Australien

Visum til Australien er et krav, men der er flere at vælge mellem.

Det mest søgte visum er “Working Holiday Visa”, dels fordi det er nemt at få, og dels fordi det giver mulighed for at arbejde og tjene penge mens du rejser Australien rundt.

Men har du ikke brug for at arbejde undervejs, så er det selvfølgelig nok at søge et almindeligt turistvisum. Herunder kan du læse lidt om de forskellige muligheder du har.

Working Holiday Visa (Arbejdsvisum)

Formålet med Working Holiday visum er, at give unge mulighed for at udforske så meget af Australien som muligt, og med dette visum giver det dem en økonomisk mulighed for at rejse rundt i et år.

Med et arbejdsvisum er der visse regler der skal overholdes;

  1. Du skal være mellem 18 og 30 år – du må altså ikke være fyldt 31 år, ej heller på rejsen.
  2. Du må endnu ikke have fået børn – det gælder også selv om børnene ikke skal rejse med.
  3. Du kan kun arbejde i op til 6 måneder hos den samme arbejdsgiver – udover det, kan du arbejde så meget du vil.

Desværre er der mange som misforstår gyldigheden af dette visum – ikrafttrædelse af visummet er IKKE fra den dag det bliver udstedt, men fra den dag du rejser ind i Australien.

Indenfor et år, kan du rejse ind og ud af Australien så meget du vil – men visummet er kun gyldigt i ét år.

Working Holiday visummet kan søges flere steder og priserne varierer.

Du kan helt gratis søge Working Holiday (eVisitor) visum hos “Australian Government“, men du skal være klar over at visummet bliver udstedt automatisk og du derfor ikke har mulighed for support i tilfældet af indtastningfejl.

En anden mulighed er at søge Working Holiday visum gennem AUvisa.org. Søger du via dem, skal du betale for dit visum, til gengæld er du sikret 24/7 support og et personligt udfærdiget visum.

På et Working Holiday visum søgt på eVisitor er der desværre op til næsten 20% af visumansøgningerne indtastningsfejl, hvilket giver store problemer ved indrejsen til Australien.

Læs mere om Working Holiday Visa hos AUvisa.org HER

Turistvisum

Et turistvisum er rigeligt hvis du ikke overvejer at arbejde undervejs. Reglerne for et turistvisum er flg.;

    1. Et turistvisum udstedes for et år, men du må kun opholde dig op til 3 mdr. ad gangen
    2. Med et turistvisum må du KUN holde ferie og besøge familie/venner/bekendte

Dit pas skal være gyldig i 6 måneder efter udrejse af Australien

Turistvisummet hedder et eVisitor Visa og du kan søge det her

Fælles for alle visum til Australien er, at de skal være søgt minimum 3 uger før afrejse. Det tager kun nogle dage at få det godkendt, men for din egen skyld, så søg i god tid.

Læs meget mere om Australien HER og få flere fakta om landet HER