Miniguide til Koh Mak

Koh Mak er en lille skøn tilbagetrukken grøn ø, beliggende ca. 2 timers sejlads med træbåd fra Koh Chang eller 1,5 time med Speedbåd fra Trat.

Tager du til Koh Mak vil du få fornemmelsen af, hvordan Thailand var for 30 år siden!

Med sine kun 16 km2, hvoraf størstedelen er dækket af regnskov, er Koh Mak en af Thailands bedst bevarede hemmeligheder.

miniguide-til-Koh-Mak-Strand

Øen har flere gange været brugt som lokation for forskellige filmoptagelser, grundet den smukke og uspoleret natur og blev på for nogle år siden, sat på listen over en af “de 10 bedste strande i verden” af den britiske avis “The Sunday Times”.

miniguide-til-Koh-Mak-Strand

Udover fantastiske strande byder Koh Mak på et tempel, små fiskerlandsbyer, gummiplantager, en enkelt skole, et marked, nogle dykkershops, nogle få butikker, lidt restauranter og nogle få resorts og ikke mindre end ca. 10.000 palmetræer.

Det tropisk lille paradis henvender sig mest af alt, til dem som drømmer om fred, ro og så få turister som muligt.

Aktiviteter på Koh Mak

Øen har en fantastisk natur som er perfekt til vandreture og skal du rundt på øen, skal det foregå enten til fods eller på scooter, da øen ingen offentlig transport har – du kan dog altid lave kørselaftaler med dit resort.

Miniguide-til-koh-mak

Øen har en dykkerskole, hvor du kan booke dykning eller snorkling til en nærtliggende Marine Park, som byder på noget af det bedste marine liv i Thailand.

På Koh Mak kan du også windsurfe, cykle eller booke ture til andre af de omkringliggende øer.

Mest af alt, bruges Koh Mak til at ligge i en hængekøje enten på sit resort eller på de øde strande samt nyde en god omgang traditionel thaimassage.

Koh-Mak-Monkey-islands-resort-Bungalow

Sådan kommer du til Koh Mak

Fra Bangbao Pier på Koh Chang kan du med træbåd sejle til Koh Mak på ca. 1,45 time.

Du kan også tage en speedbåd (fra både Trat og Koh Chang), det er dyrere, men varer så kun ca. 45 min.

Transport-til-Koh-Mak-Baaden

Har du booket din overnatning på forhånd – hvilket du kan gøre med stor fordel – vil du blive hentet ved færgelejet af resortet du skal bo på.

Hvor skal du bo på Koh Mak

Der findes flere resorts på Koh Mak, men skal du opleve noget lidt udover det sædvanlige, så anbefaler vi helt sikkert Monkey Island Resort.

Et skønt lille resort, med lækre store bungalows lige ud til stranden eller de mindre traditionelle Thai bungalows (backpacker), som er beliggende i haven.

Koh-Mak-Monkey-islands-resort

Monkey Island Resort har også familiebungalows med 2 soveværelser.

Bob Marley hersker stort på hele resortets område (og på resten af øen for den sags skyld), og Marleys (og hans farver) ses portrætteret overalt på resortet.

Miniguide-til-Koh-Mak-Strand

Langs stranden eller via en lille sti fra gaden, kan man gå til resortets bar, Monkey Bar (hvis ikke den er blæst sammen og igang med genopbygning), hvor der hver aften spilles  live Bob Marley musik – og det kommer vist ikke tættere på hverken Bob Marley’s egen stemme eller hans tøjstil – et absolut must at besøge!

På hovedgaden, som ligger på bagsiden af resortet, findes der flere små gode restauranter og flere af dem også med live musik.

Læs mere fra Koh Mak HER

Koh Chang, Koh Mak og Koh Kood – Tre unikke øer i Siam Bugten (14 Dage)

3 øer med økoturisme og som bruger store resurser på at turismen ikke skal skade øerne og dagliglivet for de lokale.