Er man til strandliv, palmer og hvide strande, er det sydlige Vietnam et godt alternativ til de kendte feriesteder i Thailand.

Vietnam er nok ikke det første land man får på nethinden, når drømmene om kridhvide bounty-strande, palmer og turkisblåt vand presser sig på en efterårsdag i Danmark.

Hoi-an-beach-vietnam
Hoi An stranden

Men med mere end 3.000 km kystlinje, er der faktisk noget for enhver som ønsker stranden som udgangspunktet for den næste rejse.

Mens strandene i Nha Trang, Hoi An og Da Nang efterhånden har et ry, som er nået til Europa, bør man måske også kigge endnu sydligere, hvis man er en vandhund.

Tag på Beach Getaways i Vietnam

nha-trang-beach-vietnam
Nha Trang stranden

Mui Ne stranden

Kun 5 timers kørsel fra Ho Chi Minh Citys larmende gader, finder du fiskerbyen Mui Ne.

Byen har, trods et stadig voksende antal beach-resorts, formået at fastholde sin charme.

Mens strandene her blev opdaget af adrenalin-junkierne, der på deres surfboards konstant syntes at være på udkig efter den perfekte bølge, har adskillige vietnamesiske og udenlandske gæster fulgt i deres fodspor.

Mui-Ne-beach
Mui Ne stranden

Et stort udbud af velindrettede resorts lige ud til stranden, men er her også bungalow muligheder for low-budget rejsende.

Området byder på kolossale røde og hvide sandklitter, der generere den paradoksale følelse af, at man er i en ørken, mens man i det fjerne stadig kan se havet.

Find hoteller ved stranden Mui Ne her

Phan Thiet stranden

Der er også strande ved den nærliggende hovedby Phan Thiet. En fiskerby som er kendt for at lave den populære fiskesauce Nuoc Mam, som bruges til madlavning, samt havnen med de maleriske skibe.

Et skønt sted at slappe af.

Find hoteller ved stranden i Phan Thiet her

Phu Quoc Island

Phuquoc-beach-
Phu Quoc Island

Phu Quoc Island befinder sig stadig i skyggen af de store badebyer i det centrale og sydlige Vietnam, hvilket man kan undre sig over, da øen byder på nogle af de absolut smukkeste strande i Vietnam.

Kun 1 times flyvning fra Ho Chi Minh City eller 2,5 times sejlads fra Mekong-Deltaet, lander du midt i et paradis med gode snorkle- og dykkemuligheder. For slet ikke at tale om den ”laid-back” stemning, som lynhurtigt kryber ind under huden.

Phu-Quoc-beach

Øen består af en nationalpark, der udgør næste 50% af øen, resten er dækket med et overvældende antal af peberplantager og vidtstrakte hvide strande.

Den mest kendte strand er Long Beach, og selv om vejnettet er udbygget betragteligt de seneste år, findes de charmerende grusveje stadig som en åben invitation til et strandeventyr.

Find hoteller på Phu Quoc Island her

Phu-Quoc

Hvad enten man vælger Mui Ne eller Phu Quoc Island, kan strandlivet kombineres med sightseeingsture, det berømte vietnamesiske køkken og et prisniveau der i højere grad betyder flere muligheder mere end begrænsninger.

Har du forslag til andre beach getaways i Vietnam, må du meget gerne skrive dem i kommentaren herunder.

Læs mange flere RejseBlogs fra Vietnam → KLIK HER