Asien  Ι  Japan Ι  Osaka

2 dage i Osaka

Fra København til Osaka

Efter godt 10 timers flyvning med SAS til Tokyo, landede jeg i Narita Airport, godt træt efter kun at have blundet lidt undervejs.

Doton Canal i Osaka - 2 dage i Osaka
Doton Canal er et populært område

Flyet videre med All Nippon Airways til Kansai Airport i Osaka skulle først afgå 3 timer senere. Der var masser af tid til komme fra udenrigsterminal 1 til indenrigsterminal 2 – troede jeg.

Det jeg havde overset var, at mit fly videre godt nok afgik fra terminal 2, men ikke fra denne lufthavn…!

Det afgik derimod fra Tokyo’s anden store lufthavn Haneda – som ligger 1,5 timers kørsel vestpå. En relativ vigtig detalje at overse!

Set i bakspejlet havde det da været rart, hvis rejsebureauet lige havde nævnt det med en linie et sted…!

Nå, men jeg fik lidt travlt med at komme ud af lufthavnen og finde en bus. Trafikken i Tokyo er ikke til at spøge med, så det var på hængende hår at jeg checkede ind i Haneda lufthavn blot 45 minutter før afgang. Pyha…

All Nippon Airways i Tokyo Haneda Airport
All Nippon Airways i Tokyo Haneda Airport

Kansai Airport, som betjener byerne i Kansai regionen (Osaka, Kyoto, Kobe m.fl), er bygget på en kunstig ø ude i Osaka bugten.

Med tog i Japan

Lufthavnsbygningen er med sine 1,7 km en af verdens længste bygninger. Fra lufthavnen tog jeg det futuristiske Rapid tog ind til Namba Station midt i Osaka.

Har man ikke kørt med tog i Japan tidligere er dette i sig selv en lille oplevelse. Udover at togene altid går til tiden, så er togpersonalet yderst høflige.

I dette tilfælde bukkede kontroløren da han kom ind i vognen, ligesom han bukkede både før og efter at have kontrolleret billetten. Godt at turen tager en halv time for ellers havde han ikke nået at kontrollere alle billetter.

Rapid express tog fra Kansai Airport - Osaka
Rapid express tog fra Kansai Airport

Jeg har boet i Osaka Dotonbori området ved Namba Station tidligere. Lokationen god, idet man er midt i centrum og har gode transportmuligheder til omverdenen.

Overnatning i en “kapsel”

Denne gang havde jeg booket 2 nætter på ”New Japan Capsule Hotel Cabana(affiliatelink). Et ”Capsule” hotel er en japansk specialitet. Her får man sine egen lille kapsel at sove i, mens alt andet deles med hotellets øvrige gæster.

New Japan Capsule Hotel Cabana - Osaka
New Japan Capsule Hotel Cabana

Ofte findes der på hotellet gode faciliteter med spa og restaurant – hvilket også var tilfældet på det sted jeg havde booket (affiliatelink).

Konceptet fungerer fint og er ganske hyggeligt. Inde i kapslen er der aircon, TV, strøm, wifi m.m. Man trækker et lille gardin for og kan sidde herinde og slappe af. Det fungerer fint for en nat eller to.

Prisen er også okay – specielt med tanke på at det ligger lige midt i Osaka centrum. For 2 nætter gav jeg 8.200 Yen (465 kr) inkl fri adgang til Spa. Morgenmad koster 500 Yen (28 kr)

New Japan Capsule Hotel Cabana - Osaka
Min lille ”kapsel”

Shopping

Lige uden for døren ligger Dotonbori. Et stort shoppingområde med alt hvad hjertet kan begære af butikker, restauranter, reklameskilte og larm.

Som andre storbyer i Japan, er der et inferno af larm hele tiden og efter en dags vandring rundt i byen, er det dejligt at komme tilbage til hotellets ro og fred.

Byen - 2 dage i Osaka
Menneskemylder overalt

Fra mine tidligere besøg i Japan, har jeg fået en svaghed for japanske knive og keramik. Jeg gik derfor en tur forbi Sennichimae Dogyuyasuji som er Osaka’s svar på Kappabashi Dori ”Kitchen Street” i Tokyo.

Osaka’s udgave er en del mindre, men er stadigvæk et besøg værd.

Japanske knive - 2 dage i Osaka
Et udvalg af japanske knive

Resten af dagen gik med at vandre rundt i området omkring Namba Station og op til Shinsaibashi Station.

De små sidegader

Området er et mylder af shopping arkader og små sidegader fyldt med restauranter og butikker.

Aftensmaden blev indtaget i en af disse små gader hvor jeg fik ramen (en nudelsuppe) med muslinger og rejer samt et par japanske dumplings. Hertil en Asahi på fad.

Et fantastisk velsmagende måltid til den beskedne pris af 1.100 Yen (62 kr). Tjenerne på stedet talte ikke et ord engelsk, så det blev noget med at pege på menukortet og håbe på det bedste.

Ramen med skaldyr og dumplings - Middag i Osaka
Ramen med skaldyr og dumplings

Næste morgen vågnede jeg, pga. tidsforskellen, kl. 5.00. Jeg sad og hyggede mig lidt i mine lille kapsel, mens jeg læste nyheder og gjorde mig klar til dagen.

Da hotellet samtidig er et Spa går man omkring iført badekåbe det meste af dagen, således også i forbindelse med morgenmaden.

En morgenmad som bestod af Miso suppe, omelet, laks, tofu og syrnet grøntsager samt det altid nærværende ris og grøn the. Pris 500 Yen (28 kr)

Morgenmad i Osaka
Fin morgenmad til en billig penge

Ved 8 tiden hoppede jeg på metroen til Osaka Business Park Station og nærliggende Osaka Castle.

Osaka Castle

Borgen er et fantastisk fæstningsværk og historien bag er også yderst interessant. Eftersom jeg var tidligt på færde, gik jeg en runde i og omkring borgen – en tur på et par kilometer.

Jeg har besøgt Osaka Castle tidligere, men har aldrig været indenfor. Jeg købte derfor billet (600 Yen) og gik forventningsfuld op ad de store granittrapper til indgangen.

Desværre lever det indvendige ikke op til det fantastiske ydre. Selve borgtårnet blev genopbygget i 1931 og er en kedelig betonbygning med ganske lidt at byde på.

Selve udstillingen er der heller ikke gjort meget ud af, så har man andet på programmet kan dette godt springes over.

Osaka Castle
Osaka Castle – et imponerende bygningsværk

Efter en lille eftermiddagslur, tog jeg sidst på eftermiddagen metroen ud til en af Osaka’s gamle områder Shinsekai.

Området var centrum for byens udvikling i starten af 1900 tallet, men blev efter krigen overladt til sig selv og er i dag godt slidt at se på. Det er dog fortsat et interessant område for en aften i byen.

Jeg gik en tur til den lokale Tennoji Park, som er et dejligt åndehul i Osaka. Desværre var det nu begyndt at regne så det blev et kort besøg.

Shinsekai centrum

I stedet begav jeg mig tilbage til shinsekai centrum – som er nemt at finde idet Tsutenkaku Tower med sine 100 meter rager godt op i landskabet.

Efter mørkets frembrud tændes lysene og området vækkes til live.

Shinsekai entertainment område
Shinsekai entertainment område

Aftensmaden blev indtaget på en af de små hyggelige restauranter, og derefter gik turen til Tobita Shinchi – Osaka’s Red Light District.

Ikke fordi jeg normalt frekventerer sådanne områder, men netop dette område er interessant pga. sin specielle historie. Selvom jeg ved at det lyder helt forkert og kan misforstås, så er området et besøg værd.

Har du spørgsmål til mine Opdagelsesrige dage i Osaka er du velkommen til at stille dem i kommentaren herunder.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *