Fra Bangkok til Koh Chang

– Sådan kommer du til Koh Chang

Fra Bangkok til Koh Chang er der ca. 349 km. Det vil sige til Trat regionen, hvorfra du med båd kommer til Koh Chang.

Denne tur kan gøres på flere forskellige måder – fly, (affiliatelink) lokal bus, minivan, taxa eller du kan leje en bil eller en motorcykel.

De fleste vælger minivan modellen, da den er behagelig og undervejs stopper for toiletbesøg og proviant. Turen med minivan fra Bangkok til Koh Chang er den billigste.

Fly til Koh Chang (Trat)

Bangkok Airways flyver 3 gange dagligt (morgen, middag og aften) fra Bangkok lufthavn. Du kan også flyve fra Phuket, Koh Samui og Chiang Mai til Trat lufthavn. Flyveturen tager ca. 45 min.

→ Her kan du finde datoer, afgange og priser på fly til Trat

Alternativt, kan du købe dine flybilletter til Trat samtidig med du køber billetter til Bangkok.  Søg “rundrejse” på Momondo (affiliatelink) og sæt Trat ind i din søgning.

Fra Trat lufthavn skal man videre med taxa (ca. 200 baht) til færgelejet, Laem Ngop.

Taxa til Koh Chang

At ankomme til Bangkok kan godt være kaotisk.

Det vrimler med mennesker og flere chauffører vil helt sikkert spørge hvor du skal hen og om du skal bruge en taxa.

Kan du holde hovedet koldt, og kender du prisniveauet, så er det en nem og hurtig løsning at hyre en taxa og komme ud af lufthavnen.

En Taxa til Trat eller Laem Ngop havnekaj tager ca. 6 timer at køre. Taxaen er med aircondition og proviantstop undervejs, og prisen bør kunne forhandles til ca. 4-5000 baht.

Alternativt (og billigere) kan du tage en taxa ind til Bangkoks busterminal, Ekkamai. Herfra købe billet til enten en bus eller minivan (som koster under 400 baht pr. pers).

Fra lufthavnen til Koh Chang

Fra lufthavnen i Bangkok går bussen “Lonely Beach Express” (nr. 392) “direkte” til dit hotel på Koh Chang (affiliatelink).

Prisen på denne tur er ca. 600 baht og inkluderer både turen til Trat, færgeturen og turen fra havnen på Koh Chang til dit hotel.

Busserne afgår fra gate 1, 1. etage kl. 7.50, 9.30, 11.00 og 14.00 (tjek dog de opdaterede tider og priser).

Med bus til Koh Chang

Passer tidspunkterne med Lonely Beach ikke, så må du tage en overnatning i nærheden af lufthavnen, eller vælge en af de mange andre muligheder der er med bus eller minivan fra Bangkok centrum.

Uanset om du skal med bus eller minivan fra Bangkok til Koh Chang, så skal du til den østlige busterminal Ekkamai på Sukhumvit Road.

Busserne afgår også fra den nordlige busterminal, Morchit. Det er dog langt nemmere at komme til Ekkamai, da busterminalen er nabo til BTS togstationen (Bangkoks metro).

Ekkamai-busterminal-bangkok

Ankommer du med tog fra lufthavnen står du af ved Ekkamai og går mod udgang 2. Herfra går du direkte mod busterminalen.

Busterminalen er velorganiseret og nem at finde rundt i.

VIP busser

Gå til billetlugen med enten VIP bus eller 1. klasses busser.

Undgå 2. klasses busserne, som stopper hele vejen til Trat hver gang en person rækker hånden i vejret hvad enten det er i bussen eller ved vejkanten. 2. klasses busser kan forlænge turen med flere timer.

Bemærk at 2. klasses busserne er dem med orange stribe (turen er billigere, men bestemt også meget længere).

Der vil være sælgere som vil prøve at sælge dig billetter til de forskellige busser. Gør dig selv en tjeneste, gå til billetlugen og køb din billet til enten 1. klasse i stedet.

På flere af de større busser vil der højest sandsynligt blive vist en amerikansk film undervejs. Er du “rigtig heldig” kan det være en romantisk thai serie – på thai 🙂

Prisen for en busbillet varierer afhængig af klasser, standard og hvad den inkluderer. Prisen burde dog  ligge på 400 til 600 baht.

Med Minivan til Koh Chang

At køre med minivan fra Bangkok til Koh Chang er en behagelig og billig tur.

Brug lidt tid på stationen til at få overblik over hvilke muligheder du har. Ud for hver billetluge, kan du se hvad de tilbyder.

Turen tager ca. 5 timer og er inkl. toiletbesøg og proviantering undervejs.

Prisen for en bus- eller minivanbillet varierer alt afhængig af standard og hvad den inkluderer, og ligger på alt fra 300 til 1000 baht.

(Den almindelige minivan til ml. 300-400 bath er helt fin)

Bliver du ikke kørt direkte til færgelejet (tjek det i billetlugen) så bliver du sat af på busterminalen i Trat. Herfra skal du så videre med taxa til færgen i Laem Ngop – dette burde indgå i din minivanbillet.

Prisen for en delt minivan fra Bangkok til Koh Chang ligger på under 400 baht.

Anbefaling; At komme til Koh Chang (Trat færgeleje) med minivan, kan varmt anbefales og er både billigt og en meget behagelig tur.

Med færge til Koh Chang

Fra Laem Ngop færgeleje afgår der færger til Koh Chang hver halve time fra 7 morgen til 19 aften.

Ankomst-til-koh-chang
Indsejlingen når du kommer med bilfærgen

De afgår fra 3 forskellige moler, men den populæreste afgang er fra Centrepoint Pier. Prisen for en færgebillet starter ved 80 baht.

Når man lander på Koh Chang, står de små taxabusser (songthaews) klar til at køre dig til præcis den strand du ønsker.

Priserne er (næsten) faste og koster ca. 100-150 baht.

Har du yderligere spørgsmål til Koh Chang, så er du velkommen til at skrive i kommentaren herunder eller at hoppe i “Thailand Rejseforummet”  her på siden eller på Facebook.

Andre gode artikler fra Koh Chang

Guide til Koh Chang
Anmeldelser fra Koh Chang
Inspiration til Koh Chang

Læs andre gode rejseblogs fra Thailand

Opdateret d. 17. marts 2020