Guide til Koh Mak

Guide til Koh Mak – en uspoleret ø med skønt driverliv.

Jeg har besøgt Koh Mak flere gange og jeg er ret vild med den lille autentiske ø. Koh Mak ligger tæt på Koh Chang – ca. 2 timers sejlads med træbåd og ca. 30 min. med speedbåd.

Du kan også sejle fra Trat på fastlandet, men de fleste laver et ø hop fra Koh Chang.

Med sine kun 16 km², hvoraf størstedelen er dækket af regnskov, er Koh Mak en af Thailand’s bedst bevarede hemmeligheder.

Koh Mak er et tropisk grønt paradis med en helt særlig atmosfære. Her er stille, masser af natur og smukke strande.

Driverlivet er helt sikkert i højsædet på Koh Mak, så er du til fest og farver, så er det IKKE øen for dig. De vildeste aktiviteter er snorkling, kajakture og udforskning af øen på en scooter eller en lille golfvogn.

Ankomst til Koh Mak

Transport til Koh Mak

Koh Mak ligger 303 km fra Bangkok og der findes flere måder at komme hertil. Med fly og båd tager det ca. 2 timer, med minibus og båd ca. 5-6 timer og med bus …. MEGET længere.

>> Sådan kommer du til Koh Mak << KOMMER SNAREST

Lidt om Koh Mak

Til trods for at Koh Mak føles som en lille ø, så er øen den tredjestørste i Trat provinsen efter Koh Chang og Koh Kood.

80% af øen er privatejet og idealerne om bæredygtighed og økoturisme prioriteres højt. 

Øens omkreds er på ca. 27 km og strandene løber stort set rundt om hele øen

Hovederhvervet på øen består primært af plantager med kokosnødder (der er ikke mindre end ca. 10.000 palmetræer på øen) og gummi.

Til trods for at Koh Mak har overnatningsmuligheder for enhver smag, så er øen forblevet en af de mest autentiske øer i Thailand, med en følelse af meget få turister.

Grundet sin smukke og uspoleret natur, har øen flere gange været brugt som lokation for filmoptagelser.

Scooter på Koh Mak

Det er fantastisk at køre på scooter på Koh Mak – udover at du i heden får skøn vind i ansigtet, så er det både den mest fleksible og billigste måde at opleve og udforske øen på. Samtidig får du lokale oplevelser, som du ikke ellers ville få.

Fra mit resort Little Moon Villa, lejede jeg for 250 baht i døgnet en scooter.

Efter lidt tilvænningstid var jeg køreklar og det blev en fantastisk og hel ufarlig tur. Vejene på øen er fine og kun sjældent mødte jeg anden trafik.

Koh Mak Map

Kort over Koh Mak er sat op flere steder på øen

Der er én hovedvej som midt på øen forgrener sig ud ad 4 forskellige veje som fører til hhv. nord, syd, øst og vest.

Uanset hvilken vej du vælger, ender du, før eller siden, op i dette kryds igen.

Fra hovedvejen ligger der flere små stikveje – nogle er asfalteret, andre er jordveje. Langs med disse stikveje ligger der som regel et eller flere resorts, og forenden af vejen næsten altid en strand.

Skiltningen er, som de fleste steder i Thailand, ikke særlig god. Jeg brugte Google Map til at orientere mig – et resort i næheden kunne identificere min placering.

Er du helt uden scooter erfaring, så er Koh Mak den perfekte ø at starte på, da trafikken er meget begrænset og der ingen stejle bakker eller hårnålesving er.

Strandene på Koh Mak

På scooter var jeg det meste af øen rundt. En skøn tur i den smukkeste natur gennem kokos- og gummiplantager, gennem veje dække af mangrove træer, svajende palmer i overflod samt hist og her lidt lokale butikker (det var dog minimalt).

Jeg besøgte et utal af strande – nogle meget små og private, andre flere km lange. Fælles for de fleste er, at de stort set ligger øde hen.

I det nordlige finder du mere rødlige strande, som er en blanding groft sand og vulkansten – her der det ofte meget lavvandet i løbet af dagen. I det sydlige og mest populære område, er det hvidt melsand og uden den store tilbagtrækning af havet.

Læs også >> Her skal du bo på Koh Mak << KOMMER SNART

Ao Kao Beach – sydvestkysten

Ao Kao Beach, beliggende på sydvestkysten, er den mest populære strand på Koh Mak. Stranden er ca. 5 km lang og med ækkert hvidt melsand og turkisblåt vand.

Som en af de få steder på øen, har dette skønne tropiske område en del små hyggelige restauranter, et par barer, en dykkerbutik og nogle minimarkeder.

Det er langs Ao Kao Beach du har flest resorts at vælge mellem. Jeg besøgte bla. Baan Koh Mak Resort – super charmerende resort beliggende i den nordlige ende af Ao Kao, og Lazy Day resort et mere stille beliggende resort i den sydlige ende af stranden.

Ao Kao Beach Koh MakAo Kao Beach

Ao Suan Yai Beach – nordvestkysten

Ao Suan Yai Beach, på nordvestkysten, er kendt for sit rolige og krystalklare vand – perfekt sted til snorkling og badning.

Stranden er bred og lang, og på en klar dag kan du kigge over til den nærliggende ø Koh Kham.

Ao Suan Yai Beach er en smuk og fredfyldt strand med en betagende udsigt – absolute et must-see på Koh Mak.

