Børn på rejsen

Tips til at gøre rejsen med børn lidt nemmere...

Jeg har 3 børn og har rejst med dem alle fra de kun var ganske få uger gamle.

Jeg rejser primært alene med mine børn og sammen har vi besøgt bla. Australien, New ZealandMexico, Cambodia, Bali & ØerDubai, Egypten, Europa og næsten hvert år, har vi været en tur i favoritlandet Thailand.

Udover at jeg har skrevet artiklen “Rejs med dine børn” som beskriver hvor nemt det faktisk er at rejse med børn, så har jeg på denne side lavet en liste med links til de ting og udstyr, som jeg har haft stor glæde af på mine rejser. Der vil også være udstyr som jeg ikke har fundet nødvendigt, men som andre familier måske kan have glæde af.

Når du klikker på “KØB HER” knappen bliver du sendt videre til en forhandler af produktet. Hos forhandleren kan du læse meget mere, se varianter og købe produktet.

Køber du via RejseTanker.dk så tjener vi en lille smule i kommission, uden det bliver dyrere for dig – tak for støtten.

Rejs med dine børn

Det er meget nemmere end at blive hjemme

Tips til udstyr når du rejser med børn

Solhatte

Undværlige til alle aldre

Solhatte

En solhat er et must og til børn i alle aldre. Solhatte findes i alle afskygninger som bøllehat med og uden snore, safarihat som dækker nakken ekstra godt etc. Ofte er der behov for at en hat på et yngre barn har snore til at binde den fast med.

RejseTip: Når du rejser til varme lande, så dyp ofte hatten i køligt vand – det vigtigste i varmen er nemlig at holde hovedet koldt.

UV heldragter

Undgå solskoldning

UV Heldragter

En heldragt kan være med både med lange og korte ærmer og ben. Med en heldragt skal du ikke konstant være på vagt overfor om dine børn er beskyttet mod solens stråler. Dragten er både behagelig at have på og hurtigtørrende.

RejseTip: Du skal dog stadig huske solcreme på resten af kroppen – især ansigt og i hovedbunden (hvis barnet har skildning/fletninger mv.)

Blebadebukser

Når man ikke kan holde sig

Blebadebukser

Blebukser er en genial opfindelse – især hvis hvis man bor på hotel med pool. Blebadebukser giver børnene en hel anden frihed end en almindelig ble. Desuden er bleer ikke altid lige nemme at finde i udlandet (uden parfume) og de kan ikke genanvendes.

Blebadebukser er behagelige at have på og hurtigtørrende.

Badesko

Godt mod sten og koraller

Badesko

På nogle strande er det direkte nødvendigt med badesko og det er sjældent man kan finde gode og behagelige badesko i udlandet. 

De findes i mange udgaver og i åbne og lukkede varianter. Alle er med såler af skridsikkert gummi.

Iglo Rejseseng

De mindstes egen lille hule

Iglo Rejseseng

Endnu en fantastisk opfindelse. Baby kan ligge i sin egen lille hule uden besøg af myg og andet kryb. Den fylder MEGET lidt i den tilhørende taske og popper selv op, når man tager den ud.

Jeg havde den stående ved siden af min egen seng, og når mine børn blev lagt ind i den, faldt de helt til ro med deres dyne og bamse. Også smart til en middagslur væk fra solen. 

Snorkleudstyr

Få mest ud af snorkleturen

Snorkleudstyr

Snorkleudstyr kan købes mange steder, men jeg vil klart anbefale at du køber – i hvert fald masken – hjemmefra. For at få fuld udbytte af en snorklemaske, skal den nøje afprøves og passe til barnet. En maske som ikke sidder rigtig, får du ikke andet end problemer med. Med den rigtige maske, får barnet til gengæld rigtig meget og længe glæde af masken.

RejseTip: Når en maske afprøves, skal den, når du trækker vejret ind, kunne blive siddende på ansigtet uden at der holdes på den. Kan den det, burde den holde tæt.

Redningsvest

Tryghed på sejlturen

Redningsvest

Skal I til Asien, skal I sikkert også ud at sejle. I Asien kan du ikke altid være sikker på, at bådene har redningsveste til børn (ikke en gang til voksne). Hører du blandt dem som ikke vil sejle uden vest sikkerhed, så bør du overveje at medbringe en redningsvest. En redningsvest kan også være en fordel når barnet skal snorkle, idet barnet nemmere bliver holdt oppe i vandkanten, som giver en noget mere afslappet oplevelse.

Bæresele

Når det blir umuligt med klapvogn

Bæresele eller vikler

Super praktisk er det med en bæresele eller vikler, når du rejser til områder hvor klapvogne er mere til besvær end gavn. Med en bæresele har du hænderne fri til at tage på eventyr uanset terræn. De findes i mange varianter og er super praktiske og behagelige for børnene at sidde i.

Rejsetip: Vælg en bæresele hvor barnet kan bæres både på maven og på ryggen. 

Børnebærestol

Til de hardcore naturelskere

Børnebærestol

Hører I blandt dem som elsker at opholde jer i naturen, så er en børnebærestol måske lige jer. Det er helt klart at tage skridtet et niveau højere end en bæresele, men vil du ikke går på kompromis med oplevelserne bare fordi du har fået børn, så er en børnebærestol genial.  

Bærestolen kan benyttes af børn op til 22 kg og en lang række udstyr medfølger.

Solcreme

ALTID uden parfume

Solcreme

Ingen er i tvivl om at solcreme er et must for, især børnene, på en solrejse. Derma er en klar vinder når det kommer til “gode” økologiske og allergivenlige cremer. Nogen tror fejlagtigt at de kan købe gode og billigere solcremer på rejsemålet – det er faktisk sjældent tilfældet. Oftest er solcremer i udlandet fyldt med parfume og priserne er næsten de samme som i DK.

Køb hjemmefra og vær sikker på du får noget ordentligt kvalitet.

Andre gode tips til børn på rejsen

Af andre ting jeg altid har medbragt på mine rejser med børn og som jeg altid før eller siden har haft glæde af er:

  • Klorhexidin som desinficerer og er bakteriedræbende ved sår og rifter.
  • Aloe Vera Gelé som køler og heler hvis man alligevel bliver lidt skodlet.
  • En lille Førstehjælpspung med det aller mest nødvendige såsom plastre, saks, bandage etc.
  • Receptpligtige øredråber. Der er intet værre end øreinfektion. Sørg for at have øredråber med – især hvis I skal bo steder med pool.
  • Imodium er også atid godt, hvis nogen skulle få lidt problemer med maven. Tjek alder for indtag på pakken.

Rejs med dine børn

Det er meget nemmere end at blive hjemme

Har du spørgsmål eller andre gode tips til at rejse med børn, så er du meget velkommen til at skrive i kommentaren herunder.