Guide til Phnom Penh

Med denne guide til Phnom Penh får du gode anbefalinger til hvad du skal se og opleve i og rundt om storbyen.

Guide til Phnom Penh

Phnom Penh er Cambodias hovedstad og den største by i Cambodia. I byen bor mere end 2 mio. af Cambodias samlede befolkning på ca. 14 millioner.

Centrum - Guide til Phnom Penh

Phnom Penh vil for de fleste der besøger byen for første gang, nok mest opfattes som et stort kaos. Enten hader man byen eller også elsker man den, men kedelig kan byen ikke beskyldes for at være.

Phnom Penh er centrum for landets kulturelle, kommercielle og politiske aktiviteter.

Oplevelser i og omkring Phnom Penh

Uanset om du er til storby eller ej, så bør du sætte et par dage af til at udforske Phnom Penh. Netop denne by har nemlig rigtig mange spændende og historiske oplevelser at byde på.

Royal Palace & Silver Pagoda

Beliggende i hjertet af Phnom Penh finder du Royal Palace. Kongefamiliens residens, bygget med fantastiske detaljer og en arkitektur fra den Khmerske æra.

Guide til Phenom Penh på RejseTanker.dk

Paladset består af flere smukke templer, pagoder og pavilloner, hvoraf de 2 vigtigste bygninger er “Silver Pagoda” og “Temple of the Emerald Buddha”.

Paladset blev bygget i 1860’erne og har lige siden været beboet af Cambodias kongefamilie – kun med undtagelse af tiden under Pol Pot og Khmer Rouge regimet i 1975-1979.

Royal Palace - Guide til Phnom Penh

Kun paladsets østlige fløj med bla. Tronsalen som bruges til kroning og specielle lejligheder, er åben for offentligheden.

Sølvpagoden
Wat Preah Keo Morakot (Sølvpagoden) er beliggende i den sydlige del af kongeslottet.

Pagoden har ingen munke, men når kongen fejrer buddhistiske ceremonier, inviteres munke fra andre pagoder som Wat Unaloam og Wat Botumvattey til at deltage i ceremonierne.

Sølv Pagoda - Guide til Phnom Penh

Sølvpagoden er en imponerende udsmykket pagode, der oprindeligt blev bygget i træ og mursten mellem 1892 og 1902. I 1962 blev pagoden renoveret til dens nuværende stand – med glitrende sølv og juveler.

Sølvpagoden er en af Cambodias eneste templer der overlevede Khmer Rouge styret, men pagoden blev dog rippet for mere end halvdelen af dens indhold og værdier under den vietnamesiske invasion og de år der fulgte med uro.

At besøge det kongelige palads med de smukke haver, flotte templer, pagoder, de mange malerier og nogle steder, sølvbelagte gulve – er en oplevelse og er da også blandt Phnom Penh mest populære seværdigheder.

Wat Ounalom

Kun 10 minutters gang fra Royal Palace ligger Wat Ounalom.

Et besøg på Wat Ounalom giver indblik i Buddhismens åndelige lære, filosofier og det historie i Cambodia.

Wat Ounalom - Guide til Phnom Penh

Wat Ounalom er den mest fremtrædende og ældste af fem pagoder i landet, og er centrum for den cambodianske buddhisme. Pagoden fungerer også som skole for Mahā Nikāya buddhismen.

Pagoden blev bygget i år 1443 og har siden været beboet af munke som frem til Khmer Rouge regimet, havde en samling på over 30.000 bøger om buddhismen, men som alle blev udslettet af Khemer Rouge.

Killing Fields

Killing Fields er et mindesmærke lidt udenfor Phnom Penh, som vidner om rædslerne begået af diktator Pol Pot og hans kommunistiske oprørshær, Khmer Rouge.

Killing Fields - Guide til Phnom Penh

I årene 1975-1979 torturerede og myrdede regimet en fjerdedel af Cambodias befolkning med missionen om at bringe landet tilbage til landbruget. Et land baseret på et selvforsynende landbrug uden byer, klasser, kontakt til omverdenen, penge eller avanceret teknologi.

Uddannelse og selvstændige tanker var ulovligt. Alle som man mente bare at udgøre den mindste risiko for ikke at adlyde regimet blev fjernet, tortureret, sendt til barske arbejdslejre og til sidst dræbt, hvis ikke de forinden døde af sult…

S21

S21, som ligger i forbindelse med Killing Fields, var engang en folkeskole i Phnom Penh, men som Pol Pot i 1976 omdannede til et torturs- og afhøringsfængsel.

S21 - Guide til Phnom Penh

Her blev fanger sendt til forhør, tortureret og puttet i små murstensceller inden de slutteligt blev henrettet. Af de flere tusinde mennesker, der vides at have opholdt sig i fængslet, overlevede kun syv.

Som nazisterne, lavede Khmer Rouge detaljerede optegnelser over hver fange som idag alle kan ses på museets vægge.

Når du med headset (som du kan købe ved ankomst) bevæger dig ned af gangene er det med følelsen af, at blive fulgt med øjnene fra de mange s/h billeder af uskyldige børn, kvinder og mænd som hænger på væggene og som alle endte deres dage på de værst tænkelige måder.

Med lidt held kan du møde de 2 overlevende fanger Chum Mey og Vann Nath, som ofte kommer på området og gerne taler med de besøgende.

Phnom Tamao Wildlife Rescue

Phnom Tamao Wildlife Rescue Center er et 6.000 hektar regenereret skovareal og rehabiliteringsområde med specialister og dyrlæger som redder, passer og plejer over 1.400 dyr på tværs af mere end 100 arter.

På områder findes alt fra asiatiske elefanter, tigre og gibbonaber, til brune bjørne, fugle og krybdyr.

Tamao Wildlife Rescue - Guide til Phnom Penh

Alle dyrene i centret kommer fra enten ulovlig handel med dyr eller fra underholdningsbranchen.

Rehabiliteringscentret bliver hvert år besøgt af mere 200.000 gæster, som ved et besøg støtter Cambodias store indsats for at redde og hjælpe de mange vilde dyr.

Læs mere om Phnom Tamao Wildlife Rescue HER

3 markeder i Phnom Penh som er et besøg værd

Elsker du alt hvad der er lokalt og er du vild med at shoppe og klunse, så er der 3 markeder i Phnom Penh du bør besøge.

The Central Market

Central Market, lokalt kaldet Phsar Thmey – som betyder “det nye marked,” er Phnom Penhs reneste og største marked, og markedet med størst udvalg.

Central Market - Guide til Phnom Penh

Markedet er fyldt med butikker og boder, som sælger alt fra guld og sølv smykker, kopivarer af tøj, sko, tasker og ure, til husholdningsartikler, blomster og friske råvarer.

Kan du klare menneskemængden og varmen, så skal du prioritere et besøg på dette marked.

The Russian Market

Det Russiske marked er et andet meget besøgt marked.

Russian Market - Guide til Phnom Penh

Udefra ser det ikke ud af meget, men når du kommer ind, finder du alt fra håndskårne statuer, farverige lanterner, håndlavede silketørklæder, souvenirs og saronger, til kopier af tasker, tøj og ure.

Grunden til at markedet hedder The Russian Market, skyldes at det i 80’erne var et meget populært marked blandt russiske indvandrere, som der dengang var flest af i Phnom Penh.

The Night Market

Markedet er især populært blandt de unge. Night Market eller ”Phsar Reatrey” som det hedder lokalt, er et udendørs aftenmarked beliggende ved floden.

Det som tiltrækker de fleste ved dette marked, er primært underholdningen med bands, sangere, og dansere.

De små salgsboder sælger ikke noget særligt (efter et besøg på de andre markeder), men det er et hyggeligt sted at sidde og spise aftensmad med udsigt over floden.

The National Museum

Nationalmuseet er også et besøg værd. Nationalmuseet viser udviklingen af khmer kulturen gennem flere hundrede år.

National Museum - Guide til Phnom Penh

Museet er fyldt med gamle artefakter fra 1600-tallet, buddhistiske figurer udhugget i sten, statuer af cambodianske krigere, modeller af traditionelle khmerhuse, tøj og meget mere.

Selve museet er smukt bygget i mørkerøde lersten og tag. Rundt om museet er der en skøn frodig grøn have.

I haven ligger der også et par pagoder med mediterende Buddha statuer.

Overnatning i Phnom Penh

Phnom Penh tilbyder alle former for overnatning, så uanset om du er billige hostels eller luksus, så er udvalget stort.

Rejser du alene kan du med fordel booke dig ind på et hostel, rejser I 2+ kan det godt betale sig at booke hotelværelser, da du kun betaler for værelset og ikke pr. person.

Gode links til overnatning i Phnom Penh

  • Hostelworld – her kan du søge hostels i hele verden og finde priser på flere “standarder” og antal personer
  • Hostels.com – er endnu en hostel søgemaskine til at finde billig overnatning verden over
  • Hotels.com (affiliatelink) – her kan du søge hoteller – alt fra billigt til dyrt. Du sorterer selv ud fra de kriterier du har. Tilmelder du dig deres Reward program (affiliatelink), sparer du ved hver booking op til gratis overnatninger.

Gode Apps til Phnom Penh

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »