Weekend i Barcelona

Det må du ikke gå glip af

weekend-i-barcelona-topbillede
Weekend i Barcelona er et perfekt getaway. Selv på kun en weekend kan du nå at opleve de bedste seværdigheder, den skønne mad, den gode underholdning og meget mere.

barcelona-cafe

Her får du en lille guide til steder du SKAL besøge inkl. gode links.

Weekend i Barcelona

Transport rundt i byen

Allerede hjemmefra kan du planlægge de fleste steder der skal besøges. Hvordan du kommer rundt. Hvor du skal bo. Hvor du skal spise. Med et weekend ophold er der ingen grund til at spilde tiden med planlægning, så det kan varmt anbefales at gøre det hjemmefra.

Når du lander i Barcelona, begynder din weekend i en by, propfyldt med kultur, god mad, arkitektur, skønne gamle gader, tøj, sko og design og et natteliv som aldrig slutter.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker ture m.m. via vores anbefalede links, så tjener vi en lille smule i kommission – tak for din støtte.

Metro

Metroen er uden tvivl den bedste måde at komme rundt i byen på.

metro-barcelona

Alle stop på metroen ligger kun nogle få meter fra alle de store seværdigheder. Eksempelvis ligger stationen Passeig de Gracia Metro lige udenfor Casa Batlló (en af Gaudi’s utallige fantastiske bygninger).

Metroen er effektiv, kører til tiden, er med aircondition og en af de billigste måder at komme rundt på.

Det er muligt at købe klippekort og/eller kort (affiliatelink), hvor du selv bestemmer hvor lidt eller hvor meget du vil benytte metroen.

Kortet giver gratis adgang til rigtig mange seværdigheder samt discount på alverdens restauranter og andre steder.

Læs mere om billetmulighederne og bestil dem hjemmefra HER (affiliatelink)

Bus

Busserne i Barcelona kører efter samme billet- og prissystem som metroen. Vælg om du vil kombinere metro-, sporvogn-, tog- og bussystem, som tilsammen sikrer dig at kommer hurtigt og nemt rundt i hele byen.

Weekend i Barcelona

Sightseeingbusser

Sightseeing i Barcelona

Sightseeing – hop på og hop af busser (affiliatelink) – er ikke den billigste måde at komme rundt i byen på. Til gengæld er det en af de bedste måder at få et godt overblik over byen på.

Har du besluttet dig for at tage på sådan en tur, så gør det den første dag!

Når du køber billetten får du nemlig udleveret både bykort, værdikuponer og gode råd. Efterfølgende kan du så selv udforske byen til fods.

Der er flere ruter og selskaber at vælge imellem. Alle tilbyder headset med guide information på 8 forskellige sprog.

De fleste køber billet til Hop af og på busser, men en anden super hyggelig mulighed, er at tage på en Barcelona Gourmet Bus Tapas Tour. Her kombineres sightseeingturen med udsigt til de mest berømte steder i Barcelona, mens man nyder prøvesmagning af lækker tapas.

Weekend i Barcelona

Historiske & kulturelle oplevelser

Gaudi’s værker

La Sagrada Familia

Gaudi dedikerede mere end 43 år af sit liv på denne stadig ufærdige katedral, som anses for at være hans mesterværk.

la-sagrada-familia

Gaudis tanke med kirken, var at afspejle Jesus’ fødsel, død og genopstandelse. Når kirken en dag står færdig vil den have 18 tårne i alt.

12 tårne som repræsenterer de 12 apostle, 4 tårne for evangelisterne og 2 tårne som symbolisere Jesus og Jomfru Maria.

Jesus tårnet som rejses i kirkens midte, skal måle 170 meter og de andre tårne får en højde på mellem 90 og 120 m.

Gaudi er i dag begravet under kirkeskibet.

Hvis du vil springe køen over og have en spændende gennemgang af Gaudis mesterværk, så kan det anbefales at du allerede hjemmefra bestiller en guided tour (affiliatelink) – den findes i flere varianter.

Casa Batlló

Casa Batlló blev bygget i 1904-1906 og var Gaudis første højdepunkt i sin karriere.

casa-batlló-weekend-i-barcelona

Bygningen brød dengang med traditionel arkitektur og kassetænkning. For sin tid var det (og er vel stadig) et radikalt anderledes byggeri.

For første gang kunne man opleve Gaudis brug af glaserede fliser og bølgende bevægelser i strukturen. Noget som fremover kom til at dominere Gaudis værker.

Tjek tider for rundvisning og priser HER 

Casa Milá

Casa Milá er et andet stort mesterværk, opført i 1906-1910.

casa-mila-barcelona

Bygningen (også kaldet La Pedrera = Stenbruddet) er en beboelsesejendom, som ligger beliggende i det ultra fashionable kvarter langs Passeig de Grácia.

Casa Milá blev finansieret af Barcelonas mest velhavende mand, Pedro Milá.

Bygningen er en graciøs serie af skønne kurver, hvor blandt andet balkonerne mod vandet er udformet som bølger. Igen er det bygningens skulpturelle karakter der gør sig gældende – rundt og frit formet design.

casa-mila-weekend-i-barcelona

Udover de privatejede lejligheder, så er der på bygningens loft lavet et lille museum kaldet Espai Gaudi (Gaudis rum). Et museum som udelukkende vidner om alt Gaudis arbejde.

På museet kan du få alverdens oplysninger om, og se billeder af, Gaudi.

Det kan anbefales at købe billetter så springer den ofte lange kø over og samtidig får en audioguide (affiliatelink)

Park Güell

Park Güell blev bygget af Gaudi i 1900-1914.

-park-güell-weekend-i-barcelona

Parken blev finansieret af den stenrige Eusebi Güell og var i første omgang kun tiltænkt Barcelonas allerrigeste familier. Det gik dog i vasken, da parken efter Eusebi Güells død, blev solgt til kommunen og lavet om til en offentlig park.

Parken er i dag måske nok en af Gaudis mest populære projekter. Både lokale og besøgende fra hele verden strømmer til for at slentre ned ad de snoede stier og nyde denne moderne arkitektur af Gaudi.

park-güell-weekend-i-barcelona

I parken findes flere kendte “elementer”, såsom mosaik bænken af glaseret tegl, mosaik kamæleonen, dragen eller slangen, og masser af mosaik stykker som blev tabt under opførslen.

Husk at nyd udsigten over Barcelona og Middelhavet fra caféen på pladsen.

Du kan vælge guidede ture for de enkelte af Gaudis værker. Du har også mulighed for at få en samlet guidet tour, som bringer dig til både Gaudis bygninger, men også Picasso museet og meget andet.

Der findes flere muligheder for ture rundt i parken – se dem her (affiliatelink)

Andre oplevelser på en weekend i Barcelona

Barcelona er en stor by, men perfekt at opleve til fods.

Brug en dag væk fra metro og busser. Bare slentre rundt og går på opdagelse. Gå ned af de mange hyggelige sidegader, hvor du finder små perler af butikker og restauranter.

Vær ikke bange for at “blive væk” i gaderne i den gamle bydel. Det er netop “når du bliver væk” at du får de bedste oplevelser. Før eller siden vil ender du op på Ramblaen.

La Rambla & La Bogueria

Barcelonas mest kendte, populære, lange og brede gågade er La Rambla. Den løber helt oppe fra byens centrum, Placa Catalunya, og ned til den smukke gamle havn.

casa-la-rambla-weekend-i-barcelona

På Ramblaen finder du masser af liv og glade dage – og i alle døgnets timer. Udover de mange små butikker og boder, er det især alle musikanterne og gøglerne som Ramblaen er kendt for.

På Ramblaen vil du opleve “levende statuer” i guld og sølv – opfindsomme udklædninger er der mange af. Tro kopier af kendte verdensstjerner som Michael Jackson og musikgrupper i alle genre.

casa-la-rambla-weekend-i-barcelona

Et godt råd vil dog være:

PAS PÅ LOMMETYVE! Der er MANGE og de er DYGTIGE. Lad alt du ikke skal bruge, blive på hotellet (pas, smykker, store pengesedler etc.).

Barcelona står i toppen over lande i Europa med de dygtigste lomme- & trickstyve.

I en af Ramblaen’s utallige sidegader finder du det enorme markedet La Bogueria. Et fantastisk marked med frugt, grønt, kød, fisk, ost, krydderier, vin, kogebøger og alskens andre lækre delikatesser.

Markedet har ligget samme sted siden middelalderen. Den dag i dag, er det Barcelonas bedste leverandør af friske råvarer.

La-Bogueria-Marked-barcelona

Læs mere om La Rambla HER

– Eller book evt. en guidet tur (affiliatelink), som tager dig med rundt i hjertet af byen, hvor du bla. oplever den elegante og inspirerende Catalansk gotiske arkitektur, og de små charmerende hjørner og pladser.

Picasso museet

Er du til kunst og i særdeleshed Picasso, så er det et must at besøge Picasso museet.

Museet åbnede – på opfordring af Picasso selv – i 1963 og omfatter den største samling på 4249 af Pablo Picassos samlede værker, fra især malerens unge år i Barcelona.

Værkerne skildrer tydeligt, hvordan Picasso gennem årene ændrede karakter og udtryk. Hvordan hans malekunst løbende tog helt nye retninger.

Se alt fra billederne med frugtskålen og hesten, til abstrakte værker hvor man kan have svært ved at se hvad malerierne forestiller.

Ofte er det god underholdning at lytte til gæster, som livligt diskuterer hvad de mener malerierne forestiller.

Husk at regnvejr ofte er museumsvejr. Der kan derfor godt forekomme lang kø ved indgangen, men den bevæger sig rimelig hurtig.

Læs mere om Picasso museet HER.

Oplev Picassos Barcelona ved at følge kunstnerens fodspor sammen med en professionel guide (affiliatelink), som ærer og forklarer om Picassos arbejder og talenter på en byvandring og på museummet.

Los Jardines de la Ciutadella

I Ciutadella parken sker der rigtig meget. Med sine 30 hektar omfatter parken både en zoo, et historisk museum, parlament bygninger, en skole, en kirke, en sø, et springvand og en musikpavillon.

ciutadella-weekend-i-barcelona

Parken er smukt anlagt med masser af brede stier, farverige blomster og palmer.

På den lille sø kan du hygge dig med at ro rundt i en lejet robåd. På en søndag flokkes familier på picnic, bongospillere og hunde, alle som gerne vil ud i den grønne baghave til den gamle by.

Læs mere om Park de la Ciutadella HER

Tapas og andet mundgodt

En tur til Spanien og da især Barcelona, bliver ikke komplet medmindre du giver dine smagsløg en ægte spansk tapasbar oplevelse.

tapas-weekend-i-barcelona

Tapas er en stor kulinarisk trend i Barcelona, og kan bestå af både kolde og varme retter.

På en tallerken får du serveret forskellige former for pålæg som skinke, ost, forskellig slags pølse, oliven og måske noget fisk etc. som du spiser med tandstikker. Hertil får du frisk brød og forskellige pestotyper.

Det kan svinge lidt fra sted til sted hvad og hvordan tapas serveres. Den oprindelig tanke var, at man stående over, måske et glas vin, kunne hygge sig med dette lette og meget smagfyldte mellemmåltid, appetitvækker eller snack.

Idag serveres tapas flere steder også som et hovedmåltid.

Du kan booke en tur som tager dig rundt på 4-5 forskellige Tapas restauranter (affiliatelink), hvor både mad, vind/vand og engelsktalende guide indgår.

Klik ind HER og se de mange muligheder og priser for skønne tapas oplevelser.

Barcelona har udover tapas et skønt køkken. Ingen forlader Barcelona, uden at have smagt de catalanske favoritter som fisk og skaldyr. Selvfølgelig kan du også få alt fra det internationale køkken.

Alt du skal gøre er, at kigge dig rundt og beslutte hvad du har lyst til. Der er masser af restauranter og i alle prislag.

Folk spiser sent – frokost ved 14 tiden og aftensmad ved 22 tiden. Det kan godt betale sig at reservere bord. Husk, at skal du have kvalitetsmad til rimelige priser, så hold dig væk fra Ramblaen!

Læs mere om restauranter m.m. (Eat like a local) HER

Barer og natklubber

Barcelona er en festby, uanset tidspunktet på døgnet, så er der altid fest et eller andet sted.

Der er barer og klubber for alle – de mærkelige, de hemmelige, de trendy, de lokale, de rige, dem med fantastisk udsigt, dem med kinky indretning, for bøsser og så videre og så videre…

Udvalget er STORT. Barerne man varmer op på, har som regel åbent til kl. 03.00. Herefter fortsætter man til natklubberne som ikke lukker før ved 06-07.00 tiden om morgenen.

“In” stederne skifter konstant, men flyers med opdateringer findes i de fleste butikker.

Læs mere om Barcelonas barer HER
Læs mere om Barcelonas natklubber HER

Barcelonas highlights

Skal du være helt sikker på at få alle Barcelonas Highlights med, så kan vi varmt anbefale at tage på en guided tour.

Marinaen-weekend-i-barcelona

En guided tur vil ikke bare tage dig rundt til Gaudis værker. Du vil også komme forbi marinaen, den gamle havn, Columbus Monumentet og Montjuic Hills – den olympiske ring, den spanske landsby samt nogle af Barcelonas bedste udsigt spots.

Hvor skal du bo

Der er rigtig mange gode muligheder for at finde hoteller i alle prisklasser og med gode beliggenheder.

Et af vores bedste bud er at tjekke Hotels.com (affiliatelink) som tilbyder alt fra Hostels til luksus hoteller og med beliggenhed efter smag.

Herudover har Hotels.com (affiliatelink) et Reward program (affiliatelink), som gør at du ved hver booking, sparer op til gratis overnatninger.

Hvem flyver du billigst med

Momondo.dk (affiliatelink) er en rigtig god søgemaskine til at finde billige flybilletter. Det er derfor heller ikke uden grund at de er kåret blandt verdens bedste fly-søgemaskiner.

Har du forslag til andre “MUST SEE OR DO” i Barcelona så må du meget gerne skrive i kommentaren herunder.

Læs flere gode rejseblogs fra Spanien her

Artiklen er opdateret d. 1. juli 2020