Guide til Battambang

Battambang, som ligger mellem Phonom Penh og Siem Reap er, til trods for at være Cambodias 2. største by, helt anderledes end Phonom Penh.

Byen blive ofte sprunget over, hvilket nok primært skyldes de manglende strande og at de fleste forventer en by a la hovedstaden. Det er en stor fejl.

Battambang har rigtig meget at byde på. Området er relativt uberørt af turismen og den voldsomme udvikling, som sker i de fleste andre byer – og så er Battambang Cambodias kunstneriske centrum.

Battambang-kreativ-by

Historisk set kommer mange af Cambodias bedste kunstnere og artister fra dette område. I bykernen ligger et billedkunstcenter samt en kunst- & artistskole med over 1000 studerende.

Og byens mange smukke franske koloni huse og de små trendy caféer, som skaber en unik stemning i byen, er helt sikkert et besøg værd.

Guide til Battambang 

Oplevelser i og omkring byen

Herunder kan du læse min guide til Battambang med nogle af de oplevelser der venter.

Bamboo Train
En ting du ikke må gå glip af, er det lille bambus-tog. Med Bambustoget kører du gennem det smukke grønne landskab, på, hvad der mest af alt ligner en sæbekassebil.

Guide-til-Battambang-bamboo-train

Bambus-toget blev oprindeligt bygget af franske bosættere og toget har flere gange været lukningstruet, men kører heldigvis stadig.

Togets trækkes af en lille enten motorcykel- eller traktormotor.

Cirkus & Brightness of the Arts

Battambangs kunst- & artistskole, Phare Ponleu Selpak, er en cambodiansk non-profit organisation.

Skolen har siden 1994 støttet og forbedret livet for socialt udsatte børn, unge og deres familier med grundlæggende uddannelser, kunst- & artist uddannelser samt social støtte.

Skolens overbevisning er, at kunstudfoldelser i forskellige former, er et af de bedste redskaber til udvikling og social forandring.

En af skolens mange muligheder er bla. cirkusskolen – et gratis tilbud til børn og unge fra Battambang og omegn om at komme og studere cirkus kunst.

På Cirkusskolen undervises der i alt fra jonglering og akrobatik, til klovnerier og balance. Eleverne undervises både af lokale cambodianske lærere og udenlandske frivillige.

Skolens cirkus har 2 forestilinger om ugen, og det er en oplevelse som du med garanti vil blive overrasket over – de er virkelige dygtige!

Læs meget mere om skolen HER

Killing Caves, Bat Cave og en fantastisk udsigt

Ca. 12 km fra Battambang centrum, ligger naturområdet Phnom Sampeou.

På det 100 m høje Phnom Sampeou bjerg ligger Wat Sampeau. Et tempel som under Khmer Rouge blev brugt som fængsel og torturkammer.

Wat-Sampeau-Guide-til-Battambang

Gå på opdagelse i templet og se den fantastiske udsigt herfra.

Øverst på Phnom Sampeou bjerget finder du hulerne The killing Caves. Hulerne blev under Khmer Rouge brugt af soldaterne til at dræbe og smide et utal af uskyldige cambodianere ned i. Nogle var endnu i live da de blev skubbet ned i hulerne. Børn, kvinder og mænd blev fordelt i forskellige huler.

I dag kan du gå gennem hulerne og i glasmontrer se kranier, knogler mm fra alle ofrene.

På tilbagevejen ned af bjerget (ved solnedgang), skal du opleve den gigantiske koloni af flagermus som forlader deres huler for at tage på nattejagt. Der er så mange at det tager mere end 20 min for dem at tømme hulen.

Flagermusene kommer helt tæt på, og med deres flakken og skrigen, lyder det lidt farligt. De har dog alt for travlt med at komme afsted, til at ænse de mange mennesker som oftest står linet op for at se dette næsten ubegribelige scenarie.

Templer i Angkor-style

Både i og udenfor byen findes der flere Angkor-style templer.

Bedst kendt er nok Barsaet templet som blev bygget i 1036-1042, men hvor kun indgangspartiet af templet er tilbage.

barsaet-temple-Battambang

Også White Elephant Pagoda er interessant med de store hvide elefanter udenfor. Templet er bygget i midten af det 19. århundrede og er dermed et nyt tempel i forhold til andre Angkor templer i Cambodia.

white-elephant-pagoda-Guide-til-Battambang

Flodtur på Sangker River

Battambang ligger ud til Sangker floden, hvilket giver mulighed for en flodtur langs det lokale fiskersamfund (eller du kan vælge at sejle helt til Siem Reap).

Sangker-floden-Battambang

Det er en oplevelse at komme helt tæt på hverdagen blandt de lokale. Her ligger husene enten helt ud til flodbredden eller flyder direkte på floden. Fiskerne går og ordner deres net, kvinder vasker tøj og børnene leger i vandet.

Det bliver det ikke meget mere lokalt.

Gallerier i Battambang

Battambang byder på flere gallerier – og når nu du er i Cambodias kunstneriske centrum, så bør du også besøge et galleri – eller 8.

Romcheik5 er et galleri startet i 2012 af fire unge cambodianske kunstnere. Galleriet har skiftende udstillinger fra lokale samtidskunstnere og tilbyder permanent udstilling af lokale kunstnere.

Sangker Art Space and Gallery er et andet galleri, som er vært også for skiftende udstillinger fra lokale kunstnere.

På galleriet kan besøgende møde kunstnerne, som glædeligt fortæller om deres arbejde.

Overnatning i Battambang

Battambang tilbyder alle former for overnatning (affiliatelink), så uanset om du er til billige dorms og hostels eller lidt mere luksus, så er der udvalg.

Rejser du alene kan du med fordel booke dig ind på et hostel, rejser I 2+ kan det godt betale sig at booke hotelværelser (affiliatelink), da du kun betaler for værelset og ikke pr. person.

Gode links til overnatning i Battambang

  • Hostelworld – her kan du søge hostels i hele verden og finde priser på flere “standarder” og antal personer
  • Hostels.com – er endnu en hostel søgemaskine til at finde billig overnatning verden over
  • Hotels.com – her kan du søge hoteller – alt fra billigt til dyrt. Du sorterer selv ud fra de kriterier du har. Tilmelder du dig deres Reward program (affiliatelink), sparer du ved hver booking op til gratis overnatninger.

Få Battambang på “to see” listen! Byen har rigtig meget at byde på – gamle Angkor templer, markeder, statuer af dyr og guder, moderne boutique hoteller, hyggelige caféer og gode restauranter. Herudover er byen omgivet af et skønt, grønt landskab med rismarker, landsbyer, klostre etc.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *