Fakta om Cambodia

Fakta om Cambodia

Når du skal til Cambodia er der ting du bør vide inden du rejser. Herunder kan du læse om nogle af de vigtigste!

Pas & Visumregler

Pas: Et pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Visum: Der er flere måder at søge visum til Cambodia på, og uanset hvordan du får visum, så får du 30 dage.

 • At søge via nettet er både nemt, hurtigt og den mest sikre måde at søge visum på. Efter ca. 3 dage får du på mail tilsendt et 30 dages turistvisum.
  Du kan søge e-Visa HER – Prisen ligger på $40 (tjek dog for opdateret priser)
 • Du kan søge visum ved ankomst til Cambodia både med fly og over landegrænser
 • Har du allerede søgt og fået dit visum, skal du huske at medbringe 2 print af dit visum
 • Søger du visum ved grænsen skal du medbringe 2 stk. pasbilleder

Valuta & Penge

Valuta: I Cambodia hedder møntfoden Riel (KHR), og den bruges side om side med dollars. Riel findes kun i sedler og kan ikke købes i Danmark. Du kan med stor fordel købe amerikanske dollars, som bruges og veksles overalt i Cambodia. Medbringer du dollars, så sørg for at det bliver i mindre sedler – de fleste steder kan du sagtens betale i dollars, men du vil næsten altid få cambodianske Riel tilbage.

I ATM hæveautomater, som ligger næsten overalt, er det primært dollars du kan hæve og kun få steder Riel. Endvidere kan du hæve/veksle både i banker, på vekselkontorer og de fleste hoteller tilbyder også veksling af penge.

Anbefalinger & Tips:

 • Hæver du i ATM hæveautomaterne, så hæv maksimum aht. gebyr (både det danske og det cambodianske)
 • Hæv altid dollars – alle betaler med dollars, det er nemmere regne med
 • Hav altid småsedler med dollars eller riel i lommen til taxaer, små køb og drikkepenge – det er sjældent at de lokale har vekslepenge
 • Download valutaomregner App’en så du altid har den ved hånden – den kører offline og er slet ikke til at undvære:
  App Store – iPhones
  Google Play – Android
 • Kreditkort som Visa og MasterCard kan bruges på nogle større hoteller og butikker, men det er stadig meget begrænset hvor man kan betale med kreditkort.
 • Vær opmærksom på, at du ikke kan veksle Riel tilbage til en anden valuta, så undgå at hæve for meget.

Valutakursen på riel og dollars kan du se HER

Drikkepenge: I Cambodia lægger man næsten altid lidt drikkepenge og især på restauranter & barer, til hotelpersonalet, til de lokale guider etc. – det er en del af de ansattes løn (som uden drikkepenge, er så godt som ingenting) – med $1-2 kan man komme langt.

Anbefalinger & Tips:

 • Tjek altid prisen på et visum inden du kommer til landegrænserne. Grænsepolitiet vil altid forsøge at tjene ekstra – både på visummet, men også på gebyrer, som du ikke ved lov er forpligtet til at betale. Man skal ALTID prutte om prisen, som dog ikke vil går under mindsteprisen som ligger på mellem $35-38 (tjek opdaterede priser). Stå fast på din pris, også selvom de bliver sure.
 • Husk pasbilleder og min. $20 til udfærdigelse af visum (det kan koste mere – tjek opdateret priser)
 • Tag et billede af dit pas, navnet på dit hotel samt flynummeret hjemmefra – så er du fri for at rode alle tingene frem, når du skal udfylde visumskemaet.
 • I Cambodia kan visum til andre nabolande købes flere steder bla. i små kiosker, som de også kalder ”Travel Agencies” – de er lidt dyrere, men det er hurtig ekspedition og du får dit visum indenfor et par dage – husk at medbringe et billede samt dit pas, som de skal bruge til at lave visummet (tjek altid på nettet om kiosken er troværdig).
 • For en sikkerhed skyld vil det altid være mest hensigtsmæssigt at tjekke udenrigsministeriets vejledninger for indrejse i Cambodia.

Tidsforskellen i Cambodia

Tidsforskellen i Cambodia afhænger af vores vinter- og sommertid.

Dansk sommertid: + 5 timer
Dansk vintertid: + 6 timer

Strøm, wi-fi & mobiler

Strøm: Cambodia kører ligesom Danmark med 220V og stik/stikkontakter er (næsten) alle steder som vores – der kan dog være enkelte undtagelser, hvorfor det kan være fornuftigt at medbringe en adapter.

Mobil: Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort i Cambodia, MEN du skal være opmærksom på, at du skal anvende Roaming og det kan blive rigtig dyrt – ikke kun når du selv ringer eller sender sms, men også når du modtager opkald/sms.

Der findes 2 bedre alternativer:

 1. Køb et cambodiansk taletidskort (simkort) og sæt i telefonen. Det er super billigt og du kan bruge apps uanset hvor du befinder dig, hvilket gør det muligt at benytte kort og gps, at søge på fx restauranter, hoteller, seværdigheder eller finde hjælp ved nødstilfælde etc.
 2. Når du er steder med wi-fi så brug Messenger, Facetime, Skype, Viber eller hvad du nu er koblet op på – det er helt gratis.

Wi-fi: er der de fleste steder, men med meget svingende dækning. De fleste caféer, barer og restauranter leverer koden sammen med drinks/maden, men ellers spørger du bare efter den.

Vaccinationer

Snakken om hvilke vaccinationer man skal have for at rejse til Cambodja giver ofte anledning til diskussion. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle. Nogle læger anbefaler hele molevitten og her vil vi gerne understrege – der bliver tjent rigtig MANGE penge på unødige vacciner – måske du ikke behøver størstedelen af dem!

Tal med din læge, og ikke mindst om, hvor du skal hen i Cambodia og vælg så de vacciner, som gør dig tryg – spørg evt. andre som har været afsted.

Klima

Cambodia har tropisk klima med gennemsnits temperaturer på 27 grader året rundt. Der er to sæsoner, tørtiden fra november til maj og regntiden fra juni til oktober.

Translate »