Guide til Koh Chang

Guide til Koh Chang – en detaljeret beskrivelse af oplevelser og skønne strande.

Skal du til Bangkok, hvorfor så ikke tage et smut til Koh Chang – Thailands næststørste ø efter Phuket. Øen ligger i det østlige Thailand og hører med til Trat regionen.

Til trods for øens 217 km2, så er det meget få områder som er befolket. 75% af øen er dækket af uspoleret og beskyttet regnskov.

White Sand Beach - Udsigt

Koh Chang ligger kun ca. 5 timers kørsel fra Bangkok og 30 min. sejlads fra Trat.

Koh Changs natur og turisme

Koh Changs turisme er i de sidste mange år steget drastisk. Tiden med backpackere som kunne finde helt øde strande er så godt som forbi.

MEN sjovt nok, vælger de fleste charter turister at bo (og opholde sig) på White Sand Beach. Derfor er der stadig mange skønne strande som er langt mindre turistede.

Koh Chang er et tropisk paradis som byder på hvide sandstrande, smukke vandfald, koralrev, mangrove skov og et mangfoldigt dyreliv.

Herudover er Koh Chang beliggende i en øgruppe med ikke mindre end 50 øer. Flere af dem er meget lidt besøgt af turister, men nemme at komme til.

På den sydlige østkyst kan man stadig opleve et traditionelt fiskeri liv i de små landsbyer; Dan Mai, Salak Khok og Salak Phet.

Med en kort gåtur fra nogle af de vestlige strande, ligger de skønneste frugt plantager med pomelo, bananer og gummitræer.

Guide til Koh Chang - fiskerleje

Koh Chang byder på fin dykning og snorkling, men også trekking til nogle af de mange flotte vandfald er interessant.

Lej en scooter

Scootere kan lejes over hele øen og giver en god og fleksibel mulighed for at komme rundt. Scootere er også den billigste transport til attraktionerne (affiliatelink).

Bryder man sig ikke om at køre på scooter, kan man hoppe på en af de mange små åbne “taxa’er” (som på Thai kaldes songthaew) og som kører i pendulfart rundt på øen.

Oplevelser på Koh Chang

Bevæger man sig lidt væk fra White Sand Beach, kan man på den sydlige østkyst stadig opleve et traditionelt fiskeri liv.

De små fiskerlandsbyer Dan Mai, Salak Khok og Salak Phet ligger kun en kort gåtur fra nogle af de vestlige strande.

Tager du gåturen kan du undervejs opleve de skønneste frugtplantager med pomelo, bananer og gummitræer.

Vil man gerne opleve andet end at ligge på stranden, så er dykning og snorkling i højsædet her. Også Trekking til nogle af de mange flotte vandfald kan varmt anbefales.

HUSK At ride på elefanter, eller at deltage i anden underholdning med vilde dyr, er IKKE hverken en attraktion eller underholdning (i hvert fald ikke for dyrene) – det er dyreplageri, så støt det ikke!

Strandene

Har du bestemt dig for at rejse til Koh Chang, så får du her en guide til de forskellige strande, oplevelserne og hvor du kan bo.

White Sand Beach

White Sand Beach må siges at være Koh Changs absolutte foretrukne strand og by hvad angår charterturister.

Guide til Koh Chang White Sand Beach

Her er der hundredvis af steder at bo (affiliatelink) masser af butikker, lystige go-go barer. Hver måned dukker der flere og flere nye hoteller (affiliatelink) op.

Er du pjattet med solnedgange, så skal du helt sikkert fra en sækkestol opleve den på White Sand Beach.

Guide til Koh Chang - White Sand Beach Drinks

Det nordlige White Sand Beach

Det 2 km nordlige område af White Sand Beach er det absolut mest turistede på hele Koh Chang.

Hotellerne ligger klods op ad hinanden langs stranden og på hovedgaden – som løber parallelt med stranden.

Hovedgaden langs White Sand Beach er Koh Changs største shopping område. Her finder du alt fra restauranter, souvenir butikker og tøjbutikker, til skræddere, tatovører og rejsearrangører så langt øjet rækker.

I den nordligste ende af stranden, hvor alle charterhotellerne så småt hører op, dukker der pludselig en lille oase op. Et super charmerende levn fra backpackernes velmagtsdage.

Guide til Koh Chang - White Sand Beach nordligt

En lille oase

Små bungalows bygget op langs bjergsiden, i alverdens farver og flere steder med små balkoner.

Stemningen her fører dig tilbage til tiden uden solvogne og swimmingpools. Stedet ånder af fred og idyl med nutidens backpackere liggende i hængekøjer med en bog og en kold Singha i hånden.

Sjovt nok, så er det næsten som om der er trukket en usynlig streg i sandet mellem dette Pippi Langstrømpe område og charterhotellerne. Det virker som om at turisterne på de store hoteller bliver på “deres halvdel” og backpackerne på deres.

Det skal dog nok lige siges, at på flere af stederne i Pippi området, kan man ikke bo med børn. Til gengæld er der super billigt at bo, men sikkert også meget primitivt.

White Sand Beach - Pippi bungalows

Det sydlige White Sand Beach

Den sydlige del af White Sand Beach er noget mindre besøgt end den nordlige, men det er ikke helt uden grund – stranden her, er nemlig ikke speciel god.

Er du ligeglad med at bade, men hellere vil bruge dagen i en liggestol med en god bog og en cocktail, så er denne del af White Sand Beach et rigtigt godt valg.

Hovedgaden langs den sydlige del af White Sand Beach adskiller sig også fra den nordlige, idet at vejen begynder at bevæge sig op ad bakke og væk fra stranden.

På denne del af hovedgaden er det ikke så meget shopping der bydes på, men i stedet små listige barer og restauranter samt billige overnatningsmuligheder.

Her kan du bo på White Sand Beach  (affiliatelink)
Vores hotel på White Sand Beach 

Kai Bae Beach

Et af Koh Chang’s bedre områder, ligger syd for White Sand Beach. Kai Bae Beach er et dejligt afslappet område med lidt højere standarder.

Stranden (som dog ikke er lige så god som nordpå) og byen, er ideel for familier, de lidt ældre og “gamle” backpackere. Dem som foretrækker enten et lille resorts eller en bungalow, fremfor store charterhoteller.

Guide til Koh Chang - strand

Charterhotellerne findes dog også her, men er bestemt ikke i overtal.

Kai Bae Beach har et mindre, men rigtig hyggeligt shoppingområde som er langt mere “laid back” end andre steder på Koh Chang. Butikkerne i Kai Bae er lidt pænere og med en del specialbutikker.

Byen byder ikke på meget fest og ballade, men mange gode restauranter og barer.

Her kan du bo på Kai Bae Beach  (affiliatelink)

Lonely Beach

Bevæger du dig længere syd på, kommer du til Lonely Beach.Engang en stille og uspoleret perle hvor kun få backpackere havde fundet frem. I dag ser det en del anderledes ud og kan næsten sammenlignes med Koh Phangan’s Haadrin (hvor Full Moon Parties afholdes).Lonely Beach Koh ChangOmrådet “lugter” dog stadig af den gode gamle backpacker tid, hvor det var vigtigere at bruge penge på mad og drikke end på at sove.

Bob Marley stemning

Lonely Beach er stemningsfyldt og med en hel del små og primitive bungalows fordelt rundt mellem reggae barer. Bob Marley hersker stort på Koh Chang, det samme gør tattooshops og billige restauranter.De fleste af de små og meget billige bungalows ligger ikke på selve stranden. Oftest er de uden bad/toilet, vinduer eller noget som helst andet end en seng med tæppe og myggenet.Lonely-Beach-koh-chang-GuidePå selve stranden ligger der resorts med bungalows af en noget bedre standard. Her får du både bad/toilet, mere plads, Wi-Fi og måske endda TV – og prisen er stadig overkommelig.Stranden er ikke lang, men med fint sand og vand og en hyggelig atmosfære.Bor man på Lonely Beach, skal man forvente en del fester på stranden om aftenen – ofte med Dj’s og live musik… Barer løber man ikke tør for i området. Stenene på stranden er væk i dag.Går du ca. 10 min. mod syd af hovedgaden fra Lonely Beach, kommer du til Bailan.Et lille tilbagelænet barfods område med helt simple, men fine bungalows.Drømmer du om at komme lidt væk fra fester på Lonely Beach, så finder du på Bailan masser af fred og ro, men stadig med mulighed for en aften i byen, uden at skulle tilbage til Lonely Beach.Her kan du bo på Lonely Beach  (affiliatelink) Vores yndlingshotel på Lonely Beach 

Bangbao – Klong Kloi Beach

Bangbao og Klong Kloi stranden ligger på den sydlige kyst af Koh Chang. Klong Kloi stranden ligger ca. 30 minuttes gang fra Bangbao Pier og er nok det sted på øen du kommer tættest på den traditionelle thailandske ø stemning.Her finder du “Thailand time” og alt er 100% laid back.Stranden er ikke ret stor, men fin og langt fra overrendt. Små simple bungalows ligger spredt rundt omkring. Nogle mere “simple” end andre.Klong Kloi har et lille, men fint udvalg af både restauranter (og maden smager faktisk af thaimad her).  Et par barer kan det også blive til, som alle er langt mere afslappede end på både White Sand Beach og Lonely Beach.At sidde, som næsten den eneste, på en lille strandbar med Bob Marley i baggrunden og en drink i hånden mens solen går ned, er simpelthen en fornøjelse på Klong Kloi Beach.Guide til Koh Chang - Klong Kloi BeachEr du til en drinks senere på aftenen, så gør du klogt i at proviantere inden du går hjem. Efter ca. kl. 22 er alt så godt som lukket.Er du til fest og ballade, så er det ikke på Klong Kloi stranden du skal bo.

Bangbao Pier

Det tætteste man kommer på by ved Klong Kloi er Bangbao Pier – et lille havneleje, hvorfra bådene til de omkringliggende øer Koh Mak og Koh Kood afgår.På Bangbao pier ligger butikkerne og fiskerestauranter side om side på en lille træ-gangbro på vandet.Stort set alle butikker handler med de sædvanlige thai-ting, men priserne er tæt på horrible i forhold til hvad det koster andre steder.Guide til Koh Chang - Bang Bao PierDen eneste grund til at man bør tage hertil, er enten for at tage en båd væk fra Koh Changeller for at spise på en af de mange super lækre fiskerestauranter eller caféer.Fiskerestauranterne ligger side om side på bådebroen og byder alle på de samme retter. Bare vælg den du synes ser hyggeligst ud!Her kan du bo i Bang Bao området  (affiliatelink) Her boede vi på i Klong Kloi Beach 

Andre områder på Koh Chang

Der findes flere mindre områder på Koh Chang.De fleste af dem er så små og har så lidt at tilbyde overnattende gæster, at de fleste vælger kun at besøge dem på dagsture.

Guide til Koh Chang - sydligt

Øerne omkring Koh Chang

Fra Koh Chang kan du hoppe på en båd og sejle til Koh Kood eller Koh Mak samt en del andre små øer.

Begge øer er små paradis øer, som endnu ikke er overrendt af turister. Øerne er helt bestemt et besøg værd.

Transport til Koh Chang

Du kan komme til Koh Chang på flere forskellige måder:

  • Du kan flyve fra Bangkok til Trat
  • Du kan kan tage taxa eller minivan fra både lufthavnen eller Bangkok centrum

Uanset hvordan du kommer fra Bangkok, så skal du til Trat og herfra med båd til Koh Chang.

Guide til Koh Chang er opdateret d. 29. april 2022

Tips til Koh Chang

  • Har du spørgsmål til Koh Chang (eller andet vedr. Thailand), så kan du stille dem i vores RejseForum på Facebook
  • Bedste søgemaskine til at søge flybilletter på er Momondo (affiliatelink) – også når det handler om indenrigsbilletter
  • Bedste hotel søgemaskiner er Hotels.comBooking.com og Agoda.dk (affiliatelinks) – vi anbefaler Hotels.com (affiliatelink) pga. deres reward program, hvor du for hver booking sparer op til gratis overnatninger.
  • Du kan selv arrangere ture eller du kan benytte dig af en Get Your Guide eller Viator (affiliatelinks).
  • Skal du vaccineres får du 10% hos Rejseklinikken (reklamelink) når du bruger koden “Tanker10”

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »