Guide til Bangkok

Bangkok, Thailands hovedstad, er verdens mest besøgte by og det er ikke så mærkeligt.

Bangkok er en travl og levende by, trafikken er et mareridt og varmen er intens, men samtidig er det en by som byder på et utal af skønne oplevelser som du bestemt ikke må gå glip af.

bangkok-guide-aften-skyline
Bangkok aften skyline

Bangkok er fyldt med historie, kultur, traditioner, templer, markeder, shopping og fantastiske gadekøkkener. Selvom du måske ikke er storby-fan, så und dig selv et par dage i byen – det er nemt at komme rundt, det er her du shopper billigst og du kan bo super lækkert til ikke ret mange penge.

Bangkok-guide-The-Chatrium-hotel
The Chatrium Sathon Hotel med lagune pool på 4. sal

Transport til og rundt i Bangkok

At komme rundt i Bangkok kan virke lidt uoverskueligt første gang, men faktisk er det ret nemt at komme rundt i Bangkok.

Tog

bangkok-guide-BTS

Afhængig af hvor og hvor langt du skal, kan du benytte Bangkoks BTS Skytrain eller du kan køre med det underjordiske MRT. Begge toge er rene, hurtige og nemme at bruge og der annonceres på engelsk på alle stationer.

Togene kører ikke kun i byen, men kan også bruges som lufthavnstransport og mellem de 2 lufthavne Suvarnabhumi Airport og Don Muang.

Taxa

Bangkok er fyldt med a/c taxa’er som kører dig hvorhen du vil. Husk altid at spørge om pris inden du stiger ind og ønsker du at køre efter taxameter, skal du bede chaufføren om at slå det til.

Tuk-tuk

Tuk-tuk finder du også i hele byen og det er en sjov måde at komme rundt på. Også her skal du huske at aftale pris inden du stiger ind.

bangkok-guide-tuk-tuk

Rejsetip:

Vær opmærksom på, at trafikken i Bangkok er horribel og det derfor kan tage lang tid at komme med taxa og tuk-tuk fra A til B. Har du i dagstimerne mulighed for at gå eller at tage tog/metro, vil det oftest være noget hurtigere.

Rejser du kun en person, så kan du også vælge at preje en scooter-taxi – de er hurtige, billige og kan lige smutte mellem bilerne. En scooter-taxa kan kendes på de neonfarvede veste de fleste har på.

Bangkoks interessante Templer

Der findes utallige templer i Bangkok og i alle størrelser. Du kan næsten ikke gå rundt i Bangkoks gader uden du før eller senere ramler ind i et tempel.

De mest kendte templer er dog dem som du (i hvert fald som første gangsbesøgende) et smut forbi.

Grand Palace

bangkok-guide-Grand-palace

Grand Palace blev bygget i 1782 og er Bangkoks mest besøgte attraktion.

Grand Palace er den thailandske monarks tidligere bolig og slottet er, som området, fantastisk med sin overdådige guldbelagte vægge, buddhistiske skulpturer, flotte malerier, pavilloner og smukke haver.

Det er også i Grand Palace at du kan opleve verdens længste maleri af Ramayana.

RejseTip:

Grand Palace er et religiøst sted, så husk at have lange bukser på og en bluse som skjuler skuldrene.

Wat Arun

Lige overfor Grand Palace og ud til floden ligger templet Wat Arun.

Guide-til-bangkok-Wat-Arun

Rent arkitektonisk skiller Wat Arun sig ud fra andre templer i Bangkok. Templet er meget smukt med et 79 m højt spir dekoreret med farvet glas, keramiske fliser og kinesisk porcelænmosaik.

Du har mulighed for at klatre op af det stejle og høje spir, hvor du får den mest fantastiske udsigt over Bangkoks skyline.

RejseTip:

Det kan anbefales at besøge templet om aftenen hvor både spir og Bangkok er badet lys.

Wat Pho

bangkok-guide-wat-pho

Wat Pho er templet med den 15 m høje og 45 m lange hvilende Buddha.

Buddhaen er dækket af guldblad og er et imponerende syn. I templet er der placeret 108 skåle og på vej ind i templet kan du købe mønter til at putte i skålene.

Historien bag de 108 skåle og mønterne er, at Buddha’en gennemførte 108 gode handlinger på sin vej mod det perfekte.

Er du førstegangsbesøgende og ikke helt kan overskue selv at arrangere turene, så kan vi varmt anbefale at booke en guidet tour hvor du besøger alle 3 templer.

Flodtur på Chao Phraya

Den brede og mudrede Chao Phraya flod, er hjertet og sjælen i Bangkok.

Det er et must at tage på en sejltur ned langs floden, hvor du skiftevis ser lokale boligblokke og luksushoteller, samt små private træhytter med vasketøjet hængene udenfor og børnene legende i floden.

bangkok-guide-Flodtur

Du kan til meget billige penge købe både enkeltbilletter og flere dages hop af /hop på billetter, men vær opmærksom på, at der er stor forskel på tourbåde (som flere sikkert vil prøve at sælge til dig) og de tømmerflåde lignende pramme.

