Transport i Phnom Penh

Transport i Phnom Penh kan virke voldsomt og uoverskueligt, derfor får du her en guide til hvordan du kan komme rundt i byen samt til og fra Lufthavnen. 

Fra Lufthavnen og ind til Phnom Penh

Som i mange andre lufthavne i Asien bliver du tæt på “overfaldet” af chauffører, fra det øjeblik du træder ind i ankomsthallen. De vil alle tilbyde dig forskellige former for transport ind til byen.

Tag dyb indånding og ignorer dem!

Der er 3 transportmuligheder fra Lufthavnen og ind til byen:

  • Taxa (offentlig og privat)
  • Tuk Tuk
  • Offentlig bus

transport-cambodia

Offentlig Lufthavnstaxa

De fleste lufthavnstaxachauffører taler engelsk og de holder lige udenfor ankomsthallen i en række med officielle taxaer.

Turen ind til byen tager alt fra 30 til 60 minutter, afhængig af tidspunkt og trafik.

Som med al anden kørsel, aftal pris inden du sætter dig ind.

Privat taxa

En anden mulighed er online at forudbooke en taxi.

De private taxier er betydeligt pænere end lufthavnstaxa’erne. Det er oftest SUV biler med a/c, plads til 4 personer og med langt mere plads til bagagen.

De er lidt dyrere, til gengæld skal du ikke bekymre dig om svindel og eller bruge tid på at finde ”den rigtige” taxa. De står klar med et skilt i hånden med dit navn på når du træder ud i ankomsthallen.

Du kan også booke privat taxa via Phnom Penhs taxa-app. Når du booker privat taxa via app, skal du vente på den kommer, til gengæld er den lidt billigere end de taxa’er du ellers kan booke online.

app’en kan du også booke en tuk tuk, den har dog kun plads til 2 pers. og stort set ingen plads til bagage.

Du skal være meget opmærksom på svindel og pirattaxaer i netop lufthavnen. Brug kun de officielle eller private taxaer.

Når det er sagt, så er Taxa en god og sikker måde at komme til og fra lufthavnen i Phnom Penh.

Tuk Tuk

Du kan også vælge at tage en tuk tuk fra lufthavnen. Eller du kan gå gennem porten og udenfor lufthavnsområdet og herfra tage en tuk tuk. Sidstnævnte vil oftest vil være endnu billigere.

tuk-tuk

Stik mod normalen, så er det faktisk billigere at booke en tuk tuk via appen, end det er at preje en på gaden. Selvfølgelig afhængig af dine forhandler skills.

I en tuk tuk er der plads til 2 personer og minimal bagage. Hold øje med dine ting og sørg for at holde godt fast i din håndbagage.

Bus

At tage bussen, som stopper lige udenfor lufthavnen, er den absolutte billigste måde at komme ind til byen på.

Når du forlader lufthavnen, går du lige ud og så snart du kommer ud af porten fra lufthavnsområdet, ligger busstopstedet til højre.

Sørg for at have nogle småpenge klar og helst riel – du skal ikke forvente at få byttepenge.

Tips til lufthavnstransport i Phnom Penh:

Sådan kommer du rundt i Phnom Penh

Phnom Penh er en meget travl by og der er meget varmt. Fodgængerovergange er så godt som ikke eksisterende og fortovene bliver brugt til at parkere på!

Phnom-penh-tuk-tuk

De fleste – både lokale og turister – vælger at køre med tuk-tuk, scootertaxa, taxa eller scooter. Er du frisk (og modig) kan du også cykle.

Tuk Tuk

Tuk tuk er en af de bedste og hurtigste måder at komme rundt på. Har du nogle dage i byen og skal bruge tuk-tuk mere end én gang, så kan du med fordel lave en fast aftale med en chauffør som kører dig i de dage du er der.

Fordelen med en ”fast” tuk-tuk chauffør er, at udover I skaber et tillidsforhold, så får du turene billigere. Du sparer tid og kan han engelsk, kan han også fungere som guide på både turen og ved nogle af de seværdigheder du vil til.

Scootertaxa

Er du hardcore og rejser alene, så kan du tage en scootertaxa. En scootertaxa er den absolut billigste måde at komme rundt i byen på. Det er dog også den transportform som forårsager flest dødsulykker i Cambodia.

Scootertaxi - Transport i Phnom Penh

På en scootertaxa springer du bare bag på en scooter. Scooterchaufførerne kører med veste, så du kan ikke undgå at se dem. De kommer hurtigt omkring og koster ca. det halve af en tuk tuk.

Skal du have hjelm på, anbefaler vi at du køber/lejer din egen – du får ikke udleveret en!

Scooter

Du kan leje scooter for en dag, en uge, en måned etc. Jo længere du lejer, desto billigere bliver det, men uanset om det er for en dag eller en måned, så er det jo billigt!

Phnom-penh-scooter-leje

At leje Scooter er det mest populære ikke bare i Phnom Penh, men i hele Cambodia. Det er billigt og det giver absolut den største og bedste fleksibilitet.

Der findes et hav af udlejningssteder og ved leje skal udlejningsstedet have dit pas som sikkerhed. Det lyder lidt skræmmende, men fungerer faktisk helt fint.

Du har selvfølgelig også mulighed for at købe en scooter og så sælge den igen senere – og hvis du er heldig, til samme pris.

Taxa’er

Det er faktisk først i de senere år, at Taxa’er ses i bybilledet.

Der findes ikke decideret Taxa holdepladser og vil du være sikker på at få en taxa, så skal du bestille/booke.

De kører 24 timer i døgnet, men du kan ikke altid være sikker på at de er netop der hvor du står.

Overraskende nok, så er taxaer ofte billigere end tuk tuk.

Gode links til Transport i Phnom Penh

Gode Apps til Phnom Penh

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »