Guide til Khao Lak

Guide til Khao lak – badebyer & strande

Khao Lak ligger i Phang Nga provinsen i det sydvestlige Thailand, med en 25 km lang kyststrækning med små badebyer og ud til Andamanhavet. Kun ca. 1-2 timers kørsel fra Phuket.

Khao Lak er en populær destination, men i modsætning til fx Phuket, så henvender Khao Lak sig hovedsageligt til naturelskere og dem som foretrækker fred og ro, fremfor fest og ballade.

Naturoplevelserne i Khao Lak er mange og overgår de fleste andre områder i Thailand. Størstedelen af den uspolerede natur er beskyttet som nationalpark, hvorfor den er vild, ren og så godt som uberørt.

Her finder du bjerge, regnskove, vandfald, templer, floder, søer og nærtliggende smukke øer, hvorfra dykning og snorkling er blandt Thailands bedste.

Badebyerne i Khao Lak er et skønt miks af lokal og international livsstil med en ægte autentisk og tilbagelænet atmosfære.

Khao Lak på RejseTanker.dk

Strandene & badebyer i Khao Lak

Strandene i Khao Lak ligger som perler på en snor og du kan langs de fleste strande gå fra den ene til den anden.

Alle strandene er gudesmukke, med det fineste sand og klart turkisfarvet vand. Og så vender de ud til den rigtige side, hvor du sidst på eftermiddagen får den mest fantastiske solnedgang.

Der findes 3 større hovedbyer på Khao Lak: Bang La On, som er den største og Bang Niang og Khuk Khak som mere er en slags landsby. Flere af strandene er er forbundet med små badebyer (villages).

Her får du en gennemgang af byerne og strandene fra det sydlige til det nordlige Khao lak.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via disse links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte 

De 3 hovedbyer i Khao Lak

Bang La On

Bang La On er den største og mest turistede af de 3 byer (og også den mest ucharmerende, i mine øjne).

Byen ligger ud til den store og lange hovedgade med masser af butikker, restauranter & barer. Har du ikke et specifikt sted du skal til i Khao Lak, vil det være her du bliver sat af bussen fra Phuket.

En ucharmerende by, som primært består af en lang hovedgade som fører til Phuket den ene vej og Bangkok den anden (i det lidt store perspektiv).

Strandene som ligger tættest på Bang La On er strandene Nang Thong Beach og Khao lak South Beach med hhv. 2 og 6 km afstand.

Bang Niang

Bang Niang er en langt mindre og meget hyggeligere by end Bang La On og byder på alt fra butikker, tourbikse og scooterudlejning, til gode både lokale og internationale restauranter & barer.

De fleste restauranter ligger langs vejen, som fører til Bang Niang Beach.

En dejlig lille by med god stemning.

Khuk Khak

I den lille landsby, Khuk Khak, ca. 4 km nord for Bang Niang, finder du flere restauranter, et par butikker, en busstation, en skole, samt et marked som dagligt sælger lokale friske råvarer.

Området er stort set uberørt og her kan du opleve den traditionelle livsstil blandt de lokale. Khuk Khak er kendt for sin produktion kokosolie, gummi og bananplantager.

Du går direkte fra byen og ned til stranden.

Strandene i Khao Lak

Khao Lak South Beach

Den første strand du møder, når du kommer til Khao Lak fra Phuket, er “South Beach”. En 2 km lang strand og Khao Laks første offentlige strand.

Khao Lak South Beach - Guide til Khao Lak

Billede fra “The Briza Beach Resort” South Beach Khaolak (affiliatelink)

Stranden ligger i læ i en lille bugt, med roligt vand og er omkranset af grønne bakker og klipper.

Khao Lak South Beach byder på hyggelig og eksotisk atmosfære med flere restauranter på stranden.

På de små veje, som leder op fra stranden til Khao Lak Village, ligger der flere butikker og restauranter – det er også her de fleste resorts er beliggende.

Khao Lak South Beach ligger ca. 6 km fra hovedbyen Bang La On.

>> Her kan du bo på Khao Lak South Beach >> (affiliatelink)

I nærheden

Kun ca. 3 km fra stranden ligger nationalparken Khao Lak Lam Ru nationalparken

Nang Thong Beach

Nang Thong Beach er en 3 km lang og bred strand. Stranden er populær, men aldrig overfyldt. Stranden er omkranset af løv og palmer, er ren. Vandet er klart og roligt hele året.

Nang Thong Beach  - Guide til Khao Lak

Billede fra “The Leaf Oceanside Resort” Nang Thong Beach (affiliatelink)

Langs stranden, som er omkranset af løv og palmer, ligger der resorts i forskellige prisklasser, dykkercentre, massagebikse med udsigt over havet og andre aktiviteter.

Fra en af de hyggelige restauranter eller strandbarer, kan du med en kold drink i hånden nyde en skøn afslappet atmosfære og den smukke solnedgang.

På den sydlige del af Nang Thong strand, ligger et lille fyrtårn, hvor det også er populært at se en verdensklasse solnedgang.

Nang Thong Beach er beliggende i centrum af Khao Laks kyst og ca. 2 km fra Bang La On by.

>> Her kan du bo på Nang Thong Beach >> (affiliatelink)

Bang Niang Beach

Bang Niang ligger nordligt fra Nang Thong Beach og ca. 6 km fra den store hovedgade i Bang La On.

Den 2 km lange og 3 m brede Bang Niang Beach er en af de mest populære strande i Khao Lak, men som med Nang Thong, så er det en rigtig dejlig strand med tilbagelænet stemning, som på ingen måde føles turistet.

Khao Lak på RejseTanker.dk

Billede fra “La Vela Resort” Bang Niang Beach (affiliatelink)

Stranden er omkranset af høje palmer og casuarina træer og langs stranden ligger flere luksus resorts, restauranter mm.

De fleste aktiviteter på stranden ligger koncentreret ved de små sideveje til Bang Niangs landsby. På sidevejene op fra stranden ligger de lidt mindre luksuriøse hoteller.

I den nordlige ende af stranden kan der forekomme højvande. Den sydlige del af stranden er knap så hårdt ramt af høj- og lavvande.

>> Læs min anmeldelse af La Vela resort som ligger på Bang Niang Beach <<

>> Her kan du bo på Bang Niang Beach << (affiliatelink)

I nærheden

Tsunamimuseet – I Bang Niang området ligger tsunamimuseet. Museum og museum… det er ikke et egentligt museum, men den store militærbåd som ligger præcist hvor den blev skyllet op – 1 km fra havet – under tsunamien.

Bang Niang Night market – Overfor tsunamibåden ligger Khao Laks ældste og største nattemarked (1 ud af 5). Markedet bugner af skønne lokale produkter, som sælges fra små boder, med alt fra frugt & grønt til tøj & kunsthåndværk.

Markedet byder også på skønne små ”streetfood” boder. Her kan du spise dig mæt i forårsruller, skaldyr, kyllingespyd – og er du lidt mere ”frisk” kan du også få stegte skorpioner og fårekyllinger. Fælles for alt mad på markedet er at det er friskt, krydret og autentisk.

Markedet har åbent mandag, onsdag og lørdag fra kl. 14-22.

Khuk Khak Beach

Nordligt – og i forlængelse af Bang Niang stranden ligger Khuk Khak. Dette område er Khao Laks absolut mindst turistede område. 

Khuk Khak Beach - Guide til Khao Lak

Billede fra “JW Marriott Khao Lak Resort and Spa” på Khuk Khak Beach (affiliatelink)

Khuk Khak Beach er en bred og ca. 4 km lang strand og dermed Khao Laks længste strand. Ved lavvande kan du gå direkte fra stranden til Bang Niang.

Stranden hører til en af de mindst besøgte strande og har kun en håndfuld resorts langs stranden.

Den smukke strand er omkranset af høje palmer, casuarina- & nåletræer. Ved højvande bliver der bidt en stor del af stranden, og omvendt, ved lavvande bliver stranden meget bred.

Grundet sin tætte beliggenhed ved Bang Niang Beach, er du stadig tæt på hyggelige restauranter og butikker, så her har du mulighed for fred og ro kombineret med lidt mere leben i den nærliggende landsby.

>> Her kan du bo på Khuk Khak Beach << (affiliatelink)

I nærheden

Nattemarked – ca. 2 km fra Khuk Khak stranden ligger Nattemarkedet, med det noget misvisende navn, Build Container Night Market. Et mindre marked, men hyggeligt og med et bredt udvalg af restauranter & barer og butikker.

Markedet er, som det eneste, et overdækket marked, hvilket jo er en stor fordel på regnvejrsdage.

Markedet er åbent mandag til søndag kl. 17 til 23.

Wat Khuk Khak templet ligger i umiddelbar nærhed af Khuk Khak stranden. Indimellem kan du være heldig at møde munke ved templet.

Pakarang Beach

Pakarang Beach, som også kaldes Coral Beach, ligger nordligt og i forlængelse af Khuk Khak Beach.

Stranden er meget lidt besøgt, men populær for surfere, da der i monsunperioden (maj til oktober) er store bølger. Drømmer du om at lære at surfe, så tilbydes der undervisning på stranden og du kan leje både surfboards og kajakker.

Pakarang Beach  - Guide til Khao Lak

Billede fra “Robinson Khao Lak Resort” på Pakarang Beach (affiliatelink)

I dette område vil du opleve store forskelle på høj- & lavvande.

På stranden ligger der kun nogle få resorts, et par restauranter & barer, men ellers ikke ret meget andet end fred og ro – og den altid fantastiske solnedgang.

Du kan gå langs Pakarang stranden til White Sand Beach & Coconut Beach. Bang Niang ligger ca. 20 min. kørsel herfra.

>> Her kan du bo på Pakarang Beach << (affiliatelink)

White Sand Beach & Coconut Beach

Nord for Pakarang Beach, og lige op ad hinanden, ligger White Sand Beach og Coconut Beach. 2 strande som oftest betegnes som én strand.

White Sand Beach og Coconut Beach er blevet kaldt Khao Laks smukkeste strande med det næsten hvide melsand, de store træer i baggrunden og det smukkeste turkisfarvede vand.

White Sand Beach & Coconut Beach - Guide til Khao Lak

Billede fra “APSARA Beachfront Resort and Villa” White Sand Beach (affiliatelink)

White Sand Beach, som ligger nordligst af de 2, kommer der flest besøgende, men når det er sagt, så er det et område som stadig er meget stille uden de store mængder af turister – selv i højsæsonen.

På White Sand stranden ligger der lidt dyre hoteller, men desto tættere du kommer på Coconut Beach desto længere bliver der imellem hotellerne og de bliver også billigere.

Coconut Beach bliver sjældent besøgt af andre end dem som bor på de få hoteller.

Langs strandene finder du små hyggelige restauranter.

>> Her kan du bo på White Sand Beach & Coconut Beach >> (affiliatelink)

Pak Weep Beach

Pak Weep Beach ligger nord for White Sand Beach og ca. 16 km fra Bang Niang.

Stranden, som er smuk med hvidt melsand og få turister, omtales ofte som Khao Laks mest familievenlige strand, bla. grundet det rolige vand uden store bølger.

Pak Weep Beach - Guide til Khao Lak

Billede fra “Mai Holiday By Mai Khao Lak” Pak Weep Beach (affiliatelink)

Mellem strandens omkransende træer ligger der luksus resorts, små hyggelige restauranter og barer med thaimad og det er også muligt at få massage på stranden med en verdensklasse udsigt.

Pak Weep strand er en del af Khao Sok Nationalpark, hvorfor der ikke er nogen former for larmende vandaktiviteter. Vandet er klart, rent og varmt, og stranden holdes ren af parkens ”vogtere”.

Liggestole og parasoller er ikke tilladt på Pak Weep.

Er du typen som drømmer om en Robinson Crusoe strand, så er det her du skal hen. Pak Weep strand er gudesmuk med turkisblåt vand, blødt hvidt sand, grønne træer og kilometer af intet andet end næsten uberørt strand.

 >> Her kan du bo på Pak Weep >> (affiliatelink)

Bang Sak Beach

Bang Sak stranden ligger i det nordligste Khao Lak, 18 km fra Bang Niang.  

Bang Sak er en 5 km lang, bred, snoet og smuk sandstrand, omgivet af store casuarina træer. Sandet er blødt melsand.

Også her er der forholdsvis få turister – flere steder vil du kunne få stranden helt for dig selv.

Bang Sak Beach - Guide til Khao Lak

Billede fra “Bangsak Village Khao Lak – adults only” Bang Sak Beach (affiliatelink)

Langs stranden ligger en håndfuld resorts samt restauranter og caféer. I Bang Sak landsbyen ligger der lokale restauranter med velsmagende fisk- & skaldyrsretter, nogle få barer og ellers kan du købe snacks, solcreme etc. Herudover er der ikke mange butikker.

November til april er højsæsonen og her er vandet lavt, klart og børnevenligt. I lavsæsonen må det forventes at monsunvinden forårsager høje bølger og kraftig understrøm.

 >> Her kan du bo på Bang Sak Beach >> (affiliatelink)

I nærheden

Ca. 5 min fra stranden i longtail båd ligger øen Koh Kho Khao. En populær strand blandt både turister og lokale. Stranden er ca. 15 kilometer lang, så selvom her kommer mange besøgende, så er der plads til alle.

Lej evt. en cykel og find dit helt eget spot på stranden.

Her har jeg boet

Jeg har boet på strandene Pak Weep (White Sand Beach) & Bang Niang.

Pak Weep (White Sand Beach) boede jeg på Ao Thong Beach Resort (affiliatelink). Stranden var intet mindre end fantastisk og resortet billigt, hyggeligt og familiært.

Bang Niang Beach boede jeg på La Vela Resort (affiliatelink). Et fuldstændigt fantastisk resort og beliggenhed.

Forskellen på de 2 resorts er stor, det samme er prisen på dem. Fælles for dem begge er dog, at strandene er noget af det skønneste og meget lidt besøgte.

Jeg kan bestemt anbefale at bo på en af disse 2 strande.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *