Budapest – 4 dage og 3 nætter

15. september 2017 Budapest   Europa   RejseBlog

I sommer fik jeg den bedste fødselsdagsgave - nemlig en 3-4 dages selv arrangeret tur til Budapest. En rigtig tøsetur, hvor sightseeing, livsnyderi og hygge skulle være hovedingrediensen.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-bygninger

Budapest here we come – straks gik jeg igang med planlægningen af turen, som bestod i at finde tidspunkt, flybilletter og hotel, samt at læse de mange anbefalinger der er til “must see and do” i Budapest.

Det er altid farligt at have høje forventninger – mine var tårnhøje, grundet de mange rigtige gode anbefalinger, men ikke en eneste ting skuffede.

Budapest blev den bedste, billigste og smukkeste storbytur, jeg længe har været på.

Her får du en lille guide og en masse billeder, som kan hjælpe dig til at få en mindst lige så god tur.

Budapest i 4 dage og 3 nætter

Tidspunkt & Flybilletter til Budapest
Vi ville gerne rejse i starten af september, og via Momondo fandt jeg hurtigt ud af, at billetterne over weekenden er dyrest. Efter lidt søgen på forskellige datoer og tidspunkter på dagen, endte jeg med at booke billetter til kr. 2.031,- for 3 personer, med udrejse tidligt søndag morgen og hjemrejse sent onsdag eftermiddag.

La Prima Fashion Hotel i Budapest

Vi kiggede på rigtig mange hoteller og selv om jeg havde læst og hørt om Budapest’ super gode metrosystem, så ville jeg rigtig gerne bo i gåafstand til mange ting.

Valget faldt på La Prima Fashion Hotel som så lækkert ud på billederne og lå tæt på Donaufloden og den store gågade.

Pris på hotellet var ca. kr. 3.500,- for 3 overnatninger inkl. morgenmad.

Jeg booker oftest hoteller via Hotels.com og med deres Reward program sparer jeg op til gratis overnatninger. I dette tilfælde fik jeg hotellet kr. 1000,- billigere ved brug af mine Rewards.

Du kan sagtens finde billigere hoteller, men nok ikke med så perfekt en beliggenhed.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-La-Prima-hotel

Hotellet set fra gaden

Du kan læse vores anmeldelse af hotellet HER

Sightseeing i Budapest

Der er mange måder at se Budapest på, og uanset om du vælger Metro, bus, sporvogn eller “hop on/hop off busser, så er det super nemt at benytte og meget velorganiseret.

Budapest er på hver side af Donau floden adskilt mellem Buda og Pest. Buda er den kuperede (bakkede) side med masser af grønt, smukke huse og slotte etc. og Pest er den flade side med shopping og masser af restauranter & caféer etc.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-Donau

Udsigt over Donau, Buda og Pest

Dagen vi ankom gik vi Pest-siden tynd og udforskede alt der lå i gå afstand fra vores hotel.

Aldrig har jeg set så mange smukke bygningsværker – ikke ét sted faldt jeg over en ny bygning som skilte sig ud og ikke passede ind i den smukke gamle arkitektur.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-bygninger

En anden glædelig overraskelse var, at overalt i byen er der rent. Ingen steder ligger der skrald og de mange opstillede skraldespande bliver flittigt benyttet.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-huse

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-byen

På anden dagen købte vi 48 times billetter til en af de mange hop on/hop off busser. Udover at man kan stige af og på bussen, hvor og hvor mange gange man vil, så kan billetten også bruges til bådture på Donau, en times gratis brug af cykler samt en guidet gåtur.

Vi fik med billetten også udleveret et lille tykt hæfte fyldt med tilbud på enten gratis mad, drinks, seværdigheder etc. eller med procenter.

Pris for (denne) hop on/hop off bus var 7000 HUF (170 kr.) pr. pers. (Betaler man lidt mere, får man udvidede muligheder hvor også busserne kan benyttes).

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-donau

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-Parlementet

Er det dit første besøg i Budapest, så kan jeg varmt anbefale hop on/hop off turen – især når solen skinner, som den gjorde på vores tur. Vi sad på toppen af bussen og blev kørt rundt til alle de større seværdigheder.

Med øredutter (med god lyd og efter eget valg af sprog), fik vi forklaring på de mange steder og bygninger vi kom forbi – turen giver et godt indblik i Budapest’ historie.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-pest

Første gang vi kørte med bussen tog vi hele turen rundt – det giver et godt overblik over byen, og efterfølgende brugte vi bussen som almindelig transport rundt i byen – blandt andet til flere af de kendte restauranter, som bussen stopper tæt ved.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-Bygninger

Bussen stopper 26 steder på turen, nogle af stederne holder den stille i 20 min. – gider man ikke vente på det, kan man flytte over i en anden bus, som er ved at køre.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-bro

Onsdag formiddag tog vi bådturen på Donau. Turen tager en time og sejler op langs Pest siden, og tilbage ad Buda siden.

På hele turen fik vi på engelsk og tysk, historien om de mange smukke og store bygningerne som ligger langs Donau – igen, en rigtig fin tur.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-Donau-tur

Er man ikke til hop on/hop off busser, kan man købe billetter til Metroen som også gælder til alle busser og public båden på Donau.

Pris for 72 timers billet til Metro (busser og båd) kr. 120,-  Der er billetautomat ved alle Metrostationer (makeret med stort M på gaden), som ligger i hele byen.

Pris for et “Budapest Card” ca. kr. 140,- som giver adgang til gratis busture, entré til flere seværdigheder og masser af rabatter på forskellige ting.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-by

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-natur

Budapest Great Market Hall

Et sted du skal besøge når du alligevel gå rundt i gaderne i Budapest, er den store Markedshal.

En fantastisk flot bygning, hvor der, stade efter stade i stueetagen, sælges alt fra frisk frugt og grøntsager, til pølser, krydderier og andre delikatesser.

Budapest-i-4-dage-og-3-nætter-Big-Market

Førstesalen er fyldt med små ungarske spisesteder med alverdens velduftende og lokale retter, samt et pænt stort udvalg af de sædvanlige souvenir shops.

Adresse: 1093 Budapest, Vámház körút 1-3 (Pest)

En tur til Budapest kan gøres rigtig billligt – og langt billigere end vores tur.

Benytter du Metroen til at komme rundt eller cykler (der er bycykler overalt), er det langt billigere end med vores hop on/hop off busser.

Hotellerne ligger i alle prisklasser, og spiser du kun lokalt eller fx. på hummusbarerne, så bliver det endnu billigere.

Vores madoplevelser i Budapest var i en klasse for sig – vi besøgte både de lokale ungarske spisesteder, Hummusbarer og Michelin restauranter.

Vi besøgte lidt af det hele – det kan du læse meget mere om HER

Budget for 4 dage og 3 nætter i Budapest

Vores 4 dage og 3 nætter i Budapest var en STOR succes, og alle vores forventninger til turen blev indfriet og mere til.

Vi gik og kørte byen tyndt, blev beriget med historiske og kulturelle oplevelser, spiste fantastisk mad, blev underholdt af de lokale med både musik og nationale skikke, vi boede godt og sammen fik vi hygget og grinet så det gjorde ondt i kæberne.

Prisen på vores tur blev: 
Flybilletter kr. 2.031,- (vi betalte ekstra for bedre afrejse tidspunkter)
Hotel kr. 2.531,- (vi sparede kr. 1000,- med vores Hotels.com rewards)
Lommepenge kr. 4.500,- (Vi hævede hver 1.500,- hjemmefra)

Pris pr. person for 4 dage og 3 nætter kr. 3.022,- inkl. alle restaurantbesøg, merudgifter på fly, vinindkøb i det lokale supermarked, kaffestops, sightseeingture etc.

Budapest i 4 dage og 3 nætter var en skøn tur og vi skal helt sikkert tilbage igen.

Læs også

Skønne madoplevelser i Budapest
Inspiration til Budapest

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>