Budapest – 4 dage og 3 nætter

Jeg har adskillige gange besøgt Budapest og jeg er vild med byen.

Som ingen anden storby, så har Budapest smukke bygninger overalt, en spændende historie, vidunderlige og BILLIGE restauranter – uanset om vi taler gourmet eller lokal gastronomi, og så er ungarerne søde og imødekommende.

Min første tur til Budapest var en fødselsdagsgave fra og med min søster og mor, hvor vi skulle besøge Budapest i 4 dage.

Jeg stod for planlægningen af turen, som bestod i at finde det rigtige tidspunkt, flybilletter og hotel. Herudover googlede jeg  anbefalinger til “must see and do”, så jeg var sikker på, ikke at gå glip af noget.

Budapest i 4 dage - bygninger

Jeg havde allerede tårnhøje forventninger inden mit første besøg, grundet de mange rigtige gode anbefalinger. Heldigvis var der ikke en eneste ting skuffede.

Budapest blev den bedste, billigste og smukkeste storbytur jeg længe har været på og som jeg efterfølgende har besøgt flere gange.

Her får du en rejsebeskrivelse fra vores første 4 dage i Budapest inkl. en masse billeder, som kan hjælpe dig til at få en mindst lige så god tur.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via disse links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte 

Budapest i 4 dage og 3 nætter

Vi ville gerne rejse i starten af september og via Momondo (affiliatelink) fandt jeg hurtigt ud af, at billetterne over weekenden var dyrest.

Efter lidt søgen på forskellige datoer og tidspunkter på dagen, endte jeg med at booke billetter til kr. 2.031,- for 3 personer. Udrejse tidligt søndag morgen og hjemrejse sent onsdag eftermiddag.

La Prima Fashion Hotel i Budapest

Vi kiggede på rigtig mange hoteller og selv om at Budapest’ har et rigtigt godt metrosystem, så ville vi gerne bo i gåafstand til mange ting.

Valget faldt på La Prima Fashion Hotel (affiliatelink) som så lækkert ud på billederne og lå tæt på Donaufloden og den store gågade.

Pris på hotellet var ca. kr. 3.500,- for 3 overnatninger inkl. morgenmad.

Jeg booker altid hoteller via Hotels.com (affiliatelink) da jeg med deres Reward program (affiliatelink) optjener gratis overnatninger. I dette tilfælde fik jeg hotellet kr. 1000,- billigere ved brug af mine Rewards.

Du kan sagtens finde billigere hoteller, men nok ikke med så perfekt en beliggenhed.

La Prima Hotel i Budapest

>> Læs min anmeldelse af hotellet her <<

Sightseeing i Budapest

Der er mange måder at se Budapest på. Uanset om du vælger Metro, bus, sporvogn eller hop on/hop off busser affiliatelink), så er det super nemt at benytte og meget velorganiseret.

Budapest er med Donau floden delt mellem Buda og Pest. Buda er den kuperede (bakkede) side med masser af grønt, smukke huse og slotte etc. Pest er den flade side med shopping og masser af restauranter & caféer etc.

Udsigt fra Buda - Budapest i 4 dage

Dagen vi ankom gik vi Pest-siden tyndt og udforskede alt der lå i gå afstand fra vores hotel.

Aldrig har jeg set så mange smukke bygninger. Ikke ét sted faldt jeg over en ny bygning som skilte sig ud og ikke passede ind i den smukke gamle arkitektur.

Budapests Vigadó Koncerthus

En anden glædelig overraskelse var, at overalt i byen er der rent. Ingen steder ligger der affald og de mange opstillede skraldespande bliver flittigt benyttet.

Byen - Budapest i 4 dage

Hop på og af busser

På anden dagen købte vi 48 times billetter til en af de mange hop on/hop off busser (affiliatelink). Billetten inkluderer også en bådtur på Donau samt en times gratis brug af cykler og en guidet gåtur.

Vi fik med billetten udleveret et lille tykt hæfte fyldt med tilbud på enten gratis mad, drinks, seværdigheder etc. og med div. procenter.

Buda set fra Pest -Budapest i 4 dage

Parlementet i Budapest

Er det dit første besøg i Budapest, så kan jeg varmt anbefale hop on/hop off busser (affiliatelink) – især når solen skinner, som den gjorde på vores tur.

