Inspiration til Asien

Asien har det hele – fantastiske oplevelser venter på dig….

Asien er trekkingture i Malaysia’s regnskov. At blive kørt rundt i en rickshaw i Indiens gader med hellige køer som forhindringsbane. Se Den Kinesiske Mur med tusinder af års dramatisk historie.

Eller ride på hesteryg fra Indien ned gennem de mongolske stepper eller stå på ski i de japanske alper.

Rickshaws i Indien - Inspiration til Asien

Eller som ca. 300.000 danskere årligt gør, tage til Thailand og slænge dig på de fabelagtige strande eller blive en del af et buddhistisk munkekloster.

Munke - Inspiration til Asien

Fra det øjeblik du sætter fødderne på jorden et sted i Asien, bliver du opslugt af den helt afslappede, nærmest åndelige stemning. For her hersker guderne i alle sine afskygninger fra både buddhismen, hinduismen og mange andre trossamfund.

Herudover virker det næsten som om landene indbyrdes konkurrerer om at have de skønneste strande, den lækreste eksotiske mad og de mest velduftende markeder.

Floating market - Inspiration til Asien

Østasien

Østasien med Mongoliet, Kina, Nordkorea, Japan og Taiwan, skiller sig noget ud fra  Sydøstasien.

Udover at klimaet ændrer sig til en blanding af fugtigt subtropisk klima i syd og tempereret i nord, så er det de 2 konkurrerende stormagter Japan og Kina, som dominerer mest her.

Rismarker - Inspiration til Asien

Forskellen på Syd- og Østasien

Også Østasien har spændende og fascinerende oplevelser at byde på. I Japan er det oldgamle traditioner, elegante templer, zenbuddhistisk te-kultur og de top moderne sushirestauranter.

I Kina er det den gådefulde velbevarede magi, deres historie om kejsermagten til kommunismen, deres kejserlige byer og deres utrolige landskaber med mægtige floder mellem rismarkerne.

I Nordkorea er det streng kommunisme og afgudsdyrkelse af den evige præsident, der springer i øjnene, hvorimod SydKorea, som virkelig er ved at komme på kortet over lande i ekspresudvikling, tilbyder et hav af nationalparker og vandreture i bjergene.

Japan - Inspiration til Asien

Der er stor kulturel forskel på de forskellige regioner med hensyn til både etniske grupper, kulturer, milijø, økonomi og statslige regeringsformer, det er der ingen tvivl om.

Alligevel formår de fleste regioner, at leve i fred med hinanden i et mix af forskelligheder.

Fælles for hele Asien

Én ting har de alle tilfældes og det er en fantastisk madkultur.

Gadekøkken i Asien

Det Asiatiske køkken er en uovertruffen kulinarisk oplevelse, for Asien kan noget med krydderier samt fisk & skaldyr.

Asiens madkultur er en sanselig smagsoplevelse, fyldt med friske grøntsager, farver og dufte som findes på et hvert gadehjørne.

Er du rigtig eventyrlysten, så må du endelig prøve et af de sjove og spændende gadekøkkener, hvor du måske allerhelst vil forholde dig uvidende om hvad du putter i munden!

Translate »