Området har et par enkelte restauranter og solnedgangsbarer på stranden.

Ao Suan Yai Beach på Koh Mak

Ao Suan Yai Beach

Ao Suan Yai Beach har en del resorts fordelt på den lange strand, blandt andet Seavana Koh Mak Beach Resort som er et lækkert resort og hvor du kan leje kajak og ro over til Koh Kham.

Koh Mak Resort ligger i modsatte end af denne strand, lige op ad ankomst molen. Resortet er blandt øens ældste resorts.

Ao Pai Beach – østkysten

Ao Pai Beach er en lille, afsidesliggende strand.

Denne strand er omgivet af frodig vegetation og har en næsten øde atmosfære.

Vandet er roligt og dermed ideelt til badning og snorkling.

Plub Pla Koh Mak Retreat

Ao Pai Beach

Grundet sin afsides og yderst stille beliggenhed er stranden/området en oplagt mulighed til at tage på retreat på Plub Pla Koh Mak Retreat. Jeg kørte forbi resortet – det så fantastisk ud!

Ao Thalong Bay – nordøstkysten

Ao Thalong Bay ligger på nordøst kysten. Området er meget lidt berørt af turister og et fantastisk roligt sted.

Stranden her er en blanding af groft sand og vulkansk sten – ved lavvande trækker vandet sig langt tilbage.

Overalt ser du mangrovetræer og palmer i dette område.

Little Moon Villa - stranden
Ao Thalong Bay (Beach)

Går du langs stranden i Ao Thalong Bay, ser du ikke det ene resort efter det andet, men kun Little Moon Villa (læs anmeldelsen) – et fantastisk resort, som jeg boede på i de 4 dage jeg var på Koh Mak, samt nabo resortet The Mak Resort med de smukke runde tropiske bungalows.

Der findes mange andre strande end dem jeg har beskrevet her, dem kan du læse mere om i min blogpost:

Læs også >> Her skal du bo på Koh Mak << KOMMER SNART

Hvilken strand skal du vælge

Helt firkantet, så skal du vælge strand efter hvordan du har det med at være enten i total fred og ro, eller om du har det bedre med at der er lidt mennesker omkring dig.

Er du til lidt leben, så er det i det sydlige du skal bo. Her er der flere mennesker, restauranter og småbutikker.

Er du til det helt stille og fantastisk natur, så skal du tage nordpå.

Fest og farver finder du ingen steder på Koh Mak.

Aktiviteter på Koh Mak

Koh Mak er ikke en ø med et utal af aktiviteter. De største oplevelser består i livsnyderri på de mange skønne strande og naturoplevelser, som jeg helt sikkert vil anbefale du besøger på scooter.

Lejer du en scooter (eller golfvogn) så kan du opleve:

 • Wat Koh Mak – øens eneste tempel
 • Små fiskerlandsbyer
 • Gummi- & kokosplantager
 • Et marked
 • The Kingdom of Somchai’s Affection
 • Spil backgammon med de lokale
 • Få massage
 • Nyd livet og udsigten fra en hængekøje
The Kingdom of Somchai’s Affection - Koh Mak

The Kingdom of Somchai’s Affection

The Kingdom of Somchai’s Affection

Lidt gemt væk fra hovedvejen, i det nordvestlige på øen – tæt på Koh Mak resort, ligger dette lidt specielle sted – The Kingdom of Somchai’s Affection.

Historien bag de mange skulpturer er ukendt, man ved dog at Khun Somchai var en kunstner fra ‘Mon’ samfundet, som i en fjern fortid og lang tid før der kom turister til øen, bosatte sig på Koh Mak.

Der findes flere forklaringer på Khun Somchai skulpturer, som nogen mener er lavet i kærlighed til kunst og individuel frihed – andre at Somchai var en gammel halv pervers mand, som havde boet på en lille ø for længe.

Han døde for nogle år siden, men hans gamle træhus, værksted og de mange skulpturer står stadig, og kan besøges helt gratis.

Helt sikkert et besøg værd.

Byliv

En decideret by finder du ikke på Koh Mak. Dog er der i det sydlige område nogle få dykkershops, lidt shops, restauranter & barer.

Det tropisk lille paradis henvender sig mest af alt til dem som drømmer om fred, ro og så få turister som muligt.

Men tager du et kort afbræk fra stranden og bogen, så er Koh Mak perfekt til vandreture. Lej en billig scooter eller en lidt mindre billig golfvogn og kør på opdagelse. Øen er ikke større en at den kan udforskes på en dag.

Koh Mak har ingen offentlig transport, men du kan altid lave “sightseeing” aftaler med dit resort.

Transport på Koh Mak

Tips 

 • Når nu du er på Koh Mak, så besøg øerne Koh Kham og Koh Rayang enten på en endagstur eller book en overnatning på en af de små private resorts på øerne
 • Lej scooter eller golfvogn – det er absolut den bedste måde at opleve øen på
 • Uanset hvilket resort du bor på, så kan de hjælpe dig med bookinger – om det er bådturen retur til Koh Chang eller Trat, eller turen videre til Koh Kood eller dagsture, så tag en snak med dem
 • Jeg har hørt meget om sandfluer – jeg oplevede ikke en eneste (ultimo april)

Artiklen er udarbejdet d. 21. maj 2024

Translate »