Vi sad på toppen af bussen og blev kørt rundt til alle de større seværdigheder.

Med øredutter (med god lyd og efter eget valg af sprog), fik vi forklaring på de mange steder og bygninger vi kom forbi – turen giver et godt indblik i Budapest’ historie.

Liberty Statue i Budapest

Første gang vi kørte med bussen tog vi hele turen rundt. Det giver et godt overblik over byen. Efterfølgende brugte vi bussen som almindelig transport rundt i byen, bla. til flere af de kendte restauranter som bussen stopper tæt ved.

Smukke bygninger i Budapest

Bussen stopper 26 steder på turen, nogle af stederne holder den stille i 20 min. Gider man ikke vente på det, kan man flytte over i en anden bus, som kører tidligere.

Elisabeth broen - Budapest i 4 dage

Bådtur på Donaufloden

Onsdag formiddag tog vi bådturen på Donau (affiliatelink). Turen tager ca. 70 min. og sejler op langs Pest siden og tilbage langs Buda siden.

På hele turen fik vi, på engelsk og tysk, historien om de mange smukke og store bygningerne som ligger langs Donau. En rigtig fin tur.

Donau bådtur - Budapesti 4 dage

Er man ikke til hop on/hop off busser, kan man købe billetter til Metroen som også gælder til alle busser og public båden på Donau.

Der er billetautomat ved alle Metrostationer (makeret med stort M på gaden), som ligger i hele byen.

Med et “Budapest Card” får du gratis adgang til byens offentlig transport, gratis entré til 17 museer og optil 50% rabat på et hav af seværdigheder mv.

Udsigt fra Hop af og på busser i Budapest

Szent Gellért Monument - Budapest i 4 dage

Budapest Great Market Hall

Et sted du skal besøge når du går rundt i gaderne i Budapest er den store Markedshal (affiliatelink).

En fantastisk flot bygning med et utal af stader hvorfra der sælges alt fra friskt frugt og grøntsager til pølser, krydderier og andre delikatesser.

Big market - Budapest i 4 dage

Førstesalen er fyldt med små lokale ungarske spisesteder samt et pænt stort udvalg af de sædvanlige souvenir shops.

Adresse: 1093 Budapest, Vámház körút 1-3 (Pest)

Billigt rundt i Budapest

En tur til Budapest kan gøres rigtig billligt – og billigere end vores tur.

Benytter du Metroen til at komme rundt eller hopper du på en af de mange bycykler, er det langt billigere end med hop on/hop off busser (affiliatelink) mv.

Hoteller (affiliatelink) findes i alle prisklasser og spiser du kun lokalt som fx. på hummus-barerne, så bliver det endnu billigere.

Vi havde nogle fantastiske madoplevelser og var bredt omkring. Vi besøgte både de lokale ungarske spisesteder, Hummusbarer og Michelin restauranter.

>> Læs om restauranterne vi besøgte her <<

Budget for 4 dage og 3 nætter

Vores 4 dage og 3 nætter i Budapest var en STOR succes. Alle forventninger til turen blev indfriet og mere til.

Vi gik og kørte byen tyndt. Vi blev beriget med historiske og kulturelle oplevelser. Vi spiste fantastisk mad. Blev underholdt af de lokale med både musik og nationale skikke. Vi boede godt og sammen fik vi hygget og grinet så det gjorde ondt i kæberne.

Prisen på vores tur blev (2018):
Flybilletter kr. 2.031,- (vi betalte ekstra for bedre afrejse tidspunkter)
Hotel kr. 2.531,- (vi sparede kr. 1000,- med vores Hotels.com rewards)
Lommepenge kr. 4.500,- (Vi hævede hver 1.500,- hjemmefra)

Pris pr. person for 4 dage og 3 nætter kr. 3.022,- inkl. alle restaurantbesøg, merudgifter på fly, vin indkøb i det lokale supermarked, kaffestops, sightseeingture etc.

Budapest var en skøn tur og vi skal helt sikkert tilbage igen.

“Budapest i 4 dage” er opdateret d. 24. juni 2022.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *