Derfor skal du til Sri Lanka nu

Efter en borgerkrig fra 1983 til 2009 og en tsunami som hærgede i 2004, så er Sri Lanka igen på benene.

Turistindustrien og antallet af besøgende et støt stigende, men priserne er overkommelige og oplevelserne uendelige.

Naturen på Sri Lanka

I utallige år har Sri Lanka været sprunget over som rejsemål, men det er begyndt at ændre sig.

Derfor er det lige præcis nu, du skal bestille flybilletten (affiliatelink), pakke kufferten og se at komme af sted.

For Sri Lanka er et land med endeløse strande, tidløse ruiner, skønne mennesker, sjove gamle tog, verdensberømte te, smagfuld mad og meget mere.

Teplukkere på Sri Lanka

Få steder i verden og på så lille et område, kan et land bryste sig af:

  • 8 UNESCO’s World Heritage steder
  • En 2000 år gammel kulturhistorie fyldt med mystik, legendariske templer bygget af håndværkere gennem århundrede
  • Nationalparker hvor du kan møde både elefanter, leoparder, vandbøfler og et hav af aber og fugle

Alt dette gør Sri Lanka til noget helt unikt.

Aber på Sri Lanka

Rejser du til Sri Lanka nu, vil du mange steder få følelsen af at være blandt de første hvide der sætter sine ben i landet.

Opmærksomheden er nærmest overvældende og et tydeligt bevis på, at landet stadig er forholdsvist uspoleret af turismen – endnu.

Lokale børn - Derfor skal du til Sri Lanka

Du skal ikke forvente at alt kører på skinner som fx. i Thailand, og tingene tager den tid de tager. Toptunet service hvor de lokale springer rundt for at servicere dig, er kun i sin spæde start.

Til gengæld får du originalitet der batter og som efterhånden er forsvundet helt fra resten af Asien.

Sælgere på Sri Lanka

Kan du ellers løsrive dig fra de blændende hvide strande og det azurblå vand, så er der rigtig meget at se og gøre.

Området byder på verdensklasse surfing og dykning – og uden den sædvanlige skare af andre mennesker som skræmmer alt levende i vandet væk.

Vandfald på Sri Lanka

I bjergene kan du se dyrkningen og smage på verdens bedste te, eller du kan gå på opdagelse blandt nogle af landets 400 vandfald.

Eller du kan tage til Kandy og se det smukke buddhistiske tempel, hvor den allerstørste helligdom er bevaret – nemlig en hjørnetand som siges at skulle have tilhørt Buddha.

Templer i Kandy, Sri Lanka

Oplev også den srilankanske historie fortalt gennem en danseforestilling – dansen foregår på glødende kul.

Turtle Hatchery farmen må besøges. Et lille rugeri for fredede havskildpadder som får stor omsorg og opmærksomhed.

I store sandbunker ligger æggene gravet ned, og når de udklækkes overføres ungerne til bassiner som indeholder masser af skildpadder i alverdens arter og størrelser.

Man er velkommen til at sidde med de små skildpadder på skødet, eller hilse på den eneste, blandt 100.000, albino skildpadde.

Havskildpadder - Derfor skal du til Sri Lanka

Srilankanerne er fattige. En gennemsnitlig månedlig indkomst er bestemt ikke ret meget og uden fast arbejde – og det er der rigtig mange der er – så er indtægten langt lavere.

Srilankanerne opfatter alle turister som hvide og rige mennesker, og man skal være opmærksom på, at selv offentlige steder stiger priserne med det 10 gange det dobbelte når hudfarven på en ”gæst” er hvid.

Heldigvis virker det ikke provokerende, som det kunne gøre så mange andre steder, men på Sri Lanka bliver man behandlet ordentligt. Og så har de hvide turister jo som regel også råd til at betale lidt mere og samtidig hjælper det til at genopbygge landet.

Tog på Sri Lanka

For at komme rundt på Sri Lanka er der flere muligheder at vælge mellem. Der findes offentlig transport, som er billig, men også meget langsommelig.

Det er en fantastisk oplevelse at køre med toget i bjergene med udsigt over teplantagerne og de mange vandfald. Det er super billigt og er en 6 timers uforglemmelig tur.

Solnedgang - Derfor skal du stil Sri Lanka

Det kan også anbefales at hyre en taxa, hvor chaufføren fungerer som turguide – det går som regel meget hurtigere og man kan køre og stoppe som man vil.

Skal man rundt på kortere ture, kan det anbefales at bruge de små tuk-tuk – de kører næsten lige så hurtigt som bilerne og de er BILLIGE.

Trafikken på Sri Lanka er ikke noget at spøge med. Srilankanerne kører i venstre side, og i konstant dødsforagt med hornet i bund, for at advare eventuelle modkørende på de snoede bjergveje.

Trafikken - Derfor skal du til Sri Lanka

Dyr i alle afskygninger og størrelser, bevæger sig rundt på vejene eller fragtes i både biler, på tuk-tuk og motorcykler. Det er ren slalomkørsel uden om buddhister, geder, murbrokker, kæmpe kratere i vejene etc.

Fra man stiger ind i bilen til man stiger af igen, holder man vejret i bare frygt – så selv at leje bil og køre rundt er udelukket.

Strande på Sri Lanka

Sydkysten af Sri Lanka består af enestående bounty-strande som fuldstændig overgår ens fantasi. Her finder du “paradis palme land” så langt øjet rækker og på næsten helt uberørte strande.

Rejsetip:

Faktisk er sydkysten af Sri Lanka også et af de bedste steder i verden at tage til, hvis man drømmer om at se blåhvaler.

Kun ca. 1 times sejlads fra kysten kan du se hundredevis af delfiner som ofte gerne svømmer langs båden.

Efter endnu en times sejlads, kan du opleve nogle af de mest fantastiske og kæmpe store blåhvaler. Til trods for deres størrelse glider de elegant op og ned af havet med flotte ”skumsprøjt” som hilsen.

Delfiner på Sri Lanka

Så drømmer du om en lille eksotisk juvel, som endnu ikke er overrendt af turister, og som byder på både driverliv, spændende dyreliv, smuk natur, krydret mad og en venlig og gæstfri befolkning – så skal du rejse til Sri Lanka.

Vent dog ikke for længe, for inden længe vil Sri Lanka meget hurtigt blive det ”nye Thailand”.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *