Asien  Ι  Japan Ι Osaka

Inspiration til Osaka

Inspiration til Osaka – Japans 2. største by og indbegrebet af en japansk storby med endeløse shoppinggader, restauranter samt betonbyggeri når det er værst.

Byen har en lang og glorværdig historie, men store dele af byen blev bombet under 2. verdenskrig. I dag skal man kigge godt efter for at finde spor efter fortiden.

Osaka Storby - Inspiration til Osaka
Osaka er indbegrebet af storby

Osaka er i dag en moderne storby med endeløse shoppinggader og masser af restauranter og barer. Byen rummer desuden et Universal Studios, et akvarium samt en række interessante museer.

Som udgangspunkt er Osaka ikke et oplagt turistmål, men fordi byen er trafikknudepunkt for Shinkansen hurtigtogstrafik på tværs af Japan, og ligger nær regionens lufthavn “Kansai”, vælger mange at tilbringe en dag eller to når de nu alligevel kommer forbi.

Rejsen til Osaka

Osaka ligger lige midt i Japan og er trafikknudepunkt for Shinkansen hurtigtoget.

Shinkansen - Tog i JapanOsaka er knudepunkt for trafik på tværs af Japan

Fra Kansai lufthavnen er der 45 minutters togtur. Kyoto ligger blot yderligere 45 minutter væk, mens togturen til Nara eller Kobe tager 1 time.

Skal man videre til Tokyo kan det gøres på ca. 3 timer.

Bemærk i den sammenhæng at Osaka har 3 store togstationer som ligger på en lodret linie med ca. 5 km imellem:

  • Sydligst ligger Namba Station
  • 5 km nordligere ligger Osaka Station
  • yderligere 5 km nordpå ligger Shin-Osaka Station

Sidstnævnte betjener Shinkansen hurtigtogene, mens de to andre betjener lokal, regional og subway tog.

Områder i Osaka

Det primære centrum for shopping, hoteller og restauranter finder man ved at tegne en cirkel med centrum i området fra Namba station og op til Shinsaibashi Station.

Osaka kanal - Inspiration til Osaka
Sidegaderne omkring Dotombori-bashi er hyggelige

Her finder man alt hvad hjertet kan begære af en storby og der er noget for enhver smag.

Universal Studios og byens akvarium er placeret i et moderne og livligt oplevelsesområde ved Osaka Waterfront syd-vest for byen. Osaka Castle og en række museer ligger lige nord-øst for centrum.

Vil man opleve lidt af det gamle Osaka er Shinshekai området lidt syd for centrum et besøg værd.

Værd at opleve i Osaka

Som nævnt byder Osaka primært på storby-oplevelser og er man til det, er der meget at komme efter.

Osaka Castle
Osaka Castle er et besøg værd

Man kan nemt tilbringe en hel dag med blot at gå rundt i gaderne og kigge på butikker. Specielt byder de mange små sidegader på gode overraskelser i form af små hyggelige butikker og restauranter.

I den lidt mere moderne genre er der de nye områder ved Osaka Waterfront. Her er underholdningen sat i system og hyggen er trådt lidt i baggrunden.

Søger man historie og gammel kultur har Osaka ikke så meget at byde på, men Osaka Castle er et besøg værd. Det samme er det gamle underholdningsdistrikt Shinshekai som giver et indblik i historien.