være opmærksom på, at du skal anvende Roaming og det kan blive rigtig dyrt – ikke kun når du selv ringer eller sender sms, men også når du modtager opkald/sms.

Der findes 2 bedre og billigere alternativer:

 1. Køb et thailandsk taletidskort (simkort) og sæt i din telefon. Ved at bruge et thai simkort, kan du bruge apps uanset hvor du befinder dig fx til maps og gps, eller skal søge fx hoteller, seværdigheder etc.
 2. Når du er steder med wi-fi så brug Messenger, Facetime, Skype, Viber etc. – det er helt gratis at bruge.

Wi-fi: får du de fleste steder, men med svingende dækning. De fleste steder spørger du bare efter koden.
(Tjek med dit teleselskab hvad det koster med roaming – flere teleselskaber tilbyder nu gratis roaming i Thailand)

Stil dine spørgsmål i forum

Thailand-Forum-sidebar

Fakta om Thailand

Landefakta-sidebar

Find dit område i Thailand

Omraaderne-i-thailand-sidebar

RejseBlogs fra Thailand

Rejseblogs-fra-thailand-sidebar

Få hjælp af de lokale

Find billige flybilletter

Momondo-Bangkok

Mest læste blog

Thailands-mest-laeste-blog-sidebar

Vær med på Facebook

Book hotel og optjen Rewards

Når du booker fly, hotel, seværdigheder mv hos vores samarbejdspartnere via RejseTanker.dk så er du altid sikret gode priser - og vi tjener en lille smule i kommission.