Guide til Koh Chang

Koh Chang er Thailands næststørste ø efter Phuket. Øen ligger i det østlige Thailand og hører med til Trat regionen.

Til trods for øens 217 km2, så er det meget få områder som er befolket, da 75% af øen er dækket af uspoleret og beskyttet regnskov.

koh-chang-Guide-Strand

Koh Changs turisme er i de sidste mange år steget drastisk, og tiden med backpackere som kunne finde helt øde strande er så godt som forbi.

MEN sjovt nok, vælger de fleste charter turister at bo (og opholde sig) på White Sand Beach, hvorfor der stadig findes mange skønne, og langt mindre turistede områder.

Koh Chang ligger kun ca. 5 timers kørsel fra Bangkok og 30 min. sejlads fra Trat.

Et tropisk paradis som byder på hvide sandstrande med pulversand, turkisblåt vand, smukke vandfald, koralrev, mangrove skov, et mangfoldigt dyreliv.

Herudover, ligger Koh Changs i en øgruppe med ikke mindre end 50 øer, hvoraf flere af dem er meget lidt besøgt af turister og lette at komme til.

Bevæger man sig lidt væk fra White Sand Beach, kan man på den sydlige østkyst stadig opleve et traditionelt fiskeri liv i de små landsbyer Dan Mai, Salak Khok og Salak Phet. Og med en kort gåtur fra nogle af de vestlige strande, ligger de skønneste frugt plantager med pomelo, bananer og gummitræer.

koh-chang-Guide-fiskerleje

Dykning og snorkling helt sikkert i højsædet her, men også trekking til nogle af de mange flotte vandfald er interessant.

Scootere kan lejes over hele øen, og udover det giver en god og fleksibel mulighed for at komme rundt, så er det også den billigste transport til attraktionerne.

Er man ikke til Scooter kørsel, kan man hoppe på en af de mange små åbne “taxa’er” (som på Thai kaldes songthaew) og som kører i pendulfart rundt om øen.

HUSK; At ride på elefanter, eller at deltage i anden underholdning med vilde dyr, er IKKE hverken en attraktion eller underholdning (i hvert fald ikke for dyrene) – det er dyreplageri, så støt det ikke!

Strandene på Koh Chang

Har du bestemt dig for at tage til Koh Chang, så får du her lidt inspiration til de forskellige områder.

White Sand Beach

koh-chang-Guide-white-sand-beach

White Sand Beach må siges at være Koh Changs absolutte foretrukne strand og by hvad angår charterturister.

Her er der hundredvis af steder at bo, masser af butikker, lystige go-go barer, og for hver måned dukker der flere og flere nye hoteller op.

Er du pjattet med solnedgange, så skal du helt sikkert fra en sækkestol opleve den på White Sand Beach.

koh-chang-Guide-white-sand-beach-drinks

Det nordlige White Sand Beach

Det 2 km nordlige område af White Sand Beach er det absolut mest turistede på hele Koh Chang.

Hotellerne ligger klods op ad hinanden langs stranden og på hovedgaden – som løber parallelt med stranden.

Hovedgaden langs White Sand Beach er Koh Changs største shopping område. Her finder du alt fra restauranter, souvenir butikker og tøjbutikker, til skræddere, tatovører og tour shops (rejsebureauer) så langt øjet rækker.

I den nordligste ende af stranden, hvor alle charterhotellerne så småt hører op, dukker der pludselig en lille oase op – et super charmerende levn fra backpackernes velmagtsdage.

koh-chang-Guide-white-sand-nordende

Små bungalows bygget op langs bjergsiden, i alverdens farver og flere steder med små balkoner.

Stemningen her fører dig tilbage til tiden uden solvogne og swimmingpools – her ånder der fred og idyl med nutidens backpackere liggende i hængekøjer med en bog og en kold Singha i hånden.

Frem til om eftermiddagen er det så lavvandet, at man kan gå udenom restauranten, som ligger i vandkanten.

Når vandet stiger, skal man gå gennem restauranten, for at komme om på den anden side med den sidste bid af stranden.

Sjovt nok, så er det nærmest som om der er trukket en usynlig streg i sandet mellem dette Pippi Langstrømpe område og charterhotellerne. Det virker som om at turisterne på de store hoteller bliver på “deres halvdel” og backpackerne på deres.

Det skal dog nok lige siges, at på flere af stederne i Pippi området, kan man ikke bo med børn. Til gengæld er der super billigt at bo, men sikkert også meget primitivt.

Det sydlige White Sand Beach

Den sydlige del af White Sand Beach er noget mindre besøgt end den nordlige, men det er ikke helt uden grund – stranden her, er nemlig ikke speciel god.

Er du ligeglad med at bade, men hellere vil bruge dagen i en liggestol med en god bog og en cocktail, så er denne del af White Sand Beach et rigtigt godt valg.

Hovedgaden langs den sydlige del af White Sand Beach adskiller sig også fra den nordlige, idet at vejen begynder at bevæge sig op ad bakke og væk fra stranden.

På denne del af hovedgaden er det ikke så meget shopping der bydes på, men i stedet små listige barer og restauranter samt billige overnatningsmuligheder.

Læs anmeldelse af vores hotel på White Sand Beach her

Kai Bae Beach

koh-chang-Guide-strand

Et dejligt område syd for White Sand Beach, som er noget mere afslappet og i en lidt højere standard.

Stranden (som dog ikke er lige så god som nordpå) og byen, er ideel for familier, de lidt ældre og “gamle” backpackere, som foretrækker enten et lille resorts eller en bungalow, fremfor store charterhoteller.

Charterhotellerne findes dog også her, men er bestemt ikke i overtal.

Kai Bae Beach har et mindre, men rigtig hyggeligt shoppingområde som er langt mere “laid back” end andre steder på Koh Chang og butikkerne er af lidt højere standarder.

Her er der ikke meget fest og ballade, men mange gode restauranter og barer.

Lonely Beach

Bevæger du dig længere syd på kommer du til Lonely Beach.

Engang en stille og uspoleret perle hvor kun få backpackere havde fundet frem. I dag ser det en del anderledes ud og kan næsten sammenlignes med Koh Phangan’s Haadrin (hvor de velkendte Full Moon Parties afholdes).

koh-chang-Guide-white-sand-beach

Området “lugter” dog stadig af den gode gamle backpacker tid, hvor det er vigtigere at bruge flere penge på mad og drikke end på at sove.

Meget stemningsfyldt ligger der mange små, helt enkle (nogle vil nok kalde dem primitive) bungalows fordelt rundt mellem reggae barer (Bob Marley hersker stort på denne ø), tattooshops og billige restauranter.

De fleste af disse små og meget billige bungalows ligger ikke på selve stranden og er ofte både uden bad/toilet, vinduer og noget som helst andet end en seng med tæppe og myggenet.

På selve stranden ligger der resorts som tilbyder bungalows af en noget bedre standard med både bad/toilet, mere plads, Wi-Fi og måske endda TV – og prisen er stadig overkommelig.

Stranden er ikke lang, men med fint sand og vand og en hyggelig atmosfære.

koh-chang-Guide-Lonely-Beach2

Bor man her, skal man forvente en del fester på stranden om aftenen og ofte med Dj’s og live musik… barer løber man ikke tør for.

Går du ca. 10 min. mod syd af hovedgaden fra Lonely Beach, kommer du til Bailan.

Et lille tilbagelænet barfods område med helt simple, men fine bungalows.

Drømmer du om at komme lidt væk fra fester på Lonely Beach, så finder du på Bailan masser af fred og ro, men stadig med mulighed for en aften i byen, uden at skulle tilbage til Lonely Beach.

Læs vores anmeldelse af hotel på Lonely Beach her

 

Bangbao – Klong Kloi Beach

Bangbao ligger på den sydlige kyst af Koh Chang, og er nok det sted på øen du kommer tættest på den traditionelle thailandske ø stemning.

Her finder du “Thailand time” og alt er 100% laid back.

Stranden er ikke ret stor, men fin og langt fra overrendt. Små simple bungalows ligger spredt rundt omkring, nogle mere simple end andre.

Her er et fint udvalg af både restauranter (og maden smager faktisk af thaimad her) og barer, som alle er langt mere afslappede end på både White Sand Beach og Lonely Beach.

At sidde (næsten som den eneste) på en lille strandbar med Bob Marley i baggrunden og en drink i hånden mens solen går ned, er simpelthen en fornøjelse på Klong Kloi Beach.

koh-chang-Guide-bang-bao-beach

Er du til at sidde og hygge evt. med drinks om aftenen efter maden – så sørg for at proviantere inden du går hjem – for efter ca. kl. 22 er alt så godt som lukket.

Er du til fest og ballade, så er det ikke på Klong Kloi stranden du skal bo.

Det tætteste man kommer på by ved Klong Kloi er Bangbao, et lille havneleje, hvorfra bådene til de omkringliggende øer – såsom Koh Mak og Koh Kood – afgår.

Bangbao havneleje ligger ca. 30 min. gåtur fra Klong Kloi stranden og butikkerne ligger på en gangbro på vandet.

Stort set alle butikker handler med de sædvanlige thai-ting, men priserne er tæt på horrible i forhold til hvad det koster andre steder.

koh-chang-Guide-bang-bao

Den eneste grund til at man bør tage hertil, er enten for at tage en båd væk fra Koh Chang eller for at spise på en af de mange super lækre fiskerestauranter eller caféer.

Fiskerestauranterne ligger side om side på bådebroen og byder alle på de samme retter. Bare vælg den du synes ser hyggeligst ud!

Læs vores anmeldelse af hotel på Bang Bao Beach ker

Andre områder på Koh Chang

Der findes flere mindre områder på Koh Chang, men de fleste af dem er så små, og har så lidt at tilbyde overnattende gæster, at de fleste kun vælger at besøge dem på dagsture.

koh-chang-Guide-syd

Øerne omkring Koh Chang

Fra Koh Chang, kan du hoppe på en båd og sejle til Koh Kood eller Koh Mak samt en del andre små øer.

koh-chang-Guide-Koh-Mak
Koh Mak

koh-chang-Guide-Koh-Kood
Koh Kood

Læs også

Koh Kood helt uspoleret og autentisk
Sådan kommer du til Koh Chang

Læs flere personlige rejseblogs fra Thailand her

Har du brug for at stille spørgsmål til Koh Chang og øerne, så hop over i “Thailands rejseforum“. Du er også velkommen til at smide en kommentar herunder.

Koh Chang, Koh Mak og Koh Kood – Tre unikke øer i Siam Bugten (14 Dage)

3 øer med økoturisme og som bruger store resurser på at turismen ikke skal skade øerne og dagliglivet for de lokale.