Asien  Ι  Japan Ι  Nara

På cykel rundt i Nara

Oplev det hyggelige område – tag på cykel rundt i Nara.

Fra Namba Station i Osaka tog jeg Kintetsu Line toget til Nara Kintetsu Station, en tur på en lille times tid og 540 Yen (35 kr).

Der er både en Kintetsu Line Station og en JR Line Station i Nara, så man skal holde tungen lige i munden når man booker turen.

Hjemmefra havde jeg booket 2 overnatninger på Comfort Hotel Nara (affiliatelink) til en pris af blot 310 kr pr. nat inkl. morgenmad. Fordelen ved Japan er, at uanset pris er standarden for hotelværelser altid god.

Hotelværelse i Nara - På cykel rundt i Nara
Fint lille hotelværelse til blot 310 kr pr. nat

Det gamle kejserpalads

Vejret var lidt trist, men eventyret lokkede, så jeg smed rygsækken på sengen og begav mig ud for at opleve byen. Første stop var det gamle kejserpalads, eller nærmere betegnet de sørgelige rester af det.

Fra Nara JR Station tog jeg toget til Yamato-Saidaiji Station 10-15 minutter fra Nara. Fra stationen er ruten til kejserpaladset fint afmærket og turen fra stationen tager blot 10 minutter til fods.

I Japan bliver man hurtigt forvænt med flotte og velholdte templer, og det er derfor et lidt trist syn der møder en når man træder ind på området. Der er ikke meget kejserpalads at se…

Det gamle kejserpalads i Nara
Der er ikke meget tilbage af det gamle kejserpalads…

De japanske myndigheder har over de seneste år genopbygget et par af de gamle bygninger og planen er flere bygninger skal genopføres.

Turen rundt på området tager en times tid til fods og undervejs kommer man forbi et lille museum. En kopi af den gamle kejserlige have med sø, broer osv.

kopi af den oprindelige Audience Hall i Nara
En kopi af den oprindelige Audience Hall

Tilbage i Nara kiggede jeg på kortet og besluttede at starte med at besøge turistattraktion nummer et, Todai-ji templet.

Todai-ji templet

Undervejs passerede jeg de første 100 sikahjorte som går rundt i gader og parker. Pga. af det triste vejr var der ikke så mange turister og der var derfor rig lejlighed til at kigge nærmere på templet.

Templet med den 15 m høje buddha som bor i templets Main Hall som tidligere var verdens største træbygning.

15 meter høj og 500 tons tung buddha i Nara
15 meter høj og 500 tons tung buddha

Fra Todai-ji begav jeg mig op ad bakken til Kasuga-Taisha templet som ligger i skoven lidt sydøst for Nara. En fin gåtur på 30-40 minutter.

Nara Park

Undervejs kommer man igennem Nara Park hvor hundredevis af hjorte går omkring og græsser. Kasuga-Taisha er et gammelt Shinto tempel bygget tilbage da Nara blev grundlagt.

Kasuga-Taisha templet ligger utroligt smukt omgivet af skov. På det sidste stykke op til templet, er stien flankeret af store stenlamper ligesom der inde som udenfor templet, hænger hundredevis af smukke bronzelamper.

Desværre lukker templet kl 17, så jeg nåede ikke at opleve det med lys i lamperne.

Kasuga Taisha - På cykel rundt i Nara
Vejen op til Kasuga-Taisha går via hyggelige små stier omgivet af stenlamper

Orkanvarsel

Tilbage i byen var det tid til lidt aftensmad, men til min overraskelse var flere af restauranterne lukkede.

Et enkelt sted havde de været så venlige at sætte et skilt med en meddelelse om at de holdt lukket pga. orkan varsel. I stedet gik jeg til det lokale supermarked som også var ved at lukke.

Med lidt mad, frugt og vand begav jeg mig tilbage til mit hotel, hvor jeg natten igennem kunne høre orkanen rase udenfor.

Nara lukker ned pga. orkan
Byen lukker ned pga. orkan

Næste morgen var vejret, til min store overraskelse, fint og solen skinnede fra en skyfri himmel. På med tøjet og afsted. Første skridt var at leje en cykel, for nu ville jeg på cykel rundt i Nara.

På cykel rundt i Nara

Af uforklarlige årsager mente udlejeren at jeg absolut skulle have den eneste rosa cykel han havde. Måske fordi den var helt ny. Godt man ikke har nogen maskuline mindreværdskomplekser at slås med.

På cykel rundt i Nara
Min fine rosa cykel

Undervejs igennem byen kom jeg forbi en lille sø nedenfor Kofuku-ji templet. Om det var solen eller den smukke udsigt til Kofuku-ji pagoden ved jeg ikke, men 5 minutter senere sad jeg på en bænk ved søen og nød en is og den smukke udsigt.

På cykel rundt i Nara
Skønt sted at nyde en is

Nara er en overskuelig by at være turist i og på cykel rundt i Nara går det endnu lettere. Omend bakkerne i byens østlige ende kan give lidt sved på panden.

Selvom jeg havde besøgt Todai-ji dagen i forvejen valgte jeg at lægge turen forbi igen. Alting bliver bare smukkere når solen skinner.

Todai-ji - Nara
Alting bliver bare smukkere når solen skinner

Den næste times tid besøgte jeg de små søster-templer samt det smukke klokketårn som ligger i området oppe bag Todai-ji.

Som altid flokkes turisterne ved de mest berømte seværdigheder (her Todai-ji), så jeg havde stort set området oppe i bakken for mig selv.

Todai-ji i Nara
Området oppe bag Todai-ji er meget smukt

Eftermiddagen gik med at cykle rundt i området fra Todai-ji via Nara Park og videre tilbage til Kofuku-ji og centrum. Flere gange stoppede jeg op og nød den fine natur og det dejlige vejr.

Fra Kofuku-ji gik jeg igen ned til søen og videre igennem byen af de hyggelige gader.

Undervejs købte jeg en af de små ”bean-paste” kager som japanerne elsker og som sælges overalt. Blød konsistens og sød i smagen…

Sika hjorte i Nara
Nara Park er utrolig smuk og solrig dag

Tilbage hos min cykeludlejer var butikken lukket. Et skilt bad mig om at stille cyklen foran butikken og smide nøglen i en lille kasse på væggen. Dejligt at være i et land hvor tingene kan få lov at stå i fred 🙂

Har du spørgsmål til mine 2 dage i Nara, er du velkommen til at skrive dem i kommentaren herunder.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »