Fakta om USA

Fakta om USA

Når du skal til USA er der ting du skal vide inden du rejser – nogen af dem for bare at få lov til at komme ind i landet. Herunder kan du læse om nogle af de vigtigste!

Pas & Visumregler

Pas: Et pas skal være gyldigt under hele opholdet og skal du på krydstogt, skal passet være gyldig 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

Visum: Der er ikke visumpligt ved ophold på max. 90 dage. Derimod er det MEGET vigtigt at du inden afrejse har søgt ESTA godkendelse. 

ESTA godkendelse kan søges flere steder og til forskellige priser. Søger du ESTA HER – er du sikret den rigtige godkendelse og til den billigste pris på 14$.

Med ESTA godkendelse kan du opholde dig i New York (USA) i optil 90 dage. Godkendelsen kan tage op til 72 timer – normalt kommer den dog ret hurtigt.

Endvidere skal du opfylde følgende:

 • Kunne fremvise en gyldig returbillet eller en billet videre til et andet land udenfor Nordamerika og Caribien.
 • Rejser et barn under 18 år alene eller kun med én forælder eller med andre som ikke er familie, så gælder der særlige regler om fuldmagt og underskrevet samtykke fra forældrene. Det kan du læse mere om HER.
 • Rejser du på dansk flygtninge- og fremmedpas skal du søge visum.

Valuta & Penge

Valuta: I USA hedder møntfoden Dollars $ (USD). Dollars kan bestilles hjemmefra, men også hæves overalt i ATM hævemaskiner.

Valutakursen på dollars kan du se HER

Anbefalinger & Tips:

 • Hæver du i ATM hæveautomaterne, så hæv maksimum aht. gebyr (både det danske og det amerikanske)
 • Hav altid småsedler med dollars i lommen til taxaer, små køb og drikkepenge.
 • Download valutaomregner App’en så du altid har den ved hånden – den kører offline og er slet ikke til at undvære:
  App Store – iPhones
  Google Play – Android
 • Kreditkort som Visa og MasterCard kan bruges så godt som alle steder og kan med fordel bruges på restauranter, butikker mm – ved brug som betaling betaler du ikke gebyr som du gør ved hævning.
 • Når du betaler med dit kort, er det altid mest fordelagtigt at betale i lokal valuta fremfor for DKK.

Drikkepenge:
I USA er drikkepenge meget vigtige, de regnes som en del af lønnen (som er forholdsvis lav i USA).

Der bør altid lægges drikkepenge – også selvom du måske ikke synes det er fortjent. Flere steder vil du på regningen blive gjort opmærksom på hvor meget du bør lægge i “tips”, og andre steder vil “sælgeren” selv minde dig om at lægge drikkepenge.

Afhængig af om det er en chauffør, en restaurant etc. så ligger drikkepengene på 10%, 15% og 20%

Anbefalinger & Tips:

 • Vær opmærksom på, at du ALTID skal lægge SKAT til de priser du får oplyst – det kan være frustrerende når man har regnet ud hvad den samlede pris vil være inden man går til kassen, og der så først der bliver lagt SKAT på. Men sådan er systemet og taksten varierer afh. af hvor du er.
 • For en sikkerhed skyld vil det altid være mest hensigtsmæssigt at tjekke udenrigsministeriets vejledninger for indrejse i USA.

Tidsforskellen i USA

Tidsforskellen i USA afhænger af hvor du befinder dig.

Der findes 9 tidszoner og de varierer mellem -5 til -9 timer HER kan du tjekke tidsforskellen i de forskellige stater og byer.

Strøm, wi-fi & mobiler

Strøm: Du skal have en adapter med til USA (eller du kan købe en i 7/11 til 13$) I Danmark kører vi med 220V, hvorimod man i USA kører med 114V og stik/stikkontakter er med “flade ben”.

Mobil: Du kan sagtens bruge din egen mobil og simkort i USA, MEN du skal være opmærksom på, at Roaming kan blive rigtig dyrt – ikke kun når du selv ringer eller sender sms, men også når du modtager opkald/sms.

Wi-fi: Slå evt. din mobil på flymode og brug WiFi – de fleste steder kan du finde gratis wifi – også når du går rundt i gaderne.

Vaccinationer

Snakken om vaccinationer giver ofte anledning til stor diskussion. En ting er hvad alle de rejsende mener og synes, en anden ting er hvad lægerne anbefaler – her er der store forskelle. Nogle læger anbefaler hele molevitten og her vil vi gerne understrege – der bliver tjent rigtig MANGE penge på unødige vacciner.

Tal med din læge, og ikke mindst om, hvor du skal hen i USA og vælg så de vacciner, som gør dig tryg – spørg evt. andre som har været afsted.

Klima

I USA er stort set alle klimazoner repræsenteret.

I det sydlige finder du tropisk klima hvorimod du i det nordlige finder polarklima med temperaturer helt ned til -60 grader.

Tjek klima og vejr HER

Translate »