På ø-hop i Grækenland

6. februar 2017 Europa   Grækenland   RejseBlog

Er det Grækenland du drømmer om at besøge i sommerferien, hvorfor så ikke tage på ø-hop? De fleste øer er små og med båd kan du nemt komme fra en ø til en anden

Her er en lille guide med inspiration til ø-hop i Grækenland med nogle af de bedste græske øer – hvor du udover den græske charme, også kan opleve hvor forskellige øerne kan være fra hinanden.

Ikaria

Ø-hop-i-grækenland-Ikaria

Ikaria

Øen Ikaria ligger øst for Mykonos og er en af Grækenlands smukkeste øer. Her får du skøn og vild natur, fantastiske bjerglandskaber, uspolerede strande og en venlig og gæstfri lokal befolkning.

Tror du på gamle myter, så kan du på Ikaria prøve en af de mange termiske bade, som er kendte for at helbrede stort set alle sygdomme.

Det siger man om Ikaria; Her sover man om dagen og fester om natten.

Her kan du bo på Ikaria

Samothrake

ø-hop-i-Grækenland-Samothrake

Samothrake

Øen Samothrake er en lille ø som er kendt for sine 10 grotter og bjerget, Mount Saos.

Klippeøen er perfekt for naturelskere som med sine småstensstrande, vandløb, floder, bjerge, arkæologiske fund og uberørte natur.

På Samothrake er der mulighed for både at klatre og vandre og holde sig beskæftiget på hele ferien.

Det siger man om Samothrake; En rolig ø som foretrækkes af unge campere. Priserne her, er lavere end mange andre øer.

Her kan du bo på Samothrake

Astypalaia

ø-hop-i-Grækenland-Astypalaia

Astypalaia

Øen Astypalaia er en lille klippeø med historie fra både tyrkiske, engelske og italienske besættelser.

Øen er kendt for sin meget maleriske arkitektur, de traditionelle vindmøller og dens rolige strande.

Øens største attraktion er en gammel italiensk borg, som er et besøg værd, da du herfra får en vidunderlig udsigt over både havet og øen.

Det siger man om Astypalaia; Turismen er ikke stor. Øen er ideel for familier og par og der findes flere afsides strande, hvor man kan være sig selv.

Her kan du bo på Astypalaia

Ithaka

ø-hop-i-Grækenland-Ithaka

Ithaka

Øen Ithaka ligger i det vestlige græske øhav og er øen som Odysseus var konge på.

Ithaka er en ø, som stadig er forholdsvis uspoleret af den moderne verden, og med sit klare blå vand, sine frodige grønne landskaber, sine bjerge og sin venlige og gæstfrie befolkning, er Ithaka en ø som har noget for alle.

Det siger man om Ithaka; Øen man skal tage til hvis man er til strand, sejlsport, festivaller, traditionel mad, underholdning eller fred – den har det hele.

Her kan du bo på Ithaca

Evia

ø-hop-i-Grækenland-Evia

Evia

Øen Evia (eller Euboea, som den også kaldes) er den næststørste ø efter Kreta og nok mest kendt som campingøen for græske familier, som hurtigt kan komme hertil fra Athen.

Evia kan opdeles i 3 områder nord, syd og central. Hvert område har sit eget inspirerende landskab, en rig vegetation, en smuk og farverig natur samt en spændende historie. Så er du i Athen, så smut en tur til Evia.

Det siger man om Evia; Evia har det hele og er super organiseret mht. turister. En del turistet, men primært af lokale grækere fra Athen – et supert “get-away” fra Athen.

Her kan du bo på Evia

Kalymnos

ø-hop-i-Grækenland-Kalymnos

Kalymnos

Kalymnos er Grækenlands 4. største ø og ligger tæt på de tyrkiske kyster.

Øen er kendt for sin internationale klatre festival, som ligger i september. Tidligere var det også svampefiskeri som tiltrak mange, men det er der i dag, ikke meget tilbage af.

Øen er ideel for naturelskende og de aktive. Her har du mulighed for at klatre på øens mange klipper, hiking i et frodigt terræn eller windsurfe på det græske øhav.

Det siger man om Kalymnos; Her findes nogle af de bedste fiskerestauranter. En dejlig oplevelse er at tage på en dagstur til den lille ø Telendos – med en populær nudist strand.

Her kan du bo på Kalymnos

Skopelos

ø-hop-i-Grækenland-Skopelos

Skopelos

Har du set Mamma Mia? Hvis ja, så ved du allerede hvad der venter dig.

Skopelos er spækket med græsk stemning i form af frodig natur, små hyggelige og maleriske landsbyer samt skønne strande – så det er ikke så mærkeligt at man valgte at optage filmen her. De fleste turister består af familier og par, som bare vil nyde idylen.

Det siger man om Skopelos; Skopelos er øen med den smukkeste havnefront og den bedste ostekage.

Her kan du bo på Skopelos

Skyros

ø-hop-i-Grækenland-Skyros

Skyros

Er du pjattet med heste, så er Skyros et godt bud. Skyros-ponyen er den mest sjældne ponyrace i verden og findes kun i Grækenland.

Ponyerne som ikke er meget større end en meter høje, bruges primært af grækerne til at transportere varer på øen. Skyros byder – udover heste – også på afsondret strande, kykladisk arkitektur og skønne vandrestier.

På toppen af Chota skal du besøge det byzantinske slot og Saint George, et historisk kloster.

Det siger man om Skyros; En skøn ø for dem som er til det autentiske Grækenland med maleriske landsbyer og fantastiske landskaber.

Her kan du bo på Skyros

Kythira

ø-hop-i-Grækenland-Kythira

Kythira

Er du romantisk anlagt eller leder du bare efter en ø, hvor det ikke vælter ind med turister, så er Kythira et godt bud.

Øen ligger lidt afsondret og har en meget afslappende atmosfære. Også på denne ø er der spændende attraktioner med gamle klostre, vidunderlige strande, en fantastisk udsigt over det Ægæiske hav og en spøgelses landsby.

Øen er dog mest kendt for at være Afrodites yndlings ø, grundet dens “skønhed”. Endnu et ø paradis for naturelskere.

Det siger man om Kythira; Der er ikke voldsomt mange turister – bortset fra juli og august, hvor øen går helt amok – resten af året er øen og dens fine strande vidunderligt fredelige.

Her kan du bo på Kythira

Thassos

ø-hop-i-Grækenland-Thassos

Thassos

Grækenlands grønneste ø er Thassos. Øen er dækket af store skovarealer og er Grækenlands nordligste ø.Chanias gamle by og havn

Thassos har en årtusindlang tradition for minedrift, idet der blandt andet er fundet guld og kobber på øen.

Øen er ideel for familier, som ønsker en afslappende ferie med mange børnevenlige aktiviteter.

Også Thassos byder på gamle landsbyer med traditionel arkitektur, små stenhuse, brolagte gader og et omkringliggende landskab, som er fantastisk til trekking gennem borgruiner og huler.

Det siger man om Thassos; Ikke mange har Thassos på listen over græske øer, så øen er lidt af en skjult perle som er sparet for de store turist horder.

Her kan du bo på Thassos

Ø-hop i Grækenland er en rigtig god mulighed for at se og opleve Grækenlands mange nuancer fremfor kun at blive ét sted på sin ferie.

Læs også

Inspiration til Grækenland
Chania gamle bydel og havn
De græske øer – hvad skal du vælge?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>