Inspiration til Hiroshima & Miyajima

Skal du til Japan, skal du også en tur til Hiroshima og Miyajima! Her får du god inspiration med alt fra Guides til transport

Inspiration til Hiroshima & Miyajima

De fleste mennesker forbinder Hiroshima med den tragiske bombning af byen som i august 1945 var med til at afslutte 2. verdenskrig.

80% af byen blev udslettet på et par minutter og det er paradoksalt nok denne tragiske historie der i dag gør byen til et yndet turistmål.

Inspiration-til-Hiroshima-attraktion
Tragedien er Hiroshima’s attraktion

De fleste mennesker forbinder Hiroshima med den tragiske bombning af byen som i august 1945 var med til at afslutte 2. verdenskrig.

80% af byen blev udslettet på et par minutter og det er paradoksalt nok denne tragiske historie der i dag gør byen til et yndet turistmål.

Inspiration-til-Hiroshima-attraktion
Tragedien er Hiroshima’s attraktion 

Hovedattraktionerne A-Bomb Dome, Peace Memorial Park og Peace Memorial Museum ligger alle indenfor gå-afstand af hinanden og ligeledes i gå-afstand ligger Hiroshima Castle.

Hiroshima-Castle
Hiroshima Castle blev genopbygget efter 2. verdenskrig

Miyajima

Tager man toget blot en halv time syd-vest for Hiroshima, kommer man til den smukke ø Itsukushima (bedre kendt som Miyajima) som bla. er kendt for den store Torii port der står i vandet ud for Itsukushima templet.

Både templet og øen er absolut et besøg værd og en overnatning her eller i Hiroshima kan anbefales for at få bedre tid til at se det hele.

Itsukushima-Torii-porten
Itsukushima Torii porten er fantastisk smuk som den står der ud for templet

Rejsen til Hiroshima og Miyajima

Fra Kyoto og Osaka går Shinkansen toget til Hiroshima 1-2 gange i timen. Turen til Hiroshima tager ca. 2,5 time og kan teoretisk set planlægges som en dagsudflugt fra Kyoto eller Osaka med afgang tidligt om morgenen og hjemkomst om aftenen.

Shinkansen-toget
Med Shinkansen kan Hiroshima besøges på en dagstur fra Kyoto eller Osaka

Men har man tiden til det kan det varmt anbefales at planlægge en overnatning – enten i Hiroshima eller i Miyajima syd-vest for Hiroshima.

Fra Hiroshima er der cirka en halv times togtur til Miyajima-guchi hvorfra der går færge til Miyajima. Færgeturen tager blot 10-12 minutter.

Har man et Japan Rail Pass er både tog- og færgebilletten inkluderet.

JR-Line-tog-hiroshima
Et lokalt JR-Line tog kører til Miyajima-guchi hvorfra der går færge til Miyajima

Stå af i Himeji

Har man booket en overnatning i Hiroshima eller Miyajima og derfor har god tid, kan det anbefales at gøre holdt i Himeji som passeres på vej fra Kyoto/Osaka til Hiroshima.

Her ligger Himeji Castle som er en af Japan’s største og bedst bevarede borge og absolut et besøg værd. Udover selve borgen, kan en tur rundt i den omkringliggende park også anbefales.

Værd at opleve i Hiroshima og Miyajima

Hiroshima’s tragiske historie danner rammen om de fleste af byens attraktioner. Således besøges byen årligt af 2 millioner turister som kommer for at få et indblik i historien.

Atomic Bomb Dome, Peace Memorial Park og Peace Memorial Museum er nogle af hovedattraktionerne.

The-Peace-Flame-hiroshima
The Peace Flame har brændt siden 1964.  Den ses bedst efter mørkets frembrud. I baggrunden ses Peace Memorial Museum

Er man interesseret i biler ligger Mazda fabrikken med tilhørende museum i den sydlige del af byen.

En halv time syd for Hiroshima ligger øen Itsukushima (Miyajima) hvor en række smukke templer som Daisho-in og Itsukushima er hovedattraktioner.

Øen er ligeledes kendt for den store og meget fotogene Torii port som står i vandet udfor Itsukushima templet. Torii porten undergår renovering i hele 2019 og forventes først klar i begyndelsen af 2020.

Torii-port-Itsukushima
Ved lavvande kan man gå ud til den enorme Torii port ud for Itsukushima templet som henover 2019 gennemgår en større renovering

→ Læs meget mere fra Japan

Detaljerede Guides

Guide til Hiroshima

Guide til Miyajima

Det bør du vide om Japan

Godt at vide om Japan

Verdens bedste rejseguides

Stort udvalg af rejsebøger

Læs også om:

Osaka

Nara

Tokyo

Koyasan

Kyoto

Anbefalinger til Hiroshima

Instagram-forside   Følg med på Instagram

Et handy kort over Japan

Find de billigste flybilletter

Gode oplevelser i Hiroshima

Når du booker fly, hotel, seværdigheder osv. via vores links, tjener vi en lille smule i kommission - tak for din støtte.

Rejsetanker-dk-logo

På RejseTanker.dk skriver vi alt fra guides og rejsebeskrivelser, til anmeldelser og gode tips, alene baseret på at inspirere og hjælpe andre med planlægningen af drømmerejsen.

Personlige anbefalinger er nemlig dem, som giver de mest troværdige og de bedste oplevelser.