Inspiration til transport i og rundt om Phnom Penh og til hvordan du kommer fra lufthavnen og ind til byen på dit besøg i Phnom Penh.

Transport – Fra Lufthavnen og ind til Phnom Penh

Som i mange andre lufthavne i Asien bliver du “overfaldet” af chauffører, i det øjeblik du træder ind i ankomsthallen. De vil alle tilbyde dig forskellige former for transport ind til byen.

Tag dyb indånding og ignorere dem!

Der er 3 transportmuligheder fra Lufthavnen og ind til byen:

  • Taxa (offentlig og privat)
  • Tuk Tuk
  • Offentlig bus

Phnom-penh-scooter-taxa

Offentlig Lufthavnstaxa
De fleste lufthavnstaxachauffører taler engelsk, og de holder lige udenfor ankomsthallen i en række med officielle taxaer.

Turen ind til byen tager alt fra 30 til 60 minutter, afhængig af tidspunkt og trafik.

Som med al anden kørsel, aftal pris inden du sætter dig ind.

Privat taxa
En anden mulighed er online at forudbooke en taxi.

De private taxier er betydeligt pænere end lufthavnstaxaerne. Det er oftest SUV biler med a/c, plads til 4 personer og med langt mere plads til bagagen.

De er lidt dyrere, til gengæld skal du ikke bekymre dig om svindel og eller at bruge tid på at finde ”den rigtige” taxa – de står klar med et skilt i hånden med dit navn på når du træder ud i ankomsthallen.

Du kan også booke privat taxa via Phnom Penhs taxa-app – her skal du så selvfølgelig vente på den kommer, til gengæld er den lidt billigere end den du booker online.

app’en kan du også booke en tuk tuk (den har dog kun plads til 2 pers.)

Du skal være meget opmærksom på svindel og pirattaxaer i netop lufthavnen. Brug kun de officielle eller private taxaer.

Når det er sagt, så er Taxa en god og sikker måde at komme til og fra lufthavnen i Phnom Penh.

Tuk Tuk

Phnom-penh-transport

Du kan også vælge at tage en tuk tuk fra lufthavnen. Eller du kan gå gennem porten og udenfor lufthavnsområdet og tage en tuk tuk – sidstnævnte vil oftest vil være endnu billigere.

Stik mod normalen, så er det faktisk billigere at booke en tuk tuk via appen, end det er at preje en på gaden – selvfølgelig afhængig af dine forhandler skills.

I en tuk tuk er der plads til 2 personer og minimal bagage. Hold øje med dine ting og sørg for at holde godt fast i din håndbagage.

Bus – den billigste måde at komme til byen på
Bussen stopper lige udenfor lufthavnen. Når du forlader lufthavnen, så går du lige ud og så snart du kommer ud af porten fra lufthavnsområdet, ligger busstopstedet lige til højre.

Bussen er med a/c er og er den billigste måde at komme ind i byen på. Sørg for at have nogle småpenge klar og helst riel – du skal ikke forvente at få byttepenge.

RejseTips lufthavnstransport i Phnom Penh:

Sådan kommer du rundt i Phnom Penh

Phnom Penh er en meget travl by og der er meget varmt. Fodgængerovergange er så godt som ikke eksisterende og fortovene bliver brugt til at parkere på!

Phnom-penh-tuk-tuk

De fleste – både lokale og turister – vælger at køre med tuk-tuk, scootertaxa, taxa eller scooter – men er du frisk (og modig) kan du også cykle.

Tuk Tuk

Tuk tuk er en af de bedste og hurtigste måder at komme rundt på. Har du nogle dage i byen og skal bruge tuk-tuk mere end én gang, så kan du med fordel lave en aftale med en chauffør som kører dig fast.

Fordelen med en ”fast” tuk-tuk chauffør er, at udover I skaber et tillidsforhold, så får du turene billigere, du sparer tid, og kan han engelsk, kan han også fungere som guide på både turen og ved nogle af de seværdigheder du vil til.

Scootertaxa

Phnom-penh-scooter-taxa

Er du hardcore og kun dig selv, så kan du tage en scootertaxa. En scootertaxa er den absolut billigste måde at komme rundt på, men også den transportform som forårsager flest dødsulykker i Cambodia.

På en scootertaxa springer du bare bag på en scooter – scooterchaufførerne kører med veste, så du kan ikke undgå at se dem. De kommer hurtigt omkring og koster ca. det halve af en tuk tuk.

Skal du have hjelm på, anbefaler vi at du køber/lejer din egen, for du får ikke udleveret en!

Scooter

Du kan leje scooter for en dag, en uge, en måned etc. Jo længere du lejer, desto billigere bliver det – men uanset om det er for en dag eller en måned, så er det jo billigt!

Phnom-penh-scooter-leje

At leje Scooter er det mest populære ikke bare i Phnom Penh, men i hele Cambodia. Det er billigt og det giver absolut den største og bedste fleksibilitet.

Der findes et hav af udlejningssteder og ved leje skal udlejningsstedet have dit pas som sikkerhed. Det lyder lidt skræmmende, men fungerer faktisk helt fint.

Du har selvfølgelig også mulighed for at købe en scooter og så sælge den igen senere – og hvis du er heldig, til samme pris.

Taxa’er

Det er faktisk først i de senere år, at Taxaer er begyndt at ses i bybilledet.

Der findes ikke decideret Taxa holdepladser og vil du være sikker på at få en taxa, så skal du bestille/booke.

De kører 24 timer i døgnet, men du kan ikke altid være sikker på om det netop er der hvor du står, at de kører.

Overraskende nok, så er taxaer ofte billigere end tuk tuk.

Gode links til Transport i Phnom Penh

Gode Apps til Phnom Penh

Mere inspiration til Cambodia

Rejseblogs fra Cambodia
Fakta om Cambodia
Anmeldelser fra Cambodia

Her kan du stille spørgsmål til Cambodia