Asien  Ι  Japan Ι  Hiroshima & Miyajima

Inspiration til Hiroshima og Miyajima

De fleste mennesker forbinder Hiroshima med den tragiske bombning af byen som i august 1945 var med til at afslutte 2. verdenskrig.

80% af byen blev udslettet på et par minutter og det er paradoksalt nok denne tragiske historie der i dag gør byen til et yndet turistmål.

Hiroshima og Miyajima på RejseTanker.dk
Tragedien er Hiroshima’s attraktion

Hovedattraktionerne A-Bomb Dome, Peace Memorial Park og Peace Memorial Museum ligger alle indenfor gå-afstand af hinanden og ligeledes i gå-afstand ligger Hiroshima Castle.

Hiroshima Castle - Inspiration til Hiroshima & Miyajima
Hiroshima Castle blev genopbygget efter 2. verdenskrig

Miyajima

Tager man toget blot en halv time syd-vest for Hiroshima, kommer man til den smukke ø Itsukushima (bedre kendt som Miyajima) som bla. er kendt for den store Torii port der står i vandet ud for Itsukushima templet.

Både templet og øen er absolut et besøg værd og en overnatning her eller i Hiroshima kan anbefales for at få bedre tid til at se det hele.

Itsukushima torii vandet - Japansk religion
Itsukushima Torii porten er fantastisk smuk som den står der ud for templet

Rejsen til Hiroshima og Miyajima

Fra Kyoto og Osaka går Shinkansen toget til Hiroshima 1-2 gange i timen. Turen til Hiroshima tager ca. 2,5 time og kan teoretisk set planlægges som en dagsudflugt fra Kyoto eller Osaka med afgang tidligt om morgenen og hjemkomst om aftenen.

Shinkansen - Tog i Japan
Med Shinkansen kan Hiroshima besøges på en dagstur fra Kyoto eller Osaka

Men har man tiden til det kan det varmt anbefales at planlægge en overnatning – enten i Hiroshima eller i Miyajima syd-vest for Hiroshima.

Fra Hiroshima er der cirka en halv times togtur til Miyajima-guchi hvorfra der går færge til Miyajima. Færgeturen tager blot 10-12 minutter.

Har man et Japan Rail Pass (affiliatelink) er både tog- og færgebilletten inkluderet.

lokalt JR-Line - Inspiration til Hiroshima & Miyajima
Et lokalt JR-Line tog kører til Miyajima-guchi hvorfra der går færge til Miyajima

Stå af i Himeji

Har man booket en overnatning i Hiroshima eller Miyajima og derfor har god tid, kan det anbefales at gøre holdt i Himeji som passeres på vej fra Kyoto/Osaka til Hiroshima.

Her ligger Himeji Castle som er en af Japan’s største og bedst bevarede borge og absolut et besøg værd. Udover selve borgen, kan en tur rundt i den omkringliggende park også anbefales.

Værd at opleve i Hiroshima og Miyajima

Hiroshima’s tragiske historie danner rammen om de fleste af byens attraktioner. Således besøges byen årligt af 2 millioner turister som kommer for at få et indblik i historien.

Atomic Bomb Dome, Peace Memorial Park og Peace Memorial Museum er nogle af hovedattraktionerne.

The Peace Flame - Inspiration til Hiroshima & Miyajima
The Peace Flame har brændt siden 1964.  Den ses bedst efter mørkets frembrud. I baggrunden ses Peace Memorial Museum

Er man interesseret i biler ligger Mazda fabrikken med tilhørende museum i den sydlige del af byen.

En halv time syd for Hiroshima ligger øen Itsukushima (Miyajima) hvor en række smukke templer som Daisho-in og Itsukushima er hovedattraktioner.

Øen er ligeledes kendt for den store og meget fotogene Torii port som står i vandet udfor Itsukushima templet. Torii porten undergår renovering i hele 2019 og forventes først klar i begyndelsen af 2020.

Torii port Itsukushima templet - Inspiration til Hiroshima & Miyajima
Ved lavvande kan man gå ud til den enorme Torii port ud for Itsukushima templet som henover 2019 gennemgår en større renovering

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte