Eventyrlig Safari i Afrika

Safari i Afrika er noget af det mest eventyrlige du kan opleve. En rejse spækket med flotte, majestætiske løver og giraffer på savannen, pink flamingoer på søerne og venlige gorillaer i regnskoven. Der er noget for enhver smag.

Der er flere lande i Afrika, hvor du kan tage på safari og hvert land byder på noget forskelligt.

Eventyrlig-safari-i-Afrika

Oplevelserne

Den klassiske safari tur med elefant flokke, løver, giraffer, antiloper og alle de andre typiske savanne dyr finder du bla. i Kenya, Tanzania og Botswana. Til gengæld byder Namibia på afvekslende natur med barske ørkenlandskaber og smukt, azurblåt havvand.

Er du til gengæld til en blanding af både safari og storby oplevelser, så vil Sydafrika lige være noget for dig. Her kan du opleve landets største safaripark krydret med storbyerne, Cape Town og Johannesburg, som byder på kultur, historie og god vin.

Johannesburg-Eventyrlig-safari-i-Afrika

Safari & Badeferie

At kombinere safari med en lækker badeferie på fx. Mauritius eller Zanzibar er intet mindre end fantastisk. Det giver dig udover safari, også mulighed for at opleve mange af Afrikas andre aktiviteter, bla. at sejle på glasbunds bådture, verdensklasse dykning, tage på cykelture, spille golf eller bare nyde det varme Indiske Ocean, solbade og tage på delfinspotting.

Er du til vilde naturoplevelser, kan du også kombinere din safarirejse med et besøg til den populære ø, Madagaskar. Verdens ældste ø. På den måde kommer du både til at opleve savannens smukke dyr på klassisk safari og den gamle ø’s sjældne fuglearter, kamæleoner, sjakaler og ikke mindst de søde lemurer.

kamaeleon-Eventyrlig-safari-i-Afrika

Det byder områderne på

Her får du en lille guide med inspiration til hvad hvert land og område har at byde ind med.

Safari i Kenya

I Kenya kan du opleve den klassiske safari med game drives på savannen, elefantbørnehjem, Karen Blixen Farmen og de store græssletter i Masai Mara.

Elefanter-Eventyrlig-safari-i-Afrika

Hvert år sidst juli/først august (og igen retur i slutningen af november) kan du på Masai Mara opleve “The Wildebeest Migration” (Den Store Vandring).

Her krydser 1,5 millioner gnuer og flere hundredtusind zebraer og gazeller Mara Floden, i deres søgen efter frisk græs på den anden side af floden.

The-wilderbeest-migation

Ved Kenyas kyst, som er beliggende ud til det Indiske Ocean, finder du et paradis af tropekyster og koralrev.

Safari i Namibia

I Namibia får du et smukt og afvekslende landskab, med mulighed for både at besøge safariparker og reservater med de smukke savanne dyr samt et gepard rehabiliteringscenter.

Namibia byder også på verdens ældste ørken med sandklitter, hulemalerier, den udtørrede sø “Deadvlei” samt et helt specielt dyreliv i Sossusvlei.

Deadvlei-udtoerret-soe-Eventyrlig-safari-i-Afrika

Fra Namibias kystlinie har du også mulighed for at tage på sejltur på det azurblå hav og kigge efter delfiner, sæler og havskildpadder.

Safari i Tanzania

Endnu et klassisk safari land, hvor du kan opleve landets populære nationalpark “Serengeti” med en mangfoldighed af vidunderlige savannedyr. Også her kan du (afhængig af årstiden) opleve The Great Migration, når dyrene er på vej rundt i økosystemet for at finde frisk græs.

Kilimanjaro-Eventyrlig-safari-i-Afrika

Verdens højeste fritstående bjerg “Kilimanjaro” og verdens største sø “Victoriasøen” finder du i Tanzania.

Udover et mangfoldigt dyreliv, har Tanzania også et rigt planteliv. “Kitulo National park” er smuk og et botanisk vidunder. Her finde du mere end 350 karplanter, 45 forskellige orkidéer og andre smukke planter.

Fra Tanzania er det oplagt at kombinere rejsen med en badeferie i Zanzibar.

Inspiration-til-Zanzibar-Bro

Safari i Sydafrika

Sydafrika er et godt valg, hvis du vil på klassisk game drive i landets største safaripark “Krüger National Park“. Når du vil videre mod storbyen, kan du jo besøge millionbyen, Johannesburg.

Krüger-National-Park-safari-i-Afrika

Sydafrikas største by syder af historie. Byen blev i 1950’erne opdelt i forstæder på grund af indførelsen af apartheid. SoWeTo er en af disse forstæder. Forstaden hvor landets første sorte præsident, Nelson Mandela, boede før han blev fængslet på Robben Island.

Robben-Island-sydafrika

Fængslet kan du besøge, når du afslutter din rejse i Cape Town. Her må du heller ikke må gå glip af Taffelbjerget, Kap det Gode Håb og de lækre restauranter og den skønne vin.

Safari i Botswana

På safari i Botswana er du omgivet af alverdens savannedyr. Okavango Deltaet er et af de mest unikke områder i verden. Et område som giver liv til et enestående dyreliv, der kan opleves på både gå-safari, kanotur eller klassisk game drive.

leopard-afrika

Nationalparken “Chobe” og Choobe floden må du ikke snyde dig selv for. Det er her er kæmpe mængder af dyre- og fugleliv og især elefant- og bøffelmængden er enorm.

Safari i Uganda

På safari i Uganda kan du tage på game drive på savannen, men brug endelig også tid på en trekking i regnskoven.

Her kan du opleve de venlige bjerggorillaer, en truet dyreart, som du kan komme helt tæt på dem og nyde i de fantastiske omgivelser.

Bjerg-gorilla

Desuden er der fyldt med små, hurtige chimpanser og 1.000 forskellige fuglearter.

I Uganda kan du også tage på sejltur på Nilen i “Murchison Falls National Park” som byder på flodheste og Nilkrokodiller.

Murchison-Falls-National-Park-Eventyrlig-safari-i-Afrika

Har du anbefalinger til andre spændende steder at tage på Safari i Afrika, så må du endelige skrive i kommentaren herunder.

“Eventyrlig Safari i Afrika” er opdatere d. 7. juni 2022.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »