7 unikke oplevelser på Filippinerne

Når du rejser “off the beaten path” finder du de oplevelser, som du husker hele livet. Det kan være svært at finde et “ægte” uberørt område – især med utallige rejseblogs og sociale medier. Men jeg lover dig, at det stadig kan lade sig gøre.

Når jeg backpacker, kan jeg godt lide en kombination af de kendte attraktioner og “skjulte skatte”.

Jeg valgte primært at rejse til Filippinerne på grund af dykningen, men jeg var også på udkig efter en rejse, hvor jeg kunne få et godt mix af oplevelser.

Unikke oplevelser på FilippinerneAbatan River

Mine kriterier var oplevelser med flot natur. Lære om landets kultur og historie. Mulighed for at udfordre mig selv. Og mulighed for bare at ligge og læse en bog på stranden.

Det blev en rejse, hvor jeg blev positivt overrasket over SÅ mange oplevelser på Filippinerne.

Her har jeg samlet mine 7 unikke oplevelser på Filippinerne, som var blandt favoritterne, og som jeg håber du kan bruge som inspiration til din næste tur.

1. Sejl i kajak på Abatan River

De fleste rejser til øen Bohol for at se de berømte Chocolate Hills – og ja, de er bestemt også et besøg værd. De ikoniske bakker (der, på trods af navnet, desværre ikke består af chokolade) har fået sit navn efter den brune nuance, som opstår i tørketiden. Amerikanerne synes de minder om deres “Hershey’s Kiss” chokolader.

Chocolate Hills Unikke oplevelser på Filippinerne

Når du alligevel er på øen, så tag et smut forbi Abatan River.

Sejlturen i kajak tager dig igennem frodige, grønne mangroveskove og forbi små landsbyer.

Vil du helst bare sejle stille og roligt afsted, kan du fint vælge at tage af sted i dagstimerne – men det virkelige show sker efter mørkets frembrud. Om natten lyser tusindvis af ildfluer floden op som et sandt festfyrværkeri.

Det er ret populært – så husk at booke i god tid!

2. Besøg et “tarsier” reservat

En tarsier – på dansk “spøgelsesabe” – er en af verdens mindste primater.

Aben er især kendt for sine store, åbne øjne, der får den til at ligne en, der lige har spottet sin ekskæreste i byen.

De små dyr er nataktive, og vil helst gemme sig inde blandt tætte grene, derfor er det nærmest umuligt at spotte dem i naturen.

Tarsier - Unikke oplevelser på Filippinerne

På Bohol findes der et par reservater, der gør en indsats for at beskytte dyrene. I det reservat jeg besøgte, gik vi rundt i små grupper med en guide.

Vi fik en lille introduktion, og vandrede ellers rundt i tavshed, mens han pegede dyrene ud for os. Der var en stor respekt for tarsierne, og vi var meget forsigtige med ikke at forstyrre dem.

3. Canyoing i Kawasan Falls

Når jeg er ude at rejse, kan jeg godt lide at udfordre mig selv. På min rejse til Filippinerne valgte jeg derfor at udfordre min højdeskræk med en canyoing tur.

Canyoing er en blanding af klatring, rappelling, svømning og spring fra klipper – som et gigantisk vandland, lige midt i junglen.

Kanotur - Unikke oplevelser på Filippinerne

Det højeste spring på denne tur var omkring 12 meter højt (og krævede mange, dybe vejrtrækninger og en peptalk fra guiden). Hvis du ikke har mod på at hoppe fra klipper, er der også mulighed for at klatre udenom, eller rutsje ned ad stenene.

Alt i alt var det en sjov, spændende – og ikke mindst udfordrende – oplevelse.

Området omkring Kawasan Falls er utroligt smukt. Især ved det sidste vandfald er vandet helt turkisblåt. Det er også her de fleste turister holder til, men på canyoing turen kom vi lidt afsides.

Kanotur og badning på Filippinerne

Jeg var i hvert fald glad for, at jeg tog den lange tur rundt, hvor vi flere steder havde junglen for os selv.

4. Sardine run i Moalboal

Da jeg fortalte, at jeg ledte efter en rejse med god dykning, lyste Emil fra Xplore Life op i et stort smil og sagde “du skal da ud at svømme med sardiner!”

Jeg troede først, at han var blevet tosset. For mig var sardiner bare en lille fisk, der kan fås på dåse i Netto. Heldigvis blev jeg hurtigt klogere – og at svømme med sardiner blev en oplevelse, som jeg aldrig glemmer.

Sardin Run selfie - unikke oplevelser på Filippinerne

“Sardine run”, som det kaldes, er et naturfænomen som du kan opleve flere steder i verden.

Fordelen ved at opleve det på Filippinerne, er at sardinerne holder til ud for Moalboal hele året rundt. Du kan næsten ikke undgå at se dem – medmindre du svømmer med lukkede øjne.

Sardindykning på Filippinerne

At dykke med sardiner kan bedst beskrives som at svømme i en underjordisk hule, hvor væggene hele tiden bevæger sig. Fiskene svømmede helt tæt på, som om de bevægede sig i en synkron dans.

Er du ikke dykker, kan du stadig opleve sardinerne. De svømmer nemlig tæt på stranden, så du kan snorkle blandt dem. Det er en mindst ligeså utrolig og uforglemmelig oplevelse.

Skildpadde - Unikke oplevelser på Filippinerne

Udover sardiner, er Moalboal et paradis for dykkere. På mine dyk oplevede jeg alt fra farvestrålende koraller til havskildpadder og utallige klovnfisk.

5. Historien og kulturen på Cebu

Helt ærligt, så var mit første indtryk af Cebu City ikke specielt godt. Mit hostel lå midt i en larmende gade, hvor biler og scootere suste om ørerne på mig – det er bestemt ikke den del, som de viser på rejsebureauernes hjemmesider.

Når det så er sagt, er jeg glad for at jeg gav byen en chance.

Cebu - Unikke oplevelser på Filippinerne

Bevæbnet med Maps på min telefon, gik jeg på opdagelse efter byens seværdigheder.

Nogle var lidt kedelige (og her kigger jeg på dig, Plaza Independencia), men til gengæld blev jeg nysgerrig på Filippinernes historie efter at have besøgt Fort San Pedro og Basilica Minore del Santo Niño de Cebu.

Fort San Pedro i Cebu

Med min lokale guide besøgte jeg en kirke i en lille landsby. Guiden kunne fortælle meget mere end jeg havde kunnet læse mig til og det var spændende at få fortalt historien med en personlig twist.

Og nu vi snakker kultur, så kommer vi ikke udenom…

6. Adobo, lechon og andre filippinske specialiteter

Mad er en vigtig del af den kulturelle oplevelse og personligt syntes jeg, at det er spændende at prøve de lokale retter, når jeg rejser til et nyt land.

Inden ankomst var jeg blevet advaret mod de lidt mere… lad os bare kalde dem, særprægede specialiteter, som f.eks. balut – et andeæg, inklusiv foster. Lige den specialitet lod jeg ligge på tallerkenen, og overlader det til dem, der er kulinarisk modigere end mig.

Til gengæld blev jeg kæmpe fan af adobo – en ret, hvor kødet steges i soja og eddike, og tilsættes en række krydderier, før det typisk serveres med ris. Så simpelt og alligevel super lækkert.

Mad på Filippinerne

I Cebu City insisterede mine lokale venner på, at vi fik lechon – langtidsstegt svinekød, der var så mørt, at det smeltede på tungen. Så vidt jeg forstod det, er lechon en Cebu-ting, og hvis du kan lide pulled pork, vil du helt sikkert elske det.

Det var ofte hos de lokale familier, at jeg fik den bedste mad. I en lillebitte landsby fik jeg hvad jeg bedst kan beskrive som “filippinsk æbleskive”. Jeg har ingen anelse om hvad den hedder i virkeligheden, men den lille snack, pakket ind i et palmeblad, smagte helt fantastisk.

Og så fik jeg serveret den mest insta-værdige frokost på en hyggelig tagterrasse på Bohol (og ja, jeg er altså sådan én, der tager billeder af min mad – især når den ser så pæn ud).

7. De filippinske strande – og især solnedgangene

Jeg har set mange flotte strande, men jeg mener helt bestemt, at blandt oplevelser på Filippinerne, er strandene noget ud over det sædvanlige og fortjener en særlig plads på denne liste.

Strande på Filippinerne

Der kunne let skrives hele romaner om de kridhvide sandstrande med krystalblåt vand, badet i romantiske solnedgange – men her tror jeg bare, at jeg lader billederne tale for sig selv.

Solnedgang på Filippinerne

Jeg håber du har fået lidt rejseinspiration med på vejen – jeg kan i hvert fald varmt anbefale oplevelser på Filippinerne, hvis du gerne vil på en rejse med et “mix af det hele.”

(PS: Og finder du opskriften på “filippinsk æbleskive”, må du meget gerne sende den til mig!)

Artiklen er skrevet af Gæsteblogger Nina.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »