Weekend i Barcelona

28. februar 2018 Europa   RejseBlog   Spanien

Det må du ikke gå glip af på en weekendtur til Barcelona...

Tænk om du glip af de bedste seværdigheder, den bedste mad, den bedste underholdning m.v. på din weekendtur til Barcelona – det ville da være rigtig trist….

Weekend-i-barcelona-tapas

Men bare rolig, vi har lavet en lille guide over steder du SKAL besøge inkl. gode links.

Allerede hjemmefra kan du planlægge de steder der skal besøges, hvordan du kommer rundt, hvor du skal bo og hvor du skal spise.

Herudover har vi indgået et samarbejde med “Official Ticket Agent“, hvor du kan købe billetter med rabatter og andre gode fordele, til de fleste seværdigheder i Barcelona.

Læs guiden og vær godt klædt på til dit weekendophold!

Weekend i Barcelona

Når du lander i Barcelona, begynder din weekend i en by, propfyldt med kultur, god mad, arkitektur, skønne gamle gader, tøj, sko og design – produceret af lokale, og et natteliv som aldrig slutter.

Sådan kommer du rundt i Barcelona

Weekend-i-barcelona-Metro

Metro

Metroen er uden tvivl den bedste måde at komme rundt i byen på.

Alle stop ligger kun nogle få meter fra alle de store seværdigheder – eksempelvis ligger stationen Passeig de Gracia Metro lige udenfor Casa Batlló (en af Gaudi’s utallige fantastiske bygninger).

Metroen er effektiv, kører til tiden, er med aircondition og en af de billigste måder at komme rundt på.

Det er muligt at købe klippekort og/eller kort, hvor du selv bestemmer om du frit skal kunne benytte metroen eller bare har brug for nogle enkelte ture.

Kort’ene giver samtidig gratis adgang til rigtig mange seværdigheder og discount på alverdens restauranter og steder.

Det, og meget mere, kan du læse og bestille allerede hjemmefra KLIK HER

Bus

Busserne i Barcelona kører efter samme billet- og prissystem som metroen. Vælg om du vil kombinere metro-, sporvogn-, tog- og bussystem, som tilsammen sikre dig at kommer hurtigt og nemt rundt i hele byen.

Læs mere om Barcelonas offentlige busser HER

Sightseeing i Barcelona

Sightseeing – hop på og hop af busser – er ikke den billigste måde at komme rundt i byen på, til gengæld er det en af de bedste måder at få et godt overblik over byen på.

Har du besluttet dig for at tage på sådan en tur, så gør det den første dag!

Når du køber billetten får du nemlig udleveret både bykort, værdikuponer og gode råd. Efterfølgende kan du så selv udforske byen til fods.

Der er flere ruter og selskaber at vælge imellem, og alle tilbyder headset med guide information på 8 forskellige sprog.

De fleste køber billet til Hop af og på busser, men en anden super hyggelig mulighed, er at tage på en Barcelona Gourmet Bus Tapas Tour, hvor man kombinerer sin sightseeing med udsigt til de mest berømte steder i Barcelona, mens man nyder prøvesmagning af lækker tapas.

Af Gaudi værker i Barcelona SKAL du opleve

La Sagrada Familia

Weekend-i-barcelona-La-Sagrada-Familia

Gaudi dedikerede mere end 43 år af sit liv på denne stadig ufærdige katedral, som anses for at være hans mesterværk.

Gaudis tanke med kirken, var at afspejle Jesus’ fødsel, død og genopstandelse og når kirken en dag står færdig, vil den have 18 tårne i alt.

12 tårne som repræsenterer de 12 apostle, 4 tårne for evangelisterne og 2 tårne som symbolisere Jesus og Jomfru Maria. Jesus tårnet som rejses i kirkens midte, skal måle 170 meter og de andre tårne får en højde på mellem 90 og 120 m.

Gaudi er i dag begravet under kirkeskibet!

Hvis du vil springe køen over og have en spændende gennemgang af Gaudis mesterværk, så kan det anbefales at du allerede hjemmefra bestiller en 2 timers guided tour.

Læs mere om rundvisningen og priser HER.

Casa Batlló

Weekend-i-barcelona-Casa-Batlló

Casa Batlló blev bygget 1904-1906 og var Gaudis første højdepunkt i sin karriere. Bygningen brød med dengang traditionel arkitektur og kassetænkning, og var for tiden (og er det vel stadig) et radikalt anderledes byggeri.

For første gang kunne man opleve Gaudis brug af glaserede fliser og bølgende bevægelser i strukturen, som fremover kom til at dominere Gaudis værker.

Tjek tider for rundvisning og priser HER.

Casa Mila

Weekend-i-barcelona-Casa-Mila

Casa Mila, er et andet stort mesterværk, opført i 1906-1910.

Bygningen (også kaldes La Pedrera = Stenbruddet) er en beboelsesejendom, som ligger i det ultra fashionable kvarter langs Passeig de Grácia og blev finansieret af Barcelonas mest velhavende mand, Pedro Milá.

Bygningen er en graciøs serie af skønne kurver, hvor blandt andet balkonerne mod vandet er udformet som bølger. Igen er det bygningens skulpturelle karakter der gør sig gældende – rundt og frit formet design.

Weekend-i-barcelona-Casa-Mila

Udover de privatejede lejligheder, så er der på bygningens loft lavet et lille museum kaldet Espai Gaudi (Gaudis rum), som udelukkende vidner om alt Gaudis arbejde.

På museet kan du få og se alverdens oplysninger og billeder af Gaudi.

Park Güell

Weekend-i-barcelona-Park-Güell

Park Güell blev bygget af Gaudi i 1900-1914.

Parken blev finansieret af den stenrige Eusebi Güell og var i første omgang kun tiltænkt Barcelonas allerrigeste familier, dette gik dog i vasken, da parken efter Eusebi Güell død, blev solgt til kommunen og lavet om til en offentlig park.

Parken er i dag måske nok en af Gaudis mest populære projekter, og både lokale og besøgende fra resten af verden strømmer til, for at slentre ned ad de snoede stier og nyde denne modernistiske arkitektur af Gaudi.

Weekend-i-barcelona-Park-Güell

I parken findes flere kendte “elementer”, som blandt andet mosaik bænken af glaseret tegl, mosaik kamæleonen, dragen eller slangen, og masser af mosaik stykker som blev tabt under opførslen.

Husk at nyd udsigten over Barcelona og Middelhavet fra caféen på pladsen.

Du kan vælge guidede ture for de enkelte af Gaudis værker, men du har også mulighed for at få en samlet guidet tour, som bringer dig til både Gaudis bygninger, men også Picasso museet og meget andet.

Se de mange muligheder og tilbud HER for at besøge flere af Barcelonas kunstneriske sider.

Godt så, hvad skal du ellers opleve i Barcelona?

Barcelona er en stor by, men perfekt at opleve til fods. Brug en dag væk fra metro og busser, hvor du bare slentrer rundt og går på opdagelse. Gå ned af de mange hyggelige sidegader, og du vil finde små perler af butikker og restauranter.

Vær ikke bange for at “blive væk” eller miste stedssansen på gaderne i den gamle bydel – for det kunne meget vel blive i disse gader, du får de bedste oplevelser – og før eller siden vil du alligevel ende op på Ramblaen.

La Rambla & La Bogueria

Barcelonas mest kendte, populære, lange og brede gågade er La Rambla. Den løber helt oppe fra byens centrum, Placa Catalunya, og ned til den smukke gamle havn.

På Ramblaen finder du masser af liv og glade dage, og i alle døgnets timer – udover de mange små butikker og boder, er det især alle musikanterne og gøglerne Ramblaen er kendt for.

Her kan du rende ind i alverdens “levende statuer” i guld, sølv og andet, folk i meget opfindsomme udklædninger, tro kopier af kendte stjerner som Michael Jackson og Charles Chaplin og musikgrupper i alle genre.

Weekend-i-barcelona-Casa-La-Rambla

Et godt råd vil dog være:

PAS PÅ LOMMETYVE, for dem findes der også rigtig mange af, og de er dygtige – lad alt du ikke skal bruge, blive på hotellet (pas, smykker, store pengesedler etc.).

Barcelona står i toppen over lande i Europa med de dygtigste lomme- & tricktyve.

I en af Ramblaens utallige sidegader finder du det enorme markedet La Bogueria – et fantastisk marked med frugt, grønt, kød, fisk, ost, krydderier, vin, kogebøger og alskens andre lækre delikatesser.

Markedet har ligget samme sted siden middelalderen og er den dag i dag, barcelonesernes leverandør af friske råvarer.

Weekend-i-barcelona-Marked

Læs mere om La Rambla HER – Eller book evt. en guidet tur, som tager dig med rundt i hjertet af byen og hvor du kan opleve den elegante og inspirerende Catalansk gotiske arkitektur, og dens små charmerende hjørner og pladser.

Picasso museet

Er du til kunst og i særdeleshed Picasso, så er det et must at besøge Picasso museet.

Museet åbnede – på opfordring af Picasso selv, i 1963 og omfatter den største samling på 4249 af Pablo Picassos samlede værker, fra især malerens unge år i Barcelona.

Værkerne skildrer tydeligt, hvordan Picasso gennem årene ændrede karakter og udtryk, og hvordan hans malekunst løbende tog helt nye retninger – med alt fra billederne med frugtskålen og hesten, til abstrakte værker, hvor man kan have svært ved at se hvad malerierne forestiller.

Ofte kan man få god underholdning af at lytte til gæster, som livligt diskuterer hvad, de mener, malerierne forestiller.

Husk at regnvejr ofte er museumsvejr og at der derfor godt kan forekomme lang kø ved indgangen, men den bevæger sig rimelig hurtig.

Læs mere om Picasso museet HER. Oplev Picassos Barcelona ved at følge kunstnerens fodspor sammen med en professionel guide, som ærer og forklarer om Picassos arbejder og talenter på byens mest besøgte museum.

Los Jardines de la Ciutadella

Weekend-i-barcelona-Ciutadella

I Ciutadella parken sker der rigtig meget. Med sine 30 hektar omfatter parken både en zoo, et historisk museum, parlament bygninger, en skole, en kirke, en sø, et springvand og en musikpavillon.

Parken er smukt anlagt med masser af brede stier, farverige blomster og palmer.

På den lille sø kan du hygge dig med at ro rundt i en lejet robåd. På en søndag flokkes horder af familier på picnic, bongospillere samt hunde som alle gerne vil ud i den grønne baghave til den gamle by.

Læs mere om Park de la Ciutadella HER

Tapas og andet mundgodt

Weekend-i-barcelona-Tapas

En tur til Spanien og da især Barcelona, bliver ikke komplet medmindre du giver dine smagsløg en ægte spansk tapasbar oplevelse.

Tapas er en stor kulinarisk trend i Barcelona, og kan bestå af både kolde og varme retter.

På en tallerken får du serveret forskellige former for pålæg som skinke, ost, forskellig slags pølse, oliven og måske noget fisk etc. som du spiser med tandstikker. Hertil får du frisk brød og forskellige pestotyper.

Det kan svinge lidt fra sted til sted hvad og hvordan tapas serveres – men den oprindelig tanke var, at man stående over, måske et glas vin, kunne hygge sig med dette lette og meget smagfyldte mellemmåltid, appetitvækker eller snack.

Idag serveres tapas flere steder også som et hovedmåltid.

Du kan også booke en tur som tager dig rundt på 4-5 forskellige Tapas restauranter, hvor både mad, vind/vand og engelsktalende guide indgår. Klik ind HER og læs mere om muligheder og priser.

Eller som beskrevet tidligere, tag på sightseeing med Barcelona Gourmet Bus Tapas Tour, hvor du samtidig med sightseeing, også får smagsprøver på Tapas.

Barcelona har udover tapas et skønt køkken og ingen forlader Barcelona, uden at have smagt de catalanske favoritter som fisk og skaldyr, men selvfølgelig kan du også få alt fra det internationale køkken.

Alt du skal gøre er, at kigge dig rundt og beslutte hvad du har lyst til – der er masser af restauranter og i alle prislag.

Folk spiser sent – frokost ved 14 tiden, og aftensmad ved 22 tiden og det kan godt betale sig at reservere bord. Husk, at skal du have kvalitetsmad til rimelige priser, så hold dig væk fra Ramblaen!

Læs mere om restauranter m.m. (Eat like a local) HER.

Barer og natklubber

Barcelona er en festby, uanset tidspunktet på døgnet, så er der altid fest et eller andet sted.

Der er barer og klubber for alle – de mærkelige, de hemmelige, de trendy, de lokale, de rige, dem med fantastisk udsigt, dem med kinky indretning, for bøsser og så videre og så videre…

Udvalget er STORT. Barerne, man varmer op på, har som regel åbent til kl. 03.00 og herefter fortsætter man til natklubberne som ikke lukker før ved 06-07.00 tiden om morgenen. “In” stederne skifter konstant, men flyers med opdateringer findes i de fleste butikker.

Læs mere om Barcelonas barer HER
Læs mere om Barcelonas natklubber HER

Barcelonas highlights

Weekend-i-barcelona-Marina

Skal du være helt sikker på at få alle Barcelonas Highlights med, så kan vi varmt anbefale at tage på en guided tour som tager dig, ikke bare rundt til nogle af Gaudis største værker, men også til marinaen, den gamle havn, Columbus Monumentet og Montjuic Hills – for at se den olympiske ring, den spanske landsby samt nogle af Barcelonas bedste udsigt spots.

Hvor skal du bo

Der er rigtig mange gode muligheder for at finde hoteller i alle prisklasser og med gode beliggenheder. Et af vores bedste bud er Hotels.com som tilbyder alt fra Hostels til luksus hoteller, og med beliggenhed efter enhver smag. Herudover har de et Reward program, som gør at du ved hver booking, sparer op til gratis overnatninger.

Hvem flyver du billigst med

Momondo.dk er en rigtig god søgemaskine, og bl.a kåret som Danmarks bedste. En af de bedste ting ved Momondo.dk er deres Priskalender, som viser prisforskellen på de forskellige rejsedage. Momondo.dk er helt sikkert en af vores favoritter, når det gælder billige flybilletter.

Spørg løs om Barcelona

Skulle du sidde inde med spørgsmål til Barcelona, så husk at du kan bruge vores Forum om Barcelona.

Hos Official Ticket Agent kan du forudkøbe billetter til de fleste seværdigheder i Barcelona – vi har indgået et samarbejde som sikrer dig flere fordele og gode rabatter KLIK HER.


Andre forslag og input til “MUST SEE” i Barcelona, er MEGET velkomne i kommentar herunder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>