Inspiration til Sydafrika

Inspiration til Sydafrika

At Sydafrika er eftertragtet er ikke så mærkeligt. Her finder du en fantastisk natur, et legendarisk dyreliv, en udsøgt gastronomi, smukke vinområder, bjerge, fantastiske kyststrækninger og nationalparker. Og så er Sydafrika Afrikas mest udviklet lande.

Skal du til Sydafrika (eller Regnbue nationen som landet også kaldes), så er du på vej til verdens næststørste og mest folkerige kontinent. 

At Sydafrika er eftertragtet er ikke så mærkeligt. Her finder du en fantastisk natur, et legendarisk dyreliv, en udsøgt gastronomi, smukke vinområder, bjerge, fantastiske kyststrækninger og nationalparker – og så er Sydafrika Afrikas mest udviklet lande.

Skal du til Sydafrika (eller Regnbue nationen som landet også kaldes), så er du på vej til verdens næststørste og mest folkerige kontinent.

Inspiration-til-sydafrika-afrikaner

Et land med en utrolig multikulturel mangfoldighed og en meget spændende historie, hvor historien om apartheid nok hører blandt landets nyere historier.

Uanset om du vil til Sydafrika for at tage på safari, for at ligge på en af de fabelagtige strande, vil på hvalsafari eller vandre i vildmarken, så venter der dig en uforglemmelig rejse.

Inspiration-til-sydafrika-afrikanere

De fleste kender nok bedst Sydafrika for Kruger Nationalpark og Nelson Mandela, men faktisk er der mange forholdsvist ukendte og lidt “sjove” ting om Sydafrika du sikkert ikke vidste, og som også er kendetegnende for Sydafrika.

Dem kan du læse om herunder.

Det vidste du ikke om Sydafrika

 • Sydafrika er det eneste land i verden, som har været vært for fodbold-, cricket- og rugby-verdensmesterskabet!
 • Tabel Mountain i Cape Town siges at være et af ​​verdens ældste bjerge og et af ​​jordens 12 største energicentre med udstråling af magnetisk, elektrisk og/eller åndelig energi.

inspiration-til-sydafrika-table-mountain

 • Nogle lande har ørkener og andre har subtropiske skove – men Sydafrika har både ørkener, vådområder, græsarealer, subtropiske skove og bjerge.
 • Sydafrikas drikkevand er kåret som det 3. bedste drikkevand i verden – kåret udfra at at være “sikkert og klar til at drikke”.

  Vin & øl

 • Vand er ikke alt der er at drikke i dette tørstige land – Sydafrikas Cape Winelands har omkring 560 vingårde og 4.400 producenter. I Cape Winelands regionen finder du “Route 62”, som betragtes som den længste vin rute i verden – det alene er da en god grund til at besøge Sydafrika, hvis du ikke allerede har været der!

inspiration-til-Vinmark

 • Og hvad så med øl? Bryggeriet SABMiller er Sydafrikansk og verdens største bryggeri. Sydafrikanerne elsker deres øl, de drikker dog ikke det hele selv og årsagen til at bryggeriet er så stort, skyldes at de eksporterer op til 50% af Kinas øl.
 • Sydafrika er det eneste land i hele verden, som af egen fri vilje har meldt sig ud af atomvåbenprogrammet.

  Verdens største tema-hotel

 • Sydafrika har verdens største “tema hotel” i verden – The Palace of the Lost City.
  Rundt om paladset er en 25 hektar menneskeskabt botanisk jungle med næsten 2 millioner planter, træer og buske.

The-Palace-of-the-Lost-City

 • Sydafrika er super rig på miner og mineraler, og anses for at være verdens førende med næsten 90% af alle platinmetaller og ca. 41% af verdens guld!
 • Sydafrika er hjemsted for verdens ældste meteor. “Vredefort” krateret ligger i byen Parys og er med på UNESCO verdensarvsliste.

inspiration-til-sydafrika-Richtersveld-World-Heritage-Site

 • Den sydafrikanske “Rovos Rail” jernbane anses for at være det mest luksuriøse tog i verden.
 • I Sydafrika kan du hoppe fra det højeste “bungi-jump” i verden som er på ca. 216 m.
 • General Motors i Sydafrika er det eneste sted udenfor USA hvor Hummer H3 også produceres!

  Kongen Goodwill Zwelithini kaBhekuzulu

 • På trods af landets status som en demokratisk republik, så har provinsen “KwaZulu-Natal” monarki – Kongen ved navn Goodwill Zwelithini kaBhekuzulu, har 27 børn og 6 koner!

sydafrika-GoodwillZwelithini-kaBhekuzulu

 • Der er mere end 2000 skibsvrag ud for den sydafrikanske kyst, de fleste går mindst 500 år tilbage.
 • De ældste fund af mennesker i Sydafrikas historie er vurderet til at være ca. 160.000 år gamle.
 • Karoo-regionen i det vestlige Cape har de bedste fossiler af tidlige dinosaurer. Faktisk anslås det, at ca. 80% af de pattedyrsfossiler der er fundet, er fundet i Karoo.
 • Sydafrika har 3 hovedstæder; Pretoria er den administrerende hovedstad, Cape Town den lovgivende hovedstad og Bloemfontein den juridiske hovedstad.

Cape-Town

 • De to Nobels Fredsprisvindere – Nelson Mandela og ærkebiskop Desmond Tutu – boede på samme gade, nemlig Vilakazi gaden i Soweto

Så du kan nok se, at rejse til Sydafrika er meget mere end bare Kruger Nationalparken og Nelson Mandela!

Fakta om Sydafrika

Fakta om Sydafrika

Det skal du vide inden du rejser

Læs en personlig rejseoplevelse

Drop fordommene om Sydafrika

Min tur i Sydafrika fik ikke den bedste start og jeg var lidt nervøs for min kommende solorejse i landet….

Spændende oplevelser

Verdens bedste rejsebøger

Instagram-forside  Følg med på Instagram

Skriv om dine oplevelser i Sydafrika

Bliv GæsteBlogger

Har du rejst i Sydafrika og kunne du tænke dig at skrive og dele dine oplevelser – så bliv GæsteBlogger

Oplevelser i Sydafrika 

Kom og vær med på Facebook

Når du booker fly, hotel, seværdigheder osv. via vores links, tjener vi en lille smule i kommission - tak for din støtte.

Rejsetanker-dk-logo

På RejseTanker.dk skriver vi alt fra guides og rejsebeskrivelser, til anmeldelser og gode tips, alene baseret på at inspirere og hjælpe andre med planlægningen af drømmerejsen.

Personlige anbefalinger er nemlig dem, som giver de mest troværdige og de bedste oplevelser.