Sådan kommer du til Koh Chang

Fra Bangkok er der ca. 315 km til Trat regionen, hvorfra du med båd kommer til Koh Chang.

Denne tur kan gøres på flere forskellige måder – fly, lokal bus, minivan, taxa eller du kan leje en bil eller motorcykel.

De fleste vælger minivan modellen, da den både er behagelig og stopper for toiletbesøg og proviant. Turen er også den billigste.

Fly til Koh Chang (Trat)

Bangkok Airways flyver 3 gange dagligt (morgen, middag og aften) fra Bangkok lufthavn (og Phuket, Koh Samui og Chiang Mai) til Trat lufthavn. Turen tager ca. 45 min.

Find datoer, afgange og priser på fly til Trat HER

Fra Trat lufthavn skal man med taxa (ca. 200 Bath) til færgelejet, Laem Ngop.

Taxa til Koh Chang

At ankomme til Bangkok kan godt være lidt af et kaos. Det vrimler med mennesker som enten skal hente gæster til de forskellige hoteller, eller chauffører med taxa’er i alle afskygninger, som håber på at gøre en god handel og transportere dig hvorhen i landet du ønsker det.

Kan du holde hovedet koldt, og kender du prisniveauet, så er det en nem og hurtig løsning at hyre en taxa og komme ud af lufthavnen.

En Taxa til Trat (eller hvis du er heldig, helt til Koh Changs havnekaj) tager ca. 6 timer at køre – du får taxa’en for dig selv, den er med aircondition og proviantstop undervejs, og prisen bør kunne forhandles til ca. 4-5000 Bath.

Alternativt kan du også bare hyre en taxa som kører dig til busterminalen, Ekkamai, inde i Bangkok, hvorfra du kan købe billet til enten en bus eller minivan (som kun koster ca. 350 Bath).

Læs mere om transport fra Bangkok Lufthavn HER

Med bus eller minivan til Koh Chang

Fra lufthavnen i Bangkok går bussen “Lonely Beach Express” (nr. 392) direkte til dit hotel på Koh Chang.

Prisen på denne tur er ca. 600 Bath og inkluderer både turen til Trat, færgeturen og turen fra havnen på Koh Chang til dit hotel. Busserne afgår fra gate 1, 1. etage kl. 7.50, 9.30, 11.00 og 14.00 (tjek dog de opdaterede tider og priser).

Passer disse tidspunkter ikke, må du enten tage en overnatning i nærheden af lufthavnen, eller vælge en af de mange andre muligheder, der er med bus og minivan fra Bangkok centrum.

Når du skal med bus eller minivan fra Bangkok centrum til Koh Chang, skal du til den østlige busterminal Ekkamai på Sukhumvit Road.

Busserne afgår også fra den nordlige busterminal, Morchit, men det er langt nemmere at komme til Ekkamai, da busterminalen er nabo til BTS togstationen (Bangkoks metro lignende tog).

Sådan kommer du til Koh Chang-minivan

Ankommer du med toget, står du af ved Ekkamai og går mod udgang 2, som fører dig direkte ind i busterminalen.

Busterminalen er velorganiseret og nem at finde rundt i.

Gå efter billetlugen med enten VIP bus, 1. klasses busser eller en delt minivan.

Undgå 2. klasses busserne, da de stopper hele vejen til Trat hver gang en person rækker hånden i vejret hvad enten det er i bussen eller ved vejkanten – dette kan forlænge turen med flere timer.

Bemærk at 2. klasses busserne er dem med orange stribe (turen er billigere, men bestemt også meget længere).

Der vil helt sikkert være flere som gerne vil sælge dig billetter til de forskellige busser, MEN gør dig selv en tjeneste, gå til billetlugen og køb din billet til enten 1. klasse eller minivan der, så er du sikker på at få den mest behagelige bus/van og til den bedste pris.

Brug lidt tid på stationen til at få overblik over hvilke muligheder du har – udfor alle billetlugerne, kan du se hvad de tilbyder.

Turen tager ca. 5 timer og er inkl. toilet- og proviantbesøg undervejs.

På flere af busserne vil der højest sandsynligt blive vist en amerikansk film undervejs – men hvis du er “rigtig heldig”, kan det også være en romantisk thai serie – på thai 🙂

Prisen for en bus- eller minivanbillet varierer alt afhængig af standard og hvad den inkluderer, og ligger på alt fra 300 til 1000 Bath.

Bliver du ikke kørt direkte til færgelejet (tjek det i billetlugen) så bliver du sat af på busterminalen i Trat. Herfra skal du så videre med taxa til færgen i Laem Ngop – ca. 200 Bath.

Anbefaling; At komme til Koh Chang (Trat færgeleje) med minivan, kan varmt anbefales og er både billigt og en meget behagelig tur.

Med færge til Koh Chang

Sådan-kommer-du-til-koh-chang-indsejlning
Indsejlningen når du kommer med bilfærgen

Fra Laem Ngop færgeleje afgår der færger til Koh Chang hver halve time fra 7 morgen til 19 aften.

De afgår fra 3 forskellige moler, men den populæreste afgang er fra Centrepoint Pier. Prisen for en færgebillet starter ved 80 Bath.

Når man lander på Koh Chang, står de små taxabusser (songthaews) klar til at køre dig til præcis den strand du ønsker.

Priserne er (næsten) faste og koster ca 100-150 bath.

Har du yderligere spørgsmål til Koh Chang, så er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder eller at hoppe over i “Thailand Rejseforummet” 

Læs mere fra Koh Chang her