Asien  Ι  Japan Ι Kyoto

Oplevelser i Kyoto

Oplevelser i Kyoto er der mere end rigeligt af – og det er bestemt ikke uden grund at byen 2 gange er kåret som verdens bedste by af Travel & Leisure.

Kyoto den gamle hovedstad

Kyoto er Japans gamle hovedstad og er fyldt med templer og shrines, sten- og moshaver. At besøge Kyoto er som at besøge en svunden tid. Et skattekammer af historie og kultur.

Historiens vingesus er markant i Kyoto, hvor du stadig kan gå en tur gennem Gion distriktet og møde geishaer som stadig går fra tehus til tehus for at underholde gæster. Eller besøge gamle templer, hvor de ældste kan dateres tilbage til 1200 tallet.

Kyoto er en by hvor tiden har stået stille, men hvor nutidens bekvemligheder har sneget sig ind uden den store opmærsomhed.

Her får du fastboende Inge-Maries anbefalinger til oplevelser i Kyoto – og dem er der mange af!

Oplevelser i Kyoto – Tips fra en insider

Templer og shrines i Kyoto

Uanset hvor længe man befinder sig i Kyoto eller hvor mange gange man har besøgt byen, kan man blive ved med at finde nye smukke og imponerende steder.

Nogen steder er mest berømte om foråret når kirsebærblomsterne står i fuld flor. Andre steder handler det om efteråret når de gyldne farver er på sit højeste.

Det Gyldne Tempel

At vælge det tempel eller shrine man bedst kan lide er en svær opgave. Hvert sted har sin egen historie som fx. Det Gyldne Tempel eller Kinkaku-ji som det hedder på japansk.

Det Gyldne tempel i Kyoto

Templet blev i tidernes morgen brændt ned af en munk, som var så forelsket i stedet at han ikke ville dele det med nogen. Han begik efterfølgende selvmord og det samme gjorde hans forældre grundet skammen over sønnens ugerning.

Templet er i dag en tro kopi af det oprindelige tempel.

Fushimi Inari

Fushimi Inari er et andet meget berømt tempel i Kyoto. Templet er især kendt for sine røde torii, der løber flere km op af bjerget bag templet.

Fushimi Inari - Oplevelser i Kyoto

Der er langt over 10.000 røde torii og hvis man vil gå gennem dem alle, skal man afsætte 2-3 timer for at nå hele vejen op.

Undervejs er der små templer dedikeret til forskellige guder – nogen af dem er fyldt med tykke lag af spindelsvæv som vidner om at freden og roen ikke bliver forstyrret.

Fushimi Inari - Oplevelser i Kyoto

Selv om det tager sin tid at komme hele vejen op, kan det anbefales. Udsigten er fantastisk over Kyoto by når man nærmer sig toppen af bjerget.

Heian-Jingu shrin og kirsebærblomsterne

Er man så heldig at være i Kyoto når kirsebærblomsterne står i fuld flor, er Heian-Jingu shrin et must at besøge.

Den store have bag shrinet har rigtig mange kirsebærtræer og minder mest af alt, om noget der er taget ud af et eventyr.

Kirsebærtræer - oplevelser i Kyoto

Når man nu er ved Heian-Jingu er det meget eftertragtet at tage en bådtur ned ad Kamogawa floden. Flere steder på turen sejler man gennem, hvad der opleves som en lyserød tunnel, af store, smukke og gamle kirsebærtræer på begge sider af floden.

Haverne i Kyoto

Haverne i Kyoto er i en klasse for sig. Størstedelen af dem ligger ved et tempel eller shrine.

Der er både stenhaver og moshaver. Kyoto er berømt for sine utrolig velplejede stenhaver, som hver morgen inden stedet åbner bliver revet og passet.

Ryoan-ji templet med stenhave

En af de mest berømt stenhaver er den ved Ryoan-ji templet. Her ligger flere større sten placeret rundt omkring på et meget fint revet underlag af mindre sten.

Stenhaver i Kyoto

På modsatte side af hvor publikum kan sidde og kigge ud over haven, er der et stort kirsebærtræ. Om foråret har træet lange ranker af små lyserøde blomster som smukt hænger ud over muren og ned over stenhaven.

Et sted med både stenhave og moshave er Sølvtemplet (Ginkakuji).

Sølvtemplet med moshave

Sølvtemplet blev oprindeligt bygget som et privat hjem, men efter ejerens død blev det overgivet til munke der omdannede huset til et tempel.

Sølvtemplet - Oplevelser i Kyoto

Ejeren nåede aldrig at blive helt færdig med templet inden sin død.

Hans tanke var, at templet skulle beklædes med sølv, det nåede han desværre aldrig at få gjort. Efter lange og mange diskussioner, blev det efter hans død besluttet at templet skulle blive stående som det var og templet er derfor aldrig blevet beklædt med sølv, trods navnet.

Foran templet er der en stenhave med en såkaldt, Kogetsudai, som er en stor sanddynge der er formet som bjerget Fuji.

Følger man stien rundt i den store have, vil man undervejs opleve mange små bygninger, en sø og sidst ender man op på “bakkerne” som er helt dækket af mos og træer. Bakkerne giver mest af alt, en fornemmelsen af, at befinder sig i en skov.

Byen Kyoto

Kyoto ligger i Kansais administrative område.

Her bor ca. 1,5 millioner mennesker og udover at være en historisk by, er byen også kendt for sit universitet som anses for at være et af de bedste i Japan.

Aften udsigt over Kyoto

Kyoto er den mest besøgte by i Japan og uanset hvilket årstid man besøger byen på, er der altid mange turister.

Hvornår skal du besøge Kyoto

Vil man besøge Kyoto i højsæsonen skal det være i foråret hvor kirsebærblomsterne blomstrer.

I Juli måned kan man opleve “Gion Matsuri”, en af Japans mest berømte festivaller. Om efteråret, hvor efterårsfarverne er på sit højeste, skal man være tidligt ude med sin hotel booking.

Den største udfordring for Kyoto er, at byen ikke har hoteller nok til at huse de mange turister der kommer – og her taler vi både udlændinge og japanerne selv.

Festivaller i Kyoto

Man kan dog forsøge at finde et hotel i nabobyen, Osaka, som har over dobbelt så mange hoteller som Kyoto – og så er de lidt billigere.

Fra Osaka tager det ca. 30 min med direkte tog til Kyoto så afstanden er til at tage og føle på.

Transport i Kyoto

Det er nemt at komme rundt i Kyoto med både metro og busser.

Jeg vil klart anbefale at man benytter toget. Der er ofte lange køer ved busstoppestederne, især omkring Kyotos banegård. Ofte er køen så lang, at man må springe 2-3 busser over, inden man kommer med.

Det er derfor langt hurtigere at tage toget og gå resten af vejen. Desuden ligger alle de største attraktioner i gåafstand fra togstationen.

>> Læs mere om at tage toget i Japan <<

kyoto-Kiyomizu-dera-templet

Kyoto og UNESCO verdensarvsliste

Kyoto er med områderne Kamo Shrine, Kyo-o-Gokokuji, Kiyomizu-dera, Daigo-ji, Ninna-ji, Saiho-ji, Tenryu-ji, Kinkaku-ji, Ginkaku-ji, Ryoan-ji, Hongan-ji, Kozan-ji og Nijo Slottet kommet med på UNESCOs Verdensarvsliste. Alle er placeret under “Historic Monuments of Ancient Kyoto”.

Herudover ligger der nogle steder udenfor Kyoto by som også er medregnet på listen. Bla. Byodoin i Uji som kun ligger ca. 20 minutter med tog fra Kyoto banegård.

Byodoin templet - oplevelser i Kyoto

På restaurant i Japan

Man skal ikke være bange for at sulte i Kyoto – eller Japan generelt.

Japanerne elsker at spise ude, hvilket er medvirkende til et stort udvalg at restauranter – og i alle prislag.

Mad og restauranter i Kyoto - Oplevelser i Kyoto

De fleste restauranter har menukort på engelsk. Steder som ikke har, hiver man tjeneren med ud til restaurantens vinduer og peger på én af de mange billeder af retter, der repræsenterer restaurantens menukort.

Sådan kommer du til Kyoto

Den nemmeste måde at komme til Kyoto på, er ved at flyve til Kansai Lufthavn ved Osaka (affiliatelink). Herfra tages toget.

En anden måde at komme til Kyoto på, er ved at tage Shinkansen – det japanske hurtigtog. Fra Tokyo til Kyoto tager det ca. 2 timer og er en tur på ca. 513 km.

“Oplevelser i Kyoto” er udarbejdet i samarbejde  med af Inger-Marie Shiraishi Nielsen fra bloggen “Dagbog fra Japan“.

Inger-Marie Shiraishi Nielsen er japansk gift og har boet i Japan siden 2009. Gennem de mange år, har hun oplevet et utal af steder og begivenheder. Dette har medvirket til hendes idag store viden om Japan og endnu større arkiv af billeder. At tage billeder er en af Inger-Maries helt store passioner.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »