Sådan kommer du til Koh Chang

14. februar 2018 Koh Chang

Der er flere muligheder at komme til Koh Chang fra Bangkok - men en er mere brugt end andre

Sådan-kommer-du-til-koh-chang-indsejlning

Indsejlningen når du kommer med bilfærgen

Sådan kommer du til Koh Chang

Fra Bangkok er der ca. 315 km til Trat regionen, hvorfra du med båd kommer til Koh Chang.

Denne tur kan gøres på flere forskellige måder – fly, lokal bus, minivan, taxa eller du kan leje en bil eller motorcykel.

De fleste vælger minivan modellen, da den både er behagelig og stopper for toiletbesøg og proviant. Turen er også den billigste.

Fly til Koh Chang (Trat)

Bangkok Airways flyver 3 gange dagligt (morgen, middag og aften) fra Bangkok lufthavn (og Phuket, Koh Samui og Chiang Mai) til Trat lufthavn. Turen tager ca. 45 min.

Find datoer, afgange og priser på fly til Trat HER

Fra Trat lufthavn skal man med taxa (ca. 200 Bath) til færgelejet, Laem Ngop.

Taxa til Koh Chang

At ankomme til Bangkok kan godt være lidt af et kaos – det vrimler med mennesker som enten skal hente gæster til de forskellige hoteller, eller chauffører med taxa’er i alle afskygninger og som håber på at gøre en god handel og transportere dig hvorhen i landet du ønsker det.

Kan du holde hovedet koldt, og kender du prisniveauet, så er det en nem og hurtig løsning at hyre en taxa og komme ud af lufthavnen.

En Taxa til Trat (eller hvis du er heldig, helt til Koh Changs havnekaj) tager ca. 6 timer at køre – du får taxa’en for dig selv, den er med aircondition og proviantstop undervejs, og prisen bør kunne forhandles til ca. 4-5000 Bath.

Alternativt kan du også bare hyre en taxa som kører dig til busterminalen, Ekkamai, inde i Bangkok, hvorfra du kan købe billet til enten en bus eller minivan (som kun koster ca. 350 Bath).

Læs mere om transport fra Bangkok Lufthavn HER

Med bus eller minivan til Koh Chang

Fra lufthavnen i Bangkok går bussen “Lonely Beach Express” (nr. 392) direkte til dit hotel på Koh Chang.

Prisen på denne tur er ca. 600 Bath og inkluderer både turen til Trat, færgeturen og turen fra havnen på Koh Chang til dit hotel. Busserne afgår fra gate 1, 1. etage kl. 7.50, 9.30, 11.00 og 14.00 (tjek dog de opdaterede tider og priser).

Passer disse tidspunkter ikke, må du enten tage en overnatning i nærheden af lufthavnen, eller vælge en af de mange andre muligheder, der er med bus og minivan fra Bangkok centrum.

Når du skal med bus eller minivan fra Bangkok centrum til Koh Chang, skal du til den østlige busterminal Ekkamai på Sukhumvit Road.

Busserne afgår også fra den nordlige busterminal, Morchit, men det er langt nemmere at komme til Ekkamai, da busterminalen er nabo til BTS togstationen (Bangkoks metro lignende tog).

Sådan kommer du til Koh Chang-minivan

Ankommer du med toget, står du af ved Ekkamai og går mod udgang 2, som fører dig direkte ind i busterminalen.

Busterminalen er velorganiseret og nem at finde rundt i.

Gå efter billetlugen med enten VIP bus, 1. klasses busser eller en delt minivan.

Undgå 2. klasses busserne, da de stopper hele vejen til Trat hver gang en person rækker hånden i vejret hvad enten det er i bussen eller ved vejkanten – dette kan forlænge turen med flere timer.

Bemærk at 2. klasses busserne er dem med orange stribe (turen er billigere, men bestemt også meget længere).

Der vil helt sikkert være flere som gerne vil sælge dig billetter til de forskellige busser, MEN gør dig selv en tjeneste, gå til billetlugen og køb din billet til enten 1. klasse eller minivan der, så er du sikker på at få den mest behagelige bus/van og til den bedste pris.

Brug lidt tid på stationen til at få overblik over hvilke muligheder du har – udfor alle billetlugerne, kan du se hvad de tilbyder.

Turen tager ca. 5 timer og er inkl. toilet- og proviantbesøg undervejs.

På flere af busserne vil der højest sandsynligt blive vist en amerikansk film undervejs – men hvis du er “rigtig heldig”, kan det også være en romantisk thai serie – på thai 🙂

Prisen for en bus- eller minivanbillet varierer alt afhængig af standard og hvad den inkluderer, og ligger på alt fra 300 til 1000 Bath.

Bliver du ikke kørt direkte til færgelejet (tjek det i billetlugen) så bliver du sat af på busterminalen i Trat. Herfra skal du så videre med taxa til færgen i Laem Ngop – ca. 200 Bath.

Anbefaling; At komme til Koh Chang (Trat færgeleje) med minivan, kan varmt anbefales og er både billigt og en meget behagelig tur.

Med færge til Koh Chang

Fra Laem Ngop færgeleje afgår der færger til Koh Chang hver halve time fra 7 morgen til 19 aften.

De afgår fra 3 forskellige moler, men den populæreste afgang er fra Centrepoint Pier. Prisen for en færgebillet starter ved 80 Bath.

Når man lander på Koh Chang, står de små taxabusser (songthaews) klar til at køre dig til præcis den strand du ønsker.

Priserne er (næsten) faste og koster ca 100-150 bath.

Har du spørgsmål til hvordan du kommer til Koh Chang, så er du velkommen til at skrive i kommentarerne herunder eller at hoppe over i “Thailand Rejseforummet” 

 1. MIchael Becher says:

  Hej Charlotte

  Min kone og jeg tager til Thailand i næste måned, og har 2 overnatninger, inden vi tager videre til Pattaya. I pattya har vi igen 2 overnatninger, inden vi rejser videre. Vi har overvejet Koh Chang. Er der muligheder fra Pattaya videre til Koh Chang?

  • Hej Michael,
   Jeg har aldrig selv taget turen fra Pattaya til Koh Chang, men der er flere muligheder. eg fandt bla. denne side, men der findes en del andre muligheder, hvis du googler det 🙂

   Rigtig god rejse 🙂

   Rejsehilsener fra Charlotte

 2. Hej Charlotte
  Vi ankommer 8 personer den 31. december kl. 7 morgen og skal til Long Beach Koh Chang.
  Jeg havde først booket ved suntransers, men de vil ikke vente på at man køber sim kort i lufthavnen. Jeg har kigget på flere andre muligheder, men der er højst plads til 6-7 personer i minivan, så skal vi have to minivans, hvilket gør det noget dyrere. Ved Lonely Beach Express Mini Bus Service (Bus #392) kan man ikke længere booke online, men kun i lufthavnen. Det gør det lidt usikkert, når vi er 8 personer.
  Kender du til selskaber med minivans med plads til 8? Og har du nogle gode ideer til hvordan vi kommer til Koh Chang?
  Mange tak for hjælpen.
  De bedste hilsner Peter

  • Hej Peter,

   Beklager mit alt for sene svar 🙁

   Hvis I gerne vil arrangere og have transporten på plads hjemmefra, så ville jeg prøve at kontakte Thailand Tours – et lokalt bureau – drevet af danskere som bor i Thailand. De kan helt sikkert hjælpe 🙂

   Desværre kender jeg ikke ellers til arrangører af transport – men normalt synes jeg at vi sidder 9 i en minivan, så det lyder lidt mærkeligt at de kun skulle være til 6-7 personer.

   Lad mig høre hvad I finder ud af – og kontakter I Thailand Tours må du gerne hilse 😉

   Rigtig god rejse – hvor bliver det skønt 🙂

   Rejsehilsener fra Charlotte

 3. Josefine says:

  Hej
  Min kæreste og jeg skal til Bangkok og lander kl. 14. Vi tænker hotel i byen inden vi næste dag skal videre til Ko Chang (og derefter Ko Kood).
  Hvordan vil du nemmest (og derefter billigst) anbefale os at komme fra hotellet til vores hotel på Ko Chang?

  • Hej Josefine,

   Beklager mit lidt sene svar 🙁

   God ide at tage en overnatning. Jeg ville helt sikkert tage en taxa til Ekkamai busstation fra morgenstunden og herfra tage en minivan til Trat (undervejs lidt før I når til Trat, bliver I sat af og skal med en anden “bil” som kører jer til havnen hvorfra båden til Koh Chang afgår) – det er billigt og en okay tur med stop undervejs – og så er det BILLIGT 🙂
   Glæd jer – det blir fantastisk <3

 4. Hej Charlotte.

  Min kæreste og jeg skal til Koh Chang her i december. Vi lander i Bangkok klokken 12.30 d. 17/12 og har booket et hotel på Koh Chang samme dag. Jeg havde ikke lige tænkt over, at det ville tage så lang tid med transport til færgen fra Bangkok. Hvad anbefaler du? Kan vi nå færgen kl 19? Eller skal vi forsøge at nå færgen og hvis vi ikke når den tage en overnatning i Trat? Vi vil jo gerne så hurtigt som muligt ud til Koh Chang, da vi skal videre til Koh Kood efter et par dage. Så hvad tænker du? I så fald hvad anbefaler du vi gør mht fly eller minivan eller taxa?

  Mvh Ditte.

  • Hej Ditte,
   Hmmm med minivan ville jeg nok ikke satse på det. Hvis du skal være helt sikker på at nå det, ville jeg nok vælge at flyve til Trat.

   Man ved aldrig hvad der kan være af forsinkelser undervejs og det er bare møg ærgerligt at satse og så ikke nå båden alligevel.

   Da vi skulle til Koh Kood, havde vi faktisk god tid til at nå den ene færge der gik fra Trat, men vi endte op med en total håbløs minivan chauffør som stik mod normalen, sneglede sig afsted og da vi blev klar over vi aldrig ville nå båden, endte med at hoppe af undervejs og i stedet tage til Koh Chang for en nat.

   Så skal I være helt sikre på at nå båden, så skal I flyve til Trat.

   Alternativt ville jeg tage en overnatning i BKK, og så en minivan næste morgen.

   Rigtig god tur – det blir fantastisk 🙂

   Rejsehilsener fra
   Charlotte

 5. Min datter og jegskal til coh Chang 12 juli 2018.
  Vi lander i Bangkok med fly fra Helsinki kl 14.00. Som jeg kan læse mig til, vil det umiddelbart ikke være muligt at nå færgen til Koh Chang, hvis vi benytter bus/minivan, da den sidste færge går kl 19.00

  Hvis vi istedet tager fly til Trat og lander der kl. 18.00 …..vil vi da kunne nå at komme med færgen kl 19.00 til Koh Chang, hvis vi tager en taxa fra Trat lufthavn?

  Cho Chang minibus.com skriver de transporterer fra Bangkok lufthavn til hotellet på cho Chang ………..har de forbindelser, der gør at de kan nå færgen kl 19.00 – ved I det?

  Tak for hjælpen

  Vh Tove

  • Hej Tove,

   Min bedste anbefaling vil være at I tager en overnatning i Bangkok og næste morgen tager en minivan til Trat/Koh Chang.
   Jeg tror ikke i kan nå færgen, hvis I lander kl. 18 – alene fra busterminalen og ud til Laem Ngop (hvorfra båden går) er der ca. 15-20 min kørsel i tuk-tuk.
   Jeg synes altid det er dejligt lige at få en overnatning i Bangkok efter den lange rejse – og det er LANGT billigere at køre end at flyve til Trat 🙂
   Rigtig god rejse – hvor skal I bo på Kog Chang?

   Rejsehilsener fra Charlotte

   • Hej Charlotte
    Tak for svar – vi har valgt at tage et fly til Trat og derfra bus til coh Chang – der er garanti for at det kan nås. Da vi kun skal være på coh Chang i 3-4 dage, vil vi gerne derover hurtigst muligt.
    Vi skal bo på Evergreen Resort.
    Vh Tove

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>