RejseTip:

Flodturen med pramme-bådene er langt det billigste samt det mest traditionelle, herudover er de ideelle som transport til bla. Grand Palace og Wat Arun.

Bangkok National Museum

bangkok-guide-Bangkok-National-Museum kopi

Bangkok National Museum kan du se den største samling af artefakter og thailandsk kunst i hele Thailand.

Museet er primært en udstilling af kong Rama V’s gaver fra sin far. Udstillingen er interessant og viser både kinesiske våben, ædelstene, dukker, tøj, tekstiler og Khon masker.

RejseTip:

På torsdage foregår turene rundt på museet på engelsk, hvilket for de fleste vil give en større forståelse for udstillingen.

Er du vild med museer, så kan du på kortet herover se beliggenheden for flere af Bangkoks museer og gallerier.

Shopping og Markeder i Bangkok

Thailand er kendt for sine gode muligheder for shopping og sine mange skønne markeder.

Der er masser af vælge mellem med alt fra små udendørs markeder, store centre, aften/natte markeder til autentiske flydende markeder.

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market er ikke bare Bangkoks største, det er verdens største marked!

Markedet har en størrelse på 14 hektar, har over 15.000 boder og får ca. 200.000 besøgende hver weekend.

Udvalget af varer der sælges er enormt og her kan alt købes – mad & drikke, antikviteter, ting til haven, tøj, håndværk, bøger, møbler, kunstgallerier og hundehvalpe.

Er du ikke til kaos, bør du nok blive væk, men elsker du at shoppe og klunse, så vil du elske Chatuchak Weekend Marked.

Asiatique aften marked

Asiatique er et udendørs aftenmarked som åbner kl. 17.

bangkok-guide-asiatique

Asiatique er af en lidt højere standard end de fleste andre markeder. Markedet ligger ud til floden, og har ikke mindre end 1.500 butikker og 40 restauranter.

Udover de mange butikker – herunder flere lækre specialbutikker – byder markedet også på forskellig underholdning i form af et tivoli med pariserhjul, en Calypso Ladyboy Cabaret, thailandsk dukkespil samt skønne restauranter langs floden.

Markedet er hyggeligt, familievenligt og med en rigtig god stemning.

Det Flydende marked

Et besøg på de flydende markeder er virkelig en anderledes oplevelse – og en oplevelse som kun er forbeholdt sydøstasien.

bangkok-guide-floating-market

Lidt udenfor Bangkoks grænser findes flere “flydende markeder”.

Wat Sai Floating Market

Kun en halv times kørsel fra Bangkok centrum finder du Wat Sai markedet.

bangkok-guide-Wat-Sai-Floating-Market

For år tilbage var markedet næsten ved at uddø, grundet etableringen af langt flere veje og de opblomstrende og mange indkøbscentre.

Heldigvis har markedet fået et comeback og der er igen liv i det gamle område.

Besøg det travle marked og kom tæt på livet blandt de lokale. Maden især, med masser af friske lokale råvarer, er på netop dette marked virkelig værd at komme for.


Khlong Lat Mayom

Khlong Lat Mayom har, til trods for af være et af Bangkoks nyere flydende marked, en meget traditionel stemning.

At dette marked er så populært skyldes i stor udstrækning de mange turister som besøger området og det dermed også er interessant for lokalbefolkningen at sælge sine varer her.

bangkok-guide-baadtur-Floating-Market
Tag på en bådtur og oplev det lokale landliv.

Det er med stolthed at thaierne på dette marked, sælger deres økologiske og lokalt fremstillede varer. I weekender samt på helligdage gør du klogt i at komme tidligt. Markedet åbner kl. 8 og allerede fra start kommer rigtig mange handlende.

Brug nogle timer på at gå langs floden og ser på de mange varer der sælges fra både land og vand, og besøg også den tilhørende frugthave.

Sætter du endnu flere timer af, har du også mulighed for en 90 min. bådtur ned af floden som virkelig tager dig en tur gennem det lokale landliv.

Der findes adskillige “flydende markeder” rundt om Bangkok og ved flere af dem, har du mulighed for at tage på en kort bådtur.

Det er en dejlig oplevelse enten at sidde på en båd eller et sted i nærheden af markedet – med lidt godt hjemmelavet mad fra en af bådene – og kigge på livet som foregår på disse markeder eller langs floden.

RejseTip:

Vær opmærksom på, at der de fleste steder ved floden godt kan være myg. Husk – eller køb – noget tiger balsam som virker rigtig godt mod myg og som salve på de kløende stik.

Verdens største Chinatown finder du i Bangkok

bangkok-guide-chinatown

Enhver storby har sin egen Chinatown, men ingen andre steder er den lige så stor som Bangkoks Chinatown.

Chinatown ligger forenden af Yaowarat Road og du bydes selvfølgelig velkommen af den store traditionelle kinesiske port ved indgangen til Chinatown

I Chinatown finder du en uendelig labyrint af gader pakket med boder fordelt på hele områder med tasker, sko, guld, køkkenudstyr etc.

Alt hvad du kan købe af kineserting, findes her inkl. Bangkoks største udvalg af kinesisk mad – og alt sammen til spotpriser.

bangkok-guide-mad-insekter
Du kan også forsøge dig med lækre stegte insekter.


Siam Paragon – Det fashionable indkøbscenter

Siam Paragon er Bangkoks mest fashionable og meget populære indkøbscenter. Centret huser over 250 butikker hvoraf størstedelen er af kendte brands og designere.

bangkok-guide-Siam-Paragon-centret

I Siam Paragon finder du også Sydøstasiens største akvarium, en kæmpe biograf og utallige restauranter.

Er du til fancy biler, så har centret også showrooms for bla. Ferrari og Lamborghini.


MBK shopping center

MBK shopping Center nok Bangkoks travleste indkøbscenter. Fordelt på 7 etager finder du mere 2.000 butikker, restauranter og forskellig slags underholdning i form af biografer, en bowlingbane og et 3D kunstmuseum.

MBK er en verden til forskel fra Siam Paragon, også når det gælder prisniveauet.

bangkok-guide-MBK-shopping-center

Fra de utallige små shops og boder kan du købe alt fra tøj, skønhedsprodukter, elektronik og smykker, til kunsthåndværk, tasker, sko og souvenirs.

Ligesom på alle markederne så skal du prutte priser og er du god til at forhandle (og med et smil på læben) så kan du få priserne meget langt ned – især hvis du køber mere end én ting.

bangkok-guide-MBK-streetfood
Streetfood ved MBK shopping center

På stueetagen i udendørsplan ligger der et skønt madmarked, som helt sikkert er værd at slå et smut forbi.

Mad i Bangkok

Der findes alt spiseligt i Bangkok og et utal af restauranter. Der er restauranter i alle prisklasser, størrelser og standarder og de ligger overalt.

Uanset hvor du befinder dig i Bangkok, vil der ligge en restaurant helt tæt på.

Vi vil i denne guide ikke gå i dybden med forskellige restauranter, men kun slå et slag for det mest autentiske.

Street Food – når det skal være friskt, smagfuldt og billigt

bangkok-guide-street-food

Streetfood er meget populært – ikke kun blandt turister, men også blandt Thaierne selv, som stort set altid spiser ude.

Overalt finder du streetfood som sælges fra både scooter-køkkener, markeder, små faste boder etc.

Fordommene om Streetfood er mange, men lad os en gang for alle mane dem i jorden. Streetfood er noget af det mest veltilberedte og velsmagende mad du kan få.

bangkok-guide-street-food

Det er friske råvarer, det er billigt og så er det på mange måder også socialt. At sidde og indtage et lækkert, smagfuldt måltid blandt lokale og andre turister er faktisk både socialt og giver et godt indblik i thaiernes dagligdag.

En god tommelfingerregel er, sidder der andre og spiser, så er maden som regel i orden – det gælder i øvrigt for de fleste restauranter.

Drinks og panorama udsigt

Er du til gode cocktails og smukke panorama udsigter, så er du nødt til at besøge nogle af Bangkoks fantastiske skybars.

Der findes et par stykker, men der er ingen som slår Moon BarBanyan Tree hotel samt Lebua skybarLabua Hotel & Resorts.

Moon Bar ligger på 61. etage og Lebua Skybar på 64. etage. Begge barer har en helt fantastisk 360 graders udsigt over Bangkok og begge barer har tilhørende restauranter.

bangkok-guide-lebua-skybar

Vær opmærksom på at begge barer har strikse dresscodes og aldersbegrænsninger.

Øer og strande tæt på Bangkok

Med kun nogle få timers kørsel fra Bangkok, kan du komme til flere øer og strande. I vores andre guides fra Thailand, går vi meget mere i detaljer om øerne og strandene, men her kan du se en liste over de nærmeste øer og strande.

Øer tæt på Bangkok

Paradis øer som Koh Samet, Koh Chang, Koh Mak og Koh Kood ligger ca. 5 timers kørsel i minivan fra Bangkok.

Strande tæt på Bangkok

Vil du blive på fastlandet kan du på nogle få timer komme til strande som Koh Laan (Pattaya), Hua Hin, Pranburi, Cha-Am

Har du spørgsmål eller flere gode forslag til hvad der skal ses og opleves i og rundt om Bangkok, så må du endelig skrive det i kommentareren herunder.

Læs også 

Alt Inspiration til Thailand
Andre Områder i Thailand
Hotelanmeldelser i Thailand