Asien | Taiwan

Taiwan – et overraskende godt rejsemål med børn

”Made in Taiwan” – det er vist sådan, de fleste tænker, når de hører ordet Taiwan. Og det er synd!

For Taiwan er et helt fantastisk land at rejse i. Der er fyldt med interessante kulturelle oplevelser i byerne og smuk natur ude på landet. Men mest af alt blev vi mødt af den mest imødekommende og venlige befolkning, vi nogensinde har mødt på vores rejser.

Det var egentlig et tilfælde at vi endte med at tage til Taiwan. Vi sad og kiggede hen over verdenskortet, og så faldt vores blik på Taiwan.

Der skulle ikke mange googling’er til, så var vi overbeviste om, at der skulle vi til. Alle steder læste vi, at det er et fantastisk land.

Og det var også det, vi selv oplevede på vores road trip gennem Taiwan.

Hvad skal man opleve i Taiwan?

Vi havde desværre kun 12 dage i Taiwan. Så vi måtte prioritere. Derfor har vi kun været fra nord, ned ad østkysten til sydspidsen.

Der er også mange spændende ting på vestkysten. Så har du mulighed for det, så synes vi helt sikkert, at du skal tage hele vejen rundt om Taiwan.

Taipei

Hovedstaden Taipei er så fyldt af oplevelser, at du nemt kan bruge hele din ferie her. Og der er mindst lige så mange interessante steder, som ligger så tæt på, at du bare kan tage dertil på dagsture fra Taipei.

Chiang Kai-Shek-templet i Taipei - Taiwan
Chiang Kai-Shek

Vi så 2 af de helt store turistattraktioner i Taipei, Chiang Kai-Shek Memorial Hall og Taipei 101, som er verdens næsthøjeste bygning. Begge steder er nogle virkelig imponerende bygningsværker, på hver sin måde, som man absolut ikke må snyde sig selv for.

I Beitou, lidt uden for Taipei, badede vi i hotsprings. Det er en stor tradition at bade i varme kilder i Taiwan, og du finder dem mange steder rundt omkring i landet. Men Beitou er et stort og kendt område for hotsprings – og så ligger det i metro afstand til Taipei.

Beitou Hotsprings - Taiwan

Vi besøgte også den gamle guldgraver by ved Jiufen. Jiufen er i dag en gammel japansk by med boder i alle gader. Men tæt på Jiufen har der været guldminer, som i dag er lavet om et til museum. Vi prøvede at vaske ægte guld, og var inde i en gammel mine.

Det var en stor oplevelse for både børn og voksne. Og det ligger kun 45 minutters kørsel fra Taipei.

Taroko Gorge Nationalpark – Taiwans Grand Canyon

Taroko Gorge Nationalpark er også kendt som Taiwans Grand Canyon. Det er en stor, smuk nationalpark, der eksisterer rundt om en kløft.

Taroko Gorge i Taiwan
Taroko Gorge

Her er mange flotte vandreture af forskellige sværhedsgrader, samt templer, lange hængebroer over kløften, indfødte stamme-beboere og meget andet at opleve.

Men vi syntes faktisk, at den største oplevelse blot var at køre rundt på de bittesmå veje, og spotte endnu et vidunderligt smukt sted. Eller endnu en gang at komme lidt i vejen for en turistbus, der på en eller anden måde skulle sno sig rundt om klipperne.

Vi boede inde i parken og kunne dermed også nyde nationalparkens skønhed fra poolen på taget af vores hotel.

Taroko Gorge er et fantastisk sted!

Badeferie i den sydlige del af Taiwan

Vi er blevet dybt forelsket i Taiwan. Men vejret oppe nordpå kan man ikke helt stole på.

Vi var der i april, hvor der endnu ikke var bagende hedt. Til gengæld regnede det lidt en gang i mellem. Så vejret passede rigtig godt til en storbyferie.

Sydpå er der bedre vejr, så vi tog helt ned sydpå og tilbragte nogle gode dage i Kenting med at bade i pools og på stranden.

Strande i Taiwan

Taiwan har mange strande. Men med en beliggende lige ud til Stillehavet, uden andre lande til at skærme for det store hav, er det tit ret voldsomme bølger, der rammer Taiwan.

Men i Kenting var det muligt at bade på nogle af strandene.

Nattemarkederne i Taiwan

En anden ting som er meget traditionelt i Taiwan er “night marked”.

Markederne åbner omkring aftensmads-tid, og sælger alt muligt slags mad – også meget anderledes ting for os danskere.

Nattemarked i Taiwan
Nattemarked

Vi syntes, det var en kæmpe oplevelse at være på nattemarkeder.

Vi var både på det i Kenting, som er forholdsvis turistet. Men vi var også på et i Kaohsiung, som var meget mere lokalt og virkeligt spændende.

Der findes også mange nattemarkeder i Taipei, hvor markederne har forskellig fokus og udskiller sig fra mængden, på forskellige måder.

Transport i Taiwan

Taiwan er virkelig godt forbundet af toge og busser. Så du kan nemt bruge dem til at komme rundt i Taiwan med. Vi kørte f.eks. med højhastighedstog fra syd til nord.

Men det er også nemt selv at køre bil i Taiwan. Trafikken minder meget mere om trafikken i Europa end i resten af Asien.

Vi lejede en bil og kørte selv på halvdelen af vores rejse. Det gik virkelig nemt. Og vi elsker den frihed det er, selv at kunne styre tiden og hvor man vil stoppe.

Da vi rejser med mindre børn, havde vi ikke lyst til at prøve at køre på scootere. Men ellers er det også en oplagt måde at se Taiwan på. Der er scootere overalt.

På cykler i Taiwan
På cykeltur

Og så er der selvfølgelig også muligheden for at cykle. Mange steder er der anlagt turist cykelruter. Vi kørte på én i Guashan, som var anlagt, så vi stort set ikke kom i nærheden af biler. Til gengæld cyklede vi mellem rismarkerne og vandbøflerne. Det var en virkelig god oplevelse.

I vores familie elsker vi at rejse, se smuk natur, opleve nye kulturer, og mest af alt ”bare” se anderledes steder end det vi plejer at opleve.

Artiklen er udarbejdet af Gæsteblogger Henriette fra rejsebloggen Enfamiliederrejser.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *