Mellemøsten | Dubai

Tag et stopover i Dubai

Tag et 2 dags stopover i Dubai og få en fantastisk smagsprøve på de mange oplevelser der venter

Da vi planlagde vores rejse til Thailand og Cambodia havde vi besluttet, at denne gang ville vi meget gerne prøve at flyve med Emiraterne. Samtidig gav det mulighed for at tage et stopover i Dubai.

Heldet var med os – de billigste flybilletter vi kunne få, var via Momondo (affiliatelink) med Emiraterne.

Udover det gav os mulighed for at besøge Dubai, så var flybilletten faktisk billigere med et stopover i end bare en mellemlanding.

En anden stor fordel var, at flyvetiden blev halveret med 6,5 time.

Forberedelser til et stopover i Dubai

Med kun 2 hele dage i Dubai, var der ikke plads til spildtid. Normalt booker jeg ikke noget i forvejen, men med kun 2 dage, havde jeg ikke tid til at planlægge undervejs. Hjemmefra bookede jeg derfor 2 ture.

En morgen sightseeing (affiliatelink) rundt i byen og en aften ørkensafari (affiliatelink) i 4WD og med grillmiddag i en beduinlejr.

Begge ture lå på vores første hele dag.  2. dagen skulle bruges på egen hånd.

Ankomst til Dubai

Omkring midnatstid ankom vi til Dubai. En flyvetur (og flyselskab) som var en udsøgt fornøjelse og som vi helt sikkert skal flyve med en anden gang.

Emirates - Stopover i Dubai

Dubai lufthavn er stor og afstanden fra man lander til man er ude af lufthavnen, er forholdsvis lang.

MEN alt kørte som smurt – der var både skilte og folk til at vise vej.

Ved paskontrollen her fik vi for første gang fornøjelsen af, at se araberne i deres flotte hvide traditionelle kjortler med hovedtørklæder og pandebånd.

Dubai lufthavn - Stopover i Dubai

Herfra gik turen til en kæmpe elevator som førte os til underetagen. Herfra videre med tog, som førte os til bagagebåndene og udgangshallen.

Alt sammen helt uden problemer og forvirring.

Grundet vores sene ankomst kunne vi kun køre med taxa til vores hotel Majestic City Retreat (affiliatelink) i Bur området. Taxa er heldigvis ikke meget dyrere end nogen anden form for transport i Dubai.

Med taxa fra lufthavnen

Vi fulgte skiltene direkte ud til taxa holdepladsen, hvor der var fuldstændig kontrol over situationen.

Folk blev i rækkefølge dirigeret ud til de afventende taxa’er – de lyserøde kun til kvinder.

Igen – alt kørte som smurt….

Kvinde taxaer i DubaiTaxaer ved ankomsthallen – de lyserøde er KUN til kvinder

Ca. 30-40 min. senere og ca. 50-80 kr. fattigere, landende vi på vores Majestic City Retreat (affiliatelink) hvor vi skulle have 3 overnatninger.

Dag 1 – Sightseeing i Dubai

Der er rigtig meget at vælge mellem, når det kommer til sightseeing (affiliatelink) i Dubai. Lad mig bare sige det som det er – det er IKKE billigt.

Vi ville på 2 ture, en tur rundt til seværdighederne og en tur i ørkenen.

Disse 2 typer ture var der mange varianter af. Med og uden mad, med og uden indgangsbillet til div. attraktioner, flere af forskellig varighed og alle selvfølgelig med forskelligt indhold.

Vores kompromis blev en halvdags-morgentur (affiliatelink) og en halvdags-eftermiddags/aftentur (affiliatelink). Turenes varighed var på hhv. ca. 5 og 8 timer og gav os en 2,5 times (pool)pause ome eftermiddagen.

Begge ture var blandt de billigste, men udfra hvad vi kunne læse, indholdt begge ture præcist det vi gerne ville opleve i Dubai.

Halvdags-morgen sightseeing

Da vi over midnat checkede ind på hotellet, lå der brev til os fra vores første sightseeing agent. Vores afhentning næste morgen var rykket fra kl. 8.30 til kl. 6.30.

Sharp næste morgen blev vi i receptionen hentet af vores a/c minivan og lokale guide. På 2 andre hoteller hentede vi et ungt japansk par og en midaldrende engelsk kvinde, som også skulle med på turen.

Guiden var en munter lidt ældre mand, som var født og opvokset i Dubai. Med god humor og stort engagement berettede han på hele turen om Dubai og Emiraternes udvikling gennem årene.

Om vi var heldige eller uheldige ved jeg ikke, men denne dag var det overskyet. Uanset, så var det meget behageligt at gå rundt i, men også lidt ærgerligt da billeder jo tager sig bedst ud i solskin.

Dubai marina

Men pyt nu med det, vores første stop blev Dubais Marina.

Dubai Marina - Stopover i Dubai

En rigtig flot marina fyldt med “smarte” både, hyggelige restauranter og flotte højhuse. Der er fuldstændigt rent overalt,  hvilket man virkelig lægger mærke til.

Fordelen ved at være så tidligt afsted var, at ingen andre turister var stået op endnu så vi havde det hele for os selv.

Dubai marina - Stopover i Dubai

Burj Al Arab og Jumeirah Beach

Efter Marinaen fortsatte vi til næste fotostop, Burj Al Arab (affiliatelink). Verdens eneste 7 stjernede hotel, designet som som sejlet på en båd. Faktisk findes der slet ikke 7 stjerner, men i Dubai bestemmer man selv.

Al Arab - Stopover i Dubai

Burj Al Arab er et luksus hotel, som for de fleste mennesker prismæssigt er umuligt at komme i nærheden af. Det  ligger på en lille kunstig ø op ad Dubai’s offentlige strand, Jumeirah Beach.

Jumeirah Beach - Stopover i Dubai

Efter Burj Al Arab og på vejen til Dubai Creek, besøgte vi en lille forretning med håndvævede tæpper og div. souvenirs. Besøget var vist vores guides lille sidegeschæft, i håb om at tjene lidt ekstra.

Jumeirah moské

Turen fortsatte videre til Jumeirah moskéen. En meget flot moské som vi nøjedes med at gå en tur rundt om. Jeg er ikke sikker på om man overhovedet har mulighed for et indendørsbesøg.

Jumeirah moskéen - Stopover i Dubai

Abra og den gamle souk

Videre til Dubai Creek, hvor vi med Dubais charmerende Abra (vandtaxi), sejlede til Dubais gamle bydel.

Abra - Stopover i Dubai

På Dubai’s gamle marked kaldt “Souk” fik vi lidt tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Souk’en er et stort og spændende marked fordelt på Gold Souk, Spice Souk, Textile Souk etc.

Udover at handle, så er det sjovt bare at sidde på en bænk og iagttage de mange typer mennesker som færdes på dette marked.

Souk'en i det gamle Dubai - Guide til Dubai

Der sælges stort set alt i souk’en. Der er rigtig mange spændende og anderledes varer og rig mulighed for at at shoppe mange duftende og farverige krydderier .

Krydderier - Stopover i Dubai

Hvert område har sit speciale og ved indgangen hænger der skilte om hvad der sælges i dette område.

Gold Souk - Stopover i Dubai
Guld Souken

Dubai museum

Vores guided tour blev sluttet af med et besøg på Dubai Museum. Her gik vi, sammen med en million andre gæster, gennem Dubai’s klaustrofobiske museum. Et museum som fortalte Dubai’s fantastiske historie. Jeg vil anbefale at besøge museet enten meget tidligt eller også meget sent.

Havde det ikke været for det ekstremt overfyldte museum, den ulidelige varme og de kælderagtige omgivelser, så havde vi set meget mere af museet. I stedet skyndte vi os hurtigt igennem – det samme gjorde vores japanske og engelske følgesvende.

Dubai museum - Stopover i Dubai

Ved middagstid blev vi kørt tilbage til vores hotel, hvor vi havde ca. 3 timer til at slappe af, før vi igen skulle afhentes og på ørken safari.

Halvdags/aften ørken safari

Efter ca. 2 timers afslapning ved poolen, blev vi igen hentet og denne gang af en anden lokal guide i en lækker 4WD.

Ca. 1 time senere var vi ørkenen.

Første stop var en slags “turistfælde camp” som lå ved “indgangen” til ørkenen. Her kunne man bruge penge på enten at leje ATV’ere, at ride på kameler, shoppe souvenirs, tørklæder etc.

ATV Ørkensafari - Stopover i Dubai

Allerede fra indgangen til området, blev vi “angrebet” af de første sælgere. Lyn hurtigt fik de dekoreret vores hoveder med arabiske tørklæder.

Ørkensafari - Stopover i Dubai

Vi tog et par billeder, men takkede ellers nej til at købe tørklæderne – skuffelsen var stor.

Det eneste formål med dette stop, var at vores guide skulle lukke luft ud dækkene og vi skulle lokkes til at købe et eller andet. En time senere kunne vi endelig fortsætte ud i selve ørkenen.

Ørkenræs

Hold nu op – så gik jagten på de store sanddyner.

Ørkensafari i 4 WD - Stopover i Dubai

Alle i bilen skiftevis hvinede, skreg og grinede højlydt. Vores meget kompetente chauffør kastede os rundt på de enorme bakker.

Det var en fantastisk oplevelse for os alle – store som små.

På et tidspunkt holdt vi en lille pause i sandet og ud af bagagerummet hev chaufføren et sandboard frem. Nu skulle der sandboardes. Endnu en sjov oplevelse – især for ungerne.

Efter adskillige timer i ørkenen og på vej til beduinlejren, var vi et smut forbi en kamelfarm og ankom lige til kamelspisetid.

Kameler i Dubai ørken

Lidt før solnedgang ankom vi til den store beduinlejr.

Udenfor indgangen blev vi mødt af ATV udlejere – som var det eneste vi skulle betale ekstra for. Vores “pakke” var inkl. både heste- og/eller kamelridning samt sandboarding i lejren.

Kamelridning - Stopover i Dubai

Inde i selve lejren var der små boder med gratis alkoholfrie drinks, vandpiber og mulighed for en hennatatovering.

Til trods for at alt var inkl. vores pakke forsøgte de fleste at tage penge for de forskellige ting – så lad dig ikke narre.

Midt i lejren lå en stor scene og rundt om den, masser af siddepuder og små borde.

Efter ca. 1 time kunne vi gå op i madteltet og hente mad ved 2 lange buffetborde.

Beduinlejr i Dubai

Vi var ikke helt klar over forskellen på de 2 buffetborde, men det blev vi hurtigt gjort opmærksomme på.

Èt bord til mænd & drenge og ét bord til kvinder & piger. Det skabte en anelse forvirring blandt gæsterne – ikke mindst for børnene som reglerne jo også gjaldt for.

Under middagen blev vi, fra den store scene, underholdt først af et flot danseshow, efterfølgende et super flot “ildshow” og slutteligt mavedans.

Ved midnatstid blev vi kørt tilbage til vores hotel – godt trætte, men yderst tilfredse ovenpå en ørkensafari som varede i næsten 8 timer.

Dag 2 – Dubai på egen hånd

Dag 2 skulle vi bruge på egen hånd, men først og fremmest ville vi bruge nogle timer ved poolen.

Om eftermiddagen ville vi på egen hånd tage ind til den store Dubai Mall, hvorfra vi både skulle se Burj Khalifa og springvandet.

Majestic Tower Hotel i Dubai

Efter nogle tiltrængte timer ved hotellets pool, begav vi os med taxa ind til Dubai Mall.

Dubai Mall

The Dubai Mall ligger i hjertet af Dubai  downtown – og er et “must” at besøge. Mall’en er (selvfølgelig) verdens største og besøges årligt af mere end 80 millioner mennesker.

Dubai Mall - Stopover i Dubai

I mall’en finder du alle de sædvanlige butikker med tøj, sko, restauranter etc. men bla. også “Dubai Aquarium & Underwater Zoo” som (selvfølgelig) er en blandt verdens største undervands zoo.

Vi betalte ikke for at komme ind – det var ikke nødvendigt. Væggene ind til zoo’en består af et 10 millioner liters akvarium, så der var rigeligt at se udefra.

I Dubai Aquarium & Underwater Zoo findes der mere end 300 hajer – selvfølgelig inkl. verdens største samling af Tiger hajer.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo - Stopover i DubaiDubai Aquarium & Underwater Zoo - Stopover i DubaiDubai Aquarium & Underwater Zoo - Stopover i Dubai

På 2. etage lå 2 kæmpe store, smukke og minimalistiske Apple butikker.

Udvalget i disse butikker overskred både min fantasi og min viden om, hvor mange andre produkter Apple faktisk producerer end dem vi i DK lige er bekendte med.

Mall’en bød også på et flere etager højt “vandfald” med kunst, en smuk og elegant souk og en helt fantastisk udsigt.

Dubai Mall - Stopover i DubaiSouk i Dubai Mall

Dubai Mall SpringvandVandkunst i Mall’en

Emirater i Dubai MallEmirater i Mall’en

Dubai fountain

Kl. 17.30 checkede vi ind på restaurant “TGI Friday’s”på 2. sal. Her skulle vi spise aftensmad med første parket til Dubai Fountain. Et show vi havde set frem til og som overgik alle vores forventninger.

Dubai Fountain - Stopover i Dubai
Dubais springvand set fra restaurant Fridays i dagslys

Det kan anbefales både at spise og se springvandet fra TGI Friday’s. Maden var skøn og showet storslået.

Middag på TGI Friday's - Dubai
Middag på Fridays i Dubai Mall

Efter adskillige timer i Dubai Mall vendte vi tilbage til den udendørs hede og det smukke område udenfor Mall’en.

Umiddelbart ved siden af Mall’en ligger Dubais største kendemærke, Burj Khalifa – verdens højeste bygning!

Burj Khalifa i Dubai

Selvom man har set Burj Khalifa et hav af gange på billeder og i TV, så er det altså noget helt særligt,at stå foran denne enorme glasbygning.

Indtil mørkets frembrud gik vi på opdagelse i området.

Dubai Downtown

I området rundt om den kunstige sø med Spingvandet, Mall’en og Burj Khalifa, er det en skøn forandring også at se andre smukke bygninger end kun højhuse af glas.

Dubai Downtown

Dubai Downtown

Da mørket brød frem stod vi klar til at skulle se det store Fountain show igen. Denne gang også fra første parket, men i jordhøjde.

Mens vi stod og ventede på at showet skulle starte, stod vi og nød den skønne aftenstemning. Det gjorde bestemt ikke oplevelsen ringere, at det nu var mørkt og med masser af hyggebelysning og en mere udholdelig varm.

Da showet gik igang må jeg nok indrømme, at jeg næsten blev rørt til tårer – aldrig har jeg set noget så smukt, så gennemført og så prægtigt – ja næsten følsomt.

Vi optog en video af showet, som på ingen måde kan måle sig med virkeligheden. At stå og se det fantastiske springvand danse synkront til den krystalklare og høje musik, var en helt særlig oplevelse.

Ved midnatstid var vi tilbage på hotellet, mættet af endnu en hel dags fantastiske eventyr.

Tag et stopover i Dubai

På et 2 dags stopover i Dubai kan du nå at opleve rigtig meget. Booker du ture hjemmefra, så kan du udnytte din korte tid helt optimalt.

Selvfølgelig kan der bruges meget mere tid end 2 dage, men på 2 dage får du gode smagsprøver af Dubai mange oplevelser – og du kan sagtens nå at se nogle af de største highlights.

For os var et stopover i Dubai helt sikkert en god appetitvækker og vi skal helt sikkert tilbage en anden gang.

Artiklen er opdateret d. 13. juli 2022.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

4 Kommentarer

 1. Andre

  God ide ! Det anbefaler jeg også altid vores kunder i rejsebureauet hvis de skal eksempelvis til Australien.
  Dubai er så spændende 🙂

  Svar
 2. Trine Handskemager

  Dejligt at se billeder fra Dubai. Jeg kan genkende mange af stederne. Tror faktisk at vi var til mavedans og ild show i den samme beduinlejr :o)

  Svar
  • Charlotte B. Gade

   Hej trine,
   Jeg, og især ungerne, syntes det var en super oplevelse med ørkensafarien.
   Vildt så meget vi fik ud af 2 dage 🙂

   Svar
   • Trine Handskemager

    Hej Charlotte,
    Det syntes vi også var sjovt. Juliane var vild med at køre ræs. Der fik jeg godt nok lidt klamme håndflader ;o)
    Anden gang jeg var der, lejede vi bil og kørte i ørkenen på egen hånd. Det var en helt anden, men også rigtig god oplevelse. Der var en del vilde dyr derude i sanddynerne.
    En af de bedste ting ved Dubai, er at seværdighederne ligger så tæt.
    Får helt lyst til at tage til Dubai nu.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »