Dubai – med det samme tænker man; luksus livsstil, top dyre hoteller, verdenskendte restauranter, palmeøer og bizarre attraktioner – alt sammen midt i ørkenen.

Dubai er en by som bestemt ikke hviler på laurbærrene – hele tiden sker der noget nyt og der er altid noget på vej som er større, bredere, højere, bedre og dyrere end noget andet sted i verden.

Så skal du til Dubai, hvor skal du så starte?

Guide-til-Dubai-downtown

De bedste oplevelser i Dubai – her skal du starte?

Burj Khalifa

Burj Khalifa – verdens højeste bygning!

Guide-til-Dubai-Burj-Khalifa

Besøg udstillingen som fortæller om bygningens historie, og tag derefter en tur med verdens hurtigste elevator – hold på hat og briller, for det varer kun et par sekunder at nå toppen, og det er ikke for sarte sjæle, men det er absolut turen værd med den helt fantastiske udsigt.

Husk dit kamera og få foreviget udsigten over både strand og by.

Bestil billetter online, og sørg for at blive der til solnedgang – et absolut favorittidspunkt at se Dubai fra toppen.

Dubai flodtur

Guide-til-Dubai-floden

Efter en tur i Dubai’s højeste bygning, er det en skøn kontrast, at tage på sejltur på floden – en af Dubai’s ældste og smukkeste områder.

Intet matcher en sejltur på tværs af floden ved solnedgang, mens byens moskéer kalder til bøn.

Du kan booke din helt egen private båd for ca. 100 kr. pr. time

På den anden side af floden, bliver du mødt af duften fra Dubai’s souk (markedsplads).

Slentrer en tur ned gennem det gamle Deira område med sine skæve gyder og hyggelige baggårdskatte. Her kan man virkelig tale om atmosfære.

Sheikh Mohammed’s Center for Kulturel Forståelse

Et spændende sted at indtage sin morgenmad eller frokost, med lidt twist, er på dette center.

Vil du vide noget om islam, men ikke tør spørge, så har du her chancen for at få viden leveret uden først at skulle spørge.

Har du fx. spekuleret over hvorfor kvinder bærer abaya (lange kjoler)? Hvor længe kameler kan overleve i ørkenen? Hvorfor står muslimer på en bestemt måde når de beder? etc.

Guide-til-Dubai-Sheikh-Mohammed-Centre-for-Cultural-Understanding

Alle svarene får du her – mere specifikt, fra centrets karismatiske vært, Nasif. Bliv ikke overrasket, hvis du forlader centret med en helt anden forståelse og værdisættelse af den muslimske verden end du kom med.

Centret er ledet af en mand fra emiratiet, som giftede sig med en europæisk kvinde, hvilket har givet centret en stor tværkulturel forståelse – hvad navnet vel også antyder.

Forsøg dig evt. med at besøge stedet sidst på dagen, og når alle er gået, venligt spørge om de vil have noget imod at du klatrer op på taget, for at beundre den fantastiske udsigt.

Er det på det rigtige tidspunkt, er du sikret gåsehud over hele kroppen, når du høre moskéerne synge til bøn med den mest fantastiske udsigt.

Dubai’s offentlige parker

At gå rundt i parker i Dubai, er måske ikke lige det man forestiller sig med Dubai, men fuldstændig som at Dubai har det højeste og det største og det dyreste af alt, ja så er parkerne ingen undtagelse.

Guide-til-Dubai-parker

Dubai kan også prale af nogle af de smukkeste, reneste og grønneste parker.

Betal adgangsgebyret på ca. kr. 10,- og få en helt anderledes oplevelse end det Dubai ellers byder på.

Park en picnickurv og smid dig på en af de mange grønne arealer og se på de filippinske, pakistanske, indiske, arabiske, europæiske, asiatiske og lokale arabiske par og familier, som hygger sig sammen og hvor børnene frit kan løbe rundt og lege.

En af de få steder i verden hvor man kan efterlade sin pengepung og mobiltlf. på græsset, mens både mødre og fædre spiller bold eller griller burgere.

Burj Al Arab

Burj Al Arab har udnævnt sig selv til at være et 7-stjernet hotel, og uanset om du er enig eller ej, så er det helt sikkert et af Dubai’s største mesterværker – og verdens 4. højeste hotel på ikke mindre end 321 meter højt.

Guide-til-Dubai-Burj-Al-Arab

Hotellet er designet til at ligne et bølgende sejl, og er udover at være det mest fotograferede design i verden, også verdens mest kendte, flotteste, og dyreste hotel – og bliver konsekvent kåret som verdens mest luksuriøse hotel.

Et lille tip, skulle du være en af os, som ikke lige har råd til en overnatning, så sæt dig på terrassen på hotellet overfor og få en drink mens du sidder og kigger på folk og underholdningen som foregår på Burj al Arab.

Jumeirah Beach Residence Walk og Dubai Marina

Dubai Marina er med sine utallige spektakulære skyskrabere opbygget gennem de sidste par år.

Guide-til-Dubai-Marina

Gå en turen langs Jumeirah Beach Residence Walk og oplev en by med fantastisk arkitektur, flotte caféer og barer (et ideelt sted at sidde og observere mennesker), luksus hoteller og nogle af byens bedste restauranter.

Bag Adress Hotel kan du tage færgen, som flittigt bliver brugt af både lokale og turister, og som sejler ud på havet og forbi det berømte Atlantis Hotel med de menneskeskabte Palm Jumeirah øer.

Guide-til-Dubai-Atlantis-hotel

Færgen sejler op langs kysten, og sætter dig af i Bur Dubai området, hvor du kan opleve noget af det “gamle” Dubai – en stor og spændende kontrast til alt det “nye” du ellers oplever.

Dubai ørkensafari

Guide-til-Dubai-oerken-safari

Med en ørkensafari får du chancen for at opleve hvordan beduiner lever.

Utallige firmaer tilbyder ørkensafarier – brug lidt tid på at undersøge hvad de forskellige tilbyder inden du booker. Spørg altid om;

1. Hvad tid turen er færdig
2. Hvor I bliver sat af, når I er færdige
3. Om de har planer om at stoppe nogle steder undervejs
4. Om der bliver nogen form for ekstra opkrævning eller alt er inkl.
5. Hvilken slags mad I vil blive tilbudt undervejs.

Turen foregår i en 4-hjulstrækker, og alt afhængig af hvad man er til – beduinliv eller 4WD eventyr, så er der rigtig mange valgmuligheder.

Dubai Mall

Selvfølgelig skal du også besøge verdens største Mall – slå det sammen med at du skal besøge Burj Khalifa og se “springvandet”.

Guide-til-Dubai-Mall

Dubai Mall er en klasse for sig – og et hvilket som helst indkøbscenter blegner ved siden af. Blot for at nævne nogle af de mange oplevelser du kan få i Mall’en kan nævnes;

  • Verdens største undervands Zoo
  • Verdens største (og eneste) indendørs skibaner (med pingviner)
  • Skøjtebaner
  • En souk
  • Adgang til Burj Khalifa
  • Et utal af kendte og ukendt forretninger (2 kæmpe store Apple butikker fx.)
  • Et utal af restauranter
  • Biografer
  • Børneområde
  • etc.

Dubai Fountain

En spektakulær, spændende og GRATIS oplevelse, er at se Dubai Fountain.

Guide-til-Dubai-Fountain

Det er muligt du har set springvand i både Las Vegas og masser af andre steder – Glem det!

Dubai gør det (igen) højere, større, bredere og er bare endnu mere fantastisk end alle andre springvand du har set!

Dubai Fountain skal helt sikkert besøges om aftenen når det store lysshow er på.

Springvandet ligger ved foden af Burj Khalifa og Dubai Mall – verdens største indkøbscenter og endnu en oplevelse udover det sædvanlige.

Skal du spise i en af de mange restauranter langs springvandet, er det en god ide at reservere bord i forvejen.

Sådan kommer du til Dubai

Der er flere muligheder. Enten køber du en færdigpakket rejse eller også arrangerer du det hele selv!

På Momondo.dk finder du ofte billige flybilletter til Dubai. Men skal du have en ekstra oplevelse med i købet, så book flybilleter via Emiraterne, som bare kan noget mere og andet end de fleste andre flyselskaber – selvfølgelig!

Læs også

Udnyt en mellemlanding – Tag et stopover i Dubai