Inspiration til Koh Kood

Inspiration til Koh Kood

Trænger du til autentiske og eksotiske omgivelser i fred ro og med “vind i lotto” strande, så skal du helt sikkert til Koh Kood.

Koh Kood (også kaldet Ko Kut), ligger tæt på den Cambodianske grænse og er den næststørste ø efter Koh Chang. Øen er stor og bjergrig, og størstedelen af øen er dækket af regnskov.

Skal du til Koh Kood er det på de vestlige eller sydlige kyster du skal bo, for det er her du finder de mest vidunderlige sandstrande.

Tidligere kom man kun til Koh Kood på dagsture, men det har selvfølgelig også ændret sig de seneste år.

Koh Koods bedste strand - Bang Bao Bay
I dag er der flere små resorts med prisniveauer hvor alle kan være med.

Til trods for Koh Kood’s fine veje, så er der ingen offentlig transport.

Ingen offentlig transport

Skal du rundt og udforske Koh Kood og alle dens herligheder, så skal du enten leje en scooter, arrangere en tur med dit resort eller lave en aftale med de lokale.

Koh Kood veje
Khlong Chao er det nærmeste du kommer en by med restauranter, caféer, barer og butikker.

Koh Kood er bestemt ikke en fest- eller nattelivsdestination – du kan sagtens finde barer som holder længe åbent, men bliv ikke chokeret, hvis du er den eneste gæst.

Du kan komme til Koh Kood året rundt, men øen er mest besøgt mellem december og marts – her kan det godt betale sig at booke overnatninger i forvejen.

En højsæsons ø

Fra maj til oktober lukker næsten alt andet end de større hoteller – grundet monsunen som kan hærge forfærdeligt i den periode.

Du kan komme til Koh Kood med speedbåd via Koh Chang og turen tager ca. 2 timer.

Undervejs bliver der sat gæster af på flere andre øer bla. Koh Mak.

Færgen til Koh Kood
Fra Trat tagerturen til Koh Kood ca. 70 min. med den lokale “færge“.

Tips til Koh Kood

  • Book hotel i forvejen, så bliver du sat af på hotellets badebro.
  • Sejler du med speedbåd, bliver du sat af på bådbroen ved det resort du skal bo på.
  • Vi kan helt sikkert anbefale Tolani Resort & Beach Natural Resort (affiliatelink) – begge meget lækre hoteller, men også i den dyre ende. Skal det være en del billigere, så tag et kig på Siam Beach Resort (affiliatelink) – som har bungalows i flere prisklasser (også backpackervenligt).
  • Ankommer du til den lille havn, vil der være biler der kan køre dig til et resort – det er KUN når båden kommer, at der er biler.
  • Har du ikke forudbooket, så vil jeg anbefale, at du holder godt øje med de strande/steder hvor andre sættes af og evt. hopper af et sted som du synes ser godt ud.
  • De fleste resorts tager kreditkort – men sørg for også at have kontanter – jeg så ikke én ATM på øen.
  • De fleste steder kan man leje scootere – en absolut fantastisk måde at komme rundt på øen. Alternativt, så arranger en tur rundt på øen med dit resort.
  • I regntiden er der en del myg – køb tigerbalsam i et supermarket – det er godt både mod kløe, men jager også myggene væk…. det skal være den hvide og ikke den røde tigerbalsam.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via disse links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte