Mellemøsten | Israel

Israel set fra indersiden

Det virkelige Israel er ikke kun som medierne oftest fremstiller det, men også et sted hvor mennesker lever et forholdsvist almindelige liv placeret på et meget spændende sted.

Israel er i dag et moderne og dynamisk land, hvis oprindelse og historie er forbundet med nogle af historiens mest dramatiske øjeblikke.

Grædeburen i Israel
Jøder ved grædemuren i Jerusalem

Uanset hvor du befinder dig i Israel bliver du konstant mindet om historien i form af arkæologiske udgravninger og historiske bygninger & steder.

Landet har dog også meget andet at byde på end lige religion og historie.

Få steder i verden kan man som i Israel, finde så bredt udvalg af aktiviteter med alt fra sandstrande så langt øjet rækker, moderne byer, teatre, natklubber, kursteder og spa-ophold, til kibbutzer og skønne markeder.

Jerusalem - Israel
Jerusalem

Mange turister tager også hertil, grundet de formidable muligheder for ørkensafari blandt beduiner, vandreture, klatring og selvfølgelig dykning i Rødehavet – alt dette på et areal som ikke er meget større end Jylland.

Israel er måske et lille land, men ikke desto mindre, er det et af de mest multikulturelle samfund med en befolkning af vidt forskellige etniske, religiøse, kulturelle og sociale baggrunde.

Grundet verdens 3 store religioner, Jødedommen, Kristendommen og Islam, valfarter pilgrimme fra hele verden til Israel med forskellige trosretninger, som alle er tæt forbundet med Jerusalem.

Byer, steder og områder du bør besøge i Israel

Uanset hvor du tager hen i Israel bliver du mindet om religion og det er unægteligt noget af det mest spændende, for hvad enten du er troende eller ateist, så er det i Israel det hele startede.

Jerusalem

Jerusalem har en helt særlig betydning for jøder, kristne og muslimer. Her stod det jødiske tempel, her blev Jesus korsfæstet, og her steg Muhammet op gennem de 7 himler.

Den hellige gravs kirke i Jerusalem i Israel
Den hellige gravs kirke (basilica of the holy sepulchre)

Hver fredag beder de ortodokse jøder ved Grædemuren. De kristne bærer kors på Via Dolorosa og på Tempelpladsen beder muslimerne fredagsbøn vendt mod Mekka.

Grædemuren i Israel

>> Tag på en guidet tur til Jerusalem & Betlehem << (affiliatelink)

Masada

Masada er en fæstning som ligger på en næsten 400 meter høj klippe i Negev-ørkenen ved Det Døde Hav. Et af de mest spændende steder i Israel.

Massada fæstningen - Israel

Her går historierne på jødiske og romerske krige, hvor der blev kæmpet med sten og brændende pile om udholdenhed, magt, overgivelse, ambitioner og en tragisk slutning.

>> Tag på tur til Masada og Rødehavet << (affiliatelink)

Nazareth

Nazareth ligger i Galilæa og er byen hvor ærkeenglen Gabriel fortalte Jomfru Maria, at hun ville føde Jesus som var undfanget af Helligånden.

Nazareth i Galilæa - Israel

Her tilbragte Jesus sin barn- og ungdom!

Byen er den helligste by for kristne og emmer af religion, historie, arkæologi og åndelighed, og kan samtidig byde på moderne kultur og mellemøstlig charme.

>> tag på tur til Nazareth og Genesaret sø << (affiliatelink)

Caesarea

Caesarea har en national antikpark, som er en af Israels mest imponerende parker fyldt med fantastiske og unikke bygninger fra de sidste 2300 år.

Caesarea antikpark - Israel

At bevæge sig rundt i parken, er en rutchetur gennem historiens ældgamle bygninger, hvor man stadig kan fornemme hvordan folk boede og levede for tusindvis af år siden.

Caesarea antikpark - Israel

I parken afholdes der også nutidige koncerter og teaterforestillinger.

Havnen i Caesarea er også et besøg værd. Her bliver der året rundt afholdt diverse festivaller med alverdens undeholdning.

På stranden tilbydes der dykkerture ud til undersøiske ruiner i den arkæologiske park.

>> Tag på dagstur til Ceaserea, Haifa og Akko <<  (affiliatelink)

Eilat 

Eilat ligger på Israels sydspids ved Rødehavet og er gennem årene blevet Israels største ferieby med hoteller og strandgæster fra både Israel og resten af verden.

Eilat - Israel
Eilat

Eilat byder på utallige spisesteder, indkøbscentre, sportsmuligheder, badestrande og et hektisk natteliv.

Fra Eilat er det muligt at krydse grænsen til både Jordan og Ægypten. Byen er omkranset af ørken og bjerge så langt øjet kan se.

Petrea i Jordan
Petrea i Jordan

>> Tag på guidet heldagstur til Petra fra Eilat << (affiliatelink)

Tel Aviv

Tel Aviv er en levende storby. Byen ligger lige ud til kilometer lange sandstrande, indrammet af hoteller og badegæster, som nyder godt af det varme Middelhav og den bagende sol.

Tel Aviv Israel
Tel Aviv

Tel Aviv er Israels kulturelle hovedstad med både det moderne museum “Tel Aviv Museum of Art” og “Diaspora Museum og Jewish History”, hvor du kan lære om den jødiske kultur via en multimedie udstilling.

På markedet kan du kan du købe alt fra kunsthåndværk, håndlavede figurer til vandpiber og falaffel. Tel Aviv har også en gammel bydel, i dag kaldet Jaffa.

Tel Aviv Marked - Israel

I Jaffa, som er en havneby og en af verdens antikke byer, spiller historien igen en stor rolle og har gjort det gennem de sidste 4.000 år.

>> Tag på guidet tur rundt til Tel Aviv og  Jaffas højdepunkter << (affiliatelink)

Israel er altså MEGET mere og andet end blot krig og stridigheder. Israel er i sandhed et af de mest spændende og historiske steder i verden.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *