Rejs med dine børn

Rejs med dine børn – det er meget nemmere end at blive hjemme….

Nej, det er vist alt for besværligt…

Mange gange har jeg hørt forældre sige: ”Ej jeg orker ikke at rejse med mine små børn, det er alt for besværligt”. Eller ”Det er alt for farligt at rejse langt væk, tænk hvis de ikke har redningsveste, autostole eller andet sikkerhedsudstyr”. Eller ”De vil lave alt for meget ballade på flyet”.

Når så forældre alligevel overvejer at rejse med deres børn, så lyder det sådan her: ”Vi er helt sikkert nødt til at booke noget med bamseklub, legeplads, børnepool etc. – for ellers keder børnene sig jo, samtidig med at det kan give os voksne lidt fred”.

Nye relationer - Rejs med dine børn
Børnene finder hurtigt de bedste venner

4 uger gammel en mdr. i Thailand

Jeg har rejst med mine børn siden de var nyfødte. Faktisk var min søn ikke mere end 4 uger gammel, da jeg første gang tog ham med til Thailand i en mdr.

Da min yngste datter var 4 mdr. og min søn 16 mdr. planlagde jeg også en tur til Thailand. Planen var at jeg skulle nå at rejse, mens jeg stadig kun ammede min yngste datter.

Hun blev så et flaskebarn!

Jeg glemme aldrig, hvordan jeg hver dag sad i en lille basthytte på Koh Phangan i Thailand og producerede 12 sutteflasker til en dags forbrug.

De stod i et køleskab, sammen med alt det andet gæsterne kunne proviantere på det lille primitive resort og om natten opvarmede jeg flasken med trykkoger.

Men det var FANTASTISK – for det var absolut det eneste praktiske jeg skulle lave. Jeg skulle ikke tænke på indkøb, mad og vasketøj. Og der var rigelig underholdning i form af strand, hundehvalpe, søde thaier som stod i kø for at lege med børnene etc.

Lad børnene bruge deres fantasi og kreativitet

Selvfølgelig har mine børn altid haft deres egen lille taske med, som var fyldt med legesager. Oftest var det kun under flyturen at tasken blev åbnet.

Børn på Bali - Rejs med dine børn

Engang vi var på Fiji, legede min ældste datter med nogle lokale børn på stranden. Disse børn ejede intet, men de havde en fest med at lege fangelege på stranden, brætspil med sten og muslingeskaller, gemmelege etc.

Til trods for at min datter have tasken fyldt med legetøj og div. elektroniske spil, så blev tasken ikke åbnet én eneste gang.

Tag chancen

Overvejer du om chancen skal tages og har du brug for at få lidt ro i maven, så kan du med fordel forberede dig på rejsen.

Her får du mine bud på hvordan du bedst overlever en rejse med små børn (og får en vidunderlig oplevelse).

Jeg har ikke taget højde for om der er tale om en europæisk Charterrejse eller om man er på vej til Amazonas regnskove – så brug det som er relevant for dig.

Rejs med dine børn – 10 gode råd

1. Klap-/barnevogn

Har du helt små børn med, kan du med fordel medbringe en sammenklappelig klap-/barnevogn. Gerne en som kan lukkes til med myggenet. Det er skønt når barnet kan sove til middag i skyggen uden du skal sidde på et værelse.

En klap-/barnevogn kan også bruges om aftenen, hvor man som forældre kan være ude lidt længere, mens den lille sover i vognen.

Jeg lejede en klap-/barnevogn i en børneudstyrsbutik, så var jeg fri for at hærge min egen, samtidig med at der er forsikring på en lejet vogn.

Søg evt. på Google for at finde en lejevogn hvor du bor – jeg mener at nogle Babysam butikker (affiliatelink) udlejer. Alternativt kan du købe en gammel brugt vogn.

I de fleste lufthavne får du lov til at beholde en klap-/barnevogn helt frem til gaten.

2. Bæresele

Skal I ud og rundt hvor det måske ikke er så praktisk med en klap-/barnevogn, så kan det være en god ide også at medbringe en bæresele eller -rygsæk.

Bæreseler kan være nyttige i både lufthavne, byer og på fx udflugter hvor det kan være en udfordring at køre med klap-/barnevogn.

Hos Babysam (affiliatelink) finder du nogle rigtig fine bæreseler og hos Friluftsland (affiliatelink) har de gode rygsække til at bære børn”.

3. Til de aller mindste – En iglo seng

Da min søn var helt lille, købte jeg sådan en pop up iglo seng. En lille seng som kun bestod af et lukket myggenet og en bund. Sengen fungerede fuldstændig som et iglotelt. Den foldede sig selv ud, når jeg tog det ud af den lille taske, som ikke fyldte mere end et laptop etui.

Pop up iglo babyseng - Rejse med dine børn

Sengen kunne placeres hvor som helst og var helt myggefri. Det var en rigtig lille hule, som blev brugt af begge mine yngste børn, som faldt til ro så snart de blev langt ”ind”.

På rejser til især tropiske lande, hvor der er mange myg (og andet kryb) og hvor man ikke bor på fine hotelværelser, er sengen helt perfekt. Til ikke tropiske lande er det nok lidt over-kill.

Vi købte vores i Babysam (affiliatelink), som har flere varianter.

4. Køb ind til en lille ”sos” pung

Medbring en ”sos” pung, hvori du har vandtætte plastre, pincet, saks, lidt bandage, børne-jod, klorhexidin og flydende børne-panodil.

Desuden kan det varmt anbefales også at medbringe øredråber (receptpligtige). Swimmingpools er noget fanden har skabt (og vi elsker dem), men de er ofte fyldt med bakterier. Der er ikke noget værre end en øreinfektion på en ferie (i øvrigt heller ikke for voksne, så medbring øredråber til de voksne også).

5. Flyrejsen

Tag til lufthavnen i god tid, der skal være tid til toiletbesøg, nysgerrighed og kø’er.

Uanset hvor kort eller langt du skal flyve, så gør børnene klar til turen. Sørg for at de er trætte, allerede inden I går ombord. Put ting i tasken som de kan lave siddende – legetøj, sutteklude, bamser, malebøger, tablet med underholdning og historier (husk headset) etc. Saml det som de normalt er glade for at lege med og måske en ny lille spændende ting.

Tag også en bog med, som du kan læse for dem.

Flyrejsen - Rejs med dine børn

Husk at have et eller andet med til at sutte på, når flyet letter og lander. De fleste børn som får propper i ørerne forstå ikke altid budskabet om at synke (som udligner trykket). Har de noget at sutte på, så synker de automatisk.

Rejser du med en baby, gælder det samme – am eller giv babyen en flaske når I letter/lander, så udlignes trykket.

Vær ikke bekymret for mellemlandinger, det er dejligt at komme ud og strække benene, få mulighed for at røre sig lidt og komme af med summen i kroppen (energi) og måske få lidt at spise.

6. Hoteller & Resorts

Hvor skal I bo?

Det er faktisk ikke så vigtigt – ikke for børnene i hvert fald.

Hotel med pool
De fleste børn elsker pools, men der er også en del negative sider ved pools. Børnene skal konstant være overvåget – også udenfor poolens åbningstider.

Pools er oftest fyldt med bakterier. Der er ikke helt så mange muligheder for leg, som der fx. er på en strand.

Hotel ved stranden
At bo på en strand, er for et barn næsten det samme som at bo på en legeplads. En strand kan virkelig sætte gang i fantasien og der kan bygges og leges i timevis. Husk altid at medbringe vand, solhat og solcreme til stranden.

Hotelværelse eller lejlighed
Har du mulighed for at vælge en lejlighed fremfor et værelse, så er det en stor fordel. En lejlighed har altid min. et te-køkken, hvor du kan opbevare snacks og drikkevarer i køleskabet. Har du børn som står op tidligere end morgenmadsbuffeten, så kan I starte i lejligheden.

En lejlighed er for det meste også noget større end et hotelværelse. Så har du mulighed for at vælge, så vælg en lejlighed.

7. Babymad & Bleer

Babymad, bleer og modermælkserstatning kan købes næsten alle steder. Det du skal være opmærksom på er, at de i udlandet er vilde med tilsætnings-smagsstoffer, sukker og parfume. Så lidt afhængig af hvor du skal rejse hen, så er det en god ide at undersøge hvad du kan forvente.

Selvfølgelig skal du medbringe hvad du har brug for til selve rejsen, men vil du være sikker på at dit barn undgår førnævnte på destinationen, så vil jeg anbefale at du selv medbringer især modermælkserstatning.

Mht. babymad findes der forholdsvise gode produkter i Europa, hvorimod du ikke aner hvad der er i glassene i Asien. Jeg ville nok anbefale selv at lave babymaden vha. frugt og grønt, som jeg selv køber (og koger).

Har du et lidt ældre blebarn, så kan det være svært at finde store bleer (især i Asien, hvor børnene tidligt stopper med at bruge ble – tidligere end vi gør)

8. Autostole & Redningsveste

I de fleste lande vil du, når du lejer bil, også kunne leje en autostol. Udlejningsfirmaet vil dog skulle vide det på forhånd.

I lande udenfor Europa, vil du skulle tjekke en ekstra gang om stolen lever op til sikkerheden.

Skal I ude at sejle i Europa vil det forventes, at der redningsveste ombord. Jeg ville dog altid lave et dobbelt tjek, ikke mindst om vestene også forefindes i børnestørrelser.

I udlandet kan du ikke være lige så sikker og der vil være bådture du måske skal vælge at springe over. Enten fordi de slet ikke har veste, de ikke har dem i de rigtige størrelser eller fordi de er så gamle og møre, at de ingen sikkerhed giver.

I sådan et tilfælde er der ikke andet at gøre, end at blive ved med at tjekke og vente på båden som du mener har udstyr som lever op til dine krav om sikkerhed.

9. Glem planer og klokkeslet

Lad vær med at lægge for mange planer, tag tingene som de kommer. “Jamen vi plejer jo….. og børnene har det bedst med de rammer de kender” –  Glem det – I er på ferie og måske har I lagt planer om det ene eller det andet. Men når I det ikke, hvad så? Rejs med dine børn – planer og klokkeslet hører hverdagen til.

10. VIGTIGT – Slap af og nyd din ferie

Det sidste, men absolutte vigtigste gode råd jeg vil give er:

Pak nu din kuffert og se at kom afsted. Det er vidunderligt at rejse med sine børn – komme ud og væk fra hamsterhjulet. Få nogle oplevelser sammen og nyde at I ikke skal lave alt muligt andet end bare at være sammen – bare rejs med dine børn!

Børn på rejsen - det skal du have med

Jeg kan ikke sige det nok – rejs med dine børn – det er meget nemmere end at blive hjemme!

Rejs med dine børn er opdateret d. 22. juli 2022.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

2 Kommentarer

 1. Helle

  Vi er SÅ enige!
  Det er vidunderligt at rejse med sine børn. Kvalitetstid på højest plan. Vi nyder at kunne stå op når vi er friske, have tid og overskud til for alvor at være der 100 % for vores barn, og følge den store udvikling der sker med barnet når man rejser.

  Du beskriver det så fint Charlotte ?

  Mvh. Helle

  Svar
  • Charlotte B. Gade

   Tak for dine søde ord Helle 🙂
   Ja og børnene udvikles på en helt anden måde, end når man bare er hjemme. Herudover tror jeg på, at børn som oplever en verden som er helt forskellig fra vores egen, bliver mere forstående, respektfulde og fleksible mennesker.

   En anden god ting er, når man har flere børn så fungerer de også langt bedre sammen end hjemme, hvor der ellers hurtigt kan være “krig” mellem dem. Og der er altid legekammerater 😉

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »